Recep DÖNMEZ
04.Ekim.2012, 12:16
Malum bu sezon Merzifon'da bir tane bile üveyik göremedik.
Bu ava hasretimizi size bu avla ilgili bir anımla geçiştirmeye çalışayım.
İki sezon önceydi,av ekibimiz Asım Usta,Kerim Kardeşim ve ben olmak
üzere bıldırcın avına gittik,avımızı yaptık aracımıza binip dönüş yapıyoruz,
aracı Asım Usta kullanıyor,ben onun yanında oturuyorum,tarlaların arasındaki
yoldan ilerlerken Asım Usta ani bir firenle aracı durdurarak yol kenarında kuru
dallı ağaçta duran 3-4 üveyiki göstererek "Reco şunlara bir Usta atışı yap bakalım"
dedi,benim tüfek bagajda ,Kerim arkadan kendi süperpozesini uzattı bana....
Tüfeği camdan uzattım ve aynı anda "Yaw Usta duran kuşa atış yapmak bize yakışırmı"
dedim,Asım Usta enseme bir tokat "Hadi len çabuk ol" diye bağırınca "Ya Allah Bismillah"
yanyana duran kuşların tam ortasına bir atış yaptım,daha ne olduğunu anlayamadan
enseme bir tokat daha, Asım Usta "Ulan tık tıkçı ıskaladın yine" derken kuşların havalandığını
ancak hiçbirinin düşmediğini farkettim,enseme yediğim tokatında etkisi ile ve can havliyle
bize doğru uçuşan kuşlardan birine gez- göz- arpacık-kotenjant,sinüs derken bir atış daha
yaptım,kuş havada bir parende atıp arabaya doğru öyle bir geliyorki anlatamam,ben camdan
uzattığım tüfeği içeriye alamadan kuş önce tüfeğin namlusuna oradan benim yanağıma oradan da
asım usta ile aramızdaki el fireninin olduğu kısma küttttttt.....
Allah Allah.....arabada bir sessizlik,sonrasi bir kahkahaaaaaa.....
Asım Usta el fireninin yanındaki üveyiği alıp havaya kaldırdı ve " Kaç yıldır avcılık yaparım böyle
atış yapan görmedim,işte şimdi gözüme girdin" deyip enseme bir tokat daha patlattı....
Bende hiç bozuntuya vermeden "Usta bu kuşu tarlaya düşürseydim arabadan ineceksin,tarlaya
gireceksin,kuşu alıp arabaya geri geleceksin,kim uğraşır bu işlerle yahuuuu..." diye espiri yapayım
derken bir enseye bir tokat daha.....
Neyse biraz avcı palavrası gibi olsada bu yaşanmış gerçek bir anımız....
O tarihten sonra her ava gidişimizde ve dönüşümüzde benim gözüm ağaçlarda,hangi ağaçta
bir kuş görsem "Camı açııınnnn" diye bağırıyorum...
Eeee nede olsa attığım kuşu arabanın camından içeri düşürüyom artık....
Hepinize selamlar ve saygılar...
Bu hikaye ile ilgili fotoğrafı akşam eve gidince konuya ekleyeceğim inşallah)
Bu ava hasretimizi size bu avla ilgili bir anımla geçiştirmeye çalışayım.
İki sezon önceydi,av ekibimiz Asım Usta,Kerim Kardeşim ve ben olmak
üzere bıldırcın avına gittik,avımızı yaptık aracımıza binip dönüş yapıyoruz,
aracı Asım Usta kullanıyor,ben onun yanında oturuyorum,tarlaların arasındaki
yoldan ilerlerken Asım Usta ani bir firenle aracı durdurarak yol kenarında kuru
dallı ağaçta duran 3-4 üveyiki göstererek "Reco şunlara bir Usta atışı yap bakalım"
dedi,benim tüfek bagajda ,Kerim arkadan kendi süperpozesini uzattı bana....
Tüfeği camdan uzattım ve aynı anda "Yaw Usta duran kuşa atış yapmak bize yakışırmı"
dedim,Asım Usta enseme bir tokat "Hadi len çabuk ol" diye bağırınca "Ya Allah Bismillah"
yanyana duran kuşların tam ortasına bir atış yaptım,daha ne olduğunu anlayamadan
enseme bir tokat daha, Asım Usta "Ulan tık tıkçı ıskaladın yine" derken kuşların havalandığını
ancak hiçbirinin düşmediğini farkettim,enseme yediğim tokatında etkisi ile ve can havliyle
bize doğru uçuşan kuşlardan birine gez- göz- arpacık-kotenjant,sinüs derken bir atış daha
yaptım,kuş havada bir parende atıp arabaya doğru öyle bir geliyorki anlatamam,ben camdan
uzattığım tüfeği içeriye alamadan kuş önce tüfeğin namlusuna oradan benim yanağıma oradan da
asım usta ile aramızdaki el fireninin olduğu kısma küttttttt.....
Allah Allah.....arabada bir sessizlik,sonrasi bir kahkahaaaaaa.....
Asım Usta el fireninin yanındaki üveyiği alıp havaya kaldırdı ve " Kaç yıldır avcılık yaparım böyle
atış yapan görmedim,işte şimdi gözüme girdin" deyip enseme bir tokat daha patlattı....
Bende hiç bozuntuya vermeden "Usta bu kuşu tarlaya düşürseydim arabadan ineceksin,tarlaya
gireceksin,kuşu alıp arabaya geri geleceksin,kim uğraşır bu işlerle yahuuuu..." diye espiri yapayım
derken bir enseye bir tokat daha.....
Neyse biraz avcı palavrası gibi olsada bu yaşanmış gerçek bir anımız....
O tarihten sonra her ava gidişimizde ve dönüşümüzde benim gözüm ağaçlarda,hangi ağaçta
bir kuş görsem "Camı açııınnnn" diye bağırıyorum...
Eeee nede olsa attığım kuşu arabanın camından içeri düşürüyom artık....
Hepinize selamlar ve saygılar...
Bu hikaye ile ilgili fotoğrafı akşam eve gidince konuya ekleyeceğim inşallah)