PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belgesiz avcıları şikayet !!!

22.Ağustos.2012, 19:12
Herkese yeni sezonda bol av dolu günler dileyerek şikayetçi olduğum konuyu dile getirmek istiyorum.2013 Av yasak bölgelerinde kaçak ve belgesiz avlanan bohçacılardan bıktık artık.bu kadar rahat nasıl avlanmalarına izin veriliyor.Biz kerizmiyiz her sene 200 TL para ödüyoruz.Eğer il genelinde çözüm bulamazsam bakanlığa kadar şikayet edicem.Şikayetçi olabileceğimiz telefon numaraları bilen varsa lütfen burada il il paylaşsın.

Yıldıray İNCE
22.Ağustos.2012, 19:24
Onur kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin sıkıntını anlıyorum hepimiz bu konudan rahatsızız ama önce kendini bir tanıt biz seni bir tanıyalım ğüzel temennilerin için AV KOLİK Adına teşekür ederim muğla milastan selamlar........

22.Ağustos.2012, 19:31
Yıldıray abi teşekkürler 1 sene önce üye oldum fakat genelde yazmam uzaktan takip ederim burayı fakat artık hakkımızı arıcam evraklı avcılara her türlü zorlukları çıkartırlar kaçak avcılar etrafta rahatça avlanıyo bu nasıl adalet gerçekten bu işi takip edemiyolarsa bizdende para toplamasınlar kimi kime şikayet edicez birileri yardım etsin

veysibor
23.Ağustos.2012, 05:48
onur kardeşim bu konuyla ilgili ben çok hassasım.belki yazılarımıda okumuşundur.bu sene çok ihbarımız oldu ve yakalattık.elbet kurala uymayanın sonu iyi olmuyor.hepsi belasını buluyor ve bulacak.bizim bölgede bu sene özellikle sağlam çalışma olacak.il ormanla dialog içerinde olun ve acımayın.

gsahiner
23.Ağustos.2012, 05:57
ah be kardeşim sen gel bide ankarayı gör bu konuda kaçtane kaçak avcı var biliyomusun hiç ummadığın bir arkadaşının avcı olduğunu öğreniyorsun seviniyosun sonra bir av muhabbeti açılıyor birde bakıyorsun resmen bohçacı burada durum çok kötü ankara bu yıl bıldırcın yatağıydı 1 ay önce meraları gezdim yürüdüğün yerden bıldırcın kalkıyordu sezxonu bekliyoruz c.tesi açılıyor ama bayramın 2. günü bir gezdim meraları 10 km lik alanı taradım 1 tane bıldırcın kalkmadı neden hepsi kaçak avcılardan soyunu tüketmişler gece avlanıyorlar hayvanları erken göçe sürüklüyorlar

dadak_e
23.Ağustos.2012, 07:41
pul parası maliye harcı gelip geçici şeyler yatır parayı keklik salsın milli parklar saldıklarıda yok ya
salarlarsada bohçacı hazır tetik bekliyo

veysibor
23.Ağustos.2012, 07:52
emre katılıyorum sana.buna nasıl bir çözüm getirirler fakat ne olursa olsun herkezin yaralı olduğu bir konu.

çetin ekren
23.Ağustos.2012, 08:04
avınızı her zaman koruyun arkadaşlar...
av olmazsa,avcı olmaz...
şikayet konusunda gerekli yerlerle irtibat halinde olun...
ama ne varki avcı olarak kimseye belge sorma yetkimiz yok,kaş yapalım derken göz çıkarmayalım...suçsuzken suçlu durumuna düşmeyelim...

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:08
emre katılıyorum sana.buna nasıl bir çözüm getirirler fakat ne olursa olsun herkezin yaralı olduğu bir konu.

Abi çözüm felan değil bunlar gelir sıkıntısına çözüm buldular gelirleri nasıl çoğaltırız diye düşünürken avcıyı soyalım diye bir çözüm buldular işte

dadak_e
23.Ağustos.2012, 08:23
avlandığınız bi bölge var ve bölgede hiç sorun yaşamadan avlanıyorsunuz
sizin orda huzurunuzu bozacak ne olabilir.
ya kollu kuvvetler
yada köylü
bohçacılar köyün içinden değilse eğer ya köylü bırakmıyo o bölgede avlanmasına yada kollu kuvvetlere haber veriyo
ama evrakları tamsa bu fayda vermiyor
bence bohçacı sayısını azaltım kontrol altına alınması için pul ve harçlarda fiyatın düşürülmesi vede köylülere bu konuda yetki verilmesi tabi evrağı olmıyanlara müdahale cinsinde
şikayet et al paranı cinsinde çalışmalar olsa belki bi faydası olur

çetin ekren
23.Ağustos.2012, 08:31
ya kollu kuvvetler
yada köylü
bohçacılar köyün içinden değilse eğer ya köylü bırakmıyo o bölgede avlanmasına yada kollu kuvvetlere haber veriyo
bence bohçacı sayısını azaltım kontrol altına alınması için pul ve harçlarda fiyatın düşürülmesi vede köylülere bu konuda yetki verilmesi tabi evrağı olmıyanlara müdahale cinsinde

benim evraklarım tam olduktan sonra,avlandığım bölgede ava açıksa gitsin istediği yere şikayet etsin...
sadece vakit kaybı olur,sadece dediğin gibi huzur bozar...can sıkar...

köylülere yetki verilmesi konusu bence yanlış...
bu sefer kusura bakmayın her köylü evrak sorar senden,köylüden saklanır duruma düşersin...

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:39
benim evraklarım tam olduktan sonra,avlandığım bölgede ava açıksa gitsin istediği yere şikayet etsin...

bu sefer kusura bakmayın her köylü evrak sorar senden,köylüden saklanır duruma düşersin...

çetin abi katılıyorum sana bu ülkenin ozaman sorgulayıcısı yargılayıcısı ve karar vericisi kalmaz herkez ben polisim ben kolluk kuvvetiyim demiş gibi köylüde ben koruyucuyum diye avcının burnundan getirir

dadak_e
23.Ağustos.2012, 09:50
kollu kuvvetleri unumursamasın köylü ilgilenmesin avcıda zaten bi yetki yok tek yetkili bohçacının vijdanı ozaman

23.Ağustos.2012, 10:16
emre usta doğru söylüyon ben kulüp başkanıyım kaçak avcılara bişey yapamıyorum.tutanak tutma yetkisi sadece muhtarlarda var

23.Ağustos.2012, 10:52
Bakın arkadaşlar o belgesiz avcılar her yerde rahat rahat avlanır, yakalatsan da onlara bir şey olmaz. Biz bunları çok gördük. Ayrıca sen her türlü belgeni alırsın, o bohçacılar sana av yaptırmaz arabana zarar verir, huzur bozar. Devlet bunlara çanak tutuyor. Köy tüzel kişiliklerine yetki veriyor, gidin bölgenmizdeki avcıdan para alın vb. diyor. Kimi kime şikayet edeceksin? Bu işin bu şekilde olması için senelerdir her türlü çabayı gösteren, bu işten rant kazanma çabasında olanlar sağolsun.

gsahiner
23.Ağustos.2012, 13:37
Bakın arkadaşlar o belgesiz avcılar her yerde rahat rahat avlanır, yakalatsan da onlara bir şey olmaz. Biz bunları çok gördük. Ayrıca sen her türlü belgeni alırsın, o bohçacılar sana av yaptırmaz arabana zarar verir, huzur bozar. Devlet bunlara çanak tutuyor. Köy tüzel kişiliklerine yetki veriyor, gidin bölgenmizdeki avcıdan para alın vb. diyor. Kimi kime şikayet edeceksin? Bu işin bu şekilde olması için senelerdir her türlü çabayı gösteren, bu işten rant kazanma çabasında olanlar sağolsun.

kesinlikle katılıyorum yolunan kaz misaliyiz

23.Ağustos.2012, 17:36
ya kollu kuvvetler
yada köylü

Sanırım yazdığım tam okunmamış Ben yasak bölgede belgesiz avlanıp teyp kuranlardan bahsediyorum siz belgem var istediği yere gitsin şikayet etsin diyosunuz.Çevre ve orman bakanlığı yetkililerinin bana 5 dk evrak sormaları benim huzurumu bozmaz ama belgesiz avlanıp teyp kuranlar benim huzurumu bozar.

23.Ağustos.2012, 17:40
emre usta doğru söylüyon ben kulüp başkanıyım kaçak avcılara bişey yapamıyorum.tutanak tutma yetkisi sadece muhtarlarda var

Ziyaattin Bey ne güzel demişsiniz klup başkanıyım bişey yapamıyorum diye.Etrafınızda binlerce kayıtlı avcı var ve bunların %99 u teyp kuruyo haberim yok demeyin.telefonu kaldırıp jandarmayı arayıp veya ormancıları arayın bakalım geliceklermi.Yanlış anlamayın ama avcı klup başkanlarınında teyp e gittiğine şahit oluyoruz ne yazıkki belki söylediklerim acı gelecek ama ne yazıkki böyle ...Herkese iyi geceler

veyselll
23.Ağustos.2012, 21:33
güzel bir konu olmuş. tamam çevremizdeki avcılara bizde dikkat ediyoruz ama birde işin diğer boyutu

haziran ayında kendi çevremden 5 6 kişi toplayıp iznik klübüne götürdüm. sertifika almak için. o sıra 29 kişi idi bizimle beraber 35. hala o kurs açılmadı. şu an bekleyenlerin sayısı 45 50 civarı. 11. ayda kurs açılacağını söylüyorlar. o zamana kadar tatilleri varmış.

şimdi ben bu arkadaşları şikayet edeyimmii ???

çetin ekren
24.Ağustos.2012, 06:41
veyselcim 25 kişiyi tamamladığında zorunlu olarak kurs açılmakta...
eğer açılmıyorsa bunda ihmal var demektir...
şikayetiniz dikkate alınacaktır elbette...
emir,ferman elimizde diyorlar demekki..

Osman KARATEPE
24.Ağustos.2012, 06:58
Ülkemizde bazı işlerin can sıkıcı şekilde işlediğini ve haklı olanın her istediği anda hakkını arayamadığı bir gerçek ama bize düşen avımıza ve avlağımıza sahip çıkmaktır başkasının ili başkasının köyü de olsa zarar vermemeli verdirmemeliyiz...

dadak_e
24.Ağustos.2012, 09:38
ustalarım abilerim kardeşlerim neden bukadar haykırış varken kimse 1 adım atamıyor bi bütün olamıyor hakkımızı aramadığımızdanmı acaba
nerdeyse her bölgeden avcımız ve bağlı oldukları kulüpler var bu bölgelerdeki kulüplerden imza toplasak vede gerekli yerlerin en üst kademesine yollasak bizim için bi fayda sağlamazmı
hiç değilse dostkolik üyeleri kendileri imzayı toplayıp bi yerde biriktirelim ve gerekli bakanlık veya genel müdürlüğe bu konu hakkında yapılan yanlışlıkları ibraz edelim belki faydası olur
hani ileri atılan adımlar

veyselll
24.Ağustos.2012, 14:30
veyselcim 25 kişiyi tamamladığında zorunlu olarak kurs açılmakta...
eğer açılmıyorsa bunda ihmal var demektir...
şikayetiniz dikkate alınacaktır elbette...
emir,ferman elimizde diyorlar demekki..

abi söylediklerine göre yaz döneminde kurs verilmiyormuş. genelde kış dönemi mart nisan gibi kurs veriliyor. belge alacakların çoğu kısıtlı bütçeli çiftçi. ürün durumuna göre mart nisan gibi bütçeleri kısıtlanan kesim. o yüzden yaz dönemi istediler. şimdi hepsinin dediği olay şu '' biz 11. ayda sertifika alırsak pul işlemi 12. aya kalır. 1 ay için de 1 yıllık pul almayız '' haziranda olsa bu 40 kişiden en az 20 25 tanesi pul alırdı. şimdi ben ne resmi kurumu şikayet ederim nede bu sertifika alamayan adamları avda görürsem onları şikayet ederim...

25.Ağustos.2012, 02:08
ya kollu kuvvetler
yada köylü

köylü o zaman ormana sokmaz bizi:d