PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neye göre neden yasak ?

24.Ekim.2012, 13:48
Abilerim arkadaşlarım Adananın civar köylerinden birinde doğup büyüdüm ve halende gidip gelmekteyim. Yaklaşık 5 yıl önce buğdaya süne adında bir zaralı dadanmış ve sözde keklik salımı yapılmış ( mış köyün muhtarı eniştem olur haberi yok ) ve kocaman tabela çakılmış yol kenarına süe ile mücadele amaçlı keklik salımı yapılmıştır av yasaktır. arkadaşım benim bildiğim keklik kayalık tepelere olur çulluk için bitirim olan ormanın içerisinde keklik olurmu ? Hadi onu geçelim düz yerler var orman olmayan yerler var orada yaşarlar diyelim hemen hemen her hafta sonu giderdim köyüme ve havalı tüfeğim ile köyün etrafını dağı taşı dolanırdım ne 1 tane kekliğe rastladım nede sesini duydum nede kekliğin bitirdiği süne yok oldu birileri bizimle dalgamı geçiyor ? Kim neye göre yasaklıyor o bölgede av yapmayı köyde 1 tane bile avcı yokken ve köyün içerisinde jandarma karakolu varken o keklikler nereye gitti ?

Burhan KESKİN
24.Ekim.2012, 18:07
Süne ile mücadeleyi acemi keklik ile çözmeye çalışmışlar, dediğin gibi keklikler tepe ve dağlık bölgelerde yaşamlarını sürdürüler belki yüksek tepelere gitmiş olabilirler yada sayısını bilmiyorum ama kurda,kuşa'da yem olmuş olabilirler!

24.Ekim.2012, 19:49
Haklısın bu konuda Burah abi. Hayır hepsini geçtim şimdi aklıma geldi bunlar kafeste beslenen makinada kuluçkadan çıkan keklikler hayvan kendini doğaya kurda kuşamı adapte etsin süneylemi mücadele etsin.

Burhan KESKİN
24.Ekim.2012, 19:58
İşte yanlışlık burada süne mahlukları yazın tarlalarda ovalarda gezer kış olunca dağa tepelere kuytu yerlere çekilirler yani kekliklerin kucağına kuluçkadan suni olarak çıkan uçmasını dahi doğru dürüst bilmeyen doğaya alışması zaman alan keklikleri,acemileri kobaymış gibi bu iş için kullanırsan olacağı belli kurda kuşa yem!

25.Ekim.2012, 19:26
Resmen dalga geçiyorlar abi. Hem çiftçi ile hem avcı ile. Bu arada iyi bayramlar.