PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 16 Eylül Pazar Bıldırcın Avımız!!

osmanturka
16.Eylül.2012, 20:28
Yine,yeniden merhaba değerli dostlar Dünkü başlığımı okuyanlar bilir,dün yaşadığımız talihsiz kazadan sonra,pazar sabahı köpeğimde sorun olmadığını ve neşeli olduğunu görünce
Köpeğin durumunu birde merada görmek için bu günde avlakların yolunu tuttuk.

Akşamdan ekipten arkadaşlar aradı hem geçmiş olsun hemde yarınki planı sordular,bende hiç gitmeye niyetim yok,bir planda yapmadık ve bunda sonra ben akip avında olmaya bilirim gibi sözler söyleyerek sabah gidip gitmeme konusunda net bir cevap vermedim.
sabah Köpeğimi neşeli sorunsuz görünce dünkü psikolojiyi üzerimden birazda olsa attım yada ben öyle zannediyorum ve hem ekibi bozmamak hemde köpeğimin durumunu birde avlakta görmek için gitmeye karar verdim ama kesinlikle ekibe karışmayacak ayrı gezecektim.

Her neyse pazar sabah saat 05:30 gibi Ben,Vedat abi,Recep ve Kenan TEKİN hocam olmak üzere 4 kişi buluştuk düştük yola.
Herkesin aklı benim Lussi'de o talihsiz kazadan sonra nasıl oldu aceba?
06:00 gibi av meramıza vardık,başladık ava 4 avcı 2 köpek,Vedat abinin usta pointer Tommy ve benim çaylak Lussi...
Aklımdaki Kesinlikle ekiple avlanmayacaktım ben ayrı gezmeyi panlıyordum ancak meraya varıp,nizami düzende avlanmaya başlayınca ekibi ve düzeni bozmak hiç ahlakım değildir dedim ve ekiple avlanmaya başladım.
Bütün gözler Lussi'nin üzerinde ama hiç anormal bir durum yok,arkadaşlar tabi çok sevindi ve osman abi bu köpekte hiç bir sorun yok,haydi bununla geçmiş olsun diyerek ava devam ediyoruz.
Köpeğimde hiç bir sıkıntı yok ama sanırım bende sıkıntı var gibi... dünkü olaydan köpeğimden çok ben etkilenmişim sanırım... nasıl yani? derseniz yazımın içinde detaylı anlatıcam...
http://img440.imageshack.us/img440/4623/dscf5009c.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/8459/dscf5010n.jpg
Henüz ava yeni başlamıştıkki Vedat abinin usta kara kafa Recep kardeşimin önünde fermada!! recepte evrakları bu yıl alan yeni bir avcı arkadaşımız ve ilk avı...
Recep senin önünde durdu ilk ferma senin haydi ilk kuşunu vur,yavaşca gitti bas oğlum tommy,fring!! dan! kuş çantada.
Ava başlar başlamaz fermada ilk kuşumuzu vurmuştuk ama bende bir anormallik var,kötü bir his,hiç yaşmadığım duygular,içimde bir sıkıntı,bir tedirginlik...
Her tüfek atılmasında köpeğim vurulacakmış gibi bir his...hep gözüm köpeğimde av umrumda değil,bu duygularla ava devam ediyorum...
ama avdan en ufak bir şekilde zevk almıyorum ayrıca içimde hep bir korkuyla geziyorum...
birde baktım Vedat abinin tommy tam önümde 2. kez fermada..... bu ferma benim hakkım dedim
http://img21.imageshack.us/img21/5972/dscf5011l.jpg
Yaklaştım bas tommy!! fring! kalktı kuş tüfeği yüzüme aldım bir türlü tetiğe elim gitmiyor ateş edemedim,kuş göz göre,göre gitti,arkadaşlar neden atmadım osman? cevap yok bilmiyorum hiç olmayan bişey oldu... bu benim için normal bişey değildi...
her neyse ilerliyoruz... Kenan hocamın önünden bir kuş kalktı dan! dun! kuş kanat kırığı düştü,onu ararken,bir kuşda benden kalktı çokta müsait...
Aldım tüfeği yüzüme dan! dun!! o kuşda gitti... üst,üste 2 kuşu kaçırdım olacak şey değil...
2 kuş gittikten sonra anlamaya başladımki dünkü köpeğimin vurulması olayı köpeğimden çok beni etkilemişti...
içimdeki korku bana bu gün av yaptırmayacaktı fermada önümden kalkan kuşa hiç öyle bir pozisyon olmamasına rağmen şimdi atarsam ya köpeği vururum,yada arkadaşları vururum gibi kötü korkular yüzünden tetiğe basamadığımı,
önümden kalkan kuşa önce arkadaşlarıma,sonra köpeklere bakıp emin bir atış yapmak için zaman kaybedip kuş uzaklaşınca geç kalınmış bir atış yaptığımı anlamıştım,hep o içindeki korku beni sürekli tedirgin ediyordu... bunların sebebide buydu
Anladımki Dünkü talihsiz olaydan sonra bu korkuları yaşamaya başlamıştım... hep aklımda ekipten ayrılmak ve tek gezmek var ama av ahlakım buna müsade etmiyordu...
Bu duruma rağmen ava devam ediyoruz,artık iyiden iyiye kuş kalkmaya ve arkadaşlar tüfek atmaya başladı bir kaç kuş çantaya girmişti...ilerliyoruz... Kenan hocanın önünde 2 köpekte fermada!!
http://img259.imageshack.us/img259/738/dscf5013m.jpg

Kenan hoca yaklaştı... kuşlar önümüzde kayıyor bizde ilerliyoruz... artık fermalar sıklaştı kuş çalışmaya başlamıştı... birazdaha ilerledik vedat abinin tommy yine fermada...
http://img23.imageshack.us/img23/2440/dscf5014u.jpg
anladık bu gün iyi bir av günü geçirecektik,bu arada arkadaşlar tüfek atmaya devam ediyor ama benim içim hiç rahat değil ve avdan hiç zevk almıyorum...
ama ah O'içimdeki korku!! her tüfek atılmasında içim çiz ediyor,ya köpeklerden birisi vuruldu,yada arkadaşlardan birisi diyor içim...
Bu böyle olmayacak ya avı bırakmalıyım yada ekipten ayrılmayım,ne kadar zorlasamda olmuyor,arkadaşlara rica ettim ,durumumu izah ettim böyle,böyle ben çok rahatsız oluyorum ekibi bozmak benim av ahlakıma sığmaz ama,buna mejbur kaldım müsade ederseniz ben sizden ayrılayım dedim.
zaten onlar ben soylemeden bende bir anormallik olduğunu anlamışlar,tabiki osman dediler ne demek istediğin gibi takılabilirsin.
ekipten izini almıştım ve son bir kare fotoğraf çekerek ekipten ayrıldım...
http://img837.imageshack.us/img837/2829/dscf5018t.jpg

Artık ayrı avlanıyoruz Telsizin biri onlarda birisi bende ayrı avlanıyoruz ama,her an irtibat halinde olarak gönülleri hep bir tutuyoruz...
Ekipten henüz ayrılmıştımki önümde lussi heykel gibi fermada...
http://img525.imageshack.us/img525/9565/dscf5020n.jpg

gittim yanına bas kızın fring! dan! dun! mankeee kuş gitti heykel gibi fermadaki kuşu kaçırdığım için üzüldüm tabi, lussi deli gibi kuş arıyor tüfek atıldığı için,tüfek korkusu diye bişey yok.
köpeğin hırsını kaybetmemesi için cebimde kenan hocanın vurduğu bir kuşu köpeğin görmez tarafından çıkartıp yere bıraktım ve onu bulmasını sağlayıp kendimce mankeyi köpeğe yansıtmamaya çalıştım.
ekipten ayrıldım ama hala içimdeki korkuyu yaşıyordum Artık ekipten ayrılmış ve daha güvenliydim,üzerimeki şoku artık atmalıydım...
olsun canımız sağolsun dedim ve lussi ile beraber avlanmaya devam,ediyorum ekipten tüfek sesi geliyor tabi bu arada onlarda boş durmuyor..
lussi ile bir otluk tarlanın içine girdik lussi hareketlendi.. telaşlandı.. bu hareketler biraz farklı geldi bir oraya bir buraya gezelemeye başladı bende bu olayın akabininde ferma bekliyorum,kuş önümüzde kayıyor az ileride ferma duracak diye düşünürken birde baktım
otların arasında 2 kulak oda ne!! tavşan!!,tavşan önde lussi arkada 500 mt kadar bir kovalamaca,tabiki kazanan tavşan oldu,lussi geri döndü :)
Biz asıl avımıza devam ediyoruz tabi artık gözüm hep lusside... birde baktım Lussi,'den harika bir ferma,hiç böylesini görmemiştim,resim gibi ferma izlemeye doyamadım,ilkkez bu sezon ava başlamış acemi bir köpek için harika ferma...
http://img18.imageshack.us/img18/9553/80703628.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/5679/dscf5035.jpg
durdum bir müddet izledim,sonra makinayı çıkardım bir kaç fotoğraf çektim ve fermaya yaklaştım,önce etrafıma baktım,sağımdan solumdan emin oldum içimdeki bütün kuşkuları attım ve bas kızım!! fring! dan kuş yerde,aynı yerden hemen arkasından 1 tane daha fring! dan! onu mankeledim.
ama 1 tane vurmuştum ve harika bir fermaya şahit olmuştum buda bana yetti,o fermayı görünce içimdeki korku,kuşku o anda herşey bitmişti ve bu ferma beni kendime getirmeye yetti.
lussi ile bir süre daha avlandım bir 3-4 kuş vurdum telsizden haber geldi osman abi haydi toparlanıyoruz. anlaşıldı tamam!!
Aracımızın yanında toplandık ne var ne yok,onlar iyi kötü tüfek atmış 3'er 5'er kuş vurmuşlar,bi okadarda bende var nasibimizi almıştık.
Çektik aracımızı bir ağacın gölgesine çıkardık kumanyalarımızı bir çay koyduk,karnımızı doyurduk,sohbet muhabbet ve evin yolunu tuttuk.
İşte böyle değerli dostlar 1 önceki gün kabus gibi bir av günü olsada,bu gün dünden daha iyi bir av günü geçirdik.
İnşallah bir başka av anımızla buluşmak üzere hepinize rast gele....

BILDIRCINLARLA FOTOĞRAF ÇEKİNMEYİ UNUTMUŞUZ BU YÜZDEN KUSURA BAKMAYIN YOLDA AKLIMIZA GELDİ AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ :)
http://img607.imageshack.us/img607/3476/dscf5040r.jpg

LUSSİDE 2 GÜN AVA GİDİNCE HALİYLE ÇOK YORULMUŞ BU FOTODA SÖYLEDİKLERİMİ ONAYLIYOR SANIRIM...
http://img507.imageshack.us/img507/7716/dscf5041a.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/2599/dscf5042l.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/8987/dscf5044qi.jpg

osmanturka
17.Eylül.2012, 14:15
40 Okunma, 0 cevap emeğe saygı bu işte....Teşekkürler...

Yıldıray İNCE
17.Eylül.2012, 14:24
Osman kardeşim tepkinde yerden ğöğe kadar haklısın okadar yazdık ama malesef hala daha bir arpa boyu ilerliyememişik demekki neyse güzel bir av günü gecirmişsiniz luside iyi Maşallah dostluklarınız daim avınız bol olsun Rastgele......

dadak_e
17.Eylül.2012, 14:31
avınız bol daim ve bereketli olsun rasgele
erzurumdan slm lar

gsahiner
17.Eylül.2012, 14:35
abicim bilgisayarla pek uğraşamadım forumunu açtım sabah ama tam okumayı bitiremedim tam okumadan da yazmak istemedim ama şimdi okudum ve senin adına çok sevindim köpeğinin iyi olmasına senin kötü olmana ise bir okadar üzüldüm ama ekipten ayrılmak istemenide anlıyorum abicim ama iyi bir köpekte kolay bulunmaz iyi bir ekipte bunu unutma sen biraz içini ferah tut herşey allahın izniyle düzelir abicim sıkıntı yok senin gibi iyi bir avcının böyle sıkıntılar yaşamasını hiç içim elvermiyor ama allahtan çabuk atmışsın abi sıkıntıyı üzerinden av bitmeden de biraz olsun neşen yerine gelmiş görüntülerinde çok güzel hele köpeğin durduğu ferma karesi harika olmuş ankaradan sana kucak dolusu selamlar

18.Eylül.2012, 03:54
Osman okul yeni açıldığı için trafik yoğun o yüzden okuyamadım. Anlaşıldığı kadarıyla köpek travmayı çok kolay atlatmış ama sen atlatamamışsın. Bu olay bir süre daha devam eder. Her tüfek atışta için cız eder.Ancak sonra geçer, unutursun. Çevrendekileri uyar. Köpeğe yakın kalkarsa atmayın, iyice uyuz oldum şeklinde. Bu biraz daha kolay atlatmanı sağlar. Bu gibi tedirgin ve gergin olarak grup avına katılman doğru değil. Bu seni daha gergin hale getirir. Bir iki hafta özür dileyip müsade iste. Seni anlayışla karşılayacaklardır. Keklik açılıncaya kadar da bir şeyciğin kalmaz. Geçmiş olsun. Güzel avlarının devamını dilerim...

Hüseyin ORHAN
18.Eylül.2012, 05:21
osman kardeşim zırt bırt aynı konuyu tekrarlarsan tepki odağı haline gelirsin bunu bir kenara yaz

bir kaç satır yazacak adamı da geri adım attırma

ister istemez üzerime alınıyorum

daha önce de söyledim ziyaretçilerin girip konuya bakması bile sayıyı artırıyor

eline emeğine sağlık destan gibi her fotoğrafı açıklayarak yüreğinden geldiğince yazmışsın bu konu tek seferde açılıp tamamen okunacak kadar

basit bir konu değil
bizlerde iş güç sahibi insanlarız asıl sen saygı göster ki arkadaşlarına dostlarına onlarda sana göstersin

biraz sakin ol böyle bir yere varamazsın

bu harika anlatımlı etkileyici fotolu paylaşımın için teşekkürler denizliden selamlar....

veysibor
18.Eylül.2012, 05:40
Osman kardeşim benim ben yazını yeni gördüm.İlk önce köpeğinin iyi olduğuna çok ama çok sevindim.yalnız bişeye tanık oldum bu olay sende şok etkisi yaratmış.ama Allaha şükür lussi iyi.Bu arada fermalarını hem fotoğraflaman ve avlanmanda çok süper.Mükemmel ferma resimleri görüyorum Allahım nazar değirmesin inşallah.Bu güzel görüntüler içinde ayrıca teşekkür ederim.
Ama asıl köpeğini bu denli sahiplenmiş görmek mükemmel bişey.

veysibor
18.Eylül.2012, 05:42
Haa unutmadan sigara çayda iyi gidiyor av molasında değilmi ? http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/35.gif

gsahiner
18.Eylül.2012, 07:14
Haa unutmadan sigara çayda iyi gidiyor av molasında değilmi ? http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/35.gif

Abi hatırlatma ya yeni yeni bırakıyoruz sigarayı yürürken felan çok etkiliyor valla bırakıyorum artık

Recep DÖNMEZ
18.Eylül.2012, 07:24
Osman Bey! öncelikle birgün önce yaşadığınız talihsiz olayın üzerine
birgün sonra köpeğinizin performansının iyi olması herşeyden önemli bence.
İnşallah böyle kötü olayları hiçbir avcı birdaha yaşamaz.
Arkadaşlarınızla birlikte güzel bir merada güzel anlar geçirmişsiniz.
Avlarınızın ve muhabbetlerinizin hep böyle güzel olmasını temenni ederim.
40 Okuma 0 yorum demişsinya....Haklısın be kardeşim,malesef bu ilk değil sonda olmayacaktır.
Sen bu konuları çok fazla kafana takma,paylaşımlarını,yorumlarını yap.
Emeğe saygıyı bilen,saygı gösteren,sitede bir konu açmanın,fotoğraf yüklemenin ne olduğunu
bilenler zaten yorumlarını yapıyor,bilmeyenlere ne desen boş......
Tekrar bu güzel paylaşım ve anlatım için teşekkürler,ellerine emeğine sağlık....

Yakup DİLİYOK
18.Eylül.2012, 08:44
çok güzel bir av günü geçirmiş siniz kardeş bundan sonraki avlarınız da kazasız belasız avlar dilerim köpeğinizinde basından geçen olay için çok geçmiş olsun atmış olduğunuz resimler içinde emeğinize ve yüreğinize sağlık

osmanturka
18.Eylül.2012, 10:31
Değerli yorumlarını esirgemeyen dostlarıma teşekkür ediyorum elleriniz dert görmesin.

osmanturka
18.Eylül.2012, 10:51
osman kardeşim zırt bırt aynı konuyu tekrarlarsan tepki odağı haline gelirsin bunu bir kenara yaz

bir kaç satır yazacak adamı da geri adım attırma

ister istemez üzerime alınıyorum

daha önce de söyledim ziyaretçilerin girip konuya bakması bile sayıyı artırıyor

eline emeğine sağlık destan gibi her fotoğrafı açıklayarak yüreğinden geldiğince yazmışsın bu konu tek seferde açılıp tamamen okunacak kadar

basit bir konu değil
bizlerde iş güç sahibi insanlarız asıl sen saygı göster ki arkadaşlarına dostlarına onlarda sana göstersin

biraz sakin ol böyle bir yere varamazsın

bu harika anlatımlı etkileyici fotolu paylaşımın için teşekkürler denizliden selamlar....

Hüseyin bey öncelikle şunu söylemeliyimki ben ZIRT,PIRT aynı şeyi söyleyen birisi değilim,lütfen isimleri karıştırmayalım...
ben paylaşıma yorum yapılmadığı için ilkkez sitem ettim,bu konuda açılan başlıklarada nacizane fikrimle herkes gibi yorum yaptım,bütün paylaşımlarımı incele hiç birinde böyle bir sitem göremezsin.
Ben burada birşeylerin olmasını istiyorsam unutmayınki bunu kendim için yapmıyorum,benim paylaşımıma fazla yorum yapılınca başım göğe erecek değil.
Yarın bakarsınız sizinde emek verip,uğraşıp hazırladığınız paylaşımınıza kimsenin yorum yapmadığına şahit olabilirsiniz ve 2. defa paylaşım yaparken 2 defa düşünürsünüz ve bu olay bir başka üyemizinde başına gelebilir.
Bizim amacımız bunların önüne geçebilmektir eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize.ancak sizde kalkar böyle tepki verirseniz bu duruma destek vermiş gibi anlaşılırsınız.
söylediğiniz gibi evet bu konu basit bir konu olmayabilir, öyle hemen bakıp yorumlanacak bir paylaşımda olmaya bilir ancak dikkat edersenmiz kopyala yağıştır paylaşımıda değil emek verilmiş bir paylaşımdır ben başlığı açtıktan 1 günden fazla bir süre sonra yorum olmadığını görünce sitemini dile getirdim 1-2 saat sonra değil.kimsenin işini gücünü bırakıp buraya yorum yapmasını zaten beklemiyoruzda,istemiyoruzda.
Bu durumda olan üyelerimizede zaten bişey demiyoruz ve siz üzerinize alınmanızada hiç gerek yok.

Mesajınızın son satırında yaptığınız değerli yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim elinize sağlık.

18.Eylül.2012, 11:11
eline emegine saglık hemşerim güzel anlatım lusi içinde çok sevindim kendisini toplamısı tekrar ava dönmesi güzel paylaşım için teşekurler

osmanturka
19.Eylül.2012, 08:36
eline emegine saglık hemşerim güzel anlatım lusi içinde çok sevindim kendisini toplamısı tekrar ava dönmesi güzel paylaşım için teşekurler

Sizinde ellerinize sağlık ,teşekkür ederim hemşerim değerli yorumunu esirgemediğin için rastgele...