PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vermeyince mabut neylesin mahmut

dadak_e
07.Ağustos.2012, 12:43
Sultan Mahmut kılık kıyafetini değiştirip dolaşmaya başlamış. Dolaşırken bir kahvehaneye girmiş oturmuş. Herkes bir şeyler istiyor.

Tıkandı baba, çay getir

Tıkandı baba, oralet getir. Vb

Bu durum Sultan Mahmut'un dikkatini çekmiş.

Hele baba anlat bakalım, nedir bu Tıkandı baba meselesi?

Uzun mesele evlat, demiş Tıkandı baba

Anlat baba anlat merak ettim deyip çekmiş sandalyeyi. Tıkandı baba da peki deyip başlamış anlatmaya;

Bir gece rüyamda birçok insan gördüm ve her birinin bir çeşmesi vardı ve hepsi de akıyordu. Benimki de akıyordu ama az akıyordu. "Benimki de onlarınki kadar aksın" diye içimden geçirdim. Bir çomak aldım ve oluğu açmaya çalıştım. Ben uğraşırken çomak kırıldı ve akan su damlamaya başladı. Bu sefer içimden " Onlarınki kadar akmasada olur, yeter ki eskisi kadar aksın" dedim ve uğraşırken oluk tamamen tıkandı ve hiç akmamaya başladı. Ben yine açmak için uğraşırken Cebrail göründü ve

Tıkandı baba, tıkandı. Uğraşma artık, dedi. O gün bu gün adım "Tıkandı baba" ya çıktı ve hangi işe elimi attıysam olmadı. Şimdide burada çaycılık yapıp geçinmeye çalışıyoruz.
Tıkandı baba'nın anlattıkları Sultan Mahmut'un dikkatini çekmiş. Çayını içtikten sonra dışarı çıkmış ve adamlarına ;
Hergün bu adama bir tepsi baklava getireceksiniz. Her dilimin altında bir altın koyacaksınız ve bir ay boyunca buna devam edeceksiniz.
Sultan Mahmut'un adamları peki demişler ve ertesi akşam bir tepsi baklavayı getirmişler. Tıkandı baba'ya baklavaları vermişler. Tıkandı baba baklavayı almış , bakmış baklava nefis. " Uzun zamandır tatlı da yiyememiştik. Şöyle ağız tadıyla bir güzel yiyelim" diye içinden geçirmiş. Baklava tepsisini almış evin yolunu tutmuş. Yolda giderken "Ben en iyisi bu baklavayı satayım evin ihtiyaçlarını gidereyim" demiş ve işlek bir yol kenarına geçip başlamış bağırmaya
Taze baklava, güzel baklava ! Bu esnada oradan geçen bir Yahudi baklavaları beğenmiş. Üç aşağı beş yukarı anlaşmışlar ve Tıkandı baba baklavayı satıp elde ettiği para ile evin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamış. Yahudi baklavayı alıp evine gitmiş. Bir dilim baklava almış yerken ağzına bir şey gelmiş. Bir bakmış ki altın. Şaşırmış, diğer dilim diğer dilim derken bir bakmış her dilimin altında altın. Ertesi akşam Yahudi acaba yine gelirmi diye aynı yere geçip başlamış beklemeye. Sultanın adamları ertesi akşam yine bir tepsi baklavayı getirmişler. Tıkandı baba yine baklavayı satıp evin diğer ihtiyaçlarını karşılamak için aynı yere gitmiş. Yahudi hiçbir şey olmamış gibi
Baba baklavan güzeldi. Biraz indirim yaparsan her akşam senden alırım, demiş. Tıkandı baba da
Peki, demiş ve anlaşmışlar. Tıkandı babaya her akşam baklavalar gelmiş ve Yahudi de her akşam Tıkandı baba'dan baklavaları satın almış. Aradan bir ay geçince Sultan Mahmut ;
Bizim Tıkandı baba'ya bir bakalım, deyip Tıkandı baba'nın yanına gitmiş. Bu sefer padişah kıyafetleri ile içeri girmiş. Girmiş girmesine ama birde ne görsün bizim tıkandı baba eskisi gibi darmadağın. Sultan;
Tıkandı baba sana baklavalar gelmedi? mi, demiş
Geldi sultanım
Peki ne yaptın sen o kadar baklavayı?
Efendim satıp evin ihtiyaçlarını giderdim, sağolasınız, duacınızım.
Sultan şöyle bir tebessüm etmiş.
Anlaşıldı Tıkandı baba anlaşıldı, hadi benle gel, deyip almış ve Devletin hazine odasına götürmüş.
Baba şuradan küreği al ve hazinenin içine daldır küreğine ne kadar gelirse hepsi senindir, demiş. Tıkandı baba o heyecanla küreği tersten hazinenin içine bir daldırıp çıkarmış ama bir tane altın küreğin ucunda düştü düşecek. Sultan demiş;
Baba senin buradan da nasibin yok. Sen bizim şu askerlerle beraber git onlar sana ne yapacağını anlatırlar demiş ve askerlerden birini çağırmış
Alın bu adamı Üsküdar'ın en güzel yerine götürün ve bir tane taş beğensin. O taşı ne kadar uzağa atarsa o mesafe arasını ona verin demiş. Padişahın adamları "peki" deyip adamı alıp Üsküdar'a götürmüşler.
Baba hele şuradan bir taş beğen bakalım, demişler. Baba,
Niçin, demiş. Askerler
Hele sen bir beğen bakalım demişler. Baba şu yamuk, bu küçük, derken kocaman bir kayayı beğenip almış eline
Ne olacak şimdi, demiş
Baba sen bu taşı atacaksın ne kadar uzağa giderse o mesafe arasını padişahımız sana bağışladı.demiş. adam taşı kaldırmış tam atacakken taş elinden kayıp başına düşmüş. Adamcağız oracıkta ölmüş. Askerler bu durumu Padişaha haber vermişler. İşte o zaman Sultan Mahmut o meşhur sözünü söylemiş;
'Vermeyince Mabut Neylesin Sultan Mahmut'..

çetin ekren
07.Ağustos.2012, 13:03
tıkandımı tıkanıyor işte...
ne olursa olsun mal,mülk şükürle artar..ben onu bilirim...şükürsüz bir hayat aynı tıkandı babanın hayatına döner..

dadak_e
07.Ağustos.2012, 13:06
usta bil bakalım ne için yazdım bunu

çetin ekren
07.Ağustos.2012, 13:09
usta bil bakalım ne için yazdım bunu

ben biliyorum emre.. o kadar sabrettin az daha sabret...bahara sarı,siyah ne istersen gel kendin seç..

Burhan KESKİN
07.Ağustos.2012, 13:43
çok güzel ve anlamlı bir hikaye eline sağlık! ama merak ediyorum niçin yazıldı bu?? üstü kapalı konuşmaları sevmem burası gerçeklerin yazıldığı bir site olmalı ve öyle olacak!! saygılar kardeşim

ibrahim ozel
07.Ağustos.2012, 13:55
Emre güzel bir hikaye. Ne için yazdığına gelince benimle bi alakası varmı paşam üstüme alınmam gereken ?

dadak_e
07.Ağustos.2012, 14:17
ibrahim abi kimse üstüne alınmasın benim şansım 5 sene önce bi abimizde yavrular var benim hevesli zamanım yavru istedim bazıları aracılığı ile bana dediği tek söz herkes benim köpeğimin yavrusuna bakamaz bende o gazla mehmet aydın beyi buldum can geldi
bunu bi baktım bebek gibi av zamanı geldi can 5 aylık götürmeye başladım meraya bu kerata yavruyken açılmaya başladı dedik ufak 2 yaşına kadar sabretmek lazım
1,5 yaşında bi dişiye çektik yavrular aldık 1 yavruda kendime ayırdım gel zaman git zaman ben bi dağda can bi dağda meraları dolanıyoz sonra canı bi abimize verdik yerine yavru istedik oda bizi kırmadı olur dedi aldı gitti bu sefer oğlu büyüdü yine meraya götürdüm ilk başlarda benden ayrılmayan köpek sonrasında benden başka herkesle av yaptı benim yanıma gelmedi onuda dayanamadım başka bi abimize verdik bu arada bi seter geçti elime çok hoş fermalayan aport eden bi seter bıldırcına başladık köpek dört dörtlük
keklik başladı durdu keklikleri gömmeye onuda elden çıkardım bu ara canın yerinegelen dişi lort yavrusu pointer geldi 1-2 kez kekliğe götürdüm herşey normal güzel dedim mükemmel besliyom sabah akşam paça çorbası sucukla envayi türlü şeylerle besliyom bu sefer bi rahatsızlık bende meydna geldi doktora gittim doktor dediki evcil hayvanlardan uzak dur pointeri çetin ustaya verdim ha onun ha benim ne farkeder dedim kuş kümesini kapattım rahatsızlığımda bi değişiklik olmadı yine devam ediyo gittim doktora böle böle dedim bu sefer polene karşı bi allerjim olduğu çıktı bu yavruda bu şekilde gitti şimdi bitane dişi seter yavrum var ama oda pointerdeki hevesi vermedi ne eyliyim mabut vermiyince vermiyor

ibrahim ozel
07.Ağustos.2012, 14:27
Emre sen bence çetin ustanı bırakma onun yetiştirdiği bi köpek var herkese rest çektiği adı doç. Ne yap et ama sarhoş et ama camide yakala bi şekilde o köpeği al sen dahil herkes rahat etsin paşam :) sen enik büyütemeyeceksin bu şansla. Çetin ustaya gelince adı üstünde usta o nasılsa kendisine yetiştirir başka bir köpek.

dadak_e
07.Ağustos.2012, 14:36
adım gibi eminim ona 1 değil 10 solit verseler o köpeği vermez bende böle doğru köpeği bulana kadar böle her sene bi yavruyla uğraşırım

çetin ekren
07.Ağustos.2012, 15:00
23 yıldır av köpeği ile avlanırız...
setter,kurzhaar,pointer ve ilk zamanlarda cinsinin bugün daha ne olduğunu öğrenemediğimiz ama mükemmel avlar yaptığımız onlarca köpekle...
iş yapmayacak köpeğe bakmadım bu zamana kadar ama hiçbir köpeğede gaddar davranmadım...
sokağa bırakmadım bakmaya devam ettim,taki onu isteyen biri çıkana kadar...

Emre inan bende senin durumuna çok üzülüyorum...
iyi bir av köpeği ile avlanmak bence senin hakkın...çünkü köpeklere olan sevgin ve onlara olan ilgini benden iyi bilen olmaz...
sadece tek sıkıntı eğitim konusunda sözümü dinlememen ve sonucundaki sınıfta kalma olayı...
yapacak birşey yok bekleyeceksin ve doçla,lord oğlu birleşmesinden çıkacak yavrulardan birinin sahibi olacaksın...

ha komutan ben köpeğime ve itaatine kefilim...
bu sene keklikte dayımla anlaştık..burdasınız...
halepte burda,arşında... :) sahaya gömecem...

Burhan KESKİN
07.Ağustos.2012, 15:30
23 yıldır av köpeği ile avlanırız...
setter,kurzhaar,pointer ve ilk zamanlarda cinsinin bugün daha ne olduğunu öğrenemediğimiz ama mükemmel avlar yaptığımız onlarca köpekle...
iş yapmayacak köpeğe bakmadım bu zamana kadar ama hiçbir köpeğede gaddar davranmadım...
sokağa bırakmadım bakmaya devam ettim,taki onu isteyen biri çıkana kadar...

Emre inan bende senin durumuna çok üzülüyorum...
iyi bir av köpeği ile avlanmak bence senin hakkın...çünkü köpeklere olan sevgin ve onlara olan ilgini benden iyi bilen olmaz...
sadece tek sıkıntı eğitim konusunda sözümü dinlememen ve sonucundaki sınıfta kalma olayı...
yapacak birşey yok bekleyeceksin ve doçla,lord oğlu birleşmesinden çıkacak yavrulardan birinin sahibi olacaksın...

ha komutan ben köpeğime ve itaatine kefilim...
bu sene keklikte dayımla anlaştık..burdasınız...
halepte burda,arşında... :) sahaya gömecem...

Bende gelecem banane bende gelecemhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cry.gif bendede milly var ama iddiam yok benim köpek kırma http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

çetin ekren
07.Ağustos.2012, 15:42
buyur gel abicim...
başımın üstünde yeriniz var..

İBRAHİM AKKAYA
07.Ağustos.2012, 15:58
Emre sen bence çetin ustanı bırakma onun yetiştirdiği bi köpek var herkese rest çektiği adı doç. Ne yap et ama sarhoş et ama camide yakala bi şekilde o köpeği al sen dahil herkes rahat etsin paşam :) sen enik büyütemeyeceksin bu şansla. Çetin ustaya gelince adı üstünde usta o nasılsa kendisine yetiştirir başka bir köpek.

Bizde Bir söz vardır Haylaza iş yaptıraçaığına Para ver Baba Nasihatı al derler Yine Akılı vermişsin.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
La Dadaş DadaşınMalını çalarmı hiç.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
Kardeşim sen Çetoyu dinle gerisi Boş Muhabbet.

07.Ağustos.2012, 21:06
Çok güzel bir hikaye ders çıkarırsak ne mutlu bizlere! paylaşım için teşekkürler

Kemal_Uygur
07.Ağustos.2012, 21:23
Doğru söze ne denir? Çok güzeldi, paylaşım için teşekkürler...

dadak_e
08.Ağustos.2012, 06:45
dayı tarih bellimi ne zaman geliyorsunuz

ibrahim ozel
08.Ağustos.2012, 08:17
Valla dayımla konuşayım ben bu sene sivasa gitmekte ısrarlıyım...

Ufuk Evci
08.Ağustos.2012, 09:02
nasipse gelir Yemenden , nasip yoksa ne gelir elden.

güzel paylaşım, teşekkürler..

dadak_e
08.Ağustos.2012, 12:08
abi buranın arazisi avcısı sertmi geliyo yoksa hayırdır neden bu sıvas sevdası

çetin ekren
08.Ağustos.2012, 15:50
Valla dayımla konuşayım ben bu sene sivasa gitmekte ısrarlıyım...

yaw ne kıvırıyon...
dayı sivası diyor,sen bi konuş erzurum olsun demedin mi bana?
şimdide sivasta ısrarcıyım diyosun...
bi yerinde dur..

ibrahim ozel
08.Ağustos.2012, 20:54
Olsun abi oranın avlaklarınıda tanımak lazım sizde gelin ortada buluşmuş oluruz. Evet emre oranın avcısı bana sert geldi. Dağınık değilde çetonun sözü dinlenen bir av yapılsaydı hepimiz zevk alırdık inan. O nedenle pek gelme taraftarı değilim.

çetin ekren
08.Ağustos.2012, 23:24
komutan ne sert gelecez be...kıvırmak yok...
ben anlamam inanın...sivasta benim ne işim var yaw...
üstümemi güldüreceksin milleti...
çetin sivasa keklik avına gitmiş diye...
hem sen dağda sert gezen bir avcısın...herne kadar bursa dağlarına alışık olsanda...
burda hiçte yabancılık çekmedin...
sadece köpeklerin ayakları sert kayalıklara alışık değildi,birazcık orda zorlandı hayvancağızlar...

ibrahim ozel
09.Ağustos.2012, 21:34
İlla gaza getirecen beni bak çeto yav gardaş kusura bakma dedirtirim sana aresle ona göre :)

çetin ekren
09.Ağustos.2012, 22:51
İlla gaza getirecen beni bak çeto yav gardaş kusura bakma dedirtirim sana aresle ona göre :)

yaw senin canın sağ olsun komutan...
benim senin ne fark eder ki...
doçun avını geldiğinde görürsün...
olmazsa onun kanından bir dişi enikte bizden sana hediye olur daha ne olur ki...

dadak_e
10.Ağustos.2012, 05:29
bu sefer ben fazla ileri geçmem söz komtan nede olmasa cezasını çektim geçen sefer ama sende önüme düşmeni pek tavsiye etmem nede olmasa kuyruk acısı misali