PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uzun süreli ava giderken yanımızda bulunması gerekenler

dadak_e
18.Ağustos.2012, 08:15
• Çekme halatı

• Elektrik bandı

• Ampul

• Sigorta

• ara kablosu

• Takım çantası

• Harita, pusula

• El feneri

• Testere

• Dürbün

• Balta

İlk yardım çantası içinde:

• Tendürdiyot

• Aspirin

• Gazlıbez

• Ağrı kesici

• Amonyak

• Makas

• Cımbız

• İğne

• Sargı bezi

• Antiseptik

• Böcek kovucu sprey

• Turnike yapabilmek için uygun lastik

• El temizliği için antiseptik solüsyon

Konaklama sırasında :

• Çadır

• Uyku tulumu

• Matara

• Battaniye

• Portatif masa ve sandalye

Konaklama sırasında kurulacak sofra için:

• Ocak

• Çatal, kaşık, bıçak

• Buzluk

• Termos

• Çelik tencere, tabak, bardak

• Tuz ve çeşitli baharatlar

• Alüminyum folyo

• Kibrit, çakmak

• Izgara

Genel temizlik için:

• Sabun

• Deterjan

• El temizleme jeli

• Kağıt havlu

• Tuvalet kağıdı

• Kolonya Genel anlamda temizlik, avlanma sırasında da sürekli olarak dikkat etmemiz gereken önemli bir konudur. Avlanma eylemi esnasında, istesek de istemesek de pek çok bakteri ile doğrudan temas sağlarız. Bu durum özellikle ellerimiz ve ağız yoluyla alınabilecek bir bakteri neticesinde av esnasında, ya da avdan günler sonra ortaya çıkabilecek çeşitli rahatsızlıklar meydana getirebilir. Bunu önlemek maksadıyla temizlik kurallarına maksimum düzeyde dikkat etmemiz, sağlığımız için gereklidir.Yemek öncesinde ellerimizi ve yüzümüzü su ve sabun kullanarak temizlemeliyiz. Su ve sabun bulunamıyorsa piyasada satılan su kullanmayı gerektirmeyen bakteri öldürücü maddeler temizlik için kullanılabilir. Avda verilen yemek molaları genellikle yerde kurulan sofralarda gerçekleşmektedir. Bu zeminlerde mutlaka bir naylon örtü kullanılmalıdır. Yani, yemek yenilen zeminin mümkün olduğu kadar toz, toprak ve çamurdan arındırılması sağlanmalıdır. İmkân varsa, portatif masa ve sandalye kullanılması en doğru tercihtir.Mutfak eşyasının mikrop barındırmayacak ve kolay temizlenebilecek malzemelerden olması tercih edilmelidir.

dadak_e
18.Ağustos.2012, 08:19
evde tek kalan tüfek ve mermiler onlarıda almayı unutmayalımhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Hüseyin ORHAN
22.Ağustos.2012, 05:50
kardeşim bu kadar eşyayı aldıkmı av için gerekli eşyaları koyacak yer kalmaz :)

dadak_e
22.Ağustos.2012, 06:21
hüseyin bey artık kamyonetle gidenlerin düzenlediği bi liste herhalde bu

veysibor
22.Ağustos.2012, 08:15
emrecim bu konulardaki hassasiyetin çok güzel.dağcılık sporunada ilgin büyük sanırım.geçenlerde yazdığın avcılıkta giyilmesi gereken kıyafet ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusundada bilgilerini aldık.paylaşımların için şahsım adına çok teşekkür ederim.

gsahiner
22.Ağustos.2012, 08:44
güzel paylaşım ama bu kadar eşyayı taşımak için bide katır almak gerekir :)

dadak_e
22.Ağustos.2012, 08:52
gültekin bey uzun süreli ava kampa giderken olması gerekenler yani kamp yerinde kalması gerekenler bunlar

gsahiner
22.Ağustos.2012, 09:43
gültekin bey uzun süreli ava kampa giderken olması gerekenler yani kamp yerinde kalması gerekenler bunlar

biliyorum abicim tabiki bunlar hayati önem taşıyan malzemeler

dadak_e
23.Ağustos.2012, 07:54
güzel paylaşım ama bu kadar eşyayı taşımak için bide katır almak gerekir :)

siz ya ava katırla gidiyorsunuz yada konuyu veya başlığını tam okumamışsınız

gsahiner
23.Ağustos.2012, 07:59
Alıntı sahibi: Gültekin ŞAHİNER üzerinde Dün 10:44:43 ÖÖ (http://www.avkolik.net/forum/diger-18/uzun-sureli-ava-giderken-yanimizda-bulunmasi-gerekenler/msg200895/#msg200895)
güzel paylaşım ama bu kadar eşyayı taşımak için bide katır almak gerekir http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
siz ya ava katırla gidiyorsunuz yada konuyu veya başlığını tam okumamışsınız

galiba sizde ya şakadan anlamıyorsunuz ya muhabbetten

çetin ekren
23.Ağustos.2012, 08:18
her yazılan yorumdan bir problem çıkarmayı bırakın arkadaşlar...
Emrecim,Gültekin beyin yaptığı yorumda bir anormallik yok...hem sonuna gülücük eklemiş gırgır mahiyetinde...

açılan konuların altına ''paylaşım için teşekkürler,emeğinize sağlık ''yazmasından sa konuya iştirak bence daha önemli...
bu kadar kasmayın kendinizi...şurada abi kardeş muhabbet içerisinde olun...dost olun,dost edinin...
bu sitenin amacı bu...yoksa herkes ava giderken yanına ne alınacak neyle gidecek diye internete bir bakayım diye girmez...
burda dostluklar kurmaya çalışırken bu vesileylede bilgi alışverişi olur,bilmediklerini öğrenir,bildiklerini aktarır...

onlarca konu açılmış,bir bakın portala kimi hiç yorum almamış,kimisi 1-2 de kalmış...
şu didişmeyi bırakın artık Allah aşkına yoksa ben devreye girecem...
öküz altında buzağı aramayın...

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:29
[/URL][URL=http://www.avkolik.net/forum/diger-18/uzun-sureli-ava-giderken-yanimizda-bulunmasi-gerekenler/msg200974/#msg200974]Ynt: uzun süreli ava giderken yanımızda bulunması gerekenler (http://www.avkolik.net/forum/diger-18/uzun-sureli-ava-giderken-yanimizda-bulunmasi-gerekenler/msg200974/#msg200974)
« Yanıtla #10 : Bugün 10:18:15 ÖÖ »
http://www.avkolik.net/forum/Themes/dilbermc/images/buttons/quote.gifAlıntı (http://www.avkolik.net/forum/diger-18/uzun-sureli-ava-giderken-yanimizda-bulunmasi-gerekenler/?action=post;quote=200974;num_replies=10;sesc=0fd4 12f59b03c01c2102d6b3ee755442) [HR]
Emrecim,Gültekin beyin yaptığı yorumda bir anormallik yok...hem sonuna gülücük eklemiş gırgır mahiyetinde...

açılan konuların altına ''paylaşım için teşekkürler,emeğinize sağlık ''yazmasından sa konuya iştirak bence daha önemli...
bu kadar kasmayın kendinizi...şurada abi kardeş muhabbet içerisinde olun...dost olun,dost edinin...
bu sitenin amacı bu...yoksa herkes ava giderken yanına ne alınacak neyle gidecek diye internete bir bakayım diye girmez...
burda dostluklar kurmaya çalışırken bu vesileylede bilgi alışverişi olur,bilmediklerini öğrenir,bildiklerini aktarır...

onlarca konu açılmış,bir bakın portala kimi hiç yorum almamış,kimisi 1-2 de kalmış...

Çetin abi bir şey aradığım yok sadece sohbet etmeye çalışıyorum ve kimseyide kırıcı konuştuğumu düşünmüyorum hani anormal iğneleyici bir laf konuştuğumda bunun bilincine varacak kadar bilinçli bir insanım ama emre bey bazen ters cevaplar verebiliyor ha kimseyle bi tartışma durumumda yok benim yorumumdan rahatsız oluyorsa bakarım bir daha yorum yapmam olur biter bunlar sorun değil sizinde dediğiniz gibi burda bir muhabbet ortamı yaratmaya çalışıyoruz dostluk ortamı kurmaya çalışıyorz başka amacımız yok başka amaç içinde olanlar burda zaten bellidir 2 gün sitededir 3. gün bulamazsınız ama burada paylaşımlarla tebriklerle dostluğumuzu kuvvetlendirmeye çalışıyoruz amaç dışı bir çabamız yoktur.

çetin ekren
23.Ağustos.2012, 08:33
ben senin samimiyetine inanıyorum Gültekin kardeşim...
ama emre yorumu farklı değerlendirmiş olsa gerek...
aslında onunda niyetinin kötü olmadığını biliyorum...
neyse bu konuyu uzatmaya gerek yok...
yorumlarınız takip ediyorum...
güzel gidiyorsunuz devam edin kardeşim...

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:36
ben senin samimiyetine inanıyorum Gültekin kardeşim...
ama emre yorumu farklı değerlendirmiş olsa gerek...
aslında onunda niyetinin kötü olmadığını biliyorum...
neyse bu konuyu uzatmaya gerek yok...
yorumlarınız takip ediyorum...
güzel gidiyorsunuz devam edin kardeşim...

Tamam abi insanın hedefi gerçekse bunlar sorun değil hedeften şaşmayız merak etme saygılar... :)