Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : avcımı köpegin dedigi yere gitmeli yoksa köpekmi avcının gösterdigi yere gitmeli

19.Eylül.2012, 17:04
arkadaşlar benim kafama takılan soru ((( avda köpegin koku aldıgı yeremi gitmeli yoksa avcının köpege yön gösterdigi yeremi )))bu benim kafama takıldı ustalardan ve anlayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum yapılacak tüm yorumlardan dolayı herkese şimdiden teşekür ederim

gsahiner
19.Eylül.2012, 17:26
arkadaşlar benim kafama takılan soru ((( avda köpegin koku aldıgı yeremi gitmeli yoksa avcının köpege yön gösterdigi yeremi )))bu benim kafama takıldı ustalardan ve anlayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum yapılacak tüm yorumlardan dolayı herkese şimdiden teşekür ederim

Ali abi köpek avcının dediği yere gitse hiç av bulamaz.:D:D avcının gösterdiği yerde av olsa zaten köpeğede gerek kalmaz :D:D

19.Eylül.2012, 17:49
gültekin kardeş valla ben hep köpege yön veriyorum ondanmı av bulamıyorum yani demekki sorun burda ben diyorum neden hiç kuş çıkmıyor sormamın sebebi geçen köpegi arabadan indirdim benim dedigim yere yönlerdirdim hiç kuş yok sonra mola verdim bir dumanlayım diye birde baktım köpek 20 metre ilerde fermada gittim tabi bıldırcın fırt ama manke ondan acaba ben hep yanlışmı yapıyorum diye düşündüm bilmemek ayıp deyil ögrenmemek ayıp demi daha köpekle yeni ava başladık daha önce köpeksiz av yapardık geçen sene 6 aylıkdı busene 18 aylık oldu bilgin için teşekurler saygılarımla

osmanturka
19.Eylül.2012, 18:00
Bende nacizane fikrimi belirtmek isterim doğru veya yanlış bu olayın farklı boyutu...
Hiç bir köpek bir avcıyı gel ben seni şuraya götüreyim burada av var demez,hiç bir köpek neresi ava açık,neresi kapalı bilmez.
Siz merayı seçersiniz şöyle bir etrafa bakarsınız gözünüz nereyi tutuyorsa orayı avlamaya karar verirsiniz,köpekte o bölgede av varsa bulmaya çalışır şuda var tabiki sizin seçtiğiniz bölgede köpek ısrarla sizin ilerlediğiniz yönde değilde sağınız veya solunuzu arıyor ve sizi oraya çekmek istiyorsa tabiki bunada kayıtsız kalmamanız lazım.
Ancak patron herzaman köpek değil siz olmalısınız. mesela yoksa rüzgarlı bir günde köpek sizi olmadık yerlere sürükleyebilir.

Eğer köpeğiniz yavru,acemi ve ava yeni başlamış bir köpekse onu ava alıştırmak,güvenini kazandırmak için peşinde gitmekte fayda var.

19.Eylül.2012, 18:28
teşekurler osman kardeşim senin açıklamanda mantıklı bazen köpek rüzgarı karşısına aldımı kokuyu 20 25 metreden alıyor bazende daha uzak oraya sürüklüyor patron herzaman avcı olması gerekiyor senin yorumlarına göre hemşerim tekrar teşekürler

fevzi dursun
19.Eylül.2012, 18:41
ali kardeşim nacizane fikrimi söylemem gerekirse, köpeğinin sana ve senin köpeğine güvenine bağlı derim , bu güvende av esnasında zaman ve ustalıkla olur, avcılıkta avcı köpek ilişki çok önemlidir, köpek bir tarafta sen bir taraftaysan birşeyler yanlış gidiyor demektir, heryerde ikiniz birlikte olmalı ve yardımlaşmalısınız,

yardımlaşma derken mesela sıklıkta köpeğinin fermasında bıldırcın kalktı sen vurdun ve köpeğin göremedi, sen onu bıldırcının düştüğü yere doğru yönlendirip köpeğinin orada kokuyu almasını anladığın anda dizginleri köpeğe bırakırsan o görevini yapmaya çalışacaktır. inatla buraya düştü deyip köpeği ikide bi çağırıp aynı yeri aratarak sıkmayalım. belki kuş çelgin düştü ve yürüdü köpek gider gelir kokuyu tazeler, başta değim gibi köpeğinin sana güvenmesi çok önemli, eğer sen kuşun olmadığı bir yerde hani hani dersen oradada bi şey çıkmazsa zamanla köpekte haklı olarak seni takmıycaktır,

bence köpeğin ustaysa ve iyi tanıyosan sen tahmin ettiğin tarlayı göster ve köpeğinin peşinden git, onlar bizim işimize karışmıyosa bizde onların işine karışmayalım derim :) çünkü onlar doğuştan avcılar işini iyi bilirler selamlar

Recep DÖNMEZ
19.Eylül.2012, 19:02
Gerektiğinde avcıda köpeğinin gittiği yere gimeli,gerektiğinde köpekte avcının gösterdiği yere gitmeli.
Bu duruma avcı kendi karar vermeli,şartlar neyi gösteriyorsa onu yapmalı,yaptırmalı...

19.Eylül.2012, 19:17
fevzi abi ve recep abi degerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekür ederim

Burhan KESKİN
19.Eylül.2012, 20:16
Bence köpek bulacak Avcı vuracak http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

gsahiner
20.Eylül.2012, 05:41
Bence köpek bulacak Avcı vuracak http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

bencede hacı abi :D

Osman KARATEPE
20.Eylül.2012, 05:51
Köpeği yönlendirmek iyidir avlakta avın olabileceği bölgelere köpeği sıkmadan çok fazla üstüne gitmeden yönlendirme yapılabilir ama köpek kokuya girdiğinde inatla başka bir yere yönlendirmek çok yanlış diye düşünüyorum dediğim gibi sıkmadan özellikle bizim istediğimiz belirli bir bölgeyi aratmak için komut verilebilir...

veysibor
20.Eylül.2012, 06:07
Abicim bende kendimce kısaca fikrimi belirteyim.Burhan abinin dediği doğru.köpek eğitimi çok önemli.köpek bulacak avcı vuracak.neden böyle kanı av aşkıyla akan bir hayvanı besliyoruz.bulacak , ferma verecek ve o eşsiz zevk eşliğinde sen avını vuracaksın.o hayvan zaten merada koku arıyor ve sana av yaptırıyor.ama bunların yanında senide dinlemeli.itaat etmelli sana diye düşünüyorum
Kısa dedim ama sanırım uzun oldu
Niğde den selamlar

dadak_e
20.Eylül.2012, 06:27
ali abi burda bize söz söylemek düşmez bu işin erbabı abilerimiz var ama ben fikrimi paylaşıyim
abi ava gittiğinizde eğer usta bi köpek ve acemi bir avcı ise köpeğin peşine gidilir ama tersi olur
usta avcı acemi köpek olursa merada avın nerede olıcağını daha iyi bileceği için usta köpeği yönlendirmeli ilk başta sonra köpek işi öğrendikten sonmra köpeğin peşine gidilmeli

abi acemi köpek acemi avcı varsa ortada yani ikisi bi aradaysa biri bi tarafa gider biride diğer tarafa avda ortada dolanır :)

20.Eylül.2012, 13:36
Köpeği yönlendirmek iyidir avlakta avın olabileceği bölgelere köpeği sıkmadan çok fazla üstüne gitmeden yönlendirme yapılabilir ama köpek kokuya girdiğinde inatla başka bir yere yönlendirmek çok yanlış diye düşünüyorum dediğim gibi sıkmadan özellikle bizim istediğimiz belirli bir bölgeyi aratmak için komut verilebilir...

Abicim bende kendimce kısaca fikrimi belirteyim.Burhan abinin dediği doğru.köpek eğitimi çok önemli.köpek bulacak avcı vuracak.neden böyle kanı av aşkıyla akan bir hayvanı besliyoruz.bulacak , ferma verecek ve o eşsiz zevk eşliğinde sen avını vuracaksın.o hayvan zaten merada koku arıyor ve sana av yaptırıyor.ama bunların yanında senide dinlemeli.itaat etmelli sana diye düşünüyorum
Kısa dedim ama sanırım uzun oldu
Niğde den selamlar

ali abi burda bize söz söylemek düşmez bu işin erbabı abilerimiz var ama ben fikrimi paylaşıyim
abi ava gittiğinizde eğer usta bi köpek ve acemi bir avcı ise köpeğin peşine gidilir ama tersi olur
usta avcı acemi köpek olursa merada avın nerede olıcağını daha iyi bileceği için usta köpeği yönlendirmeli ilk başta sonra köpek işi öğrendikten sonmra köpeğin peşine gidilmeli

abi acemi köpek acemi avcı varsa ortada yani ikisi bi aradaysa biri bi tarafa gider biride diğer tarafa avda ortada dolanır :)
güzel yorumlarınızdan dolayı tektek herkese teşekür eder saygılarımı sunarım degerli büyüklerim ve küçüklerim

20.Eylül.2012, 19:07
Köpeğin peşinden giden hiçbir zaman avsız kalmaz.

21.Eylül.2012, 12:29
kuş avında nasıldır bilmem ama tavşan avında köpek avı avcının önüne getirir.

ibrahim ozel
21.Eylül.2012, 17:47
Avcı, köpeğiyle duygusal bağı çok iyi kurmalı. Köpek en ufak uyarıda sahibinin ne demek istediğini anlamalı. Dönüp sahibine baktığında sahibide onu anlamalıki av zevkli geçsin. İyi eğitilmiş bir köpek sahibiyle uyumlu olursa köpeğin peşinden yada köpek avcının peşinden olayıda kalkar. Ancak avın yazılı olmayan kuralları vardır. Sabahın erken saatlerinde tavşan nasıl sırtın tepesine yakınlarında oluyosa ve güneşe bakan tarafında tabiki köpeğini o yöne doğru çekecek ama düz arazide köpek serbest bırakılmalı zaten eğitimli köpek açma sorunu yaratmadığından güzel kuş varsa güzel avlar yaptırır. Yani ortamına göre insan köpekden akıllı olduğundan köpeği yönlendirir. Bu aklı iyi kullanan insan köpeğine güvenir ve onun kendisini belli bir yöne çekmek istediğini hisseder ve köpeğine kayıtsız kalmaz. Bunları sağlamak için köpeğinizle barışık ve iki aşık gibi (Tabir yanlış anlaşılmasın) bir ortam yaratmanız yeterli olur.

Hüseyin ORHAN
22.Eylül.2012, 05:46
Gerektiğinde avcıda köpeğinin gittiği yere gimeli,gerektiğinde köpekte avcının gösterdiği yere gitmeli.
Bu duruma avcı kendi karar vermeli,şartlar neyi gösteriyorsa onu yapmalı,yaptırmalı...

bende recep abim gibi düşünüyorum