Orijinalini görmek için tıklayınız : 16.09.2012 BURNUMDAN GELDİ!!
gsahiner
17.Eylül.2012, 07:31
Selam dostlar hem başımdan geçen talihsiz olayı anlatacağım hemde yardımınızı isteyeceğim.
16.09 sabah saat 04.00 sularında ankara çubuk meralarına doğru yola çıktım herşey çok güzel güzel bir haftaydı şansımın bol olduğu bir hafta geçirdim bu şans gitmesin birde ava gideyim inş. güzel bir av geçireyim dedim. bu sebepten dolayı uyuyamadım 04.te kalktım hazırlıklar tamam akşama kadar av yapacaktım çantamı tüfeğimi herşeyimi hazırladım akşama kadar yetecek yiyecek içeçek herşey tamam tek başımayım gideceğim yer güzel niye sevinip duruyorum neyse dostlar 05.30 suları meraya indim güzel bir kahvaltı attım tüfeğimi omuzuma geziyorum otlukları çekirdek tarlalarını 06 sularında bir kanat dan!!! kuş cepte oh dedim av çok güzel başladı dolanmaya devam bir dere indim kamışların arasında bıldırcın arıyorum bir kanat trinkk! oda cepte kamışlarda zor bulduk ama aldım.
Mutlu mutlu gezintiye devam ediyorum birden bir havlamalar 8-10 tane başı boş köpek 700-800 mt aşağımda yukarı bana doğru havladılar havladılar koşmaya başladılar bir tane havaya tüfek attım durmadılar bir daha atıyım dedim fişek sıkışmış bir önceki attığını çıkarmamış diğerinide yatağa almış mekanizma kilitlenmiş ne yapacağım köpekler geliyor iyice yaklaştı azılılar bi koşmaya başlarsın 1 kmden fazla arabaya hiç durmadan sırtında çanta omzunda tüfek belinde kütüklük koşmaya devam arabaya zor attım kendimi yarm saat nefes toplayamadım ama aklım tüfekta canım sıkıldı hemen hemen 6-7 kutu mermi attım hiç tık dememişti kullandığım fişekler yaf 9 numara 30 gr keçe tapa çıkarmam için mekanizmayı tamamen sökmem gerekti tüfek paramparça yazının ortasında neyse sök dağıt topla deneme amaçlı iki fişek allahım yine aynısı aynen bir daha ve birdaha 3 defa aynısını yaptı 3ündede aynı marka fişekler neyse 3. seferi söktüm topladım mekanizmaya bakıyorum kirli değil yağ tortusu yok toz yok çalışan aksamda herhangi bir sıkıntı yok tırnak fişeği tam kavrıyo neden yapıyor anlayamadım mekanik olarak bir sorun görünmüyor. tekrar topladım züber 6 no 32 gr fişek vardı çantamda 10 tane 5 tanede züber 28 gr domuz mermisi bunları taktım peş peşe saydırıyorum hiç bir sorun yok yaf taktım yine aynısı bir daha sök topla çıkar saat 9 oldu av isteği felan kalmadı can sıkıntsı 50 tane fişek attım deneme atışı için diğer fişeklerde birşey yok yafta takılıyo.neyse topladım tüfeği malzemeleri boş kovanları tuttum evin yolunu bütün günüm haftam zehir berbat oldu.
Şimdi sıra size olan sorumda:
1. Acaba yaf fişeğinden dolayımı bir tutukluk oldu (bu tutukluktan önce bir kutu yaf attım geçtiğimiz haftalarda bir sıkıntı yoktu) ve bu sebeptenmi av burnumdan geldi
2. Diğer fişeklerde tutukluk yapmamasının nedeni gramajı yada farklı numara sacma olmasımı
3. yoksa mekanik bir durum olabilirmi siz değerli dostlardan tecrübelerinize dayalı bir öneri ve sebep neyden olabilir diye yorumlarınızı bekliyorum
Not: Tüfeği 1 seneye yakındır 10 kutu mermi attım değişik gramlarda ve ebatlarda 28 grda attım bir sorun çıkarmadı 34 gr da ama bu olay canımı çok sıktı tüfeğimde torun brillant modeli bu modelde bu sorunda hiç olmamış diğer yorumları okudum sizde bana yardımcı olursanız sevinirim.
dadak_e
17.Eylül.2012, 08:36
geçmiş olsun kardeşim avda insanın başına ne geleceği belli olmuyor köpek saldırısına bende uğramıştım ama tüfek tutukluk yapmadı gümbür gümbür patlamıştı
gsahiner
17.Eylül.2012, 08:39
geçmiş olsun kardeşim avda insanın başına ne geleceği belli olmuyor köpek saldırısına bende uğramıştım ama tüfek tutukluk yapmadı gümbür gümbür patlamıştı
Evet abi insan nyle karşılaşacağını bilmiyor işte acaba benim tüfekmi sıkıntılı fişekmi onu çözmeye çalışıyorum bu hafta bir kutu iyi fişek alıp deniyecem bakalım varmı sıkıntı yksa fişektenmiymiş bakacaz abi tutukluk yapmasa bi tanesini indirdim mi öbürleri kaçardı uyarı atışı yapınca tutukluk yaptı allahtan erken den uyarı atışı yapmışım dur dedim bi uyarı yapıyım kaçmazlarsa domuz kurşşunuyla dayanıyım dedim oda tutukluk yapınca tabanlara kuvvet :)
gsahiner
17.Eylül.2012, 08:46
bu arada sence neyden emre abi soruma cevap vermemişsin abi neyden olabilir ki
Recep DÖNMEZ
17.Eylül.2012, 08:52
Geçmiş olsun kardeş,güzel başlayan biir gün malesef çokta iyi bitmemiş.
ama herşeyde bir hayır vardır diyelim.
Tüfeğinizde mekanik olarak bir sorun yok bence,sadece bir marka fişekte bu
sıkıntıyı yapıyorsa tüfeğiniz fişek seçiyor demektir.Yinede tanıdığın güvendiğin
bir usta varsa göster.Ama en mantıklısı sıkıntı yapan fişekten kullanmamak....
Selamlar..
gsahiner
17.Eylül.2012, 08:55
sıkıntıyı yapıyorsa tüfeğiniz fişek seçiyor demektir.Yinede tanıdığın güvendiğin
Selamlar..
Evet recep bey bende böyle düşünüyorum birde kaliteli yerli fişeklerle deniyeceğim ve yabancı fişeklerle deneyeceğim diliyorum herhangi bir sorunu yoktur ilginiz için çok sağolun teşekkür ederim bir nebzede olsa sizin gibi değerli birisinin yorumu içimi rahatlattı biraz
dadak_e
17.Eylül.2012, 10:17
bence 3 seçenek var kardeşim ya fişeğin basıncı yeterli gelmemiştir yada gaz piston delikleri tıkalıdır 3. sü ise fazla kirlidir dışarı atan tırnak görevini yapamamıştır :)
gsahiner
17.Eylül.2012, 10:19
bence 3 seçenek var kardeşim ya fişeğin basıncı yeterli gelmemiştir yada gaz piston delikleri tıkalıdır 3. sü ise fazla kirlidir dışarı atan tırnak görevini yapamamıştır :)
abicim bende aynen kontrolünü yaptım delikler açık tırnakta tam kavrıyo onda bir sıkıntı yok basıncı bilemiyorum
dadak_e
17.Eylül.2012, 10:30
gültekincim fişeklerin rutubet alma ihtimali olabilirmi
eğer barutta nemlenme olursa o yapa bilir
gsahiner
17.Eylül.2012, 10:38
abi fişekler geçen hafta avdan geldim kütüklüğü fulledim bu hafta ava gittim 35 yıllık deri kütüklük nemleme yaparmı ?
dadak_e
17.Eylül.2012, 10:49
olduğu yere bağlı kütüklük ıslak olur yapar
fişekleri güneşe koy bi gün ertesi gün dene
gsahiner
17.Eylül.2012, 10:51
yok abi yeri nemli bi yer değil sıcaklık normal oda sıcaklığı çabuk soğuyup sıcaklaşan bir ortam değil nem yapacak bir durumu yok ama anlayamadım
gültekin kardeş geçmiş olsun iyiki araba yakındaymış tüfegine gelince o sıkışan fişekle tügein çıkardıgı fişegi bir karşılaştırsaydın bazen fişeklerde şişme olayı oluyor yani bakır kısmı benim geçensene başıma geldi sierra diye fişek de oda avrupa fişekti bir tane atıyor ikincide senin dedigin gibi sökmek zorunda kalmıştım sonra başka aynı kıramacda fişekleri denedim onları takır takır çıkardı sen fişeklerini konturol et derim aynı kıramaçda başka fişek al onu dene bir ha bu arada 15 senelik huglunun 7+1 silahımdı saygılarımla
gsahiner
17.Eylül.2012, 11:51
gültekin kardeş geçmiş olsun iyiki araba yakındaymış tüfegine gelince o sıkışan fişekle tügein çıkardıgı fişegi bir karşılaştırsaydın bazen fişeklerde şişme olayı oluyor yani bakır kısmı benim geçensene başıma geldi sierra diye fişek de oda avrupa fişekti bir tane atıyor ikincide senin dedigin gibi sökmek zorunda kalmıştım sonra başka aynı kıramacda fişekleri denedim onları takır takır çıkardı sen fişeklerini konturol et derim aynı kıramaçda başka fişek al onu dene bir ha bu arada 15 senelik huglunun 7+1 silahımdı saygılarımla
sağolasın ali abi evet allahtan araba yakındaydı ve allahtan uyarı için erken ateş açınca ferkettim abi bende fişekten diye düşünüyorum şimdi bugünlerde alacam bakalım değişik markalarda değişik fişekler deneyeceğim
Gültekin kardeş aynısı bendede oldu daha öncede attım diyorsun hiç böyle bir şey olmamıştı diyorsun ya bu fişeklerin seri seri ayırıyor daha önce o numarayı yapmayan fişekler bir sonraki seride yapabiliyor.Bence fabrikada dolum yapılırken basıncı hafif oluyor galiba çünkü ben denedim nasıl denedim ilk aldığım kutudan atıyorum çok güzel bir ay sonra aldığım kutudan atıyorum ara sırada olsa sıkıştırıyor halbuki aynı numara aynı gramaj aynı marka yerli dolularda malesef ara sırada olsa böyle vakalar oluyor bende kendi aklımca öyle düşündüm tabiki burda markaları kötülemek istemem bence sen en iyisi biraz daha gramajı yüksek sert fişeklerden kullan ayrıca ankarada çok fişek markası bulabilirsin valla bizde iki tane bayii var çok fazla seçeneğimiz olmuyor sadece komşu illerden gittiğimizde alabiliyoruz ondada her zaman maddi imkanlar el vermiyor.İnşallah bi daha böyle bir şey gelmez başına ya o köpekler yetişseydi ne olacaktı ben öyle iki tane köpek istemiyerekte olsa vurdum 1996 yılında tam iki yıl sürdü mahkemesi neyseki biz haklı çıktıkta kurtulduk yoksa ne kadar hastanede yatardık bilmiyorum onun için büyük geçmiş olsun.Rastgele
gsahiner
17.Eylül.2012, 12:28
Gültekin kardeş aynısı bendede oldu daha öncede attım diyorsun hiç böyle bir şey olmamıştı diyorsun ya bu fişeklerin seri seri ayırıyor daha önce o numarayı yapmayan fişekler bir sonraki seride yapabiliyor.Bence fabrikada dolum yapılırken basıncı hafif oluyor galiba çünkü ben denedim nasıl denedim ilk aldığım kutudan atıyorum çok güzel bir ay sonra aldığım kutudan atıyorum ara sırada olsa sıkıştırıyor halbuki aynı numara aynı gramaj aynı marka yerli dolularda malesef ara sırada olsa böyle vakalar oluyor bende kendi aklımca öyle düşündüm tabiki burda markaları kötülemek istemem bence sen en iyisi biraz daha gramajı yüksek sert fişeklerden kullan ayrıca ankarada çok fişek markası bulabilirsin valla bizde iki tane bayii var çok fazla seçeneğimiz olmuyor sadece komşu illerden gittiğimizde alabiliyoruz ondada her zaman maddi imkanlar el vermiyor.İnşallah bi daha böyle bir şey gelmez başına ya o köpekler yetişseydi ne olacaktı ben öyle iki tane köpek istemiyerekte olsa vurdum 1996 yılında tam iki yıl sürdü mahkemesi neyseki biz haklı çıktıkta kurtulduk yoksa ne kadar hastanede yatardık bilmiyorum onun için büyük geçmiş olsun.Rastgele
Sağolasınız mustafa bey evet hiç sormayın köpekler yetişseydi halimiz harabdı tüfek sıkışmasa bende mecburi 1-2 tane vurmak zorunda kalırdım ve vururdum ama sıkıştığını erken farkedince çağreyi kaçmakta buldum 1-1,5 km koştum neyseki ucuz sıyırdık evet fişekten olacağını tahmin ediyorum çünkü mekanik hiç bir problem yok horoz kadar açtım tüfeği gayet düzgün şekilde çalışıyor
veysibor
17.Eylül.2012, 13:21
Kardeşim benim geçmiş olsun yaaa.köpekler azılıymış sanırım.neyse onla geçmiş plsun.soruna gelince kardeşim sanırım tüfek randuman vememiiş olabilir.yaff sanırım iki çeşit orjinalse sıkıntı olmuyormuş.kullananlar öyle söylüyor.yada emrenin dediği gibi basınç uyum sağlamıyor olabilir.bu arada senin tüfeğin markası ney ?
gsahiner
17.Eylül.2012, 13:33
Kardeşim benim geçmiş olsun yaaa.köpekler azılıymış sanırım.neyse onla geçmiş plsun.soruna gelince kardeşim sanırım tüfek randuman vememiiş olabilir.yaff sanırım iki çeşit orjinalse sıkıntı olmuyormuş.kullananlar öyle söylüyor.yada emrenin dediği gibi basınç uyum sağlamıyor olabilir.bu arada senin tüfeğin markası ney ?
TORUN BRİLLANT modeli abicim 4+1 abi tüfekte benim denemediğim fişek yok hele 9 no 30 gr değişik markalarda 6-7 kutu attım hiç bi sıkıntı vermedi 1 aya önce 2 kutu yaf aldım geçen hafta 1. kutu bitti hiç sıkıntı yaşatmadı bu hafta 2. kutuda sorun oldu 3 kez namludan çıkan değil kütüklükteki farklı fişeklerle denedim 3ündede aynısını yaptı ama çantamda 6 no 32 gr züber vardı 10 tane onları salladım banamısın demedi şak şak işlem tamam
5 tanede 28 gr domuz attım ondada sorun yok
Yıldıray İNCE
17.Eylül.2012, 14:12
Selamlar..
Gültekin kardeşim gerekli cevabı Recep ustam yazmış gecmiş olsun kardeşim ............
gsahiner
17.Eylül.2012, 14:31
Selamlar..
Gültekin kardeşim gerekli cevabı Recep ustam yazmış gecmiş olsun kardeşim ............
evet yıldıray abi bende aynı düşüncedeyim teşekkür ederim hepiniz biraz olsun şüphelerimi azalttınız tecrübelerinizle çok teşekkür ederim hepinize saygılar...
Gültekin kardeşim tüfekde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.. diğer Abilerimin dediği gibi sorun fişek. büyük ihtimalle basıncı düşük gelmiştir .daha önce çalıştırmasının nedeni ya seriler arasında fark var yada senin tüfeğin namludaki gaz delikleri biraz tıkanmış.
Yerli diye yerin dibine vurmaya da gerek yok onu baştan söyleyeyim.. amerikan winchester 32 gramlık dolu arkadaşınkın skb marka otomatiği çalıştırmadı geçenlerde.. ama 28 gr mirage şakır şakır çalıştırıyor. Şunu da belirteyim 5 no şokla tüfeği çalıştırmayan fişek örneğin 1-2 gibi daha dar şoklar takıldığında tüfeği çalıştırıyor..Aklında bulunsun.ama en iyisi fişeği değiştir bak keyfine veya benim gibi bir poze al çalıştı çalışmadı derdin olmasın :D
Burhan KESKİN
17.Eylül.2012, 20:35
Geçmiş olsun kardeşim tavşan kaç tilki kovala işine dönmüş sizin işiniz http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif tüfeğin yeterli gaz basıncına ulaşmamış olabilir bu yüzden sıkıntı olmuş olabilir yada gaz delikllerinin orada bi Oring var onu değiştir!!!selamlar
Otomatik tüfeklerin tipik olayı tam lazım olacak olur, çalışmaz. Bir keresinde arkadaşla çil avına gitmiştik. Av da çok güzeldi. Tüfek arıza yaptığı için alıp yere çarpmıştı. Otomatik tüfekler malesef böyle. Ancak çifte olsa diğer gözle işini görebilirdin. Bence süper pozeye geç derim. Yine de sen bilirsin.
Bir de öyle köpek sürüsü geliyorsa köpekler uzaktaysa 7-8 metre üstlerine . Yakınsa ayaklarına at ki saçmaların sesini duyup irkilsinler. Bir tanesi iyk! dedi mi saldırıya son verip geri dönerler. Bir de üstlerine koşarak bu işi yaparsan kaçıyorlar. Aklında olsun...
veysibor
18.Eylül.2012, 06:48
Abicim netice sanırım aynı.tüfek fişek seçiyor.bende armsan A612 w var oda isim vermiycem birkaç markada sıkıştırıyor.bende tüfekte aradım sorunu ama fişekten hacı abi.şimdi randumanı bir markada aldım onunla devam ediyorum.
gsahiner
18.Eylül.2012, 07:02
Gültekin kardeşim tüfekde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.. diğer Abilerimin dediği gibi sorun fişek. büyük ihtimalle basıncı düşük gelmiştir .daha önce çalıştırmasının nedeni ya seriler arasında fark var yada senin tüfeğin namludaki gaz delikleri biraz tıkanmış.
Yerli diye yerin dibine vurmaya da gerek yok onu baştan söyleyeyim.. amerikan winchester 32 gramlık dolu arkadaşınkın skb marka otomatiği çalıştırmadı geçenlerde.. ama 28 gr mirage şakır şakır çalıştırıyor. Şunu da belirteyim 5 no şokla tüfeği çalıştırmayan fişek örneğin 1-2 gibi daha dar şoklar takıldığında tüfeği çalıştırıyor..Aklında bulunsun.ama en iyisi fişeği değiştir bak keyfine veya benim gibi bir poze al çalıştı çalışmadı derdin olmasın :D
gürkan abi değerli bilgilerini benimle paylaşyığın için teşekkür ederim
Gönderen: Burhan KESKİN
Alıntı Ekle (http://www.avkolik.net/forum/yari-otomatikler/17-09-2012-burnumdan-geldi/15/?action=post;quote=202583;num_replies=23;sesc=556c 4ae8f4ea042c80f4a05683d55c77#top)
Geçmiş olsun kardeşim tavşan kaç tilki kovala işine dönmüş sizin işiniz http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif tüfeğin yeterli gaz basıncına ulaşmamış olabilir bu yüzden sıkıntı olmuş olabilir yada gaz delikllerinin orada bi Oring var onu değiştir!!!selamlar
Evet abicim galiba basınca ulaşamamış bende dün akşam oturdum kuru sprey balata temizleyici ile tüfeğin bütün mekanizmalarını gaz deliklerini temizledim ve daha sonra sprey yağ ile yağladım tekrar alıştırdım senin bahsettiğin itekleme oringini ilk günkü haline getirene kadar temizledim baş tarafındaki çelik sekmanları söktüm temizledim yuvalarını temizledim tekrar yerine taktım delikleri iyice temizledim c.tesi günü deneme şansım olacak inş. farklı fişeklerle
Gönderen: Oğuz BABAÇOĞLU
Alıntı Ekle (http://www.avkolik.net/forum/yari-otomatikler/17-09-2012-burnumdan-geldi/15/?action=post;quote=202583;num_replies=23;sesc=556c 4ae8f4ea042c80f4a05683d55c77#top)
Otomatik tüfeklerin tipik olayı tam lazım olacak olur, çalışmaz. Bir keresinde arkadaşla çil avına gitmiştik. Av da çok güzeldi. Tüfek arıza yaptığı için alıp yere çarpmıştı. Otomatik tüfekler malesef böyle. Ancak çifte olsa diğer gözle işini görebilirdin. Bence süper pozeye geç derim. Yine de sen bilirsin.
Bir de öyle köpek sürüsü geliyorsa köpekler uzaktaysa 7-8 metre üstlerine . Yakınsa ayaklarına at ki saçmaların sesini duyup irkilsinler. Bir tanesi iyk! dedi mi saldırıya son verip geri dönerler. Bir de üstlerine koşarak bu işi yaparsan kaçıyorlar. Aklında olsun...
Evet oğuz abi bu bilgileri tekrar hatırlattığın için teşekkür ederim tüfeğim çalışsa idi yapacaktım ama çalışmayınca naçar kaldım.
Gönderen: Veysi BOR
Abicim netice sanırım aynı.tüfek fişek seçiyor.bende armsan A612 w var oda isim vermiycem birkaç markada sıkıştırıyor.bende tüfekte aradım sorunu ama fişekten hacı abi.şimdi randumanı bir markada aldım onunla devam ediyorum.
evet abi galiba tamamen fişekten senin kullandığın fişekleri özelden yazarsan sevinirim
osmanturka
18.Eylül.2012, 09:55
Gültekin kardeşin öncelikle başından geçen olay için geçmiş olsun,bildiğiniz gibi bazen bu tür veya daha farklı olaylarla karşılaşabiliyoruz.
avcı iseniz benim cumartesi günkü ve sizin yaşadığınız gibi talihsiz olaylara hazırlıklı olmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.sende ucuz atlatmışsın.
tüfeğine gelince tüfeğin fişek seçiyor bu ileride dahada sık hale gelir.tekrar geçmiş olsun rastgele.
gsahiner
18.Eylül.2012, 10:04
Gültekin kardeşin öncelikle başından geçen olay için geçmiş olsun,bildiğiniz gibi bazen bu tür veya daha farklı olaylarla karşılaşabiliyoruz.
avcı iseniz benim cumartesi günkü ve sizin yaşadığınız gibi talihsiz olaylara hazırlıklı olmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor.sende ucuz atlatmışsın.
tüfeğine gelince tüfeğin fişek seçiyor bu ileride dahada sık hale gelir.tekrar geçmiş olsun rastgele.
Evet osman abi bende bu yüzden birzamanlar yaptığım gibi kaliteli fişek kullanmaya devam etcem
Avcı arkadaşım öncelikle geçmiş olsun Bence tüfeğinin tutukluk yapmasına neden olabilecek üç şey var 1- fişeğin dışarı atılmasını sağlayan tırnakta sorun var 2- tırnağın fişeği tuttuğu çıkıntı normal standartlarda olmadığından tırnak fişeği dışarı çekemedi 3- yada fişekte şişme vardı. Ama bunlardan daha önemlisi köpekleri korkutmak amacıyla olan havaya ateş etmen. benden sana bir arkadaş tavsiyesi üzerine köpek geldiğinde kesinlikle ateş falan etme olduğun yerde dur hatta diz çök ve bekle emin ol 5 metreden fazla yanına yaklaşamazlar. Ateş edipte bir avcı dostumun çobanla papaz olmanı istemem. Bol Avlar
gsahiner
18.Eylül.2012, 13:45
Avcı arkadaşım öncelikle geçmiş olsun Bence tüfeğinin tutukluk yapmasına neden olabilecek üç şey var 1- fişeğin dışarı atılmasını sağlayan tırnakta sorun var 2- tırnağın fişeği tuttuğu çıkıntı normal standartlarda olmadığından tırnak fişeği dışarı çekemedi 3- yada fişekte şişme vardı. Ama bunlardan daha önemlisi köpekleri korkutmak amacıyla olan havaya ateş etmen. benden sana bir arkadaş tavsiyesi üzerine köpek geldiğinde kesinlikle ateş falan etme olduğun yerde dur hatta diz çök ve bekle emin ol 5 metreden fazla yanına yaklaşamazlar. Ateş edipte bir avcı dostumun çobanla papaz olmanı istemem. Bol Avlar
Tayfur hocam öncelikle hoşgeldiniz aramıza şimdi saydığınız sorunları cevaplıyorum
1- tırnak tam kavrıyor herhangi bir boşluk açılma yada kavrayamama yada çekmeme sorunu yok
2- bu sorudaki çıkıntı fişeğinmi yoksa tırnağınmı standartları anlayamadım ama tırnağın satandartında bir sıkıntı fişekte olabilir
3-fişekte şişme olsa mekanizmayı söktüğümde kolay çıkmazdı.
bunların dışında sadece barut ile alakalı bir sorun kalıyor onu bu hafta sonu çözümleyeceğim inş. dün temizliği çok ince bir şekilde yaptım mekanizmada en ufak bir sıkıntı yok
Yazınızı okurken sonunda bunun bir rüya olduğu ifadesiyle karşılaşacağımı umuyordum ama olmadı.Olayın yaşanma tarihinde bir yanlışlık var sanırım.17/09/2012 Pazartesi günü ava gittiyseniz durum bayağı vahim demektir.
gsahiner
20.Eylül.2012, 05:38
Yazınızı okurken sonunda bunun bir rüya olduğu ifadesiyle karşılaşacağımı umuyordum ama olmadı.Olayın yaşanma tarihinde bir yanlışlık var sanırım.17/09/2012 Pazartesi günü ava gittiyseniz durum bayağı vahim demektir.
yok pazartesi ava gitme ihtimalim sıfır :D sabah 8de mesaim başlıyo iş yerime 50 km uzaklıktayım :) tarih yanlış yazılmış 16/09/2012 tarihinden bahsediyorum.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.