PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖZEL AVLAK TEMSİLCİSİ

10.Nisan.2008, 14:22
Son 3 yıldır ( 2005-2006 ilk MAK toplantısı hariç ) Özel Avlak Temsilcisi MAK toplantılarına davet edilmiyor. 21 kişi ile toplanması gereken Merkez Av Komisyonu , ülkemizde bunca ÖZEL AVLAK OLDUĞU halde , sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı 3 yıldır 20 kişi ile toplanıyor ! Avcıları ilgilendiren kararlar Merkez Av Komisyonu toplantısında oylanınca (Tabi avcı üyelerin tamamı birlik olursa ) 10-10 çıkıyor,başkanın oyu 2 oy sayılıyor ve kaybediyoruz.
Mayıs ayı sonlarında yapılacak olan Merkez Av Komisyonu toplantısına kadar her duyarlı avcının bu konuyu gündeme taşıması gerek!!! ÖZEL AVLAK TEMSİLCİSİ BU YIL MAK TOPLANTISINA ÇAĞRILACAK MI ? diye...

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 14:26
başkanım bu konuyu sürekli gündemde tutmak için elimizden geleni yaparız faks çekeriz
ne olması lazım geliyorsa
YAPARIZ BAŞKANIM

10.Nisan.2008, 14:54
Teşekkürler Mustafa Çil

MEHMET KANDAK
10.Nisan.2008, 14:55
MUSTAFA ABİLERİM GEREKEN NE İSE YAPALIM ABİ.. ARTIK SESİMİZİ Bİ YERLER DUYSUN.

imported_avkolik
10.Nisan.2008, 16:48
Başkanım bu konuda biz ne yapabiliriz...Bu konuda bize yol gösterirseniz anında uygulamaya koyarız.Telefonsa telefon, mailse mail ne yapmamız gerekiyorsa siz söyleyin yeter...Saygılarımla

10.Nisan.2008, 17:59
Ne yapılması gerektigini söylerseniz biz ve duyarlı bölgesel avcı arkadaşlarımız her türlü destegi veririz.selamlar.

avci064
10.Nisan.2008, 21:35
Avcılık siteleri sadece muhabbet kaynaşma yeri olmanın yanı sıra böyle konularıda açıkca ortaya koymalı bence.

Mustafa bey size sormak istediğim bir şey var müsaadenizle. Özel avlak temsilcisi gelse ( bizim lehimize olursa ) sayı 11-10 çıkar en iyi ihtimalle. 2 de başkanın oyu 11-12 kaybettik matematiksel olarak. Yapılması gerekenler sadece özel avlak temsilcisinin orda bulunmasını istemek kadar basitmi sizce. Ayrıca özel avlak temsilcisinin avcıların lehine karar verebileceğini düşünmekte biraz abartılı olmazmı. Bir özel avlakçının, avcılığın haftada 7 güne çıkmasına, limitlerin makul şekilde ayarlanmasına, bagaj limitine destek verirmi sizce. Bu mevcut durum; kendi özel sıkıntıları hariç onların lehine olan bir durum. Av kısıtlansın ki diğer günlerde özel avlaklara müşteri gelsin. Neticede özel avlaklar ticaret yerleri bir yerde. Ben onların katılımıyla hallolmayacak kadar basit olmadığını düşünüyorum. Diğer MAK üyeleri kurumlara yazılsa, onlarla bir diyalog ortamı aransa bence daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Bu kurumlarında bizi muhatap almaları için örgütlü bir şekilde hareket edilmesi gerekmezmi. Şahıs şahıs değilde dernek veya federasyon aracılığıyla...

Makta neler yaşandığını, nasıl insanların olduğunu bilmeyerek yazıyorum ama benim fikirlerim bunlar. Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 22:23
fikirler istişareleri
istişareler doğru kararları getirir
hep beraber tek yumruk
tek ses başkanım cevaplar sorunu meraketme gardaşım

11.Nisan.2008, 04:52
Savaş kardeşim merhaba, merhaba avcı dostlar.
Ülkemizde Özel avlaklar varken sudan sebeplerle bir temsilcinin Merkez Av Komisyonu toplantısına çağrılmayışı elbette gariptir... Özel Avlak temsilcisi toplantıya katılırsa , avcılar sayesinde ekmek yediğine göre elbette oyu avcılardan tarafa olacaktır.Son Toplantıya katılan sevgili dostum Mehmet ARPAZ gibi.
Son üç yıldır MAK toplantılarına katıldım ve gözlerimle gördüm ve şahitim Devletin Resmi Federasyonu olan Türkiye Avcılık Atıcılık Federasyonu hep bizim yanımızda ve bizimle beraber ! Ancaaaaaak 9 bölgeden gelecek avcı üyelerin içinden geçmiş yıllardaki gibi sırtımızdan vurulmazsak !!! oylama 11-10 çıkar. Başkanın oyunun iki sayılması ancak oy eşitliğinde geçerlidir,salt çoğunlukta değil. Geçmiş yıllarda yazdım işin en önemli yanı İl Av Komisyonunda alınan kararlar... Eğer o kararların içine isteklerini yazdırabilirseniz bu iş yarı yarıya çözüldü demektir.Yoksa ne derneği dinlerler ne Federasyonu... Ben yıllardan beri hep birlik ve beraberliği , avcı toplumunun biraraya gelerek örgütlenmesinden yanayım , ama işin içine çıkar peşinde koşanlar, kendini üst seviyeye çıkarmak için karşısındaki masum ve günahsız kişilere çamur atanlar olduğu müddetçe bizlerin bir yere gelmesi mümkün değil !..
Bu kafayla gidenler daima hüsrana uğramaya mahkumdurlar, aynı geçen yıl olduğu gibi !!!!!

Selamlar, Sevgiler,Saygılar

avci064
11.Nisan.2008, 06:36
MAK' a katılan bölge temsilcilerini sadece rakamsal olarak değerlendirmekte yanlış olur. Kararlar tartışılırken; her bölge temsilcisi ayrı ayrı; avcı olmayan üyelere durumu anlatabilecek kapasitede, birikimli, konusuna hakim, sıradan bir avcı olarak değilde toplum içinde ağırlığı olan kişilerden olması gerekir. Yaban Tv de mak üyelerinin bir araya geldiği bir program vardı yanılmıyorsam. Orda ki birikimsiz ve ne istediğinden habersiz kişileri görünce bizim işimiz zor dedim. Öyleki sadece oy kullanabilecek kişiler. Samimiler ama ne için oy kullandığını sorduğunuzda cevap vermekte bile zorlanan kişiler malesef. Sadece bölge temsilcisi sıfatıyla, yetersiz kişileri; ne diğer üyeler, nede bakanlık ciddiye almıyor doğal olarak. Oraya yapılan MKA üyesi seçimlerinde nasıl yapıldığını bilmiyorum ama hiçde işinin ehli kişiler yok benim gördüğüm kadarıyla...

Amacım MAK' katılan avcı temsilcilerini eleştirmek değil, sadece başka bir çıkış yolu olabilirmi diye düşünüyorum.

Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 16:03
bu konulara duyarsız kalmayınız

Mustafa ÇİL
13.Şubat.2009, 16:05
avcılık sadece köpeklerimizi bir birimize sergilemek değildir gardaşlar
bu tür konuları arada bir gündeme getirerek bilinçli avcılar olmak
yetiştirmek daha güzel günler ve yıllar için gerekli deilmi

cemalreis
13.Şubat.2009, 16:59
Arkadaşlar bence bu konuları her avcı bağlı bulunduğu yörede dernekler aracılığı ile sıkıntıları ankaraya ulaştırmalı ama gerçekten bu işin takipçisi olmalı dernekleri de bukonularda aktif hale getirmeliyiz dernekler sadece av bayramı ve trap atışları ile gündeme gelmemeli.

13.Şubat.2009, 19:36
Sevgili dostum Mustafa Özkan..

Sezon öncesinde M.A.K toplantısı öncesi iki gün boyunca birlikteydik. Neler yaşandıgını ikimizde gördük.

Ben birkez daha ifade etmek istiyorum ki, avcı grupları bu kadar dagınık oldugu sürece bir sonuca ulaşmanın imkanı yok.

Ortak paydalarımızı ve cıkarlarımızı kazanmak adına tek bir catı altında güc birliği yapmamız şarttır.

Selam ve sevgilerimle.

RASTGELE..

cemalreis
13.Şubat.2009, 19:55
NAİM ABİME KATILIYORUM.

Tamer Kuvvet
14.Şubat.2009, 06:22
Susma sustukça sıra biz avcılara gelecek onun için gereken yapılmalı ve yapmayada hazırız