PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 09.09 PAZAR GÜNÜ (G. Şahiner)

gsahiner
10.Eylül.2012, 06:22
Merhaba sevgili dostlarım saygı değer büyüklerim. Şimdi Sizlere pazar avımda başımdan geçenleri anlatacağım.

Sabah 05.00 sularında Ankaranın Mamak semtinden kardeşim Mehmet Şahiner ile birlikte Kırıkkaleye doğru yola çıktık. Meraya ulaştığımızda saat 06.00 sularıydı bir baktım bir taraf dağ bir taraf ırmak ortası arpa buğday tarlaları dedim dur mehmet burda vardır. Buraya koğuşlanalım meraya daha ilk defa gidiyoruz malumünüz bu yıl bıldırcında bir düzen tutturamadık. Neyse arabamızı bir yere park ettik ve ekin tarlasının bir ucundan girdik ve bismillah diyerek başladık dolanmaya.

Kardeşimle nizami bir şekilde yürürken birden bir kanat saat 6.30 tak! bıldırcın cepte oo tamam mehmet :) yerimizi bulduk adımımızda 1 tane bulduk hadi bakalım rastgele. Neyse yürüyoruz bir kanat daha bir baktım bıldırcın kılavuzu ona atmadım yazık hayvanlara göç ederken kılavuzsuz kalmasın diye. Ama öyle bir pişman oldum öyle bir pişman oldum dostlar sormayın. kılavuzdan sonra 08.00e kadar dolandım hiç kanat kıpırdamıyor bacaklarımızda derman kalmadı herhalde bizim kılavuz korkusundan bıldırcınları aldı götürdü diye düşünmeye başladım.

Bir ağacın gölgesinde oturduk biraz dinleniyoruz Allahım o ne Gurruk Gurruk KEKLİK sesleri çıldıracağım resmen 10 mt arkadamda ötüyor gibiler. Hani yasak ya inada yapar gibi mehmet kalk dedim gidelim burda bize rahat yok. Çıktık tekrar meraya yürüyoruz önümüzde bir kıpırtı bir kaldırdım tüfeği bi sıçradı 3-4 tane TAVŞAN :D kafayı oynatacağım atmamak için zor tutuyorum kendimi ama çok kötü oldum. Artık sinirden havaya ateş açtım bir tane ve neyse dolanıyoruz bir dereye girdik başı dağ arasında dedim mehmet varsa burda vardır yoksa ben gideceğim yoksa burda kafayı yiyeceğim.

Başladık derde dolanmaya abi derede sazlıkların çalı çirpinin içinde yürüyorum ta dağa kadar çıkmışım bir çalı etrafı sazlık bir adım attım ÇİL keklikler bir uçuştu artık çıldırmak üzereyim ne kadar yasak hayvan varsa kışın ne kadar arayıp bulamadığımız hayvan varsa hepsimi denk gelir bir tane bıldırcın bulamayım ne kadar yasak hayvan varsa hepsi kalktı hemen oturdum abi tüfeği boşalttım fişekliği kardeşime verdim abi ben gidiyorum sende ne yapıyosan yap diye bıraktım arabanın başına gittim aradan az bi zaman geçti dan dun sesler çok geçmeden kardeşim geldi 2 tane üveyik bulmuş eski bir çekirdek tarlasından. böylece avımızı sonlandırdık ama kış için 10. ay için güzel bir mera keşfetmiş olduk dostlarım şimdi dört gözle bekliyorum EKİM gelsede oraya tekrar gitsem diye. Ama artık bu gün için yapacak birşey kalmamıştı günü çeşme başında avcı sofrası ile sona erdirdirerek dinlendikten sonra tekrar eve dönüş yolculuğu başlamış oldu.

http://img23.imageshack.us/img23/2354/09092012044.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/6061/09092012045.jpg

Herkeze ankaradan selamlar rastgele :)

Burhan KESKİN
10.Eylül.2012, 07:18
Avınız daim olsun kardeşim rasgeleyin!

gsahiner
10.Eylül.2012, 08:25

teşekkür ederim burhan abi saolasın

dadak_e
10.Eylül.2012, 08:43

Onur ÇELİKOĞLU
10.Eylül.2012, 08:50
Tebrikler Gültekin abi kekliklere ve tavşana ateş etmemen akışlanacak bir durum tebrik ederim. Başkası olsa onu acımadan vururdu ne yasak dinlerdi nede başka bir şey . Avınız bol, neşeniz daim olsun abi. Rastgele

osmanturka
10.Eylül.2012, 09:25
Gültekin sendede benim gibi eşek şansı var... bohcacılık yapmamanıda ayrıca takdir ettim,av ahlakı işte bu,sen ahlaksızlardan olmamışsın
aynı yere keklik ve tavşan sezonu açılınca gidersin bu seferde bıldırcın ve üveyik kaldırısın :D
Bu işler nasip işi,belli olmuyor ancak birazda şans lazım oda sende yok :)
avınız bol dostluğunuz daim olsun... rastgele...

Lütfen paylaşımların içeriği okunmadan yorum ve cevap yazılmasın emeğe saygısızlığın en büyüğü budur...

gsahiner
10.Eylül.2012, 09:58
Gültekin sendede benim gibi eşek şansı var... bohcacılık yapmamanıda ayrıca takdir ettim,av ahlakı işte bu,sen ahlaksızlardan olmamışsın
aynı yere keklik ve tavşan sezonu açılınca gidersin bu seferde bıldırcın ve üveyik kaldırısın http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Bu işler nasip işi,belli olmuyor ancak birazda şans lazım oda sende yok http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
avınız bol dostluğunuz daim olsun... rastgele...

Aynen abi kış gelir tavşana gideriz domuz çıkar :D :D napalım bizde onu vururuz artık Senle benim bi şeytan bacağı kırmamız lazım abi bunun başka çağresi yok inşallah hepimizin avı rast gelir bol olur ama sen bu aralar afı çı,ok yapıyosun farketmiyorum sanma takır takır indiriyon bldırcınları :D

10.Eylül.2012, 10:01
Avın bol olsun abi rasgele.

gsahiner
10.Eylül.2012, 10:04
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim

osmanturka
10.Eylül.2012, 10:13
Gültekinim bizim buralarda her gitmede 1 saatte limitler dolması lazım,ama bu sezon benim şanstanmı ne yok işte zorla buluyoruz okadar kuşu.

gsahiner
10.Eylül.2012, 10:15
Gültekinim bizim buralarda her gitmede yarım 1 saatte limitler dolması lazım,ama bu sezon benim şanstan yok işte zorla buluyoruz okadar kuşu.

abi tek kuş çıksında akşama kadar dolanıp buluyup ben 3 haftadır dolanıyom senin dünkü aldığın kadar yine alamadım :)

gsahiner
10.Eylül.2012, 10:52
Tebrikler Gültekin abi kekliklere ve tavşana ateş etmemen akışlanacak bir durum tebrik ederim. Başkası olsa onu acımadan vururdu ne yasak dinlerdi nede başka bir şey . Avınız bol, neşeniz daim olsun abi. Rastgele

Teşekkürler onurcum düşüncelerin için birde bana sor sen nasıl tuttuğumu :)

Onur ÇELİKOĞLU
10.Eylül.2012, 11:10

Teşekkürler onurcum düşüncelerin için birde bana sor sen nasıl tuttuğumu :)

Tahmin edebiliyorum abi :) :)

gsahiner
10.Eylül.2012, 14:19
Tahmin edebiliyorum abi http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

Tahmini bile zor kardeşim insan bazen duygularına çok zor sahip çıkıyor zor kontrol ediyor.

veysibor
11.Eylül.2012, 07:08
Gültekin kardeşim avın bol olsun.bu arada karelerde senin resmini görmekte çok güzel.nasıl bir mera bu ya tavşan,keklik,çil süper valla.osmanında dediği sabretmen örnek bir davranış.kendine çok iyi bak.Allaha emanet ol.

gsahiner
11.Eylül.2012, 07:11
Gültekin kardeşim avın bol olsun.bu arada karelerde senin resmini görmekte çok güzel.nasıl bir mera bu ya tavşan,keklik,çil süper valla.osmanında dediği sabretmen örnek bir davranış.kendine çok iyi bak.Allaha emanet ol.

Sağolasın abi teşekkür ederim mera çok süper dağda resim çekemedim abi çok diklik yamaçları vardı ama ikinci gittiğimde onunda resmini çekecem dağda keklik tavşan var karşısı kızılırmak orada su çulluğu ile ördek patka karabatak felan var :)