Orijinalini görmek için tıklayınız : av fişeklerinde sıkıntı var.
Değerli arkadaşlar,av fişekleri artık hep yerli üretime geçmiş yani bizim İtalyan sandığımız RC,Fiocchi vb.fişekler Türkiye de yapılıyormuş.Ayrıca Yunanistan danda gelen fişekler varmış.(özellikle winchesterlar) Bu sene özellikle RC fişeklerinde çok bozulma var.Arkadaşlar %100 italyan olan bildiğiniz fişekler varmı?olmuyor arkadaşlar yerli fişekler italyan silahlarımıza iyi gelmiyor.Saygılar...
Yıldıray İNCE
28.Ekim.2012, 12:20
Bu sezon yeni fişek almadım gecen seneki stoklarla idare ediyorum ama arkadaşlardan duydum fişeklerin bozuk olduğunu........
Erol kardeş ben fişek denemesi yapamadım kaç yıldır ama genel olarak Yıldıray abiminde dediği gibi ava gitme fırsatı bulan arkadaşlar fişeklerden yakınıyor bir kutu diğerini hatta bir kutunun içerisindeki bir fişek diğerini tutmuyor diye. Tabi Ustalarmız daha iyi bilir ama kendi sıkılarımızı yapsak nasıl olur ? Maliyet olarak hemen hemen aynı belki daha pahalıya geliyor ama en azından aklımız fişekte kalmaz. Başka bir forumdaydı yanlış hatırlamıyorsam avrupa fişeği kestim barut hakkı 1800 olması gerekirken 1400 çıktı diyordu bir arkadaşım. Acaba ustalarımız yaz sıkısı kış sıkısı barut saçma hakları hangi tapa v.s bilgi verirlermi dersin yada benim önerim ne kadar mantıklı dersin ?
ismail aksu
28.Ekim.2012, 15:38
abi benim bilgimce tüfeğinin fişeğini bulacaksın mke ile bornagi 32gr wizartarms kullanıyorum bayılıyor federal remigton denemediğim kalmadı bu 2 sinde mutabık kaldım çokta memnunum bu otomatik pozede değişir tabi
İsmail kardeş bende önümüzdeki ay alacam wizard'ı :) fişek seçmiyor diye duydum öyle biliyorum ama yinede gönlüm kendi sıkımı yapmakta. Hiç denedinmi doldurma fişekler ile ?
Oktay AKÇAKMAK
29.Ekim.2012, 04:37
arkadaşlara katılıyorum kendi tüfeğinin fişeğini bulup ona göre ava gitmek lazım sadece yaz kış dolusunda gramajı hesap etmek yeterli...bence birer kutu alıp denemek lazım..
dadak_e
29.Ekim.2012, 05:27
şimdiye kadarki av hayatımda hiç birzaman fişeğe tüfeğe hata bulmadım hep hatayı arkasında duranda aradım ve bu yüzdende sorun yaşamıyorum
keklik tavşan yeni başladı onun heycanı ile mankeleme oranı bi ihtimal fazlalaşıyor ilerleyen günlerde inş bi, şikayetiniz kalmaz
erzurumdan slm lar
Oktay komutanım, Emre kardeş haklısınız aslında ama yukarıdada yazdığım şu hazır fişeklerdeki eksik gramaj olayı kafama takıldı. Bir ölçek bulsam kendim deniycem birgün.
Oktay AKÇAKMAK
29.Ekim.2012, 11:53
yahu sıkma canını gardaşım fazla....öyle yada böyle üstüne adını yazarsın o gider hedefi bulur...sen nişanını iyi al yeter ondan sonrası yaaa kısmet vurmayacak fişeng yotur atmasını bilene vermeyecek .... yoktur istemesini bilene derler çokda fazla kurcalama bu sefer konsantren bozulur güven kaybı olur gez göz arpacık üstüne bide ya allah eklersin iş biter hadi kal sağlıcakla
Yazdığınızda doğru komutanım. Bülent abininde dediği gibi ateş eden tüfek vurmuyorsa kundağın arkasını ayarlatmak lazım bazen :)
Mesut BÜLBÜL
29.Ekim.2012, 19:22
Ben yaf atıyorum 28 /30 /8 veya 7 numara sıkıntım yok ama olabilir diye düşünüyorum görüşlerinize katılırım doğru diyorsunuz olabilir
Abiler şimdi nette araştırma yaparken rastladım cheddite markasının 100 metri fişeği varmış tavşana 100 metre ördeğe 120 metre garantisi varmış ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Oktay AKÇAKMAK
29.Ekim.2012, 20:32
bahsettiğin fişeğin adı no limittir alim fişeğin içindeki tapa ters konur birazda gramaj fazlalaşır olur biter aynısını sende yapabilirsin eline bir bıçak al fişeği tapadan itibaren bıçakla çiz sonra ateş ettiğinde uzun bir mesafe saçmaının açılmadığını ve tek kurşun gibi gittiğini göreceksin..bilen arkadaşlar vardır tam olarak öğrenince başarılı işler çıkarabilirsin kardeş
Komutanım o dediğiniz kesme olayını daha öncede duymuştum ama sağlıklımı değilmi bilmiyorum. Fakat bu metri 100 fişeğini başka bir forumda okudum kullanan arkadaş 60-70 mt'de tapa saçmadan ayrılıyor 80-90 metrelerde saçma dağılmaya başlıyor ve 120-130 metrede basketbol topu kadar bir grupman oluşturuyor diyor. İşin birde bu tarafı var ama zaten azaldı av hayvanları gerek varmıki böyle birşeyehttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/7.gif centilmenlik daha ağır basıyor bence.
veysibor
30.Ekim.2012, 05:34
Bende birçok fişek denedim ve randuman alamadım.fakat sonunda aradığım fişeğin b&p olduğuna karar kıldım.biraz pahalı fakat harbi mükemmel fişek.tabi herkezin görüşünede saygım sonsuz.
paylaşım için teşekkürler
Veysi bey dün elimde 2 koli BP vardı ikisinide verdim yerine Armusa aldım.neden dersen hem 50 mt hemde 70 mt deA4 kağıtına atışlar yaptık ayrı ayrı tüfeklerle en randumanlı Armusa çıktı.Saçmalar 50 mt de 47 adet vurdu hemde3'lü 3'lü toplayık ama bp toplamda 16 saçma isabet etti Rc 37 adet. Tüfeklerimde:franchi VSGL 610,büyük huğlu concoest,franchi blackmagic ortalaması genelde aynıydı.armusa kullanan arkadaşlarım hep tavsiye ediyorlardı onun için bir karşılaştırma yaptık
veysibor
30.Ekim.2012, 07:01
Erol bey sizin tüfeğinizin markası neydi ? bende armsan A612 W var harika randuman alıyorum.tüfeğinizin markasını sorma amacımda sizin için tüfeğinize en uygun fişek hangisi onu araştıracam.umarım sizin için faydalı olacağına inanıyorum.
Veysi bey yazmıştım zaten yukarıda...
Burhan KESKİN
31.Ekim.2012, 11:17
bence yanlış bilgi almışsın!! benim görüşüm şöyle
Mirage clever fişekleri tamami ile ithaldir. Fişekler gümrüğe geldiğinde bu tse damgası sıkıntısı oluyor.Türkiyede bir fişeğin sayılabilmesi için üzerinde bulunması gereken bir sürü işaret damga olması gerekiyor.Fişeğin sarı metal kısmından kutusuna kadar bunlar olacak.Bu sebeple ithalatçi firmadan getirteceği fişeklere bu damgayı koydurtuyor.bu yeni bir uygulama daha önce gelen fişeklerde tse damgası olmayabiliyor!
yurdumuzda yavaşçalar YAF cheddite markasaının malzemeleri ile fişek doldurmaya başladı.Hem cheddite ithalatçısı hemde aynı firmanın malzemeleri ve lisansı ile fişek dolumu yapıyordu.Şimdilerde benim tahminim maliyeti düşürmek amacı ile başka tapa kapsül barut ta kullanıyorlar bu benim gözlemim.
STERLING fişekleri ise turaç firmasının markası yerli bir marka genelde nobel sport ve maxam malzemesi kullanıyor.
MECA fişekleri en eski yerli üretimimizdir.Eski Milli atıcılardan Engin HIDIR abimizin seneler önce başladı bir aradan sonra şimdi komanda Av eşliğinde üretimini yapıyor.plastik tapayı kendi üretiyor Maxam malzeme kullanıyor diye biliyorum.
JEt ve APOLLO marka fişekler adana İDEAL AV ın markası..
JK6RC fişekler izmir firması tarafından yapılıyor.
ROTTWEIL'in isim hakkı bir firmada idi.Bir kısım yunanistan yada bulgaristan da doldurulan fason dolularda olduğu gibi orjinal denen JAGD seriside şu an satışta..
ZUBER- VEGAS- FORZA- ÖZKURSAN- MİLANO- YFS- MKE - ilk aklıma gelen yerli firmalar.hepsini incelemedim ama genelde ispanyol maxam ve italyan nobel firmalarının barutlarını boş kovanlarını kapsüllerini ve tapalarını kullandıklarını tahmin ediyorum.
Yurdumuza korsan fişek girmişmidir evet girmiştir ama Tüm Türkiyeye yayılmamıştır.kutulardaki lot numarası ve kovanlardaki farklılıklar bu ayırımda çok önemli..
WINCHESTER in iki ülkede üretimi var.Bize gelenler italyadaki fabrikasının üretimi.Amerikan üretimler gelmiyor.Bir gelseydi..
piyasadaki bir çok ispanyol marka MAXAM firmasının üretimi pek kalite farkı yok bildiğim kadarı ile..
Rio-Saga-Eley-maxam fişeklerin ve bir çok malzemenin üreticisi..
Fiocchi fişekleri pek takip edemedim.RC ile ile beraber en çok korsanı olduğu öne sürülen fişekler..
B&P RC Fiocchi fişekler ithal fişekler olup kalitelerini ispatlamış durumdalar pek fazla söze gerek yok.
Erol kardeşim benim tecrübelerime dayanarak edindiklerim bunlar eğer kafana takılan başka sorunlar varsa seni aydınlatmak açısından sor ben cevap vereyim!! saygılar sevgiler
Burhan abi sadece Erol kardeşimiz için değil hepimiz için güzel bir bilgilendirme olmuş eline emeğine sağlık teşekkürler.
Burhan KESKİN
31.Ekim.2012, 11:43
Burhan abi sadece Erol kardeşimiz için değil hepimiz için güzel bir bilgilendirme olmuş eline emeğine sağlık teşekkürler.
Ali kardeşim sadece RC ve Fiocchi fişeklerine dikkat edin bunların korsan yapımı var!! diğer avrupa fişeklerini orjinal'dir seve seve alabilirsiniz! sadece üzerlerinde italahtçı firmanın bazı yazıları olabilir buna aldanmayın bu gümrükten geçmesi için zorunludur! selamlar kardeşim
Abi ara vermeden önce 6-7 yıl evvel RC'den benden çok memnundum ama şimdi teredütle alacam bu fişeği. Neyse hele bir gelsin benim tüfek'de denemelerimi video ile atarım abi foruma.
Eline sağlık Burhan abim..
Burhan KESKİN
31.Ekim.2012, 14:38
Eline sağlık Burhan abim..
ben konuyu geç okudum görevimiz her zaman sorularınza tecrübelerimiz ve bilgilerimiz dahilinde yardımcı olamaya çalışırız! Erol kardeşim önemli olan avcının doğru bilgi alabilmesi! saygılar kardeşim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.