PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ‎"İKİ ASKER "OKUMAYA DEĞER BİR HİKAYE ... YORUM SİZİN..

dadak_e
20.Eylül.2012, 07:06
Kocadere köyünde büyük bir sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, kimi Adıyamanlı, kimi Gürünlü, kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor...

Bunlardan biri Lapseki'nin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimele...r dökülür dudaklarından.

...

"Ölme ihtimalim çok fazla. Ben bir pusula yazdım arkadaşıma ulaştırın..."

Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben... Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşıdan 1 Mecid borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin."

"Sen merak etme evladım" der komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözü de

"Söyleyin hakkını helal etsin" olur...

Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor.

İşte yine bir künye ve yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır. Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yıkılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine ne de gözyaşlarına engel olamaz...

Pusuladaki not:

"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 Mecid borç
verdiydim. Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/320459_364287690315965_456871582_n.jpg

Yıldıray İNCE
20.Eylül.2012, 09:26
Anlamlı bir hikaye olmuş Emre kardeşim eline sağlık..........

dadak_e
20.Eylül.2012, 09:40
yıldırım abi olabildiğince okunduğu zaman insanın tüylerini diken diken eden bi hikaye yorumun için tşk ler

muhammet solakoglu
20.Eylül.2012, 13:00
COK ANLAMLI BIR HIKAYE

dadak_e
20.Eylül.2012, 13:12
muhammet cim aramıza hoş geldin seni aramızda görmek bize mutluluk verir
hikayeyi beğendiğine sevindim gardaşım

muhammet solakoglu
20.Eylül.2012, 13:20
o mutlulk bana aıt asıl ben tesekkur ederım aranıza kabul ettıgınız ıcın

veysibor
20.Eylül.2012, 13:25
Güzel bir hikayeydi.Kardeş kardeşi vurduğu ve birsürü ana evladının şehit edildiği bu ülkede kim böyle yapar ki.hele ki alacağını helel eden kaç kişi olabilir yada düşünebilir.güzel paylaşımdı.emeğine sağlık emre

20.Eylül.2012, 13:43
emercigim ellerine saglık valla çok küzel bir paylaşım olmuş inanın okurken tüylerim diken diken oldu böyle şehitlerimiz oldugu müddetce ne bu vanatını bölmeye kimsenin gücü yeter nede alyıldızlı bayragımızı indirmeye gücü yeter nede ezanımızı paylaşım için teşekürler

gsahiner
20.Eylül.2012, 16:01
değerli bir paylaşım emeğine sağlık

20.Eylül.2012, 18:50
Çok anlamlı eline emeğine sağlık Emre!Paylaşım için teşekkürler!

dadak_e
21.Eylül.2012, 04:56
beğenip yorumda bulunan abilerime kardeşlerime tşk ederim

Hüseyin ORHAN
21.Eylül.2012, 06:06
anlamlı bir olay bazen belgesel konularında da anlatılan bir hikaye olduğu için daha da etkilendim

paylaşım için teşekkürler...

Recep DÖNMEZ
21.Eylül.2012, 07:24
Valla okurken insanın tüyleri diken diken oluyor.
İşte bu tür olayları,bu tür hikayeleri bol bol okuyup
örnek ve ibret almalıyız.
Allah her Müslümana Hakkı,hukuku bilmeyi,emanete,borca,alacağa,
sadık olmayı,kul hakkı yememeye azami dikkat göstermeyi,kendisine,
çevresine ve topluma fatdalı insan olmayı nasip etsin...

ibrahim ozel
21.Eylül.2012, 15:38
Bildiğim bir anlatımdı ve gerçek olduğunu duymuştum ama insanın her okuyuşta içi titriyor eyvallah emrecim sağolasın...

22.Eylül.2012, 11:49
okurken tüylerim diken diken oldu. ellerinize sağlık.

dadak_e
24.Eylül.2012, 12:06
yorumda bulunan lara tşk ler