PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 Eylül Cumartesi Avımız (Zehir oldu!!)

osmanturka
15.Eylül.2012, 12:38
Değerli dostlar her hafta olduğu gibi 15 eylül 2012 cumartesi avımızla devam ediyoruz demeyi çok arzu ederdim....
ancak bu gün köpeğimin başına gelen talihsiz olaydan sonra avımız zehir oldu.
Bu gün ekibin çoğunun işi vardı,7 kişiden 2 kişi kalmıştık ve akşamdan anlaştık 2 kişi gitmeye karar verdik ve sabah buluşup avlağımıza vardır.
Köpeğim Lussi herzamanki gibi yanımda,ava başladık kuş vardı lussi ferma duruyor bizde tüfek atıyorduk ve köpeğe övgüler yağdırıken nazar ettik herhalde...
henüz 4-5 kuş vurmuştuk'ki yanımdaki arkadaşın önünden kalkan bir kuşa ateş etmesiyle kaza sonucu yaklaşık 40-50 mt ileride,yüksek otluk içerisindeki köpeğime 1 kaç saçma isabet etti.
köpeğim hafif bir çenileme sonucu vurulduğunu anladım. köpeğim hemen yanıma geldi kulağından ve bacağından kan geliyordu.
Ben kendimi tutamadım tabi gözden yaş aktı... biraz inceledim çok önemli yaraları yoktu,gördüğüm kadarıyla 4 saçma isabet etmiş 1 tanesi bacak derisinde kalmış diğerleri sıyırıp geçmiş olarak tesbit ettim.
Daha sonra arkadaşa biraz hakaret etsemde,onunda üzüldüğünü ve isteyerek olmadığını bildiğim için uzatmadım ve köpeğimin artık tüfek sesinden korkmasından çok korktum.
Olaydan sonra köpeğin durumunu öğrenmek için 15-20 dk avlandım, köpeğimin biraz neşesi kaçsada ava devam etti bu süre içerisinde önünde 3 tüfek attım korkup kaçma falan olmadı.
Bu duruma sevinsemde artık neşem kaçmıştı henüz ava başlamışken avı orada bitirdim ve avlaktan direk veterinere gittim... veterinerinde biraz inceledi ucuz atlatmışsınız köpeğin bacağında 1 tane saçma var oda deride ,diğerleri sıyrık ve korkulacak bişey yok dedi,her şeye rağmen İnsanların kullandığı Klamoks antibiyotik hapını bir müddet kullanmamı tavsiye etti,söylediği hapı alıp eve döndüm.

İşte böyle talihsiz bir olay başımıza geldi Allahım daha büyük kazalardan hepimizi korusun....

Şimdi deneyimli arkadaşlardan bilgi istiyorum bu aşamada benim nasıl bir yol izlemem lazım,köpeğim olaydan hemen sonra biraz neşesi kaçsada ava devam etti,olaydan sonra yanında 3 tüfek atıldı silah sesine her zamanki gibi verdiği tepkiyi verdi yani silah sesinden en ufak bir şekilde korkmadı ve ağır bir yaralanma yok,şu an hiç bir sorun gözükmesede bu olay ileriki günlerde silah sesinden korkma ,ferma durmama gibi sorunlara yol açabilirmi? ava bir kaç hafta ara vereyimmi yoksa,rutin şekilde devam edeyimmi.

Mesafenin uzak olması ve otluk içerisindeki köpeğimin ne olduğunu anlamaması çok büyük sorunların engelleyicisi olduğunu düşünüyorum ve sizlerinde değerli bilgilerini benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Recep DÖNMEZ
15.Eylül.2012, 12:57
Osman Bey!
Öncelikle geçmiş olsun,Allah daha beterlerinden saklasın.
Bu tür olaylar zaman zaman her avcının başına gelebiliyor,bizimde defalarca
başımıza geldi.Asım Usta'nın seli isimli köpeği 4-5 kez bu olayı yaşadı ama
çok şükür avında bir değişiklik yok.İnşallah sizin köpeğinizdede olmayacaktır.
Tekrar geçmiş olsun.

veysibor
15.Eylül.2012, 13:12
Osman kardeşim ilk önce çok geçmiş olsun ve Allah birdaha yaşatmasın inşallah.Bizler köpeklerimize çok fazla değer veren gözümüz gibi bakan insanlar olduğumuz için bunu çok iyi anlıyorum.Sende köpeğine çok düşkünsün.Şimdi aynı olayı biz yaşadık ve köpeğin vucudunda kalan saçma çok büyük bir iltahaba dönüşerek mikrop kaptı ve hayvan ateşlendi serum verildi.Sonra deri parçalandı ama zorda olsa kurtuldu şimdi çok harika fermalarıyla av yapıyor.bu olay eray isimli arkadaşımın ceyn isimli köpeğine oldu.yani korkma ve daha farklı olaylar olmaz.sen ilgine ve sevgine devam et.ondaki hırs ve maraz o acıyı unutturur.
Tekrardan çok geçmiş olsun.

osmanturka
15.Eylül.2012, 13:22
Osman kardeşim ilk önce çok geçmiş olsun ve Allah birdaha yaşatmasın inşallah.Bizler köpeklerimize çok fazla değer veren gözümüz gibi bakan insanlar olduğumuz için bunu çok iyi anlıyorum.Sende köpeğine çok düşkünsün.Şimdi aynı olayı biz yaşadık ve köpeğin vucudunda kalan saçma çok büyük bir iltahaba dönüşerek mikrop kaptı ve hayvan ateşlendi serum verildi.Sonra deri parçalandı ama zorda olsa kurtuldu şimdi çok harika fermalarıyla av yapıyor.bu olay eray isimli arkadaşımın ceyn isimli köpeğine oldu.yani korkma ve daha farklı olaylar olmaz.sen ilgine ve sevgine devam et.ondaki hırs ve maraz o acıyı unutturur.
Tekrardan çok geçmiş olsun.

Değerli yorumun için teşekkür ediyorum...
Veysi bey benim köpektede intihaplanma ve mikrop kapma gibi sorunlar olabilirmi gerçi veterinerin tavsiye ettiği Klamosk antibiyotik hapı hemen kullanmaya başladım ama yinede işi şansa bırakmak istemiyorum.
Bende sizler gibi köpeğimi evladım gibi gören birisiyim ve iş dolayısıyla köpeğimin yanında duramıyoruz ve akşama kadar köpeğin durumundan haberdar olamıyoruz.

osmanturka
15.Eylül.2012, 13:25
Osman Bey!
Öncelikle geçmiş olsun,Allah daha beterlerinden saklasın.
Bu tür olaylar zaman zaman her avcının başına gelebiliyor,bizimde defalarca
başımıza geldi.Asım Usta'nın seli isimli köpeği 4-5 kez bu olayı yaşadı ama
çok şükür avında bir değişiklik yok.İnşallah sizin köpeğinizdede olmayacaktır.
Tekrar geçmiş olsun.

(Amin) Teşekkür ederim sağolun Recep abi,şuanda bir sorun yok ve olay sonrasında hiç bir sorun olmadı,korkum ileride sorun olabilirmi aceba? inşallah olmaz...

veysibor
15.Eylül.2012, 13:27
Sıkıntı olmaz bende araştırdım senin için.o köpekte iltahap olmasının tek sebebi biz yaralandığını günler sonra öğrendik.iltahap ondan oluşmuş ve saçmayı çıkardık.sende bişey olmaz kardeşim.antibiyotiği kullan sen.sıkıntı olmaz yani.şimdi avında yorgunluğu vardır köpeğin üzerinde yarın hepsini atar.çok geçmiş olsun.hatta yarın ava götür.

gsahiner
15.Eylül.2012, 13:29
osman abicim sorunla ilgili ne yapacağınla ilgili bir bilgim bulunmamakta ancak okurken cok üzüldüm ve duygulandım abicim sana çok geçmiş olsun diliyorum allah köpeğinin yaralarınada senin kalbinin acısınada bir an önce dermanını verir inşallah abicim ucuz atlatmışsın dediğin gibi otlukların yüksek olması sebebiyle olan bir olay ama avantajıda köpeğin ne olduğunu kestirememiş olması inş. bundan sonra bir sıkıntın olmadan tekrar avına kaldığın yerden devam edersin abicim büyük geçmiş olsun tekrardan saygılar

dadak_e
15.Eylül.2012, 13:36
osmancım geçmiş olsun allah göstermesin saçmalar gözüne denk gelseydi ne olıcaktı yine iyi sıyırmış
canı yandığı için o durgunluk olmuştur düşüncesindeyim saçmayı yemeyen bilmez onun acısını
saçmanın acısı geçtikten sonra normal haline döner
canını sıkma hayırlı avlar dileği ile erzurumdan slm lar

ismail aksu
15.Eylül.2012, 13:53
çok büyük geçmiş olsun hemşerim en iyisi ayrı gezmek köpeğin tam oturana kadar çünki senin köpeğin atan bir kaç kez manke yapsa köpek hırs yapar getirmez naz yapar yada biri böyle vurur senin canın ve köpeğin yanar en doğrusu köpek oturana kadar kimseye arkasından tüfek attırma köpeği önce bir kendine yak ondan sonra başkasına istersen av yaptır hemşerim selamlar tekrardan büyük geçmiş olsun temennim birdaha böyle üzücü olayla karşılaşmamamn selamlar niğde den

Yıldıray İNCE
15.Eylül.2012, 14:26
Osman kardeşim geçmiş olsun Allah daha beterlerinden saklasın......

osmanturka
15.Eylül.2012, 14:29
Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi esirgemediğiniz için hepinize nekadar teşekkür etsem azdır.
inşallah aynı ve benzer talihsiz olaylar sizlerin başına gelmez.
Veteriner hekim ve benim tesbitlerim sonucu sadece sol ön bacağında deri altında saçma var köpeğim şu an yorgun ve neşesiz haricinde bir sıkıntı yok.
o sol ön bacağındaki saçmayı aldırmam gereklimi yoksa sıkıntı olmazmı.

15.Eylül.2012, 16:39
osman kardeş çok geçmiş olsun valla üzüldüm aman dikkat et kardeş lusiyle acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun

Onur ÇELİKOĞLU
15.Eylül.2012, 18:02
Osman abi çok çok geçmiş olsun. Gerçekten kendi köpeğimin başına birşey gelmiş gibi üzüldüm . Allah daha beter kazalardan korusun hepimizi.

Umarım avında bir değişiklik olmaz Lussinin .

Osman KARATEPE
16.Eylül.2012, 06:36
Osman verilmiş sadakan varmış yakın bir mesafeden olmaması ve köpeğe az saçmanın isabet etmesi büyük şans olmuş ayrıca köpeğin otluk bir alanın içinde olması da sevindirici.Ava devam etmene ve köpeğin tepki göstermemesine rağmen inşallah ileriki avlarda değişmez bu işi köpeğine unutturman lazım ilk ava yanlız git ve köpeğini biraz şımart ;)

Burhan KESKİN
16.Eylül.2012, 07:17
Osman şimdi beni kızdırdınhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif Neyse ufak sıyrıkla atlatmışsın daha büyüğüde olabilirdir geçmiş olsun!! bak Osman ben sana her zaman söylüyorum sen köpeği değil köpek seni avcı yapacakhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif avda her zaman köpeğini izle nereye gitmiş nerelerde hep gözün üstünde olsun yanınızdan kuş kalkar ayağınızın dibinde kalkar' atış mesafesinde önünüzde ,sağınızda, solunuzda insanlarda olabilir böyle durumlara dikkat etmelisiniz! bu gün köpeği vuran yarın Allah göstermesin başkasınıda vurur örnekleri var paylaşım sitelerinde, sen köpeğin Lussi'in ferma verdiği kuşları vur http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/embarrassed.gif çünkü sen bu sene yeni ava çıkan köpeğini yetiştireceksin unutma sakın boşa silah atmak yok! bilemem anlatabildim'mi hadi rasgele!!

16.Eylül.2012, 14:38
Osmancım büyük geçmiş olsun...

aman dikkat,kaçan av tekrar gelir ama ölen geri gelmez...

16.Eylül.2012, 20:22
Çok geçmiş olsun.Benim de başıma böyle bir kaza gelmişti.Köpeğimin av performansında olumsuz bir sonuç yaşamadım.Tekrar geçmiş olsun.

osmanturka
16.Eylül.2012, 20:36
Değerli yorumlarınızı esirgemediğiniz için hepinize tekrar,tekrar nekadar teşekkür etsem azdır Allah razı olsun.
Şükürler olsunkli mesafenin uzak olması ve köpeğime az saçmanın isabet etmiş olması bu olayı kısa sürede sıkıntısız ve sorunsuz olarak atlatmamızı sağladı.
Bu gün köpeğimle güzelde bir av yaptık.hepinize rastgele...

ibrahim ozel
16.Eylül.2012, 21:43
Yerinde olsam basit bir şekilde veterinere saçmayı aldırırım. (Ben kendim alıyorum)Başka saçma kalmadığınada emin olurum. Köpeğin avdan düşseydi o an belli ederdi. Madem ava devam etti atılan 3 fişektede eskiden verdiği tepkiyi verdi hiç bir problem yok ava devam paşam büyük geçmiş olsun. Her köpek sahibinin evinde bu tür yırtık yada yaralar için kullanılan mavi fısfıslar var. Sinek böcek toplamaz temiz ve hijyenik tutar yarayı kapatır. Saçmaları aldırdıkdan sonra sadece bunu kullanman yeterli haydi rastgele...