PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavşan

cemalreis
11.Nisan.2008, 06:31
Tavşan
Aşağı yukarı 800-2000gram gelen bu hayvanların en makbulleri göcen denen 800-1500 gramarasında 6-12 aylık yavrulardır. An lezzetli zamanları da eylül-martarasıdır. Bu aylardan sonra gebe ve sütlü olmaları yüzünden lezzetsizolurlar. Bunların lezzetle yenilebilmeleri için de bu hayvanlarıyüzdükten sonra 1-2 gün kadar bekletmek gerekir.
Malzemeler - 4 parça kemiksiztavşan bacağı, - 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, - Sade un, - Tuz vebiber, - 150 ml beyaz şarap, - 1 soğan, - 1 yeşil biber, - 1 havuç, - 1çubuk kereviz, - 2 diş sarımsak, - 400 gr doğranmış domates, - yarımtatlı kaşığı şeker, - 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ), - 2yemek kaşığı doğranmış maydanoz. Yapılışı 1- Tavşan etlerini tuz biberkatılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadarkızartın. 2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın,yarıya kadar azaltın. 3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi,havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesiekleyin. 4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtünve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk. kadar ) tavadan alın ve sıcak tutun. 5-Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ),şeker, tuz, biberi ekleyin. Aynı esnada tagliatelleyi bol suda pişirin.6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosuüzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servisyapın. Tavsiyeler - Genç tavşanlar tercih edilmelidir. Pişirme işlemi200 °C ısıda 40 dakika ile bir saat arasında fırında da yapılabilir. -Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ),soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulmasıen iyi sonucu verir. - Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilensalamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gecebekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak dapişirilebilir

11.Nisan.2008, 15:08
reısımmm sızın asıl meslek neydıı .. walla su yemek tarıflerını cok az kısı bılır sanırımmm..avı wurması kadar nasl pısırılecegınden de anlıyosunuzzz.bu tarıflerı hemen anneme yolluyorum :)
tesekkurler reısımmm
sen baskasın vesselam

cemalreis
11.Nisan.2008, 15:15
saoğlasın orçunum

osman seyfeli
28.Nisan.2008, 09:09
cemal abi eline sağlık yemeden de doyuluyomuş demekki abi ustası anlatınca tarifi.

develili
28.Nisan.2008, 12:08
cemal enişte yaz bakalım ama iyi ezberle zaman daralıyor cüllükte isterim bak ali ağanın çorbasından vaz geçtim bile

Adil Karakus
28.Nisan.2008, 14:05
Cemalreisim sanırım süper bir aşçısın inşallah kayseride nasip olur senin elinden çıkan yemeklerden yemek,biz avcıların en büyük handikapı,tabiki ben kendime göre yorum yapıyorum av etinin vurulduktan sonra kara kara düşünüp bunu nasıl yaparımda lezzetli yemek haline getiririm telaşıdır.
Bu problemime ışık tuttuğun için teşekkürler eline sağlık reisim

Orçun sende teyzeme işikenceden vazgeçte evlen be kardeşim :-))