PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "AVCI" Her Zaman "VURAN" DEĞİLDİR !!!

Onur ÇELİKOĞLU
04.Ekim.2012, 15:59
Değerli abilerim merhaba.

Az önce bahçede kafes yapımıyla uğraşırken annemin söylemesi üzere bahçede yaralı bir kumru buldum. Hemen gittim yanına uçamıyordu. Hemen yavaşça zarar vermeden yakaladım. Biraz inceledim nesi var nesi yok derken kanatlarındaki saçma yaralarını gördüm.

Gövdesinde hiç bir şey yok ama 2 kanadında 6 7 tane saçma yarası mevcut.
Hemen kantırat yağı sürdüm bütün yaralarına. Kantırat yağının yaralara çok iyi geldiğini biliyorum.

Hemen sürdüm yağı. Muhabbet kuşu kafesime koydum ve biraz yem verdim. Ölümcül yaraları yok iyileşmesi için sadece zamana ihtiyacı var. Ona elimden geldiğince iyi bakıp iyileştirmeye çalışacağım. İyileştirdiğim zaman (İNŞALLAH) tekrardan evine "Doğaya" salacağım. Onunda videosunu çekip sizlerle paylaşmak nasip olur inşallah.

Bir kaç resim çektim, onları da sizinle paylaşıyorum.

http://b1210.hizliresim.com/12/4/dnbvu.jpg

http://b1210.hizliresim.com/12/4/dnbv2.jpg

http://b1210.hizliresim.com/12/4/dnbun.jpg

http://b1210.hizliresim.com/12/4/dnbu0.jpg

http://b1210.hizliresim.com/12/4/dnbt4.jpg

Yıldıray İNCE
04.Ekim.2012, 16:55
Onur kardeşim ismin ğibi bu onurlu davranışından dolayı sana gönül dolusu teşekür ederim........

muhammet solakoglu
04.Ekim.2012, 16:57
helal olsun

Burak SEZER
04.Ekim.2012, 16:59
Uçamasa bile iyileşecektir merak etme kardeşim..
Örnek davranışından dolayı kutlarım...

Onur ÇELİKOĞLU
04.Ekim.2012, 18:19
Teşekkür ediyorum abilerim .

Bu davranışı hangi "AVCI" olsa yapardı.

Burhan KESKİN
04.Ekim.2012, 20:59
Tebrik ederim kardeşim o kuş sana uğur getirecek Allah herşeyi gönlüne göre vermeyi nasip etsin!!

Hüseyin ORHAN
05.Ekim.2012, 05:43
onur kardeşim bu erdemli davranışından ötürü seni tebrik ederim

gsahiner
05.Ekim.2012, 05:53
onur kardeşim öncelikle seni birkez daha kutluyorum kafes yaparken hayvan bulup yardım etmişsin bu davranışından dolayı tebrik ederim

Kumrular ve güvercinler okadar sadık hayvanlardırki bunu herkez bilir peygamber efendimize yaptıkları iyiliklede bunu tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Bir kez çiftleşip eşleşirler ve çiftlerden birisi ölse dahi diğer çift ömür boyu tek yaşar. Eşine ve yuvasına sadık bir kuştur eşinin bir tüyünü bile bulsa başında haftalarca bekler yani insandan daha değerli bir hayvandır.Bizim buralarda bu hayvanlara dokunulmaz kimse tüfek kaldırmaz kimse zarar vermez kimse balkonundan çatısından şurdan burdan kovmaz öldürmeye yemeye çalışmaz kutsal sayılırlar. bu yüzden yaptığın davranış çok onurludur bir kez daha tebrik ederim.

Yalnız burda önemli konu şudur bizim dinimizde güvercin ve kumru kutsal sayılan hayvanlardandır. bunu herkez bilir kanunen vurulması belirli tarihler arasında serbesttir. Ancak ben ne avcılar tanıdım 15 yaşından beride kendim avcılık yaparım bir gün olsun ne güvercine ne kumruya tüfek doğrultmadım doğrultanıda görmedim. Bunun yapan zihniyet nasıl bir zihniyettirki hem zamanından önce hemde böylesine kutsal bir hayvana tüfek kaldırıyor ve öldürmeyide beceremiyor allah bunları ıslah etsin.

şu hayır günde dilerim ki allahtan onur kardeşim kumrun biran önce iyileşir ve eşini bulur.

ankaradan saygılar

veysibor
05.Ekim.2012, 05:56
Onur bu örnek davranışından dolayı kutluyorum kardeşim seni.Niyetin hep aynı olsun hayatın boyunca sen kazanırsın.Senin gibi insanlar çok az malesef.tekrar paylaşımın ve bu duyarlı dqavranışın için çok teşekkür ederim.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

Onur ÇELİKOĞLU
05.Ekim.2012, 06:53
Abilerim değerli yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.

Gültekin abicim bizim burda da öyle bizim bahçemizdeki ağaçlarda,hayvan damında sayısız kumru yuvası var. Bir günden bir güne bunlara bakmak için bile rahatsız etmedik. Kumru ürker yumurtayı bırakır düşüncesiyle .

Yaralı çaresiz gördükçe üzülüyorum gerçekten. Bazen av yapmaktan bile nefret ettiğim oluyor.

osmanturka
05.Ekim.2012, 08:36
Örnek davranışından dolayı gözlerinden öpüyorum Onur'um Allahımda seni inşallah bir sıkıntından kurtaracaktır,yaşam boyu ve Allah nezdinden yapılan her iyilik hiçbir zaman karşılıksız kalmaz.

veysibor
05.Ekim.2012, 09:15
Örnek davranışından dolayı gözlerinden öpüyorum Onur'um Allahımda seni inşallah bir sıkıntından kurtaracaktır,yaşam boyu ve Allah nezdinden yapılan her iyilik hiçbir zaman karşılıksız kalmaz.

Osman kardeşimin bu güzel dileklerine bende katılıyorum.Bu olaylar sana mutlaka şefaat edecek kardeşim
Tekrar teşekkür ederim

Onur ÇELİKOĞLU
05.Ekim.2012, 10:08
Osman abicim çok teşekkür ederim değerli yorumun ve hakkımda söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ederim.

dadak_e
05.Ekim.2012, 11:12
ellerin dert görmesin kardeşim iyiki senden önce kedi görmemiş

Recep DÖNMEZ
05.Ekim.2012, 13:46
Onur seni tebrik ederek başlamak istiyorum sözlerime...
Şu işe bakın,kendini bilmezin biri,kendini avcı sanan biri bu güzelim
hayvana ateş ediyor,onu vurmaya teşebbüs ediyor,işin kötüsü bunuda
beceremeyip hayvana büyük eziyet verecek derecede onu yaralıyor ve
Onur Kardeşim gibi takdir edilecek gerçek bir avcı tarafından bulunup
hayvanın yaralarına müdahale ediliyor......
İnşallah bu kumru en kısa sürede uçabilecek,hayatını tek başına sürdürebilecek
seviyeye gelir...

Onur ÇELİKOĞLU
05.Ekim.2012, 18:26
ellerin dert görmesin kardeşim iyiki senden önce kedi görmemiş

Emre abi bende ilk öyle düşündüm. İyi ki başka bir bahçeye veya yola düşmemiş. Yoksa kurtulma şansı hiç yoktu.

Dün yem koymuştum hiç ellememişti. Ama bu sabah baktığımda bi yem tanesi bile bırakmamış hepsini silmiş süpürmüş.

Onur seni tebrik ederek başlamak istiyorum sözlerime...
Şu işe bakın,kendini bilmezin biri,kendini avcı sanan biri bu güzelim
hayvana ateş ediyor,onu vurmaya teşebbüs ediyor,işin kötüsü bunuda
beceremeyip hayvana büyük eziyet verecek derecede onu yaralıyor ve
Onur Kardeşim gibi takdir edilecek gerçek bir avcı tarafından bulunup
hayvanın yaralarına müdahale ediliyor......
İnşallah bu kumru en kısa sürede uçabilecek,hayatını tek başına sürdürebilecek
seviyeye gelir...

Recep abiciğim bu güzel sözlerin için teşekkür ediyorum çok sağol abi.

İnşallah en kısa zamanda uçuş videosunu da sizlerle paylaşırım.

ibrahim ozel
06.Ekim.2012, 06:13
Aferim kardeşim seni yetiştiren ana babaya helal olsun aslan parçasısın sen bu örnek davranışından dolayı seni kutlarım...

Onur ÇELİKOĞLU
06.Ekim.2012, 10:07
Teşekkür ederim İbrahim abicim.

Malesef sabah kumrunu yemini suyunu vermeye gittiğimde ölmüş olduğunu gördüm.

Demekki dayanamadı bu acıya :(