Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLERİN KUYRUĞUNU NİÇİN KESERİZ
4x4cemal
13.Nisan.2008, 20:35
Evet arkadaşlar sitemizde değerli üyelerimiz farklı konularda sorular sordu farklı cevaplar verildi bir soruda benden KÖPEKLERİN KUYRUĞU NİÇİN KESİLİR VE AVANTAJLARI NELERDİR? Haydi bakalım bu kuyuya attığım taşı çıkartın. Görelim bakalım birileri kesmiş diyemi kesiliyor yoksa sebebini bilerekmi kesiyorsunuz?Rica ederim Develili avcılar soruya cevap vermesinler. DEVELİDEN SELAMLAR.
cemal abııı hangı cıs kopeklerde
av mı yoksa baska mı
ona gore cewap yazcemmm :):)
4x4cemal
13.Nisan.2008, 20:43
Orçun kardeş AV köpeklerinin ilginden dolayı teşekkürler
abı adasımın dedıgı gıbı calılardan koarumak ıcın ..
bazı hastalıkları onlemek ıcın..
bıde modıfıye yakıstıgı ıcın keserler :))
selamlar abımmm
nihat baltacı
14.Nisan.2008, 02:30
valla o konuyu aytekin çetin e sormak lazım...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
avciyahya
14.Nisan.2008, 08:25
valla cemal abi amcamda genelde köpeklerin kuyruklarını kesiyordu ama niçin diye sormak hiç aklıma gelmedi abi.
ulasatasoy
14.Nisan.2008, 09:06
Orçun kardeşimin dediği sanırım sağlık ile ilgili olanı. Ama yabancı sitelerin çoğunda estetik için kesildiği söyleniyor. Tabi matrak bir cevabı da olabilir.
Adil Karakus
14.Nisan.2008, 10:25
Bana göre hayvanın sağlığı düşünülerek kesilecek olsaydı tüm ırk av köpeklerinin kuyruğu kesilirdi diye düşünüyorum,hattı zatında yaşı 2 olunca kuyruk kesimi yapılan ırklar dahi var hatta ucundan bilmem kaç cm diye referans dahi veriliyor. buda gösteriyorki tamamı ile estetik görüntü için Avrupalı kuyruk kesiyor yada kesmiyor.
Gelelim memleketimize,buradada hayvanın kendine zarar vermesini engellemek için kuyruk kesildiğini düşünüyorum genel kanı öyle ama laf açıldığında -- Yahu niye kuyruğunu kesmedin bu hayvanın denir ve arkasından hiç uzun kuyruk olurmu yakışmamış denir yani birazda ,bizde estetik arayışındayız galiba.
Naçizane benim fikrim estetik görüntü amaçlı yapılıyopr kanımca.
saygılar
4x4cemal
14.Nisan.2008, 17:14
Bu konuya cevap veren 6 arkadaşa öncelikle teşekkür.Yalnız bu konuya cevap yazması gereken çooook arkadaşlar var ve cevaplar yazılıncaya kadar izninizle bu konuyu yukarılarda tutacağım.
nihat baltacı
14.Nisan.2008, 17:17
cemal abi cok haklısın.konuyu yukarıda tutalım.ama ilk sorulacak kişi bence aytekin çetin.yarın bi onada soralım kuyruk neden kesiliyor diye.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
4x4cemal
14.Nisan.2008, 17:31
Eyvallah Nihat kardeş ben bu konuyu okuyupta cevapsız bırakanları kim nerede bölümünden takip ediyorum cevaplarınıda büyük bir sabırla bekleyeceğim. Ali Ekber kardeş siteye ulaşılmıyorsa sen belediyeden bi anons yaptırıver bi zahmet.
unforgiven
14.Nisan.2008, 18:39
Sevgil Cemal abicim.Kuyruk kesme nedenlerini izninle sıralamak istiyorum.
1)Av köpeklerinde orçun kardeşimin de söylediği gibi yaralanmaların en aza indirilmesini sağlamak için kesilir.
2)Bazen hayvanlar sahiplerine ya da başka şeylere kızdıklarında kendilerine ya da çevrelerine zarar verirler bunun neticesinde hayvanın kendine en kolay zarar verebildiği yerse kuyruğudur.Bunun için de kesilir.
3)Setter cinsi av köpekleri gibi tüylü av köpeklerinin kuyruklarının kesilme nedenleri de diğer av köpekleri gibi aynıdır fakat bir artısı da vardır ki o da hijyenik anlamda hayvanın sağlıklı olması için kesilir.Eğer bu gibi bir hayvanı damızlık olarak bırakacaksak kuyruğun kesilmesinde fayda vardır.
Şimdi gelelim bu işin dezavantajına;
1)Kuyruk herşeyden önce denge organıdır.Kökünden kesilmesi kesinlikle hayvanın dengesinin bozulmasına ve de yürümede ya da koşmada sıkıntı çekmesine neden olacaktır.
2)Kuyruk hayvanın sahibiyle duygusal anlamda bağ kurduğu organıdır.Bunun içindir ki zaten hayvanın sahibiyle bağlantı kurabilmesi için kuyrukta belli bir miktar kalacak şekilde kesilir.Aksi takdirde hayvan sahibiyle bağlantı kuramayacak ve de bunun için sıkıntıya girecektir.
Gerekli açıklamaları yaptım ama yine de eksiklerim varsa düzeltilmesini site üyelerimizden rica ederim...
Saygılarımla...
Arkadaşlar selamlar.Bende bildigim şeyleri paylaşmak istedim.Bana göre en önemli sebep genelde Alman ırklarının çok fazla av ırkının birleşmesinden olması nedeni ile her köpegin kuyruk yapısının farklı olmasından kaynaklanıyor.Yani bi başka degişle bu tip köpeklerin kuyrukları genetik olarak birbirini tutmuyor.Kimisinde kuyruk yamuk, kiminde yukarı kalkık,kiminde aşagı dogru, kiminde uzun, kiminde kısa vs. gibi.standart belirleme işinde kuyrugun nasıl olması gerektigi sanırım bi sonuca baglayamamış adamlar ve en iyisi keselim demişler.Belki yanlıştır ama benim duydugum bu.Mesela bi Doberman köpegin kuyrugu ve kulakları kesilmesse kopay köpegi gibi oluyor.Yani bi başka deyişle estetik olsun diye diyebiliriz.Ancak sizlerinde belirttiginiz gibi Ülkemizde kuyrugu kanamasın diye ve güzel görünsün diye kesenler çogunlukta diye biliyorum. Selamlar.
4x4cemal
16.Nisan.2008, 16:21
Yokmu başka görüşü olan arkadaşlar ? Bu bi test değil bilgi paylaşımı herkesin fikrinden faydalanalım
unforgiven
16.Nisan.2008, 16:23
Cemal abi bilgileri kendi kitaplarımdan alarak yazdım bundan haberin olsun bundan başka bilimsel pek bişi geleceğini sanmıyorum ;) Köpek cerrahi kitabından aldım bilmeni isterim :)
Saygılarımla...
erol kahraman
28.Kasım.2008, 20:07
sayın ustalar öncelikle harkeze selamlar benim bi kurzhaar cinsi 9 aylık köpeğim var kuyruğu kesilmemiş ve kuyruğunun ucu devamlı kanıyor keşke kesseydik diye üzüldüm bu arada bide soru 9 aylık kurzhaar ın kuyruğu kesilirmi kesilirse sorun olurmu herkeze saygılar
ozturk
28.Kasım.2008, 21:19
slm abı ben cevap yazamıyorum dımı once develılıyım, sonrada avcıyım sayılırsak bende yazmıyorum. paylasım guzel, saygılar cemal abı haftaya allah ızın verırse develıdeyım gorusuruz. ALLAHA EMANET OL ABI
mustafa aydoğmuş
29.Kasım.2008, 04:32
sayın ustalar öncelikle harkeze selamlar benim bi kurzhaar cinsi 9 aylık köpeğim var kuyruğu kesilmemiş ve kuyruğunun ucu devamlı kanıyor keşke kesseydik diye üzüldüm bu arada bide soru 9 aylık kurzhaar ın kuyruğu kesilirmi kesilirse sorun olurmu herkeze saygılar
eskiler derki koça köpeğin kuyrugu dara düşmeden kesilmez derler ama kesilirmi kesilmezmi bilmiyorum isöaile ulaş nede olsa baytar o
kurzhaar av köpeğinin genelde dünyada ülkelerde daha yavru iken keserler bilimsel açıklamasınıda onlar yapabilir tek bildiğim köpek neslinde kılcal damarlar çoktur darbe aldıkları zaman cerrahi müdahale gerekir düşünün dağdasınız ve köpeğiniz kuyruğundan yaralandı yapacak tek şey vet. koşmak tabiki yaşarsa kan kaybından, kurzhaar da böyle sert mizaçlı köpektir sert avlanır keza draahtter de öyle, bizde kangalın kulaklarını keserler neden kurda kulağını kaptırdımı kangal ya ölür yada büyük hasar alır benim diyeceklerim bu.
ali kaya
29.Kasım.2008, 10:48
benim bildiğim kadarıylada ve banada mantıklı geldiği için bende birşey yazmak istiyorum av köpekleri kokuya yada ize düştüğünde inanılmaz derecede kuyruklarını sallıyorlar sağ ve sol yönünde buda çalılık yani tikenli ağaçların ortamında hayvanın kuyruğu çok zedeleniyor ve hatta kanadığı bilie oluyor tek sebebi budur diye düşünüyorum.
mesela kangal köpeklerinin kulakları kesilir bunun sebebi isede kurtla yada başka bir hayvanla boğuştuğunda kurt direk kulak bölgesinden ısırıyor ve bunu önlemek adına yapılan bir işlem.
gelelim boxer, doberman, rotvaydır cinsi köpeklerin kuyruk kesim olaylarına tamamen modifiye görsellik bakımından yani..
herkese saygılar
maraton
30.Kasım.2008, 17:42
çok değerli kardeşim sıf seni kırmama hatrına benimdeşunu söylemem ğerekirdiye söylüyorum yaratıcının yarattığını biz ondan dahamı iyi biliyoruzki hayvan demeğedilim bile varmıyor benim için evdeki çocuğumdan farkıyok nasıl olurda onun bir uzvunu ondan alırız ben buna kesinlikle karşıyım köpek olduğuğibi ğüzeldir birileri istiyordiye köpeklerin kuyruklarını kesmeyelim kuyruksuz köpek tetik parmağı olmayan avcı ğibidir sayğılar recepkuyu
erol kahraman
30.Kasım.2008, 17:45
recep abi tartışmasız haklısın görüşün için çok çok teşekkürler
burada kimse kimsenin kalbini kıramaz birisi konu açmış birileri yorum yapar kuyruk kesilmez demişsiniz tamam bende kesilir diyorum ne var bunda bu bir yorumdur herkez saygı gösterecek
bende cvp vereyim bazı köpekler anneden kuyruksuz doğar ve zmanında adamın birinin kuyruksuz köpeği olmuş ve bunu görenler imrenmiş o ondan görmüş bu bundan görmüş ve bu zmana kadar gelmiş yani uzun lafın kısası MODİFİYE şekil güzelliği...okadar bi drahtdaarın kuruğunu kesmeyın bakalım nasıl oluo çok çirkın bence bi drahtdaarcı olarak..
sedat DALCI
04.Şubat.2009, 20:25
benim bildigimde köpek permaya durunca heycan içinde oldugu için kuyrugunu sallayıp avını kaçırmasın diye kesiyolar diye biliyorum yabancı bir av kanalındaa seyretmiştim . tabi bu her cins için geçerli degildir. saygılar.
feridun berin
05.Şubat.2009, 07:32
yıllardır avda kuyruğu çalıdan dikenden yaralanmasın diye kesildiğini duyduk ben kesmedim ama doğuştan güdük puanterim vardı. selamlar.
çetin ekren
05.Şubat.2009, 08:28
arkadaşlar zaten arkadaşımızın köpeğinin kuyruğu her avda kanıyormuş yanılmıyorsam e bu hayvan her avda acı çekeceğine bence götür bir veterinere onlar bu işin ustaları kessinler gereken yerden ve iyileşene kadarda götürme ava hayvanda kurtarsın arkadaşımızda rahat etsin hem hayvanda acı çekecekse bir sefer çekmiş olur buda benim düşüncem herkese RASGELE
Cemal abi herhalde köpeğin karizması olsun diye kuyruğu kesiliyo. Ama iyi bir uygulama değil.Çünkü kuyrukları köpeklerin en yararlı uzuvlarından. Köpek kuyruğuyla vücuduna yapışan kene, pire ya da at sineği gibi asalakları kovuyo. Bu canilik bence. Yani bile bile köpeğe acı çektirmek.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.