PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köpekler arasındaki farklar

dadak_e
16.Ağustos.2012, 10:23
sezona birakaç gün kala size söle bi sorum olıcak herkeste herkeste olmasada çoğumuzda av köpeği mevcut kimisi yavru kimisi usta kimisi yaşlı ve bunun yanında bölge farklılıklarıda mevcut ve bizler bu köpekleri alırken nelerine dikkat edip alıyoruz doğru seçimi yapıyormuyuz acaba böle bi soru aklımızın bi köşesinde oluyormu
yoksa ben babada pointerciyim diyip hiç setere şans vermediğimizde oluyormu
acaba bizim hiç beslemediğimiz bi köpek bizim kendi kullandığımız köpeğin ırkından bizi daha çok memnun edebilirmi

kısa uzun herkesten bu konu hakkında bilgilerini bizimle paylaşmasını istiyorum

16.Ağustos.2012, 11:30
ben köpek olarak tavşancı kopay besledim hiç poınter yada seter im olmadı. burhan abinin söylediğine göre pointerin avı birbaşkadır diyo. şimdide 1 tane zağar 1 tane barak ikiside dişi yavru besliyorum.

veysibor
16.Ağustos.2012, 11:35
bende ingiliz pointer var.ben asil fermalarına ve kokusuna hayranım.fakat zor şartlarda kurzharda olabilir.ama bendeki pointer bir tutkudur.bu köpeği sadece av yapması için değil onun güzelliklerini görmek için de beslemeliyiz.bende bu yüzden pointer derim.

ismail aksu
16.Ağustos.2012, 11:36
bizim buralar çok sarp ve kayalık setter buralarda gezemez ayakları patlar onun için dayanıklı kurhzaar veya poiter macar vizsla gibi köpekler tercih edilir setter ormanda düz arazide bıldırcında tercih edilmeli diye düşünüyorum

Osman KARATEPE
16.Ağustos.2012, 12:57
Pointer....Kısa ve öz...
Setter'in tüylerindeki pıtırakları temizlemek ölümdür.Kurzhaar kimine göre bir tutukudur özellikle çulluk avında ama benim için vazgeçilmez olan Pointerdir...

dadak_e
16.Ağustos.2012, 13:19
ismayil bey seterler in sert arazide gezememe sebebibüyüdükleri ortamdan ola bilirmi devamlı o bölgede yaşıyan bi setere bence ayağına bişe olmaz aynı batıdan gelen köpeklerin erzurumda ayaklarının altının şişmesi gibi

çetin ekren
16.Ağustos.2012, 15:38
Emre şunumu sormak istiyorsun yani...

örneğin benim ilk baktığım köpeğim lavrak bir seterdi...
son 10 yıldır pointer bakıyorum ne olursa olsun pointer ırkı köpeğin özelliklerine aşığım...
hele o fermada duruş şekline,hele o vücut ve kafa yapısına...hepsinden önemlisi diğer ırklara benim nazarımda bin basar koku özelliğine...

şimdi böyle bir köpek sahibiyken olduda oldu...seter veya başka bir ırka dönmek zorunda kaldım...
bu beni ne kadar mutlu eder...sonuçta belki av zevki yaşatabilir ama kesinlikle görsel bir zevk yaşamayacağım kanaatindeyim...

bu ben bir pointerci olduğum için benim ağzımdan duyabileceğin sözlerdir...
bir setterci veya bir pointerci elbette farklı konuşacaklardır...onlar içinde elbette o cinslere bağlatan sebepler vardır...

ismail aksu
16.Ağustos.2012, 16:12
ismayil bey seterler in sert arazide gezememe sebebibüyüdükleri ortamdan ola bilirmi devamlı o bölgede yaşıyan bi setere bence ayağına bişe olmaz aynı batıdan gelen köpeklerin erzurumda ayaklarının altının şişmesi gibi

çok haklısınız burda küçüklükten yetişen bazı setterler var dışardan gelen tarsus nevşehir gibi gördüklerimizi söylüyorum onlar bir kayada zırlarken bizimkiler ölümüne atlıyor ayakları patileri nasırlaşmış sert ve çok çabuk yoruluyorlar ama bir pointer de bu zor rasladığımız olay pointeri olan avcı bence çift dalaklı olması lazım bizim burda peşinden gide bilmesi için selam ve saygılar emre bey

16.Ağustos.2012, 18:00
İlk başta avlanılacak araziye göre seçim yapmak gerekli fakat ; Herkesin gönlünde bir arslan yatar kimine göre Continental kimine göre İngiliz. Bana kalırsa Setter ve Pointer arasında Tercih edebileceğin köpek hangisi derseniz pointer derim ( Günümüzde Sitil koku hız estetik iyi olan setterlerde bulunmakta ) Setteri Tercih etmemem deki sebep Bıldırcın avlarında pıtrak belası ve en çok Bölgesel faktör Sıcak bir bölgede yaşamam ...

Fakat Her zaman Ve Her Yerde İllaki Pointer http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

dadak_e
17.Ağustos.2012, 09:11

çok haklısınız burda küçüklükten yetişen bazı setterler var dışardan gelen tarsus nevşehir gibi gördüklerimizi söylüyorum onlar bir kayada zırlarken bizimkiler ölümüne atlıyor ayakları patileri nasırlaşmış sert ve çok çabuk yoruluyorlar ama bir pointer de bu zor rasladığımız olay pointeri olan avcı bence çift dalaklı olması lazım bizim burda peşinden gide bilmesi için selam ve saygılar emre bey

ismayil bey erzuruma geçen sezon recep dönmez abi gil gelmişlerdi bi pointer 2 seterleri vardı pointerin ayakları erik gibi şişmişti bence birazda ırk ayrımı yapmadan düşünmek gerekiyo
bende pointer besledim ve o tadı halen alamadım seter yavrularımda ve bendeki pointeri ibrahim abi iyi bilr çok deli bişeydi

18.Ağustos.2012, 16:18
Türkiyenin her yerinde av yapabilecek ırk Macar Vizsla.

Yıldıray İNCE
18.Ağustos.2012, 17:42
Her zaman Ve Her Yerde İllaki Pointer http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

dadak_e
20.Ağustos.2012, 12:49
benim burada demek istediğim herkes acaba son kararı vermeden düşünmesi gerekmezmi kimi pointerden memnun kimi seterden,drahtardan bretondan belirli bi zaman öncesine kadar ben solit diye bi cins olduğunu bilmiyorum acaba türkiyede farklı kullanılan hangi cinsler var