PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLER İÇİN ÇİP (Z.Demiralp)

21.Eylül.2012, 08:51
Arkadaşlar köpekler için çip satılıyormuş.acaba kayıp köpekler bu şekilde bulunabilirmi.konu hakkında bilgisi olanlar oyrumlarınızı bekliyoruz.....

gsahiner
21.Eylül.2012, 09:01
ziyaattin kardeşim konuyu tam bilmiyorum ancak biraz ingilizce bilgin yada ingilizcesi iyi olan bir arkadaşın varsa bu çin malı ürünlerin satıldığı internet sayfaları var milyonlarca ürün var orda elektronik köpek hobi üzerine binlerce ürün vardır bu ürünlerin içinde %90 çipte vardır özelden ulaşırsan bana bildiğim birkaç sağlam site var sana söyleyim burdada yazabilirim ama reklam olmasın şimdi kardeşim kolay gelsin

ismail aksu
21.Eylül.2012, 09:22
bu konuyu daha önce ben dile getirmiştim bizim bildiğimiz sadece seceresi için takılan çip birde gps gibi yer tespiti yapılan çip yok diye biliyorum bazı yabancı sitelerde görmüştüm köpeğin üzerine giydirme tasma şeklinde olanlar var daha çok çulluk avcıları ormanlık alanlarda kaybolan köpek tesbitinde faydalı olacaktır hırsız da zaten onu söker boğazından ama deri altı çip yok diye biliyorum selamlar saygılar kardeşim

veysibor
21.Eylül.2012, 10:34
konuyla ilgili bir bilgim yok fakat araştıracam

saygılarımla

21.Eylül.2012, 10:37
aslında güzel olur öyle birşey olsa hiç olmassa nerde oldgugunu bulabilirsin cipiyyesle arkadaşlar araştırsan bakalım inşe allah olumlu şonuç çıkar saygılarımla

Burhan KESKİN
21.Eylül.2012, 11:49
Cip sayesinde kayıp olan köpekler daha çabuk bulunuyor tabiki çalan kişi cipin yerini bulmazsa http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

osmanturka
21.Eylül.2012, 12:15
Bizim arkadaş bu işi yapan şirkette tanıdığı olduğu için kendi köpeğine yaptırdı,bahsettiğim şirket yabancı ancak şirketin türkiye kolunda tanıdığı olduğu için 500 tl gibi bir meblaya takdırdı.
bende lussiye takdırmak için arkadaşa aracı olmasını istedim aynı fiyat olursa bende düşünüyorum.
ÇİP öyle tasma gibi kolay farkedilecebilecek bişey değil,cep telefonlarının sim kartı gibi düşünün,kulak içine,bacak arasına gerekirse deri altına monte edilebiliyor diye biliyorum. çalan kişi köpekte çip olup olmadığını mümkün değil anlayamaz,siz avcılar olarak böyle bir sistemi duymamışsanız, hırsızın aklına bile gelmez.arasa bile zaten bulamaz.Haa şunuda söyleyeyim ben köpeğime takdırmadım,yada bunları ben birebir yaşamadım,sadece şahit oldum,arkadaşımdan aldığım bilgileri aktarıyorum.
Bu ÇİP sayesinde Uydu aracılığıyla köpeğinin nerede olduğu kolayca bulunabiliyor.ancak kimsenin bilmemesi normal ülkemizde çok yaygın değil,ÇİP denildiği zaman secere cip nosu geliyor milletin aklına.ama bu çok farklı şey.

21.Eylül.2012, 12:20
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Bu teknoloji bizim ülkemizde de yaygın olsa

ismail aksu
21.Eylül.2012, 13:56
osman bey bu kişiler hakkında nasıl iletişime geçebiliriz telefonu veya site adresleri varmı bilgilendirirsen sevinirim teşekkürler

osmanturka
21.Eylül.2012, 14:54
osman bey bu kişiler hakkında nasıl iletişime geçebiliriz telefonu veya site adresleri varmı bilgilendirirsen sevinirim teşekkürler

İsmail Kardeşim söylediğim gibi arkadaşım dan aldığım bilgiyi size aktarıyorum bende kendi köpeğime arkadaşım aracılığıla ÇİP taktırmak istiyorum ancak şuanda iletişime geçmedik.
Eğer bu imkanı bulur,iletişime geçer veya iletişim bilgilerine ulaşırsam sizinle paylaşırım.

21.Eylül.2012, 15:11
Bizim arkadaş bu işi yapan şirkette tanıdığı olduğu için kendi köpeğine yaptırdı,bahsettiğim şirket yabancı ancak şirketin türkiye kolunda tanıdığı olduğu için 500 tl gibi bir meblaya takdırdı.
bende lussiye takdırmak için arkadaşa aracı olmasını istedim aynı fiyat olursa bende düşünüyorum.
ÇİP öyle tasma gibi kolay farkedilecebilecek bişey değil,cep telefonlarının sim kartı gibi düşünün,kulak içine,bacak arasına gerekirse deri altına monte edilebiliyor diye biliyorum. çalan kişi köpekte çip olup olmadığını mümkün değil anlayamaz,siz avcılar olarak böyle bir sistemi duymamışsanız, hırsızın aklına bile gelmez.arasa bile zaten bulamaz.Haa şunuda söyleyeyim ben köpeğime takdırmadım,yada bunları ben birebir yaşamadım,sadece şahit oldum,arkadaşımdan aldığım bilgileri aktarıyorum.
Bu ÇİP sayesinde Uydu aracılığıyla köpeğinin nerede olduğu kolayca bulunabiliyor.ancak kimsenin bilmemesi normal ülkemizde çok yaygın değil,ÇİP denildiği zaman secere cip nosu geliyor milletin aklına.ama bu çok farklı şey.

Böyle bir sistem olursa bizi de haberdar edin. Hemen alalım...

21.Eylül.2012, 15:35
Bu konu hakkında bir çok araştırma yapmıştım araç takip sistemlerine benzer bir sistem kurarak köpeklerimizin harıta üzerinde nerde olabilecegini görüne bilecekdi bunun için yurt dişinda yazılım ve cip üreticisi bir kac firima ile bağzı kişilerin aracılığı ile görüşmeler yapıldı. Fakat köpeklerin deri altına uyum saglıyabılecek bir çip yapılamayacagını yapılsa bile bu çip lerin en fazla 3 ay ömrü olucagını belırtıler yani 3 ayda bir çip taktırmak bana bile abes geldi ve konusmların devamında 1 yıl ömrü olabilecek çip yapıcaklarını fakat pil kullanıcakları için köpeklere sorun olustura bilecek ve çip büyük oldugu için köpeklerde sorun yasaya bılınecegını izah ettiler

Yani Köpeklerimizin sadece size ait oldugunu belirtmek amaclı takılan çipler haricinde köpek üzerine herhangibir cizim deri altına takılamıyor

ismail aksu
21.Eylül.2012, 15:37
konuyu takip edeceğiz inşallah bir bilgi alırsınız biz böylebir sistem bulamadık sabırsızlıkla beklicez selamlar

ismail aksu
21.Eylül.2012, 15:58
http://i45.tinypic.com/f07z4.jpg gibi benim bahsettiğim

osmanturka
21.Eylül.2012, 16:04
Arkadaşlar burada kafamdan bir tasarı yapıp onu belirtmiyorum var olan ve arkadaşımın köpeğinde bulunan bir sistemi onun ağzıyla size aktarıyorum yani kimseye yalan yanlış bilgi aktarmında bulunmuyorum ona keza ben kendi köpeğime taktırmak için uğraşıyorum.yoksa ben böyle bir şeye kalkışırmıyım.
Sizler böylebir sistemi araştırıp bulamaybilirsiniz veya böyle bir sistemden haberiniz olmayabilir ancak bu sistem var ve kullanılmakta,sizin köpeğinizde varmı derseniz tekrar üstüne basa basa söylüyorum kendi köpeğimde yok,arkadaşım aracılığla taktırmak için çaba gösteriyorum.

osmanturka
21.Eylül.2012, 16:10
http://i45.tinypic.com/f07z4.jpg gibi benim bahsettiğim

Benim bahsettiğim farklı bir sistem köpeğinizin bir çip nosu oluyor ve köpeğinizin yerini öğrenmek için çipi taktırdığınız şirketi arayıp çip nosu ile köpeğinizin yerini tesbit ediyorsunuz yani sizin elinizde bir cihaz olmuyor.

21.Eylül.2012, 21:04
osman kardeş umarım böyle bir sistem yaygınlaşır da bizde gönül rahatlığıyla avlanırız.Paylaşımlar için sağolun arkadaşlar...