Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpeksiz tavşan ve keklik avını nasıl yapmalıyım???
S:A. köpeğim yok daha önce hep kendi arazımızın çevresinde avlandım. nerde keklik tavşan olacağını biliyordum. yeni gittiğim bir avlakta keklik ve tavşanların olup olmadığını nasıl anlarım. şimdiden bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
osmanturka
12.Ağustos.2012, 19:55
Gültekin bey bende yıllardır köpeksiz avlandım bir kaç sezondur arkadaşların köpekleriyle avlanır olduk önceleri hep köpeksizdik ilkkez bu yıl kendi köpeğimle avlanacağım ekipçe diziliriz meraya ağır ağır ses yaparak çalılıkları taşlayarak tavşan veya keklik arardık bulurmuyduk evet bulurduk ancak köpekli avlanmanın performansını asla alamazsınız bunu unutmayın ya bir müddet böyle idare edin yada bir köpekli akibe katılın yada bir köpek sahiplenin.
eğer köpek sahiplenmek isterseniz ona bakabileceğinizi iyi düşünün onun sizin üzerinizde hakları olacak ona gerekli ilgiyi gösterbilecekmisiniz bunları iyi düşünmeniz gerekir kendinize güveniyorsanız birde köpek seçme konusunda sıkıntı yaşarsınız av köpekleri kuşcu ve kovucu köpek olak sınıflandılırmaktadır bu konu çok daha geniştir ancak kısaca açıklamak isterim.
Tavşan avı yapıcaksan kopoy dediğimiz veya bu tür kovucu köpek beslemen gerekir. keklik,bıldırcın,culluk gibi kuş avı yapıcaksan pointer,setter gibi fermalı av köpeği beslemeniz gerekir.su avı yapıcaksan drahthaar cinsi köpek beslemek daha makbuldür peki pointer tavşan avı yapmazmı yada drathaar keklik avı yapmazmı gibi soru sormak istersin muhtemelen.
herşey eğitimdir mutlaka az çok yapar fakat ördek avında o dondurucu soğukta drathaarın su aportu performansını bir pointerden göremezsiniz,yada kopoyun yaptığı iz sürme ve tavşan kovma özelliğinide bahsettiğim diğer cinslerde göremezsiniz veya keklik,bıldırcın avında pointerin performansı çok farklıdır.
Yanlışım varsa ustalar ekleme yapıp düzeltebilirler...
Çok teşekkür ederim osman bey bakımı konusunda sıkıntım yok sadece şu anda Isparta'da olduğum için bakmam mümkün değil.Köyde büyüdüğüm için hayvanları çok severim her zamanda bir köpeğimiz olmuştur ama bu genelde hayvanlarımızı koruması içindi kangal çoban köpeği gibi şimdide iki tane var annemlerde. Köpek alıp onlara daha fazla zahmete sokmak istemiyorum. kendi köpeğime kendim bakmak istiyorum ondan dolayı sanırım bir kaç yıl daha köpek alamayacağım.
köyceğizde bıldırcın avı az oluyor olan yerlerde çevre koruma ve dalko korumasında ava yasak bölgelerde yada ben bilmiyorum. ben genelde keklik ve tavşan avlamak için bilgi almak istiyorum.
Bir bölgeye girdik diyelim orada hangi av hayvanlarının bulunacağını nasıl anlarım mesela bur da tavşan çok bur da güvercin vardır gibi
osmanturka
12.Ağustos.2012, 20:48
Gültekin bey merayı bilmiyorsanız tamamen işiniz şansa kalmış demektir bende şu an kasabada yaşıyorum yani mütevazi bir yerleşim yeri kasabamızın bütün arazisini iyi bilirim çoğu zamanda dışarı gideriz,kayseri,sivas,kırşehir,yozgat gibi komşu şehirlere gideriz oralarda merayı bilmediğimiz için ya yanımıza bilen daha önce orada avlanmış bir arkadaş alırız yada gideceğimiz bölgede arkadaşlarımız varsa ondan bilgi alırız. yoksa meraya bakar bakmaz hah burda şu av var diye birşey olmaz böyle bir avcı yoktur zaten sadece tahmin edersin ve avlanmaya başlarsın çıkar çıkmaz bu olay tamamen şans ve nasip işi yani.
kardeşim köpek tüfek ve avcı bir bütündür sac ayağı gibi birisi eksik olursa topal olur yaradan av köpeğine öyle bir koku alma dokusu vermişki bizde olsa idi toplu taşımada bibirimizden çok rahatsız olurduk allah yardımcın olsun derim.iyi olmsada avda insanın yanında dolaşan bir köpeciği olsun.
ben sizin kardeşiniz olmaya geldim bana bey demeyin lütfen.
Annemin köpeğinin biri barak kırması 2.5 yaşın ona bir şeyler öğretmeye çalışsam olur mu çevremde hiç bulamadım av köpeği onunla ava gitsem diyeride çoban köpeği karabaş cinsinde irice bir şey bizde köpek eğitimi yok evin çevresinde boş köyde olduğumuz için git gel gibi temel komutları yerine getirir birde tilki kovalatıyoruz çok bu köpeğe geceleri 2-3 saat peşinde koşuyor tavuklara tilkiler geliyor o şekilde biz yakala derken alıştı. tatilim az kısa bir sürede öğretilebilir mi?
Bana yol gösterirse sizin gibi abilerim çok sevinirim.
osmanturka
12.Ağustos.2012, 21:25
Gültekin kardeşim siz buraya geldiğiniz andan itibaren zaten kardeşimiz oldunuz nezaketen kullanılan üslubun çok önemli olduğunu düşünen birisiyim o bakımdan size bey diye hitap ettim bundan sonra kardeşim diye hitap ederim siz nasıl isterseniz.
Konumuza dönecek olursak 2,5 yaşındaki bir köpeğin veya av köpeği olmayan,temel eğitimi olmayan bir köpekle ava başlamanız size sıkıntı yaratır baştan silah sesinden korkabilir ve av yapacağını düşünmüyorum onuda geçiyorum 2,5 yaşında hiç bir av eğitimi almamış safkan bir av köpeği bile av yapmayabilir yani hiç bulaşmayın.
ustalara tamamen katılıyorum 2.5 yaşında bir köpekle uğraşacağına bir tane kırma falan bul köpek sıkıntısı bende de var ekonomik durum safkan almaya müsaade etmiyoo şimdilik bende bir zar kırma yavru buldum onu eğitmeye çalışacam
İnternette gezinirken böyle bir yazı buldum :
((((((slm.arkadaşım barak köpeğe eğitim vermeye gerek yok önünde 3 veya 4 av vur bırak biraz koklasın oynasın o koklarken sen kafasını okşa şeker ver yada çukulata yani ödüllendir ve bunun yanı sıra vurduğun avın kafasını ver yesin haman alışır ve çok güzel bir usta köpek olur ben bunu yaşadım hiç usta köpek arama bence hem sadece sana alışmış olur ben arkadaşlarla ava giddiğimde benimki arkadaşın vurduğu avı nekadar uzakta olursa olsun alıp getiriyor vede şimdi ben dağa çıkıyorum kendime bir yer buluyorum oturuyorum o gidiyor bulup önüme kadar kovalıyor bana sadece vurmak kalıyor. senin anlıyacağın gibi ben yaptığım bu davranışlara veriyorum avını yani tam bir usta sende dene bence inşallah benimki gibi tam bir usta olur görenler heyretle bakıyorlar benimkine sana hayırlı avlar kardeşim rasgele)))
Bu av döneminde köpek alma ihtimalim yok elimdeki ile idare edeceğim en azından kalabalık olsun dolaşırken avın üzerine varırsa tavşan keklik kaldırır 2-3 av denerim olmadı çalıları taşlamaya devam ederiz bu yılda yine av başlasın gelişmeleri sizlere aktaracağım. bende yarışmaya katıldım bakarsınız kazanırım değil mi? http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/38.gif
osmanturka
12.Ağustos.2012, 22:52
((((((slm.arkadaşım barak köpeğe eğitim vermeye gerek yok önünde 3 veya 4 av vur bırak biraz koklasın oynasın o koklarken sen kafasını okşa şeker ver yada çukulata yani ödüllendir ve bunun yanı sıra vurduğun avın kafasını ver yesin haman alışır ve çok güzel bir usta köpek olur ben bunu yaşadım hiç usta köpek arama bence hem sadece sana alışmış olur ben arkadaşlarla ava giddiğimde benimki arkadaşın vurduğu avı nekadar uzakta olursa olsun alıp getiriyor vede şimdi ben dağa çıkıyorum kendime bir yer buluyorum oturuyorum o gidiyor bulup önüme kadar kovalıyor bana sadece vurmak kalıyor. senin anlıyacağın gibi ben yaptığım bu davranışlara veriyorum avını yani tam bir usta sende dene bence inşallah benimki gibi tam bir usta olur görenler heyretle bakıyorlar benimkine sana hayırlı avlar kardeşim rasgele)))
Bu yorum sanırım yavru veya yeni ava başlamış bir av köpeği için yapılmış yorumdur
eğitimli temel itaatı olmadan sadece av bulsun, eğitimi beni ilgilendirmez, beni dinlemesin, gel dediğimde gelmesin,avda açık gezsin bunlar benim için öenli değil diye düşünüyorsanız evet yavru yada yeni ava başlamış bir av köpeğinin önün bir kaç av vurmanız ve ona koklatıp sevmeniz,ödüllendirmeniz onun avlaması için yeterlidir ancak her zaman işe yaramaya bilir ve temel eğitimden yoksun bir köpek olur ileride sıkıntılar yaratır.
Bu av döneminde köpek alma ihtimalim yok elimdeki ile idare edeceğim en azından kalabalık olsun dolaşırken avın üzerine varırsa tavşan keklik kaldırır 2-3 av denerim olmadı çalıları taşlamaya devam ederiz bu yılda yine av başlasın gelişmeleri sizlere aktaracağım. bende yarışmaya katıldım bakarsınız kazanırım değil mi? http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/38.gif
Bu yorumda tamamen kendini tatmin etme,teselli bulma yorumudur gürkan kardeşim av köpeği dışındaki köpeği ava götürmek handikaptır gezerken sende gidebilirsin avın üzerine :) hatta köpek açık gider sizden önce avı kaçırır hatta vurduğunuz avı bile sizden önce yakalyıp sıkar veya yer,meradaki diğer av köpekleri ile kavgaya tutuşur vs,vs.. kısaca başınıza bela olmaktan başka hiç bir işe yaramaz ancak siz illede bildiğimi yaparım diyorsanız siz bilirsiniz.
çetin ekren
12.Ağustos.2012, 22:52
tamamen yanlış bir uygulama...
köpeğe şeker çok zararlıdır,körlüğe varan sakatlıklar verir...
köpeklerin bildiğim kadarıyla doğuştan şeker hastalığına yatkınlıkları vardır...
köpekler için hazırlanmış ödül yiyecekleri verilebilir...ama öyle her aportun peşinden de medine dilencileri gibi önünde ödül beklemeside
yanlış...eğitim tamamlandıktan sonra ödül işini yavaş yavaş kaldırmak en doğrusu...
diğer bir yanlış vurulan avın kafasını kesip vermek...
bu nerden çıktı çok merak ettim...
sanırım bu kopaylar için yapılmış bir yorum...çünkü başka cins köpeklerin avı kovalayıp avcının önünden geçirmesi çok zayıf bir ihtimal...
Sizin gibi üstatların sözünden çıkmak hata olur sadece ben merakımın dan soruyorum. en iyi nasıl faydalanabilirim diye Osman abi ve Çetin abi çok teşekkür ederim ilginizden dolayı
çetin ekren
12.Ağustos.2012, 23:14
o zaman doğru adrestesin kardeşim...
inan bu sitede köpek eğitimi konusunda kitap yazacak ustalar var...
örneğin İbrahim ÖZEL...dostum..gibi...
dadak_e
13.Ağustos.2012, 05:48
maksat vakit geçirmek bence çok yakın zamana kadar bende babamda köpeksiz avlanırdık ya bulunduğumuz yerden kaynaklı ya bizden köpeksizde olsa boş döndüğümüz sayılıdır tabiki hangi hayvanın nerde ne zaman bulunacağını bilmeniz yeterlidir
gsahiner
13.Ağustos.2012, 08:45
Sevgili Adaşım bukadar detaya hiç gerek yok al tüfeğini eline ya nasip de çık meraya ne gelirse haktan gelir nasibinde varsa köpekli köpeksiz hiç farketmez zaten ulaşırsın hedefine
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.