Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz Deliği Temizliği
Onur ÇELİKOĞLU
28.Ağustos.2012, 19:12
Tüm avcı abilerime merhaba.
Bilgisayarım geldi artık hergün forumu takip edebileceğim. Girer girmez bir konu açmak istiyorum.
Tüfekte gaz deliği nasıl temizlenir ?
Ben namlunun ağzından yağı damlatıyorum namluyu döndüre döndüre gaz deliklerinden yağın geçmesini sağlıyorum. Temizliğimi bu şekilde yapıyorum.
Doğru mu , yanlış mı ?
Benim bildiğim kadarıyla gaz delikleri namluda oluyor. Benim tüfeğimde de öyle. Tüfeğin başka yerinde de gaz deliği var mı ?
evet gaz deligi namluda olur bir temizleme yöntemi oldugunu bilmiyorum duymadım da ben namlunun bir tarafını kapatıp hava yolu ile temizliyorum :) nekadar dogru nekadar yanlış bilmiyorum
gsahiner
29.Ağustos.2012, 05:52
onur kardeşim ekstra bir temizlik yöntemi yok ama ben sana kendi yaptığım temizleme yöntemini söyleyim namluyu söküyorum gaz deliğinin altında namlunun tüfeğe tutunması için bir yuvarlak varya onun içindeki oringi çıkarıyorum kuru bir bezle ve kulak pamuğu yardımıyla temizliyorum yağ felan dökme yeri zor olduğu için yağını taö temizleyemezsin deliğin ağzından geçen kurum barut parçaları felan oraya takılır ve çabuk dolar zor temizlenir hadi kolay gelsin
Onur ÇELİKOĞLU
29.Ağustos.2012, 08:36
Teşekkür ederim. Namlunun içinde 2 delik var , namlunun dısındakı tufege tutunması ıcın halkanın ıcınden 2 delik belli oluyor. namludan yagı döküyorum döndüre döndüre bu halkadan çıkartıyorum yağı. Sonra kuru bezle iyice siliyorum.
gsahiner
29.Ağustos.2012, 08:58
Teşekkür ederim. Namlunun içinde 2 delik var , namlunun dısındakı tufege tutunması ıcın halkanın ıcınden 2 delik belli oluyor. namludan yagı döküyorum döndüre döndüre bu halkadan çıkartıyorum yağı. Sonra kuru bezle iyice siliyorum.
yağ dökme onur ne kadar da çabalasan yağı tam alamaz kurulyamazsın ordan kulak pamuğunun bir tarafını L şeklinde bük yuvarlakın içinden sil gitsin kardeşim
dadak_e
29.Ağustos.2012, 09:30
abicim gazlı sistem tüfeklerde en sorun açan yer gaz delikleridir ve yağ benzeri şeylerle temizleme yaparsak yağ kalıntısı kalacağından kısa zamanda yine tıkanır
o kısım sert çelikten olduğu için metal matkap ucunu o kısımları açmada kullanıyorum elle bükerek incebi ucla temizliyorum sonrada pamuksu bir ip geçirip içinin kuru olmasını sağlıyorum ve hiç sorunsuz çalışıyor tüfek
osmanturka
29.Ağustos.2012, 09:36
Temizleme yöntemi diye bişey görmedim duymadım,ama sen nasıl temizliyorsun derseniz.
öncelikle namlu içini güzelce temizlerim,daha sonra gaz deliğininde bulunduğu namlu kepini güzelce temizlerim ve gaz deliklerine pas sökücü ve koruyu sprey sıkarım basınçlı olduğu için ne var ne yok temizler,daha sonrada ucu sivri herhangi birşeyin ucuna bez sararım ve kurularım daha sonra namlunum bir ucunu bezle tıkar diğer tafatan kuvvetlice üfleyerek deliklerin tıkalı olup olmadığını test eder işi bitiririm.
gsahiner
29.Ağustos.2012, 10:03
abicim gazlı sistem tüfeklerde en sorun açan yer gaz delikleridir ve yağ benzeri şeylerle temizleme yaparsak yağ kalıntısı kalacağından kısa zamanda yine tıkanır
o kısım sert çelikten olduğu için metal matkap ucunu o kısımları açmada kullanıyorum elle bükerek incebi ucla temizliyorum sonrada pamuksu bir ip geçirip içinin kuru olmasını sağlıyorum ve hiç sorunsuz çalışıyor tüfek
Temizleme yöntemi diye bişey görmedim duymadım,ama sen nasıl temizliyorsun derseniz.
öncelikle namlu içini güzelce temizlerim,daha sonra gaz deliğininde bulunduğu namlu kepini güzelce temizlerim ve gaz deliklerine pas sökücü ve koruyu sprey sıkarım basınçlı olduğu için ne var ne yok temizler,daha sonrada ucu sivri herhangi birşeyin ucuna bez sararım ve kurularım daha sonra namlunum bir ucunu bezle tıkar diğer tafatan kuvvetlice üfleyerek deliklerin tıkalı olup olmadığını test eder işi bitiririm.
olay budur onur kardeşim gördüğün gibi herşey teknik bilgi değil insanın kendi elinde herkez kendince bir yöntemle yapıyor tüfeğe mekanizmaya ana gövdeye sorun vermediğin sürece her şekilde temizleme yapabilirsin ancak bilinmesi gerekenleri bilerek herşeyi yaparsın yağ kullanmayı bırak unutma tüfek temizliğinde yağ çok önemli olduğu kadarda zararıda çok fazladır bunun için dikkat etmelisin
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.