PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şikayet edilirseniz okuyun

ismail aksu
08.Ağustos.2012, 14:40
Kendi mülkünüzde beslediğiniz evcil hayvanınız için yapılan şikayetlere cevabınız;

Kedinizin/köpeğinizin kimliği varsa, aşıları ve sağlık kontrolleri tamamsa Belediye hiçbir şey yapamaz. Eğer yapmak için gelirlerse, bu durumda bir hayvan sahibi olarak sizin söyleyecekleriniz şunlar olmalıdır:

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, Belediye Zabıtası, Polis ya da Jandarma mülkümde bulunan aşılı ve karneli kediyi/köpeği alma hakkına sahip değildir. Yasaya dayanarak söylüyorum ki bu kedi/köpek benim evimdeki televizyonum, dolabım, param gibi bie eşya-mal kapsamına girer. Nasıl ki evimden bir malı aldığınızda hırsızlık oluyorsa, kanun gereği kedimi/köpeğimi almanız da hırsızlık kapsamına girer ve bu konuda size dava açma hakkım vardır. Kedimi/köpeğimi vermeme hakkım vardır. Ayrıca, bunun için gelenleri evime almama hakkım da vardır.

Rahatsız olan kimseler il çevre bildirebilir ve il çevre dahi gelip hayvanınızı alamaz. İl çevre ancak gelip rahatsız olan kişilerin sadece yatak odasına desibel aleti koyar ve kedi/köpek gece kaç desibel miyavlayıp/havlayıp uyku bölüyor bunu ölçer. Eğer ölçümlerde belirlenen sınırın üzerinde havlama olursa alınan bu desibel raporuyla sadece dava açılabilir. Aynı zamanda kedi/köpek sahibi de haksız yere dava açıp rahatsız edildiği için karşı para davası açabilir ki genelde hayvan sahibi bu davaları kazanır.

Eğer şikayete konu olan köpeğin havlama gibi alışkanlığı yoksa bu durumda mülkünüzde beslediğiniz hayvanınızı hiç kimse gelip alamaz.

gsahiner
08.Ağustos.2012, 14:53
değerli bir paylaşım teşekkürler

çetin ekren
08.Ağustos.2012, 14:54
çok güzel bilgilendirici konu olmuş..
ellerine sağlık...
paylaşım için çok teşekkürler...

Yıldıray İNCE
08.Ağustos.2012, 15:02
çok güzel bilgilendirici konu olmuş..
ellerine sağlık...
paylaşım için çok teşekkürler...

ismail aksu
08.Ağustos.2012, 15:08
teşekkürler evet herkezin bilmesi gereken bir konu

kenan mert
08.Ağustos.2012, 17:09
çok önemli bir konu

fevzi dursun
08.Ağustos.2012, 20:06
köpek besleyenler için bilgilendirici bir paylaşım teşekkürler ismail http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Burhan KESKİN
08.Ağustos.2012, 21:38
Önemli bir konu paylaşım için teşekkürler kardeşim!

ismail aksu
09.Ağustos.2012, 08:02
teşekkürler burhan abi fevzi abi epeydir göremiyorduk özlettin kendini valla selamlar abim sağlıcakla

veysibor
09.Ağustos.2012, 08:12
paylaşım için teşekkürler.bilinmesi gereken önemli bir konu.

dadak_e
09.Ağustos.2012, 11:01
çok güzel bi bilgilendirme bu bizim için
artık iç rahatlığı ile evde kuçu kuçu besleye bilirim

kemal bozkurt
09.Ağustos.2012, 14:34
Kendi mülkümüz değilde kirada oturuyorsak yada çok katlı bir apartmanda daire sahibi isek yine geçerlimidir bunlar şimdiden teşekkür ederim.

ismail aksu
09.Ağustos.2012, 14:56
kemal kardeşim ha senin evdeki televizyon ha kedin köpeğin selamlar

kemal bozkurt
09.Ağustos.2012, 17:55
kemal kardeşim ha senin evdeki televizyon ha kedin köpeğin selamlar

Orası öylede sonuçta kendi apartmanın olursa yada kendi müstakil evin olursa istediğin havayı vurursun ama bahçede besleyipte başkalarıda söz sahibi olunca iş değişiyor inanması zor ama ben köpeğimi gemide besliyorum nedenide bi kaç tane şerefsizin yüzünden ama az kaldı sıyırıcam kafayı köpeğide bahçeye koyucam ses çıkaranında sesini kesicem neymiş efendim sitede olmazmış allah onada yaşama hakkı vermemişmi beşikteki bebekten neleri eksik ağızları var dilleri yok.