PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖRDEK BUĞLAMA

cemalreis
11.Nisan.2008, 06:34
ÖRDEK BUĞLAMASI (Ortalama kalorisi:2.490, bir kişiye: 830)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 demet maydanoz
(4 çorba kaşığı) Tuz1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş,içleritemizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları gerisinegeçirilmiş (Şekil: 1, 2, 3, 4), 3 adet ördek dört silme çorba kaşığıtereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı sukoyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyiceyumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarıbir, bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır.(Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir.)

2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak, ördekleri kol, göğüs,but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağayerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servisyapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önceiçlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.
ÖRDEK TENCEREDE (Domatesli) (Ortalama kalorisi: 2.770, bir kişiye :923)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 adet maydanoz
(4 çorba kaşığı) Tuz
360 gr domates(2 büyük)
1- Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmalı, yağkızınca buna; tüyleri yolunmuş,içi temizlenmiş, tütsülenmiş(Şekil:1,2,3) yıkanmış ayakları gerisine geçirilmiş (şekil: 4) vetuzlanmış 3 adet palaz ördek katarak tencerenin kapağını kapatmalı veördeklerin bir tarafı kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerekher bir tarafları nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvettekiateşte aşağı yukarı 20-30 dakika arasında kızarmaya bırakılmalıdır.(Ördeklerin küçük ateşte pişmelerine dikkat edilmelidir.)

2- Ördekler kızarınca; tencereye ,kabukları çıkarılmış ve küçükparçalara doğranmış 3 büyükçe domates,bir buçuk silme çorba kaşığıtereyağı ya da margarin katarak,tencerenin kapağını kapatmalı vedomatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirilmelidir.

3- Ördekler iyice pişince bunlara, 2 kahve fincanı da su katmak suretiile bir beş dakika daha pişirilmeli,sonra tencereyi ateşten alarakördekleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli (Şekil: 6) vekesilmiş ördekleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasınıdökmeli ve servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereyekoymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.

ulasatasoy
22.Mayıs.2008, 06:01
Sabah sabah.Tövbe tövbe:)

Fatih HACIABBASOĞLU
27.Mayıs.2008, 07:18
tşk ler abi trifin için...kışı sabırsızlıla bekliyomm..
zaten senşin bu tariflerini not ediyorum hepsini..bakalım seneye ibir ahçı olurum sayendehttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif

ulasatasoy
27.Mayıs.2008, 17:10
Abi ben 2 seneye kadar Kayseri'deyim. Bu tariflerden yapamadığım olursa gelir sende yerim. Valla fena olmaya başladım ben:)

Paylaşım için teşekkürler.

kazım bozkurt
28.Ekim.2008, 06:47
emeginize saygılar

ali kaya
09.Aralık.2008, 16:01
olsada yesek :)