Orijinalini görmek için tıklayınız : Limitler Her zaman doğrumu
Üstatlarım sormak istediğim şu:
Örneğin bir merada 20 keklik var bu dönemde hepsi bu çevrede de başka keklik yok buraya 20 avcı gelirse keklik kalır mı? Yeni dönemde ne avlayacağız bu nasıl bir sürdürülebilirlik bu limit olayını anlamış değilim buna nasıl bir çözüm üretilebilir?
avı iyi tespit edilip ona göre o meranın ava açık veya kapalı olması sağlanmalı
osmanturka
30.Eylül.2012, 20:58
Şimdi orada 1000 keklik olsa sezon boyunca 2000 avcı girer,5000 keklik olsa 10000 avcı girer bunda sınır yoktur bunu engelleyemezsin.
20 kekliğin olduğu yere ancak 20 avcı girer kımse yahu burada 20 keklik var vurmayalım demez. sürdürülebilir avcılık sadece yasak koymak yada limit koymak değildir.
Sürdülebilir avcılık olması için devletin üretmesi lazım her yıl harç,bandrol parası almanın hesabını yapan devlet nekadar çok av üretebiliriminde hesabını yapması lazım öyle limit koymakla mera yasaklamakla bunu engelleyemez,ben 237 tl harç,bandrol parası vermişim merada ava açıksa orada kaç keklik olduğu avcıyı ilgilendirmez.
önce üretecek daha sonra sıkı denetim yapacak bohcacılığa izin vermeyecek.
Yoksa sen üretmezsen bir merada 1 milyon keklik olsa ne yazar 1 yılda bitmezse 2. veya 3. yıla bitirirler ama sen üretir çoğaltırsan hem bu sıkıntı kalkar hemde aldığın harç vize paralarını hak etmiş olursun diye düşünüyorum.
evet devlet eliyle üretim de şart
veysibor
01.Ekim.2012, 05:29
Gültekin kardeşim her nekadar keklik avına gidildiği zaman takoz sökülsede , limitler aşılsada bazen birşey yapılmıyor.keklik popilasyonu sağlamak için binlerce keklik salımı yapılıyor ve o saha 5 sene veya daha farklı bir süre kadar kapatılıyor.binlerce salınan kekliğin zaten bir kısmı telef oluyor yani ya tilki yiyor yada ölüyor.kalan kısımla üremeleri sağlanıyor.salınan keklikler artık yaban hayatına alışıyor.sonra bu kapatılan süre sonunda ava açılıyor.yani kekliğin az olduğu yerler ava kapatılmalı keklik salımı yapılarak üreme sağlanmalı.bu yüzden her sene haritalarda ava açık ve kapalı sahalar belirleniyor.Buna uyan kaç kişi var bilmiyorum.herşeyi geçin de bilinçli olmak gerekiyor fakat buda bence imkansız.
gsahiner
01.Ekim.2012, 05:36
Herşeyden önce devletin öncelikli olanın güvenliğini sağlaması gerekir bohçacıları çapulcuları oraya sokmaması gerekir sonra doğayı temizleyip kekliği yerinde üretmesi ve işi bittiğinde devletin ordan çekilmesi gerekir. Ama bizim devletimiz alıyo kümeste besliyo hayvanı koyuyo doğaya hayvan kötüyü bilmyio iyi bilmiyo kurda kuşa yem oluyo yarısı böyle gidiyo yarısıda bohçacılar geçe gündüz demiyo tüketiyo bizde sabahtan akşama kadar 1 tane keklik arıyoruz işte
dadak_e
01.Ekim.2012, 06:14
limitler ve av şartları gittikçe zorlaşıyor vede kötüye gidiyor yakında 3-5 keklik dahi bulamazsak şaşmayın elalem ddış ülkelerde düzüne düzüne kazı ördeği vuracak burda tam göç zamanı av yasağı başlıyor saçmalıktan başka bişe değil
Hüseyin ORHAN
01.Ekim.2012, 06:29
bu tür konularda çok sözler söylenir ama hepsi de burda kalır
önemli olan yetkili mercilerin bunları enine boyuna konuşup gereğini yapmalarıdır
ama nerde onu konuşacak baba yiğit onlar ancak koltuk ve makam derdinde
2009 dan beri avcılık ile iç içeyim henüz bu konuda atılmış önemli bir karar duymadım
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.