PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YABAN DOMUZU

gsahiner
23.Ağustos.2012, 07:02
http://www.tramem.org/memeliler/?fsx=2fsdl15@d&idx=2263

Tanımı
İri gövdeli,kalın ve kuvvetli bacakları ve büyük başı ile güçlü bir görünüşe sahiptirler.Kırçıllı siyahtan boza kadar değişik renklere sahiptirler.

Habitatı
İyi bir örtüye sahip her türlü ortamda yaşayabilirler.Ancak yapraklı ve karışık ormanları tercih ederler.Sazlıklar,sık çalı,saz ile çevrili bataklık ve sık çalılıklı meralarda yaşarlar.

Yayılışı ve Yerel Adlar
Türkiyede hemen hemen her yerde bulunurlar.

Beslenme
Ceviz,kestane,fındık,tohum ve meyveler yanında bitki artıkları içerisindeki solucan ile böceklerle beslenirler.

Biyolojisi
Güçlü,uzun dişli,heybetli ve toprağı eşeleyerek beslenen bir hayvandır.Hem etobur hem de otoburdur.

Göçü
Göç etmez.Sadece geceleri beslenme amaçlı 2o km. ye kadar uzaklaşabilirler.

Popülasyonu
Türkiyede 1 milyon civarında olduğu sanılmaktadır ayrıca popülasyonu en iyi durumdaki memeli hayvanlarımızdan biridir.

Davranışları
Sürü halinde dolaşırlar ve yanında yaavruları olmadığı sürece tehlikeli değilleridr.

dadak_e
23.Ağustos.2012, 07:18
emeğiniz için tşk ler paylaşımlarınızın devamını bekleriz

gsahiner
23.Ağustos.2012, 07:19
emeğiniz için tşk ler paylaşımlarınızın devamını bekleriz

Teşekkür ederiz emre bey sizin oralarda da çok bundan birde bunlarır sarı tüylü olanları var değil mi :)

veysibor
23.Ağustos.2012, 07:39
şahsım adına paylaşımların için teşekkür edrim.umarım herkez paylaşım konusunda aktif ve duyarlı olur.

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:15
umarım yararlı olur veysel abi abi zaten bi işe yarasın diye paylaşıyorum inş. herkeze ufakta olsa bir faydamız dokunuyodur

23.Ağustos.2012, 08:32
paylaşım için teşekurler gültekin kardeş birde avcıların dikkat etmesi hususunda bir konusu yokmu mesala saldırganlığı gibi hususlar hele hele av köpeklerini dek geldiginde dişleriyle kapanmayacak yaralar açtıgınıda unutmayalım saygılarımla

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:38
paylaşım için teşekurler gültekin kardeş birde avcıların dikkat etmesi hususunda bir konusu yokmu mesala saldırganlığı gibi hususlar hele hele av köpeklerini dek geldiginde dişleriyle kapanmayacak yaralar açtıgınıda unutmayalım saygılarımla

abi var öyle konularımızda ama şimdi sırayla bu aylarda av hayvanlarımızı tanıtıyoruma ama domuz sezonuna dogru dikkat edilmesi hususunda konularımızda olcak ben şimdi bu konuyuı açarsam ozamana insanlar unutur gider.

23.Ağustos.2012, 08:52
haklısın kardeş bizim kultürümüzdenmi artık nasıl bişeyse 20 günü geçtimi unutuyoruz

gsahiner
23.Ağustos.2012, 08:58
haklısın kardeş bizim kultürümüzdenmi artık nasıl bişeyse 20 günü geçtimi unutuyoruz

Yok abi alakası yok şimdi birisi bize saçma sapan bişeyi sorsa kesin hatırlarız ama böyle önemli ve dikkat edilmesi gereken konuları unutuyoruz oda işimize gelmediğinden olsa gerek :)

Yıldıray İNCE
23.Ağustos.2012, 15:01
Gültekin kardeşim paylaşım için teşekür ederim eline sağlık..........

gsahiner
23.Ağustos.2012, 15:04
Gültekin kardeşim paylaşım için teşekür ederim eline sağlık..........

ben teşekkür ederim abi faydalı bulduysanız ne mutlu bana

bu arada ufaklığa tüfek seçebildin mi abicim

26.Ağustos.2012, 23:32
öldürücü yerine isabet etiremezseniz hiç takmadan devam eder yoluna 3 bacak kostunu gördüm:D
güzel konu

gsahiner
27.Ağustos.2012, 14:44
tam kafadan almak gerekir