Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafayı sıyıracam yardım edin lütfen.
Abilerim, arkadaşlarım. Biliyorum daha önce defalarca cevap verdiniz bu tür sorulara ama ben artık kafayı yemek üzereyim. süperpoze alacaktım sonra wizard arms'ı gördüm. Birkaç soru sordum cevap alamadım ondan vazgeçtim zaten otomatik kullanmak istemiyordum tamamen soğudum. Şimdi ben gönlümdekini yazayım lütfen bi yol gösterin delirmek üzereyim. İlk başta aklımdan geçen her avda kullanabileceğim tek tüfek 70mm fişek yataklı 68cm namlu çift tetikli ejektörlü mobil şoklu böyle bir süper poze varmı bildiğiniz. İkinci alternatif birisi 70mm fişek yataklı 71 namlulu çift tetik ejektörlü mobil şoklu süperpoze keklik, ördek, tavşan,üveyik ,tahtalı için. Diğeri yine 70mm fişek yataklı 61 veya 62 namlu çift tetik ejektörlü mobil şoklu hafif bir tüfek Bıldırcın vs için. Tek tetik hoşuma gitmiyor kendimi bildim bileli babamın çift tetikliyi kullandım ve çok pratik geliyor bana. 76mm fişek yatağı bana lazım değil çünkü magnum sıkacak bir ava gitmiyecem gitmemde magnum atmaktansa ava yaşama şansı vermek daha centilmence geliyor bana onun için 70mm istiyorum. Son olarak bu iki tüfek için ayıracağım bütçe 2,000 tl civarı 3 aşşağı 5 yukarısına tüfeği omuzlayınca karar verecem. Şimdiden bu kardeşinize vakit ayrıdığınız için teşekkür ederim.
ibrahim ozel
27.Ekim.2012, 23:11
Ali Beretta dahil bütün tüfeklerimi sattırdı vizard armsan paşam sen abini dinle bülenti ara ibrahim abime ne verdiysen onun aynısından istiyorum de ve bana deki sezon sonunda abi dediğin olmadı bülente verdiğin paran benden tüfek sana hediye bak iyi oku yazdığımı...
TÜRKİYEDE YERLİ TÜFEK VARSA WİZARD ARMSANDIR.......................................
İbrahim abi Foruma üye olduğumdan beri tüm forum üyelerine gösterdiğin yakınlık ben dahil herkese gösterdiğin ilgi ve yine ben dahil herkesin sana saygı duyuşu babacan oluşun Adanalı oluşun sanki 40 yıldır tanıyorum gibi yakın hissediyorum seni kendime. Sözünü dinliycem abi. Pişman olmıycağımada eminim abi. Hemşerinden saygılar.
ibrahim ozel
28.Ekim.2012, 20:55
Ne demek paşam bende senin gibi üyeyim burda birbirimize yardımcı olmamız lazım bende gereğini yapıyorum...
İbrahim abi merhaba Dün Bülent bey ile görüştük hepsi tamam'da namlu boyu konusunda karar veremedik Bülent abi bıldırcın vs. için 51 mobil şok bantlı, ördek keklik v.s için 65 mobil şok bantlı verim diyor. Ben 61-71 mobil şok bantlı olsun diyorum çünkü eskilerden kime sorduysam 71 veya 76 al diyor ördek üveyik tavşan için. En son senin görüşünü almaya karar verdik abi. Senin görüşün nedir abi bu konuda mesaj attım sana abi ama herhalde bir sorun var mesajlarda giden mesajlarda görünmüyor mesajım yani sana geldimi gelmedimi bilmiyorum onun için buraya yazmaya karar verdim abi. Saygılar.
ibrahim ozel
30.Ekim.2012, 06:33
Mesajların gelmedi. 66 cm içten şoklu yaptır Türkiye'deki bütün avlara gözün kapalı kullan geç kardeşim...
Ha ben lüxe kaçacam dersenyaptır çift namlu ama artık bıldırcınlarda ayağının dibinden kalkmıyo be paşam...
Çift namlu gelecek abi tüfek fabrikadan onun için kararsız kaldım tek olsa dediğin gibi 66 namlu yeter. ya 51-65 olacak yada 61-71 ne dersin abi.
çift namlu biraz lüks bence sadece kuş avı yapacaksan 66 namlu mobil şok her ava kullanabileceğin bi namlu boyu fazlasıyla işini görecektir
ava göre şok değişimi yani.
Fatih Kardeş İkinci namlu zaten hediye geliyor ekstra bir ücret ödemiyorum. Ama Süper pozeleri görünce içimin yağı eriyor. Otomatik tüfeğe ısınamadım bir türlü. Hani Sevdiğin Kızdan ayrılır ve kızı başka bir erkekle görür üzülürsün ya aynen öynen öyle oluyorum Pozeleri görünce :( :)
Aslında Benim vurulduğum poze sarsılmaz 12 kalibre SP301 BELLUM ama onunda 61 ve 71 namlusu var ne yapacam bilmiyorum şimdi. Birde 20 kalibre Contrası var görünce deli gibi olduğum ama oda sadece 61 namlu velhasılı bu tüfek seçme işi evleneceğin eşi seçmekten saha zor.
Ali kardeş benim önerim bu bütçeyle yıllarca gönül rahatlığı ve sorunsuz kullanabileceğin Avrupa bir tüfek almandır. Beretta 1210, yada franki vsl serisi bizzat kullandığım ve hiçbir problem yaşamadığım tüfekler. Poze işinde sınır yok keyfine göre istediğin model ve ebatta pozeyi alabilirsin. dediğim gibi poze tercih meselesi. Ama özellikle ördek ve kaz avında 3. fişeği çok arıyorum ben onun için otomatikten vazgeçmem. İbrahim abinin dediği Wızard arms bende de var. 66 namlu mobil şoklu. 600 tl civarı alabilirsin. Ama hiçbir özelliği dediğim Avrupa silahlarla karşılaştırılmaz. İngiliz atı ile karakaçanı karşılaştırmak gibi olur. Ama karakaçanın yaptığı işi At yapmayabilir. İyi düşün doğru karar ver.
NAci abi otomatiğe ısınamadım ama hala kararsızım ne alacağım konusunda.
taktiktufek
07.Şubat.2017, 00:50
Bu konuda arkadaşlar niçin teknik olarak niçin seçilen tüfekler hakkında hiç bir şey yazmazlar anlayamıyorum.
İki otomatik hakkında teknik yazı yazdım niçin tercih edilsin diye.
taktiktufek sayfasında akdasın otomatik gazlı ve kinetik leriyle ilgili niçin tercih edilmeli sorularına teknik olarak cevap verdim.
Aynı soruları alacağınız tüfek markalarınada sorabilirsiniz.
Umarım yardımcı olur.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.