Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu bir hastalık.
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 17:50
5 - 6 yaşlarında başladı bu hastalık. Doğaya olan aşkın tedavisi olmayan hastalıkları. Saka sevdası. İnanın beni hayata bağlayan, sorumluluğu damarlarıma aşılayan belki de bei bu günlere hazırlayan yegane yaşam tarzı avcılıktan pek de uzak olmayan bir felsefe . Dere kenarında oturup da şırıl şırıl akan su sesine en çok yakışan doğanın en tatlı nameleri ile durmadan şakıyan saka (Diken bülbülü) Renkleri ile gelin gibi süslü, hareketleri ile asillerin asili kuşların en asili saka. Bu amansız hastalığı yaşayan diğer arkadaşlar var ise tanışmak isterim.
http://www.youtube.com/v/cMpPWHDB2wI
BU BENİM SENEYE İLKOKUL 2 YE BAŞLAYACAK SAKAM...YAREN.
unforgiven
13.Nisan.2008, 17:54
Hastalık değil sevdadır,efsanedir saka sevgili abicim...Ben de besliyorum elimde var bir çift Rabbim izin verirse...
Saygılarımla...
ben hastalık hastasıyımm.ne hastası keklık ....sesı sabah 6 da duydum mu yatakta yatarkenn dunyaya bedell..
herkesın cok farklı hobılerı..
:)
tesekkurler kardes
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 17:58
Bu saka olayı bizim oralarda çok yaygındır . Benim de aslım Kütahya Simav dır. Rahmetli dedem de beslerdi. Akhisar' ı duyduysan sakası dünyada nam yapmıştır. İlginç bir konuda saka besleyenlerin çoğunun ya köpek ya da av ile ilgisi olması.
kuslar tuylerını kabartınca nasılda ii otuyorr benım keklıklerde boylee :)
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 18:02
Değerli arkadaşım, saka kuşu tüye girdiği zaman yani mevsim geçişlerinde böyle tüyleri kabarır ve dökülür. Bu dönemde ötüşü keser sessizleşir. Ama bu saka(Yaren) bir ayrıcalık tüyleri dökülse de yazın da kışın da öter. Yani bu türün psikopatıdır kendisi.:)
unforgiven
13.Nisan.2008, 18:04
Maşallah Rabbim nazarlardan saklasın.Tek kelimeyle karizmatik ve de psikopat bir kuş ;)
Saygılarımla...
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 18:06
Allah razı olsun İsmail kardeş. Senin sakaları da duymak isterim.
unforgiven
13.Nisan.2008, 18:07
İnşallah canım abicim videolarını alayım sizlerle de paylaşırım inşallah...Bende keklik biraz ağır bastığı için diğer hayvanlara pek vakit ayıramıyorum...;)
Saygılarımla...
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 18:13
1989 du sanırım Van taraflarından bir keklik getirmişti bir tanıdık. Ve ben onu üniversite yıllarına kadar beslemiştim. Erkek bir keklikti. Ötüşünden mahalle inlerdi . Bıraktığım zaman nereye gitsem takip ederdi. Bir ara ilgilenemedim bizimkiler besiyi abartmış acayip büyümüştü. Öldüğünde kafesten çıkaramadık. Kafesi ile gömmüştüm. Önceden kekliklerin ayakları kıpkırmızı idi şimdi bakıyorum keklikler bile eski keklikler değil.
unforgiven
13.Nisan.2008, 18:14
Evet abicim haklısın.Memlekette keklikçi az kaldı ama Emete gelince Rabbim nasip ederse misafirim ol da keklik sesi dinleteyim sana...
Saygılarımla...
kafesten cıkamamıs mı :))
allah rahmet eylesın kardes :)
avciyahya
13.Nisan.2008, 18:55
sakalar ötüşleriyle ve renkleriyle harika kuşlardır arkadaşlar bizim köyde kısaca dikenci diye anılırlar.
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 18:56
İnşallah. Ben daha önce de belirttim sanıyorum. Yörüğüm. Dağlarda, ovalarda, meşeliklerde geçti çocukluğum. Kekliğin sesiyle dolu kulaklarım. kak kak kak kak kakırık kakırık kakırık kakık kakık kakık ...... oldu mu? Sen anlamışsındır.
merhaba arkadaşlar bende senelerce besledim ailece hastasıyız bu kuşun çok yakaladım eskiden bu kuşların soylularını ayırırdık kümenin içinden bir tanesini alırdık (kenesetli ,ak gerdanlı oldumu asil kuş olduğunun belirtisidir zaten yada küme başı olucak ötüşü düzgün senin sakanın maşalllah arkadaşım
ulasatasoy
13.Nisan.2008, 19:04
Sağolasın kardeş.
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gifMemleketimizin sakaları gercekten meşhurdur.Çocukken ne çok tutardık.(kuyruğu kaç bademli ulaş)
ulasatasoy
08.Mayıs.2008, 04:57
8 payamlı abi:) Kenesetli zilli caf caflı.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.