PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pointerin Cinsiyeti Ne Olmalı

Onur ÇELİKOĞLU
14.Eylül.2012, 18:56
Öncelikle herkese merhaba.

Bildiğiniz üzere İbrahim abim bana pointer enik verecek. Ama çevremden çok çeşitli duyumlar alıyorum cinsiyet konusunda.

Dişi al ; avı daha güzel olur, sana daha bağlı olur , yavru alır satarsın diyorlar.

Erkek konusunda pek bir şey söylemiyorlar ama herkez dişi dişi diye tutturuyor.

Neden DİŞİ ? Neden ERKEK olmasın ?

Dişinin erkeğe göre artısı ve eksisi nedir ?

Av bakımından en iyisi dişimidir erkekmidir ?

Birde şu var, tanıdık bir abimin dişi 2 yaşına yakın pointeri var. Hiç yavru vermemiş. Sürekli titriyor bacakları neden diyorum heyecandan diyor. Bu köpek yavru verse daha oturaklı olur avı ozaman daha güzel olur diyor.

Yazdıklarımın doğruluk payı nedir ?

Karar vermem gerekli .

Dişi mi ? Erkek mi ?

ismail aksu
14.Eylül.2012, 21:31
yeni avcısın dişinin bakıkolmı kolay diil kızanıydı yavrusuydu telef edersin yani acemi olduğun için bence erkek al ava köpeğe alış gerisi teferruat zamanla gelişecektir saygı ve selamlar kardeşim

veysibor
15.Eylül.2012, 06:36
İsmail kardeşimin söylediklerine canı gönülden katılıyorum.erkek köpek normalde ava geç oturur.dişi ona nazaran daha erken av yapar.anne köpektir.erkek yada dişi fark etmez kardeşim.aldığın köpeğin kıymetini bilip iyi eğitirsen hepsi av yapar.

gsahiner
15.Eylül.2012, 07:55
onur kardeşim cinsiyetine takılma kanında var ise zaten seni her türlü avda tatmin eder kardeşim sana ankaradan selamlar iletiyorum

dadak_e
15.Eylül.2012, 08:47
erkek köpekte açılma başka köpeğin peşine gitme çok oluyor daha zor eğitiliyor sert oluyor ve çoban köpekleri tadını kaçırıyor
dişi köpek eğitimi kolay oluyor daha sahibine bağlı oluyor çoban köpeklrei kolay kolay bişe yapmıyo daha erkekn av yapıyor kızan zamanında işi sağlama almak için bi 20 gün içeri kapatırsan bi sorunu olmaz bi güzelliğide azcık yaşlandımı yavru arama derdin olmuyor bi erkek bulur çekersin yavrunu alırsın heleki ilk defa köpek eğticek birisine erkek köpeği tavsiye etmem benim dilim yandı sizin yanmasın komtanla çetin usta iyi bilirler

Onur ÇELİKOĞLU
15.Eylül.2012, 18:10
Yorum yazarak değerli bilgilerini bana aktaran tüm abilerime canı gönülden teşekkür ederim. Gültekin abiciğim bende sana İzmirden selamlarımı gönderiyorum.

Bu arada birşey daha sormak istiyorum..

Dişi köpeğim var,doğum yapabilecek yaşta , av sezonunda değiliz. Çiftleştirmem mümkün ama çiftleştirmesem ne olur ?
Köpeğe zarar verirmiyim yada neler olur ?

Osman KARATEPE
16.Eylül.2012, 06:21
Onur kardeşim merhabalar...
Bir pointerci olarak sana dişi köpeği tavsiye ederim özellikle bu işe başladığın ilk yıllarda dişi köpek kullan ileride tecrube sahibi olduğunda istersen erkek köpek alırsın...Dişi köpeğini bir müddet yavrulatma çok zor oluyor yavruların bakımı dağıtması düşündüğünden daha zor en az 2 ay yanında kalacaklar 7-8 yavru yaptığını düşün 9 köpek.....
Benim köpeğimde çok titrer Ağustos sıcağında bile ;) Dişi köpeği 6 ayda bir kızana geldiğinde 15 20 gün koruman gerekir başka bi sakıncası yok,avda rahat edersin çoban köpekleri tabi aralarında dişi yoksa dokunmazlar köpeğine...

ibrahim ozel
21.Eylül.2012, 22:19
Titreme olayı cinsiyetle alakası yok be paşam. Köpek heycanlanır hele fermada başında bekler kap komutu vermessen sen o zaman gör titremeyi. Sen dişi al bence erkeğe ilk 1 yıl elinde tutarsın ama sonrasında yaşında tecrübende yetmez ama yapamassın demiyorum çok zorlanırsın. Başında baban var gerçi o nedenle karışmakta istemem. Av konusuna gelince kana bakar ares 6 aylıktı ava girdi 9 aylıktı inanılmaz avlara imzasını attı 10 aylıktı antep avında coştu. İlgi alaka doğru eğitimle kanında avcılık olan köpek av yapar paşam. Ama sen yinede dişi al derim.

Oktay AKÇAKMAK
23.Eylül.2012, 07:03
bu ares varya valla on aylıktı önümde fermalarını gördüm beni bile pointerci yaptı bu köpek ama ben yinede dişiden yanayım

Onur ÇELİKOĞLU
23.Eylül.2012, 08:53
Teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Tercihim dişiden yana olacak.

23.Eylül.2012, 21:12
Dişinin avı bambaşka oluyor bence dişi olmalı!

ibrahim ozel
24.Eylül.2012, 17:54
Tamam o zaman sana dişi bi karakafa vereyim hem söz verdiğim hediye borcumdanda kurtulurum.