Orijinalini görmek için tıklayınız : GELİN KEKLİK AVINI BU SEZON KAPATALIM
ekrem
10.Kasım.2012, 21:02
Sevgili dostkolikler ben çok paylaşım yapamıyorum ama sitenin eskilerinden sayılırım.Memleketim çankırı çankırıda bayram boyunca kanat görmedim.Ankarada ikamet ediyorum ankaradada sürekli ava gittim(malum eskiden çankırıda av boldu şimdi ankarada bol ya bu sene hikaye ) bayram sonundan itibaren avı bıraktım.Sebebi her neyse ister hava şartları deyin ister veba deyin vs vs. keklik yok denecek kadar az bizde daha azaltmayalım ben bu sene keklik avını bitirdim (daha kekliğe bırak sıkı atmayı görmedim bile ki çankırıda ilk defa çil serbest oldu) sizdende ricam bu kadar sıkıntı varken bide biz kırmayalım hayvanları.bizim kuşumuz göç hayvanı değil lütfen herkes elini vicdanına koysun.Bende her keklik konusuna imrenerek bakıyorum ama sonunda içim acıyor.ya seneye bulamazsak bu hayvanlar bize başka yerden gelmeyecek yerli kuşumuz!!!
Recep DÖNMEZ
10.Kasım.2012, 21:23
Ekrem Bey öncelikle selamlarımı sunuyorum.
Evet bu sezon şu ana kadar keklik avlarımız hiç verimli geçmiyor,
keklik bulamıyoruz meralarımızda bu doğru ama bu sezon keklik avını
kapatmak,yada keklik avına gitmemek herkesin kendi kişisel kararı olmalı,
Peki biz bu ava gitmeyeceğiz,bu avı yapmayacağız ya bohcacılar,belgesizler,
kendini avcı zanneden avcı bozuntuları ne olacak?????
Bizler zaten kuş bol olsa bile ava izin verilen günlerde,ava izin verilen yerlerde
ve avına izin verilen avları limitleri dahilinde avlayan insanlarız....
sezon başlamadan belgelerimizi alıp harçlarımızı yatırdık ve sezon içindede
azçok avımızı yapıp stres atmaya,dostlarla iki muhabbet ortamı yaratmaya
çalışıyoruz....
Senin düşüncene saygılıyım ama öyle sen,ben bu sezon bu avı yapmayalım demeyle bu iş
olsa da keşke olsa......
Bizler kurallara uygun,l,mitler çerçevesinde avlanalım,çevremizdekilere örnek olup
onlarında bu kurallara ve limitlere uymalarını sağlayalım avcılık adına en büyük hizmeti
yapmış oluruz diye düşünüyor selamlarımı sunuyorum.....
ekrem
10.Kasım.2012, 21:39
Recep abi haklısın bohçacılar konusunda, ben o konuda bişey demiyecem ama bohçacılar her sezon vardı ve hep olacak (keşke olmasa enbüyük bohçacılar bıldırcın avında palaz keklik vuranlar) ama abi bu sene keklik yok ankarada bile kaç mera gezdik yok.internetten duydum sivas gümüşhane erzurum vs doğuda bile yokluğundan şikayet ediyolar ki ben ığdırda kaldım bi dönem orda konuştuğum arkadaşlarım bile yok bi iki keklik vurup dağdan inersek şükrediyoz diyorlar ki sen düşün artık durumun vehametini. olanıda vurursak bu hayvanlar nasıl üreyecekler.herkesin kendi görüşü saygım var ama bence biz avcıysak gitmeyecez kekliğe 1 sene boyunca köpek yetiştirip bu sezonu bekleyen adamda var ki ben aynı duruma düştüm yavru besledim bizim çerkeşte 2 sene av yasak oldu gidemedim köpeğim 3 yaşında gördü ilk kekliği.her sene avlanmak istiyosak biz vicdanlı hareket edecez.bu benim görüşüm katılan katılmayan illaki olacaktır.
ekrem
10.Kasım.2012, 21:48
Recep abi selamını almamışım özür dilerim. Ve Aleyküm selam
Yıldıray İNCE
11.Kasım.2012, 07:55
Ekrem kardeşim cok ğüzel diyorsunda ben sezon acıldığından beri her hafta kekliğeğidiyorum malesef hep boş dönüyorum daha dün yine ava cıktım öğleye kadar dolaştım tık yok biz kekliği kapatalımda bohcacıları napacaz adamlar sezon acılmadan kekliği talan etmişler önce bohcacılara bir cözüm bulmamız lazım zamanında av yapılmış olsa bu şekilde olmayıcağı kanısındayım ben ........
yıldıray abi ye canı gönülden katılıyorum adamlar üvek zamanı kekligin anasını aglatıyo.biz lerde keklik bulacaz diye dag taş geziyoz .
ibrahim ozel
11.Kasım.2012, 20:25
Ben aslında keklik avını bırakma taraftarıyım ama işin aslı yalanı sevmem köpek eğitimi ve üretiminden para kazanıyorum o nedenle bu avı bırakmam demek maddi olarak azımsanamayacak bir eğitim parasından vaz geçmem demek. Ben bohçacı değilim limitlerede uyuyorum belkide sığınacak limanım bu. Ama devlet yasaklamadığı sürece bu ava devam edeceğim limitler dahilinde...
Burhan KESKİN
11.Kasım.2012, 20:26
Benim sezon açıldı ben çulluğa takılıyorum artık http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
Recep DÖNMEZ
11.Kasım.2012, 23:37
Benim sezon açıldı ben çulluğa takılıyorum artık http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
Gözünaydın Abisi....
darısı bizlere,son günlerdeki yağmurla bizim
buralarada gelmişlerdir inşallah....
dadak_e
13.Kasım.2012, 13:34
bu sene erzurumda bile keklik yok denecek kadar az hiç böle olmamıştı
herhalde iklimlerden kaynaklı keklik yavruyu çıkaramadı
feridun berin
14.Kasım.2012, 19:06
Kardeşim sezonu açsam ne olur kapasam ne olur açıldığından beri bir keklik vurdum başkada yok Manisadan Mehmet kardeşim yazdığı gibi tüm yörelerde üveyk avı ile beraber yerli üveyk değip keklikler vuruluyor bizler sadece dağlarda köpeğimizle beraber sağlıklı yaşam için yürüyüş yapıyoruz inşallah herşey senin dilediğin gibi olur. Aeo. Manisadan selamlar.
feridun abi inşallah lökeşe düşer bu sene yunt dagına.
yada ördek gediz kenarına nasibizi ararız.
feridun berin
16.Kasım.2012, 20:42
İnşallah mehmet kardeşim Manisada işimiz duaya kaldı.
Keklik, ne kışlar, ne zor şartlar gördü de kırılmadı geçen kış niye kırılsın?
Bir sene yasaklanan mera öteki sene açılıyor. Yolun sağı bu sene açıksa seneye solu açık oluyor. Ama bazı yerlerde 7 seneye varan yasaklar uygulandı. Mera 300 kekliği kaldıracaksa orada oldu 500 700 keklik. Yasak devam edince de hastalığın çıkacağı, kıran olacağı malumunuz. Ben kıranı kışa bağlamıyorum. Keklik; avı yasaklanarak çözülebilecek bir bir sorun değil bence.
Çözüm; orman bakanlığının tüm birimlerinin masa başından kaldırılarak, etkin kontrol, geliştirme ve devamlılık faaliyetlerine bizzat katılımı ile mümkün olacaktır. Yoksa bir memur kağıdı doldursun, diğer memur paraf atsın, sonra şube memuru paraf atsın, sonra müdür atsın imzayı geri dönsün kalemden geçsin en son başka bir şube müdürü görsün ve bir evrak için 6-7 memur maaş alsın?????????????
Bir pul alacaz, pulu işleyen biri, pulun üzerini yazan biri, parayı alan biri, av kitapçığını ve haritayı veren biri... !!!!!!!! Yahu bu adamların hepsi maaş alıyor. Yazık yazık !
Ormanın, tarımın, denizin, doğanın, doğal kaynakların bakanları bile masa başında oturmamalı. Oturamaz. 814578 metrekarelik vatan toprağı kaderine terk edilemez !
Dağda kuruyan ahlattan da, denizde atılan trolden de haberi olacak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yoksa şapkamızı alıp, önümüze koyup düşünmenin zaman kaybından başka getirisi yok!
5 sene sonra ansiklopedilerden ya da google amcadan gösteririz çocuklarımıza kekliği ...
Mesut BÜLBÜL
17.Kasım.2012, 21:17
yıldırayın dediklerine katılıyorum buralarda keklik avı şinanay olmuştur yok yok yok 3 trane 5 tane onuda tüfek sıkılmaz avcı olan sıkamaz derim ve gezdik bulamıyaoruzmu yoksa temizlemişler mi ? bilemiyorum lanet olsun böyle avcılığa diyorum sezon acılışından bu yana 2 adet vurabildim işte 1 rer 1rer oda ha ee neyapalım bohcacılıkmı yapalım bu saatten sonra avcı olmak icin benim pirensiplerime aykırı bir iş derim
ekrem
17.Kasım.2012, 22:25
Yıldıray abi, Feridun abi, Mesut abi ve diğer arkadaşlarım aynı şeyleri söylüyoruz.Bohçacılara karşı kızgınlığımız aynı (allah onları bildiği gibi yapsın daha neler diyecem onlara ama burada olmaz) keklik sezonu açıldığından beri ben daha keklik görmedim merada, ki ankaradayım siz düşünün artık.İnşallah seneye böyle olmaz ben bu seneden umudumu kestim :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.