PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanş Çok Ama Şanş Yok...

Onur ÇELİKOĞLU
08.Aralık.2012, 15:43
Abilerim merhaba.

Sezon başından bu yana dağda adım atmadık yer bırakmadım. Sürekli avdaydım ama daha vurduğum kekliği yeleğime koyamadım.

Bayramın son günü bir abimle keklik avına gittik. 10 a yakın kuş kaldırdık, kuşların 7 8 tanesi benim çok yakınımdan kalktı hepsinin arkasından ateş ettim ama düşen yok. Sadece bir tanesi yaralı gitmiş tüylerini ve afallamasını görmüş abim.

Sezon açılışından sonraki 2 veya 3. hafta cumartesi günü dağa çıktık babamla. Gez dolaş yoruldum. Hiç durmadan çok dolandım hemde yokuş çıktım. Neyse zeytin ağacının yanında durdum nefesleneyim diye. Ağacın dibinde koca kulak yatıyormuş. Pat diye bi fırladı tüfek doğrultamadım. Önümde büyük yapraksız bi çalı vardı. Arasından tavşanın kulaklarını ve ayaklarını gördüm. Onu kaçırınca kahroldum :)

Geçen hafta çarşamba günü tek başıma dağa çıktım. Öğleden sonra 2-3 gibi. Biraz doşaltım kayaların altından bir tane keklik fırladı ama çok uzaktı . İki zeytin ağacı arasında havalandı ve süzüldü , sadece izledim. O günüde boş geçtim.

Gelelim bugüne...
5 kişi avdaydık. Babam,amcam,ben ve 2 tanıdık daha vardı. Karatavuk avına gelmiştik. Şansımıza tavşan keklik çıkarsa onuda vuracaktık. Ben hariç bu 4 kişi karatavuktan başka bir şey görmemişler.

Ben, ekipten ayrıldım. Neden ayrıldım ? Ekip biraz yaşlı ve hamdı :) Bende tek başıma dağın tepesine tırmandım . 2 3 saat geçti aradan tık yok.
Toprak yoldan yürümeye başladım. Yolun hemen altında büyük bir çalı vardı . Püürşşştt diye ses çıkarmaya başladım. Harrrr bişey fırladı ama görmedim. Hemen o anda karatavuk çıktı ve o diye aldırış etmedim. Aklıma takıldı tabi. Biraz yanaştım yine ses çıkardım harrrrrrr bi tane sağa, 4 tane sola keklik kardeşler fırladı.
Birini gözüme kestirdim. Baamm.. Tüyler uçuştu birazda afalladı ama düşmedi. Baaam bitane daha. Baam arkadan bidaha patlattım ama düşmedi. Tüfekte 3 fişek vardı. Yanlış anlamayın takozsuz değil tüfeğim. Takoz vardı ama 3 tane koymuştum.

Neyse biraz bekledim aynı yerde belki geri gelirler diye ama ne gelen var ne giden.

Devam ettim yoluma 1 saat geçti aradan. İki dağın arasına dereye geldim. Dere çalılık alan ama dimdik. Kafaya koydum incem oraya. Tutundum meşe palamutlarının dallarına tüfek omzumda sallanıyorum dereye incem :) Tam atlıcaktım bi ses duydum ve durdum. Haaaarrrrrr.. Sepet gibi bir keklik arkamdan süzüle süzüle dalga geçercesine geçti. Bende sadece izledim , yapcak bişey yok :)

Zaten ondan sonrada bir tane bile canlı görmedim dağda. Eve geldik yelek boş :)

Köpeğimiz daha yok. O yüzden böyle ıvır zıvır işlerle , karatavuk peşinde koşuyoruz. Buda bana pek cazip gelmediğinden sürekli domuz avına gidiyorum. Domuz avına çok ilgim var , neden bilmiyorum. İzmirden bir abim var. Dogo argentino köpekleri var onlarla domuz avı yapıyoruz. Çok zevkli ve yorucu oluyor. O köpeklerle yokuş aşşağı inmek ölüm , ölüm. Ama yokuş çıkarken çok güzel, köpeklere bırak işi tut zincirinden o seni çekiyor zaten yukarı :) Köpeklerin her biri 55 60 kg.

En kısa zamanda güzel bir domuz avı yaptığımızda sizlerle bunun resimlerini paylaşacağım.

Yıldıray İNCE
08.Aralık.2012, 17:07
Onur kardeşim bende seninğibi şanssız bir sezon geciriyorum inşallah şansımız acılır.......

veyselll
08.Aralık.2012, 19:09
onur, sezon acıldıgından berı 20 ye yakın culluk kaldırdım. En az 15 tanesı fermadan. Daha yelege gıren olmadı. Manke avın bı parcasıdır. Ama o ucusan tuy olayını sevmedım. Tufegıne baska fısekler kullanmaya basla. Kusu vurupta mereda kaldıgı zaman delı olurum. Hatta bıldırcında vuurdugum bıldırcını 1 saat aramayla buldum. Galıba senın tufek fıseklerı begenmemıs. Yada havasını uyduramadın

veli ayhan
08.Aralık.2012, 19:55
kardeş olur öyle şeyler avcılığın kuralı bu 40 gün taban eti 1 gün av eti demiş atalarımızhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/15.gif elinde sonunda olacaktır. zaten vurmasanda o harrrrrrr sesleri elini ayağını titretiyorsa almışşsındır sen zevkini yanlış mıyım?http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif
evet abimin dediği gibi fişekler de önemli. yaralı gideceğine hiç vurmasam derim bende hep...

ibrahim ozel
08.Aralık.2012, 23:34
Onur köpeğine az kaldı kardeşim sana hediye edeceğim ama o fişeği hemen değiştir klasık rc al yeterli...

Onur ÇELİKOĞLU
09.Aralık.2012, 08:59
Onur kardeşim bende seninğibi şanssız bir sezon geciriyorum inşallah şansımız acılır.......

İnşallah Yıldıray abi inşallah .

onur, sezon acıldıgından berı 20 ye yakın culluk kaldırdım. En az 15 tanesı fermadan. Daha yelege gıren olmadı. Manke avın bı parcasıdır. Ama o ucusan tuy olayını sevmedım. Tufegıne baska fısekler kullanmaya basla. Kusu vurupta mereda kaldıgı zaman delı olurum. Hatta bıldırcında vuurdugum bıldırcını 1 saat aramayla buldum. Galıba senın tufek fıseklerı begenmemıs. Yada havasını uyduramadın

Abi yazımda belirttiğim gibi biz keklik avı diye çıkmadık. Karatavuk avına çıktık 8 numara 32 gr fişeklerle. O da birden fırlayınca fişek değiştirme imkanı olmuyor. Zaten ilk attığım mesafe 30 35 mt kadardı , 2. ve 3. atışımda zaten en az 50 55 m kadar gitti keklik. İlk attığım fişek Rc Sipe 8 no, ikinci attığım Rottweil 8no, üçüncüsüde BP 8 no.
Hava açıktı, gayet güzel bir hava vardı.

kardeş olur öyle şeyler avcılığın kuralı bu 40 gün taban eti 1 gün av eti demiş atalarımızhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/15.gif elinde sonunda olacaktır. zaten vurmasanda o harrrrrrr sesleri elini ayağını titretiyorsa almışşsındır sen zevkini yanlış mıyım?http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif
evet abimin dediği gibi fişekler de önemli. yaralı gideceğine hiç vurmasam derim bende hep...

Haklısın abi 40 gün taban eti 1 gün av eti kuralı değişmez :) Ben vuramamaktan yakınmıyorum aslında, ben o kalkışlarını gördüm tüfek attım o heycan bana yetiyor. Dediğin gibi o harr sesinde zaten elim ayağım ilk başta titredi :)

Onur köpeğine az kaldı kardeşim sana hediye edeceğim ama o fişeği hemen değiştir klasık rc al   yeterli...

Evet abi az kaldı . Zaten kullandığım fişekler Bp,Rc ve Rottweil 32 gr 8no fişeklerdi. Yukarda belirttiğim gibi karatavuk avına çıkmıştık. Keklik tavşan denk gelirse vuracaktık. Zaten keklikler aniden fırladı ilk atışım 30 35 mt kadar, 2.ve 3. atışım 50mt üstünü buldu zaten. Yanımda 6 numara fişek vardı ama işte aniden fırlayınca fişek değiştirmek pekte mümkün olmuyor.

yucelmert
09.Aralık.2012, 15:09
fişek olayından kaynaklanıyor kardeşim.
hava durumuna ve av merasının yüksekliğine göre tüfeğin ve fişeğin tepkimesi değişir.
+18 / +25 arası havalarda genelde yabancı fişeklerde saçması fazla geliyor,
ibrahimin dediği gibi rc nin saçması azdır ve hemen hemen her tüfeğe uyum sağlar,
bende daha düne kadar ikinci gözde trap fişeği ile avlanıyordum, ama malum havalar soğuyunca 32/7 RC'ye geçtim.
zamanla tüfeğini, dipçik boyunun önemini, hangi fişeği sevdiğini eğer ilgili ve bu işe gönül vermiş isen öğrenirsin.
rastgele kardeşim izmire selamlar.

ismail aksu
09.Aralık.2012, 19:00
kardeşim dediğingibi şans sen azminden vazgeçme inşallah aradığını bulursun zaten bu işler hep öyle olur yoruluyoruz bitiyoruz bir adımdaha atmasak diyoruz derken yafarrrr yada çatur çutur sesgelir selamlar rasgele

dadak_e
10.Aralık.2012, 10:13
onurcum en kısa zamanda kekliği çantaya koyman dileği ile rasgele