Orijinalini görmek için tıklayınız : MERT HUĞLU MX5 RED LİNE YARI OTOMATİK AV TÜFEĞİ
öncelikle forumdaki herkese selamlar ve saygılar. ben malatya da ikamet etmekteyim. 38 yaşında özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım. (sanki televizyonda bir yarışmadayım gibi geldi.) http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif av sporuna yeni başladım. ayrıca hobi olarak ta atış yapmayı da düşünüyorum. bugün
aldığım mert huğlu mx5 red line yarı otomatik tüfek hakkında paylaşımlarınızı rica ediyorum. nasıl bir tüfektir. diyeceksiniz tüfeği almışsın daha niye soruyorsun. olsun
istişare etmek her zaman iyidir. babam her zaman bunu söylerdi. sizlerden bu tüfekle ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum.
ismail aksu
27.Ağustos.2012, 16:14
öncelikle hoşgeldiniz tüfeğiniz hayırlı uğurlu kazasız belasız kullanmanız dileğiyle umarım konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar vardır şimdiden rasgele selamlar
Yıldıray İNCE
27.Ağustos.2012, 17:12
Öncelikle hoşgeldiniz tüfeğiniz hayırlı uğurlu kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...........
Burhan KESKİN
27.Ağustos.2012, 20:18
bahadır bey ailemize hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim! bahsetmiş olduğunuz tüfeğin aynı benzer modeli bir tüfeği Ribelle MX5 gold line kullanan arkadaşlarım var çokta memnunlar fiyatıda uygun düşük gramajlı fişekleri dahi sorunsuz atıyor bence alınacak bir tüfek! inşallah gönlünüze göre aradığınızı bulursunuz Bilecik'ten sevgiler saygılar
çok teşekkür ederim, düşünceleriniz için. ben bu tüfeği malatya'da ki sevdiğimiz bir av bayisi abimizden aldım. ama almadan bayağı bir araştırma yaptım. işte ne diyeyim : süperpoze mi-çifte mi, veya süperpozemi-yarı otomatik mi , süperpoze olursa tek tetik mi- çift tetik mi, veya yarı otomatik olursa kinetik mi-gazlı mı ayrıca yarı otomatikte ki tutuklar ve mekanik arızalar ayrıca süperpoze veya çiftede ki selektör ve ejektör arızaları, bir diğer sorun mobil şok mu veya sabit şok mu? işte tüm bunlarla cebelleşirken arada tabii markalar ve modeller belirginleşmişti. açıkça sı ben süperpoze de huğlu 104 a modeli (çift tetik), yarı otomatikte olursa hatsan süprememax alayım diye bugün av bayiisi abimizin yanına gittim. fakat bana mertmak sanayinin huğlu fabrikasında yaptırdığı redline mx5 modelini kesinlikle tavsiye edişini görünce ayrı yeten bende silahı görünce kesin kararımı vermiş oldum. silah harika estetik bir görüntüsü var. işciliğide güzel.atış yapmak daha nasip olmadı. pazar günü deneyeceğim inşaallah. not: bu tüfekten malatya'da birkaç doktorda almış ve çok memnun olduklarını söylüyorlar. yine sitede kullanan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımını esirgemesinler bizden. sağlıcakla...
gsahiner
28.Ağustos.2012, 05:59
Aramıza hoşgeldiniz bahadır bey öncelikle meslektaşız bunu belirtmek isterim bizim mesleği yapıyorsan avcılığıda yapacaksın av vurmazsan adam vurursun vallahi çıldırtıyorlar insanı tüfeğinize gelince başlangıç için iyi ve güzel bir tüfek almışsınız tüfeğe genelde Ribelle diyorlar galiba bunların kundak ve dipçiği biraz diktir yani ava gitmeden önce kendinizi suratınızı tüfeğe uyuyp uymadığına bakın uymuyorsa biraz alıştırma yapın ani çekmeler için yada dipçiğini değiştirebilirsiniz tüfeği almışsınız artık değiştirme şansınız yok ama enazından dipçiği uymuyorsa eğer değiştirebilirsiniz allah size kazasız belasız avlar nasip eylesin mahsuru yoksa nekadara aldığınızı öğrenebilirmiyiz çünkü ben bir sayfada fiyat gördüm çok uçuk geldi banada belki siz farklı bir fiyata almışsınızdır.
teşekkür ederim gültekin bey. aynen doğru söylüyorsunuz. muhasebicilikte insan bazen çıldırma noktasına geliyor. ya sabır diyoruz işte ne yapalım. her işin zorluğu gibi muhasebeciliğinde dezavantajlı yönleri var tabii ki. ben mx5 tüfeğimi 725 tl ye aldım. içinde hediyeler var tabii ki. (kılıf-bakım seti-harbi-1 kutu fişek) yalnız benim sormak istediğim tutukluk yapması ve mekanik arızalar inşaallah öyle şeylerle karşılaşmam. ben zaten titiz bir insanım. tüfeğimin temizliğini hiç ihmal etmem ama yine de insan tedirgin oluyor yarı otomatiklerde. bir de şu var mert huğlu yu ve bu mx5 i daha önce hiç duymamıştım. bayii abimiz çok methetti. yani armsan phenoma ve hatsan suprememax dan bile iyi diyor ama. tabii ki teknik ve yapısal olarak ben anlamıyorum. herkese bol ve kazasız avlar diliyorum.
gsahiner
28.Ağustos.2012, 06:39
teşekkür ederim gültekin bey. aynen doğru söylüyorsunuz. muhasebicilikte insan bazen çıldırma noktasına geliyor. ya sabır diyoruz işte ne yapalım. her işin zorluğu gibi muhasebeciliğinde dezavantajlı yönleri var tabii ki. ben mx5 tüfeğimi 725 tl ye aldım. içinde hediyeler var tabii ki. (kılıf-bakım seti-harbi-1 kutu fişek) yalnız benim sormak istediğim tutukluk yapması ve mekanik arızalar inşaallah öyle şeylerle karşılaşmam. ben zaten titiz bir insanım. tüfeğimin temizliğini hiç ihmal etmem ama yine de insan tedirgin oluyor yarı otomatiklerde. bir de şu var mert huğlu yu ve bu mx5 i daha önce hiç duymamıştım. bayii abimiz çok methetti. yani armsan phenoma ve hatsan suprememax dan bile iyi diyor ama. tabii ki teknik ve yapısal olarak ben anlamıyorum. herkese bol ve kazasız avlar diliyorum.
Bahadır bey şimdi tutuklu yapacağını sanmıyorum çünkü tüfek yenidir bir sıkıntı yapmaz. ilk ava gitmeden evde 3-5 dakika kurma kolunu çekip tetik atın ki mekanizma yerine otursun dengeli olsun birde ufak gramajlı mermıler atın av öncesinde 5-6 tane ancak çok dikkat etmeniz gereken bir husus var oda yağı sadece temizlerken kullanıp daha sonra iyice silmenizdir çünkü yazın yağ toz toplamaya kışında donmaya pasa elverişli ortam yartır mekanizma içinde bakımı yapıp temizlemelisniz genelde kuru bakım daha iyidir yağlı bakımı herzaman yapmayın tüfeğinizin fiyatı normaldir ancak keşke bilinen bir marka alsaydınız şimdi mert huğlu nasıldır diye arayış içinde olmazdınız ben hiç duymadım av bayiisine gelince genelde satıcılar hep aynısını yaparlar yeni ürünü satmak için ilk tüfeğimde bana öyle olmuştuda ordan biliyorum neyse sana bir sorun çıkaracağını sanmıyorum tüfeği emniyetli kullanalım yeter iyi günler
yorumlarınız için çok teşekkür ederim Gültekin bey. ben şuan 9 ve 10 numara 32 gr winchester fişek aldım. ilk atışlar için uygunmudur sizce? birde tüfekle ilgili internet sitelerinde bayağı az yorum var. fakat olanlarda da pek sıkıntı görmedim. inşaallah hayırlısı olur sıkıntı çıkmaz. kazasız ve belasız avlar temennisiyle...
gsahiner
28.Ağustos.2012, 07:09
yani fişeği gideceğiniz ava göre seçmelisiniz her avın ayrı fişeği vardır eğer bıldırcına gidecekseniz 10 numara 28 grdan 5 numara şoktan şaşmayın derim üveyiğe gidecekseniz 7-8 numara fişek alın 28 gr olsun 3 nolu şokta idealdir hayi rast gele
aslında kafama takılan ve genelde forumlarda tartışılan konu şu mak kararları; şimdi yarı otomatiklerde fişek haznesi ve namlu ucundaki fişek toplam 2+1 fakat kanuna göre bu sayı 1+1 e mi düştü yoksa 2+1 devam ediyor mu? nasıl olacak tamam takozu koyduk 2+1 yaptık ava çıktık. orman muhafaza memuru ile karşılaştık. o diyecek ki 1+1 biz diyeceğiz 2+1 karışık bir durum. forumlarda da herkes karışık şeyler söylüyor. nasıl olacak onu merak ediyorum.
yok av için almadım o fişekleri sadece poligonda tüfeği alıştırmak için aldım. ayrıca burda bıldırcına bu numaralı fişekler gider dediler ama ben sadece şimdilik daha av belgemi almadığım için sadece atış amaçlı aldım o yüzden uygunmudur acaba ilk atış için bu fişekler (ağırlık ve numara olarak)
http://www.hilalav.com.tr/img/urun/Ribelle_MX5_Red_Line_Otomatik_Av_Tufegi.JPG
Hoşgeldin abi tüfeğin galiba resimdeki tüfek çok yakışıklı ve kaliteli duruyo hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
gsahiner
28.Ağustos.2012, 07:28
yok ilk atışları büyük numaralarla yap 4-5-6 30 32 gr fişeklerle elin daha rahat alışır
evet ribelle redline mx5 doğrudur sefa bey, güzel ve estetik bir tüfek işcilik ve mekanizma da itinayla yapılmış belli (ben daha önce çok az bir süre sanat okulunda elektronik-bilgisayar bölümüydü benim ama cnc ve makinada da çalıştım. yani işciliği titiz ve estetik) ama insan yerli yarı otomatiklerden biraz tedirgin oluyor. yani bu armsan da olsa ata da olsa hatsan da olsa huğlu da bile bir sürü arıza çeşitleri çıkmış. ha mevzu yerli firmalarımızı kötülemek değil elbet. yoksa gide avrupa alırız. (maddiyatı zorlama pahasına da olsa alınır.) ama forumlarda olsun çevremizde olsun insanlar sıkıntılar yaşıyor. mutlaka ki kul yapısı tabii ki arızalanacak. (avrupa markalar arızalanmıyormu sanki) ama tabii insan daha az sorunlu ve verim alabileceği makineler istiyor.
o zaman gültekin bey 1 kutuda 5 numara 32 gr fişek alayım. 9 ve 10 numara 32 gr olmaz o zaman ilk atışlar için.
gsahiner
28.Ağustos.2012, 07:39
yani olur tabi niye olmasın ama 4-5-6 numara 30,32 gr daha doludur ve hedefi kolay bulursunuz 10 numarayıda 28 grma çevirin gidip değiştirin belgeyi alınca bıldırcına gidersiniz :) yani burda mantık şudur grmaj düştükçe fişeğin gidiş hızı biraz daha artar ama ağır grmajlarda okadar seri atışlar yapamayabilirsiniz şimdi sizin asıl hedefiniz seri atış olmadığı için hedef tutturmak olduğu için 5-6 numara 30 32 gr idealdir ama birkaç talim yapıp sağlamlaştımı ozaman düşük gramaj alınki seri atışlar yapabilin
teşekkür ederim gültekin bey verdiğiniz bilgilerden dolayı. uygulamayı bakalım pazar günü yapacağız. hayırlısı inşaallah.
peki mak kararları hakkında ne düşünüyorsunuz. yarı otomatik av tüfekleri takozla kullanımı 2+1 mi 1+1 mi olacak? bunu merak ediyorum. başka forumlarda da tartışılıyor ama işin işinden kimse çıkamıyor. esası nedir bu işin. kanunu nasıl tatbik edecekler?
gsahiner
28.Ağustos.2012, 08:56
1+1 uygundur takozlu iken 3 fişek alır 1+1 normal av mermisi 1de boş bırakmakta fayda vardır avcının önüne ne çıkacağı belli olmaz ayı kurt domuz vs herhangi bir tehlike durumunda kullanabilir
verdiğin bilgilerden dolayı sana ve tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
gsahiner
28.Ağustos.2012, 10:32
verdiğin bilgilerden dolayı sana ve tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Rica ederiz yardımcı olabildiysek ne mutlu kafana takılan birşey olursa 7/24 ulaşabilirsin
birde tüfeğimi veya genel olarak av tüfeklerini hangi yağ ve temizleme malzemeleri ile temizlememiz gerekir. araştırmalarıma göre wd-40 iyi değil. zarar veriyor.
ballistol iyi gibi hem namlu içi hemde dış yüzeyi için. würth var ama o nasıl tam bilemiyorum. benim istediğim hem genel amaçlı temizlik yağlama, hem de namlu içini temizlemek için bir temizlik ürünü. hangi markaları ve ürünleri önerirsiniz.
gsahiner
29.Ağustos.2012, 05:47
würth iyi ama çok pahalı wd-40 ne zararı veriyormuş anlamadım ben yıllardır wd-40 ile temizlerim herhangi bir şeyini görmedim yağın içinde yüzerse tüfek hepsi zarar verir bir kere fıstlatmak yeterli temizlik için sonrasaındada güzelce silmek yağ kalıntısı bırakmamak lazım. bez farketmez ama güzel bir harbi takımı olması lazım sert kzıyıcı ucu prinçten,fırçası çizici derecede sert olmayan fırçadan ve bezlerile sarılmış bir uçtan oluşması iyidir bez uç yağı güzel çeker ama olmasada olur birtane bez takarsın ucundan geçirir silersin mekanizmayıda çok yağa boğmadan temizleyip tekrar güzelce kurulamak iyi olur bu arada dış yüzey için iyi demişssin ama yağın dış yüzeye bi faydası olmaz boşuna sıkma sonra temizleyemezsin toz kir toplar :)
dadak_e
29.Ağustos.2012, 09:59
hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileği ile
teşekkür ederim. ya bir de şunu sormak istiyorum, tabii ki ava ve doğa şartlarına göre değişiyor ama aldığım tüfekte (mert huğlu mx5 yarı otomatik) hangi fişek markalarını tercih etmeliyim? yorumlarınızı bekliyorum.
fişek markaları hakkında kimse yorum yapmadı ama ben araştırmalarım neticesinde B&P, Fiocchi, Remington, Federal kaliteli markalar. birde yarı otomatik tüfek temizliği hakkında baştan sona kadar ayrıntılı bir şekilde gösteren videolar tavsiye edebilirseniz sevinirim.
Fişek olarak yaf yafın yada cedit in JK6 sını rahatlıkla kullanabilirsini saçma seçimi konusunda benim şahsi fikrim her avın saçması 5 yada 6 numara keklik tavşan ördek vs ben hiç değiştirmedim geçen yıllarda temizleme olayına gelince tüfeği söktükten sonra en çok dikkat edeceğiniz şarjör borusu gaz pistonu ve gez deliklerinin temizliğidir bu dediğim yerlere dikkat ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. namlu temizliğini de eğer tek kurşun atarsanız size tavsiyem bulaşık teli kullanmanız plastik veya aliminyum tarzı olanlar değilde direk ince tel olanlar var o telleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz namlunuzu falan çizer diye düşünmeyin kesinlikle çizmez
bülent bey çok teşekkür ederim. birde görüntülü olarak yarı otomatik tüfeklerin temizliği hakkında videolar varmı acaba? önerebileceğiniz siteler varsa çok sevinirim. herkese hayırlı ve bol kısmetli avlar diliyorum.
bugün mert huğlu redline mx5 yarı otomatik tüfeğimi temizlemek istedim. tamam namlu,piston,şok vs. çıkardım. harbi ile namluyu ve şoku temizledim. fakat mekanizma kurma kolunu çıkaramadım. diğer forumlarda başka marka tüfekler için işte biraz zorlarsan çekersen gelir. fakat ben her türlü zorlama ve çıkarma işlemlerim başarısız oldu. mekanizma kurma kolunu çıkaramadığım dan mekanizmayı yarım yamalak temizledim. forumda ki arkadaşlardan bilen varsa bu konuyla ilgili yardımcı olurlarsa sevinirim.
Osman ÇETİNKAYA
31.Ağustos.2014, 12:44
BEN MERTMAK MX5 TÜFEĞİ 1.5 YIL'DIR KULLANIYORUM. MEMNUN DEĞİLİM TÜFEĞİN KAYNAKLARI KIRILDI. GERÇEKTEN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM. DAHA SAĞLAM YAPIN TÜFEĞİNİZİ. (30 gr FİŞEK kullanırken kaynakları kırıldı.)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.