PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ülkemizde tazılar

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 13:09
Sevgili arkadaşlar ülkemizde tazı besleyen veya tazı üreten bir arkadaş olup olmadını bilmiyorum
yurt dışında defalarca beni arayan ve dil problemi yaşadığımız lusail isimli bir avcı arkadaş
hataylı ali isminde bir dostu aracı ederk tazı bulmamızı isdemektedir
varsa üreten veya satan arkadaş bizleri bilgilendirirse iiii olacak.
şimdiden teşekkür ederim

Adil Karakus
10.Nisan.2008, 13:15
Mustafa bu sezon bıldırcın avına Konya Ereğliye gittiğimde gördüm tazıyı yıllar sonra,eğer o bölgeden avcı var ise sitemizde eminimki yardımcı olur .İç anadolu avcıları iş başına.

selamlar

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 13:29
valla iii olur abi
bu köpekleri KATAR A istiyolar

10.Nisan.2008, 15:45
abı bılmıyorum ama katara gıdecek tazı burdakı gıbı değildır sanırımm..
onlar afgan ve ısraıl tazısı ıstıyor olabılırlerr.yanı ne tur tazı ıstedıklerıne baglı...yarıs ıcın mı av ıcın mıkı??

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 16:46
ORÇUN BANA RESİMLERİNİ ATMIŞLAR
BUNLAR BİRAZ SETER GB TYLÜ OLANLARDAN BURAYA RESİMLERİNİ ATABİLİRSEM BAKARSINIZ GARDAŞ

10.Nisan.2008, 16:47
tamamdır abıı
kusura bakma ben de merak ettım de ondann.
selamlarr

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 17:15
http://img261.imageshack.us/img261/788/17754802gm5.jpg

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 17:16
ahada bunlarmış
buna benzeyen türden köpekler

10.Nisan.2008, 17:19
abı bu sankı beledıyedekı kopek ıslah merkezlerındekı kopeklere benzıyoo
walla yolda gorsek durup bakmayızz
ii oldu bunuda gordugumuzz
cok saoll abıı

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 17:23
http://img291.imageshack.us/img291/6686/getattachment1wz1.jpg

10.Nisan.2008, 17:33
mustafa kardaş urfadan arkadaşlar bu tazılardan bakıyorlar onlarla irtibata geçtim yarın beni haberdar edecekler sana dönerim

avciyahya
10.Nisan.2008, 17:35
mustafa abi ben yıllardır bu cinslerden görmedim allah yardımcın olsun

10.Nisan.2008, 17:51
Mustafa selam.Ben yaklasık 5 yıl kadar önce Manisanın bi koyünde gördüm.Aynı tavsan kopayının tazı tipinde olan köpektendi,yani yukarıdaki tüysüz olan tazıdan.bi arastırma yapayım bakalım varmı.zannetmiyorum ama bende merak ettim.selamlar.

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 18:00
arkadaşlar
bende şaşırdım ama koca ülkede beni bulmuşlar valla
ne eder kaç eder bilmem

10.Nisan.2008, 18:12
adasss ole degılmı yawww :)

ulasatasoy
10.Nisan.2008, 18:29
Bence çok asil görünüşlüler ve korunmaya alınmaları gerektiğini düşünüyorum. Litarütürde Türk tazisi diye bir köpek var. Asli var cismi yok. En üst resimdeki tazının aynından memleketimde görmüştüm 17 yıl kadar önceydi.

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 21:50
valla arkadaşlar bulursanız bi haber edin
veya size teli vereyim sizler uğraşın

ekrem
12.Nisan.2008, 00:48
arkadaşlar eskiden bizim memlekette çok beslenirdi benim babamda eski bi tazı avcısıymış tavşan avında kullanılır genelde siyah kafadan başlayıp göğüs altına kadar krem rengi olur külrengi veya beyaza çalan renkleride olur kulağın üstü ve kuyruk tüylüdür babamdan çok dinledim avlarını iz kesip kaldırırlar sonra tazıyı bırakırlarmış tazıda yetişip boğar sahibi gelene kadar yanında yatar eşelenirmiş.bundan on sene kadar önce avına gitmek nasip oldu iz kesip tavşanı kaldırdık tazıya gösterdik yetişip çaldı tavşanı boğdu.çok zevkli bi av daha sonra tazı sahibi rahmetli oldu bi daha gidemedik onunlada bitti bizim oralarda tazı avı artık tazı bile göremiyorum

kapadokyali_1981
23.Nisan.2008, 19:25
Sevgili mustafa abi tazı avcılığı bizim yörede bundan 10-15sene öncesine kadar çok yaygın yapılan bi av türüydü. Babamın çantasını taşıdığım dönemlerde tazıyla müthiş tavşan avlarına tanık oldum. Şimdi tavşanla tazının oyunlarını anlatmaya kalksam ben yazmaktan sizde okumaktan bıkarsınız. Hala bizim burlarda tazıyla avlanan abilerimizi görüyorum lakin ne eskisi gibi iyi tazılar nede tazıya eskisi gibi değer veren avcılar kalmış.Onun içinde birine aracı olacaksan mutlaka avını izle öyle al derim ben saygılarımla....

Mustafa ÇİL
23.Nisan.2008, 21:06
teşekkürler gardaşım uyarın için
sağolasın anlaşılan
saf bir tazı desek memleketde yok
demek bunları tekrardan üretmek yine bize kalacak

ulasatasoy
24.Nisan.2008, 05:52
Evet kardaşım ozaman litarütürde ve kültürümüzün yaşanmasına verdiğiniz destekten dolayı, kültür tarihimize çok önemli işler yapmışlar listesinde en azından gönüllerde gereken yeri almış olursunuz.
Başaracağınızdan eminim.
Bu iş kurumlara kalırsa işimiz çok zor. Yerim müsait olsa ben gönüllü çalışırdım emin olun.

ulasatasoy
20.Mayıs.2008, 17:18
Çok güzel anlatmış)

http://www.youtube.com/v/tYCNWf1xiCQ&NR=1

fevzi dursun
20.Mayıs.2008, 19:56
ilginç bir köpek.. tazılarda koku kabiliyeti varmı acaba. avlarını kendimi bulup yakalıyolar..??

Adil Karakus
21.Mayıs.2008, 07:26
Mustafa eklediğin resimdeki tazılar,özellikle siyah renkli ve tüylü olan içanadolu bölgesinde kuvvetle muhtemel vardır.Çünkü benim çocukluğumda Niğdede yaşadığımız dönemlerde bu siyah renklinin aynısını köyümüzde bir bir Şevket dayımız vardı o beslerdi iki tanesi ile tüfeksiz ava çıkardı malum düz ve hafif tepelikler şeklindedir bizim Nğide topğrafyası.Av dönüşü kesinlikle elinde tavşansız dönmezdi.Bir tek sopası olurdu elinde tavşanı kaldırır ve sonra tazılar gerisini hallederlerdi.
şimdilerde kaldımı bilmiyorum ama geçen sene dedim ya Ereğlıde bıldırcın avında rastladım.Türkmen köyünde.Bu sezon muhakkak oraya gideriz araştıracağım.
Fevzi kardeşim koku olayına gelince tazıda;seninde bildiğin gibi kokusuz köpek yoktur,fakat tahmin ediyorum ki tazılar kovucu türe girdiklerinden dolayı kokunun yanında en büyük özelliği sanırım görerek kovalamak olsa gerek ha şuda var tutki tavşan atlattı işte o zaman koku yeteneği varsa o ön plana çıkacaktır.

saygılar selamlar

harun320
03.Haziran.2008, 04:40
Bahsettiğiniz tazılardan Eskişehir'in Çukurhisar ilçesinde mevcuttur. Ve halen avını yaparlar ama tabiki eskisi kadar yaygın değil.

11.Eylül.2008, 04:58
öncelik ile herkese selamlar aranıza yeni katıldım.
ben bu sene bu tazılardan bir tane gördüm kendi memletimde erzincan refahiyede bir cobanın köpegi idi dokunsanız ölecek gibi duruyordu ama her gün bir tavşan getiyormuş eve ben görmedim ama babam çok ilgilenmiş ondan duydum.
bu arada kokuları ile ilgilide sunu söyleyeyim ben eskiden bilirim bu tazıları dedeminde vardı.tavşan avına gidildiğinde domuz avına gidildiğinde yanınızda böyle bir hayvan varsa tüfeğe gerek yok iyi bir sopa yeterli çünki hayvanı evirip çevirip önünüze getiriyorlar.ben bu hayvanların siyahından başka rengini görmedim.en son gördüğümde siyahtı.
saygılarım ile

alperseferoglu
11.Eylül.2008, 05:38
türk tazısı diye tabir ettiğimiz av köpeklerimizden erzurumun karayazı ilçesinde özenle bakılıp beslendiğini biliyorum. hemde her rengi mevcut tiger (çizgili) uzun tüylü kısa tüylü vs. vs. benim bir asker arkadaşım vardı orda , ulaşabilirsem haberdar edecem. sizinde o bölge ve çevresinde arkadaşınız varsa soruşturabilirsiniz.

gazi sonmez
11.Eylül.2008, 13:54
yozgat civarında çok var tazı nasipse 6 ay sonra bana bir yavru gelecek ama cinsi nedir derseniz anlamam.

muratbenlioglu
05.Ekim.2008, 13:04
agrıda akrabalarımızda gördüm mustafa abi aradıgın tazılardan denizli baklan ilçesinde oturan arkadasımın babasındada var tazılar genelde köpeklere nazaran daha zor üretiliyorlar bu hayvanların egitimleri av porformansları nedeniyle iyi tazılar satılmıyorlar besleyenler tarafından