Orijinalini görmek için tıklayınız : Bıldırcın sezon açılışı ve kapanışı
cümleten selam avkolik ailesine katılmama aşağı yukarı 1 sene oldu. Av raporların okudukça o kadar çok heveslenmiştim ki avlarımı paylaşacağım bir ailem var diye. sabırla beklediğimiz o gün gelip çatmıştı.sezon açılmış ekip tamam gidilecek yerler tamam ve fotoğraf makinemiz tamam.sabah erkenden düştük yollara ilk sırada altındağ karapürçek tarafında elimizde harita ava açık olan meralar 4 kişilik ekiple alttan gir üstten çık malesef kuş yok.aynı hevesle çubuk k.kızığı ve çevresi nafile gez gez yok.son olarak kazana bağlı sanırım kılıçlar ahi meraları ve sonuç yine hüsran.bırakın tüfek atmayı bıldırcının yüzünü bile göremedik.karşılaştığımız bir ekibin çankırı çerkeşi gezip bişey bulamayıp aynı yere elmeleri. ve yine çankırıdan bacanağımdan gelen haberlerin aynı olup kuşun olmayışı. bu kısaca rapor mu desek bilmiyorum hiç umduğumuz gibi geçmeyen bir av günümüz. olumlu bir duyum almazsak bıldırcın sezonunu açtık kapattık diyebilirim. şimdi merak ettiğim şu her gittiğimiz merada sapın olmayışı (aldığımız duyumlar samanın bu sene pahalı oluşu nedeniyle tabiri caizse tarlanın sapının kazınması) kuşun barınacağı yer kalmayışı (sadece tarlada gezmedik sınırlar otluk yerler yoklandı) bırdırcının erken göç etmesine etki olabilirmi.
yanlış bişey mi yazdım anlamadım bu konuyla alakalı kimsenin bir fikri yokmu
Burhan KESKİN
27.Ağustos.2012, 20:03
yalçın kardeşim bir tane bile bıldırcın kalkmaması üzücü bir olay havların çok sıcak olması nedeniyle belki sulak alanlara çekilmiş olabilir! biz hep yeşil otların içinden kaldırdık kuşları! bence hemen sezonu kapatmayın sulak arazileri arayın hemen pes etmeyin göç zamanı kuş iner diye düşünüyorum! rastgeleyin
Hüseyin ORHAN
28.Ağustos.2012, 05:09
yalçın bey bıldırcında daha önce gitmediğiniz bir mera ise bıldırcının olmaması normaldir
ama her zaman gittiğiniz bir mera ve kuş yok ise sanırım bir bölgeye çekilmiştir.
bizim buralarda şu an tarlalarda mısır ve pamuk çoğunlukta pamuk tarlaları sulanınca en yakın otlu tarlaya toplanıyorlar
mısır tarlalarında ise an başlarında toplanıyorlar
yani belirli bir davranışları olduğundan bulmamız pek sorun olmuyor
umarım en kısa zamanda açılışınızı bereketli bir şekilde yaparsınız
gsahiner
28.Ağustos.2012, 05:45
cümleten selam avkolik ailesine katılmama aşağı yukarı 1 sene oldu. Av raporların okudukça o kadar çok heveslenmiştim ki avlarımı paylaşacağım bir ailem var diye. sabırla beklediğimiz o gün gelip çatmıştı.sezon açılmış ekip tamam gidilecek yerler tamam ve fotoğraf makinemiz tamam.sabah erkenden düştük yollara ilk sırada altındağ karapürçek tarafında elimizde harita ava açık olan meralar 4 kişilik ekiple alttan gir üstten çık malesef kuş yok.aynı hevesle çubuk k.kızığı ve çevresi nafile gez gez yok.son olarak kazana bağlı sanırım kılıçlar ahi meraları ve sonuç yine hüsran.bırakın tüfek atmayı bıldırcının yüzünü bile göremedik.karşılaştığımız bir ekibin çankırı çerkeşi gezip bişey bulamayıp aynı yere elmeleri. ve yine çankırıdan bacanağımdan gelen haberlerin aynı olup kuşun olmayışı. bu kısaca rapor mu desek bilmiyorum hiç umduğumuz gibi geçmeyen bir av günümüz. olumlu bir duyum almazsak bıldırcın sezonunu açtık kapattık diyebilirim. şimdi merak ettiğim şu her gittiğimiz merada sapın olmayışı (aldığımız duyumlar samanın bu sene pahalı oluşu nedeniyle tabiri caizse tarlanın sapının kazınması) kuşun barınacağı yer kalmayışı (sadece tarlada gezmedik sınırlar otluk yerler yoklandı) bırdırcının erken göç etmesine etki olabilirmi.
Yalçın bey bende ankaradayım pazar günü çubuk karapürçek mamak taradım hiç birşey bulamadım galiba havaların çok sıcak olduğundan dolayı biraz serinler bu hafta yağacakmış hava hafta sonu tekrar dolanacam meraları bakalım yine olmazsa bir sıkıntı var demektir bide ankarada 10.000den fazla avcı var bizim bıldırcın genelde senede bir gün olur oda avın açıldığı gün cumartesi günü herkez tarlaları kazıyıp geçmiş sürü geçmiş gibi hiç bakmadınızmı meralara hayvanlar saklanıyor bu haftanın korkusuyla üstünede bassan zor kalkar bu hayvanlar ama 1-2 hafta sonra tekrar tek tük çıkmaya başlarlar
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. sartlar oluşunca bi gezinti daha yaparız inşallah
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.