Orijinalini görmek için tıklayınız : Trap fişeği kullandım ne kulak kaldı ne bir şey
Onur ÇELİKOĞLU
27.Eylül.2012, 19:58
Bugün her zaman alış veriş yaptığım av bayiine girdim. Trap fişeklerini gördüm. Bir paket aldım. Kaiser 24 gr 7.5 numara.
Eve döndüm aksam saat 5.30 da ovaya gittim. Maksadım av yapmak değil, tüfeğim 24 gr çalıştıracak mı diye denemekti.
Çok müsait saksağan ve karga gördüm hemde alay alay, ama atmadım.
Neyse, bir attım sesin fazla olduğunu anladım. İkiyi attım gittikçe artıyo . Yedi adet fişek attım bugün .
Ama ne kulak kaldı ne kafa. Kulaklarım şuan çııııın diye çınlıyor, boğuk boğuk duyuyorum sesleri . Motora bindim bakkala gitmek için motorun sesini daha hissetmedim.
Başımda bir ağrı var anlatamam. Mübarek av fişeği değil havan topu.
gsahiner
28.Eylül.2012, 05:35
kardeşim kulaklıksız olmaz o iş
Hüseyin ORHAN
28.Eylül.2012, 05:43
ilginç bir durum
genelde çiftelerde ve pozelerde yüksek ses çıkar
veysibor
28.Eylül.2012, 05:50
Hüseyin kardeşimin dediği gibi bencede ilginç bir durum.neyse geçmiş olsun kardeşim.
kendine çok iyi bak
i
Onur ÇELİKOĞLU
28.Eylül.2012, 10:13
Hala daha kulağımda ağrı var. Sürekli bir zonklama hissediyorum.
ibrahim ozel
28.Eylül.2012, 15:21
Allah Allah ben sürekli kullanırım ama senden duydum bunu diğerleriyle ses farkı olduğunu sanmıyorum...
Onur ÇELİKOĞLU
28.Eylül.2012, 17:42
Ben ses farkını bariz bir şekilde farkettim. Çok açık ve net.
Diğer fişekler ağır abi gibi patlıyor ama bu çok farklı bir şekilde patlıyor ve acayip ses çıkarıyor.
Şuan hala kulağımda ağrı ve acı var.
Oktay AKÇAKMAK
28.Eylül.2012, 19:10
bak sana çözümü söyleyim bir daha sıkmazsın olur biter be koçum...ya bizim gibi ömrün G-3 sıkmakla geçseydi napardın alıştır bence kendini zorluklar altedilmek için vardır....öptüm gözlerinden...rasgele
osmanturka
28.Eylül.2012, 19:40
Onur solakmısın?
Onur ÇELİKOĞLU
29.Eylül.2012, 09:22
Oktay abi normal tüfek sesine tabiki alışığım hatta ben çoğu zaman boşa ateş ederim tüfek sesini duymak için çünkü seviyorum. Ama buna da alışcaz.
Osman abicim solak değilim ama ağrı sol kulakta daha fazla oluştu
dadak_e
29.Eylül.2012, 09:29
onurcum belki üretim hatası ola bilir bi arkadaşım ülke dışından winchester marka fişek getirmişti bana onlarda öyle idiler hem ses fazla idi hem de etki mesafesi yüksekti aynı fişekten istanbuldan aldım o etkiyi yapmadı
Onur ÇELİKOĞLU
29.Eylül.2012, 09:32
Bilmiyorum Emre abicim . Bugün yine dolaşmaya gidicem ovaya bir iki sıkı atarım yine bakalım ne olcak. Diğer markalardan da alıp onlarıda kullanayım diyorum bakalım değişiklik var mı
Fişekte imalat hatası olabilir. Diye düşünüyorum ancak bence sizde bir kulak burun boğaz rahatsızlığı olabilir. Eğer orta kulakta iltihaplanma varsa ve siz bunu fark etmemişseniz, patlamanın şiddeti üç kat hissedilir ve kulak zarlarına zarar verebilir. Bence KBB doktoruna görünmeden tüfek atmayın. İlla ki atacaksanız tıkaç öneririm. Zaten biraz zedelenmiş üzerine tuz biber olmasın.Allah korusun önce sağlık. Geçmiş olsun...
Burak SEZER
29.Eylül.2012, 16:47
Trap fişeği diğer fişeklere nazaran çıkarabileceği en düşük sesi çıkarır..
Her sene 2000'den fazla trap fişeği atıyorum ve böyle sorunla hiç karşılaşmadım..
Sanırım firmada dolum hatası olan bir ürün size denk gelmiş..
Osman KARATEPE
30.Eylül.2012, 16:11
Geçici işitme kaybı yaşayabilirsin bir kaç gün kulaklarını fazla yorma.
Gelelim şu vurmadığın saksağanlara.Kardeşim hiç affetme bir av günü için 15 adet limiti var özellikle saksağanların ne kadar zararlı olduğunu bilsen.Özellikle keklik ve bıldırcın yavru ve yumurtalarını talan ediyor hatta tavşan göcenlerini yiyiyorlar.
Onur ÇELİKOĞLU
30.Eylül.2012, 17:17
Abilerim bugün Tire de trap atışları vardı. Oraya katıldım. Yaklaşık 80 adet fişek attım hemde aynı attığım 24 gr trap fişeği. Bugün kulaklarım çok hırpalandı. Kimi zaman çok ağrı oluyodu kimi zaman hiç duymuyordum kimi zamanda sorun olmuyordu. Şuan kulaklarımda bir ağrı söz konusu yok ama arada çınlama ve buğukluk oluyor oda gelip geçiyor. Kulağımda hastalık var orta kulak iltihabı. Diğer yarışmacılar tüfek attıkça ben korkuyodum sesten diyebilirim. Çünkü o ses kulaklarımı çok incitiyodu.
Osman abi ben av günü olmadığı için ateş etmek istemedim. Av günü olsaydım atardım.
dolum hatası olabilir Sevgili kardeşim.bayiye geri ver değiştir bence.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.