PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YABAN TV. BAŞLATMIŞ OLDUĞU YEMLEME KAMPAYASINI DOĞRU BULUYORMUSUNUZ?

Burhan KESKİN
10.Aralık.2012, 12:54
DEĞERLİ YABAN DOSTUMUZ,

Bildiğiniz gibi, KINALI KEKLİK ülkemizin en değerli yaban kuşlarından biridir.
KINALI KEKLİK popülasyonunda bu yıl gözle görünür bir azalma görülmüştür.
KINALI KEKLİK popülasyonunu artırmak için, tarihi bir kampanyaya başlıyoruz.
Bu, TÜRK YABAN HAYATI TARİHİNİN EN BÜYÜK KAMPANYASI olacaktır.

Sizi bu kampanyaya katılarak, yaban hayatı için "BEN DE VARIM" demeye davet ediyoruz.

ŞİMDİ YABAN DOSTLARI İÇİN GÖREV ZAMANI.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BU BÜYÜK KAMPANYA 12 ARALIK ÇARŞAMBA AKŞAMI SAAT 20'DE başlayacaktır.

YABAN Dostları, şahsen, şirket, kulüp, dernek, federasyon, veya konfederasyon olarak kampanyaya katılabilecektir.

Yem bağışı yaparak veya yemleme çalışmalarına iştirak ederek kampanyaya katılabilirsiniz.

Kampanyaya parasal katkı kabul edilmeyecektir.
Yalnızca doğrudan yem desteği kabul edilecektir.
Bağışınız bir kilo da olabilir, 10 ton da olabilir.
Miktar önemli değil. Önemli olan bu kampanyaya katılmanız ve bu listede "BEN DE VARIM"diyerek yer almanızdır.

Kampanya'ya katılırken;

1) Adınızı Soyadınızı
2) Bulunduğunuz ili, irtibat bilgilerinizi,
3) Hangi miktarda ( kilo ) yem bağışı yaptığınızı
4) Hangi tür yem bağışı yaptığınızı
bildirmeniz gerekmektedir.
Kampanyaya yapacağınız yem bağışlarınızı şu yollarla duyurabilirsiniz:

1) YABAN TV'nin canlı yayınına bizzat katılarak

2) Telefonla canlı yayına bağlanarak 444 13 12 ( telefon düşünce 1'e basınız)

3) info@yabantv.com adresine eposta göndererek

4) http://www.yabantv.com sitesindeki KINALI KEKLİK KAMPANYASINA KATILIM FORMU'nu doldurarak

5) SMS ile: YABAN yazıp boşluk bıraktıktan sonra AD SOYAD, YAŞADIĞINIZ İL ve BAĞIŞ MİKTARI'nı ve YEM TÜRÜ'nü yazarak 3370'e gönderebilirsiniz. ( SMS bedeli servis sağlayıcının alacağı tutar olan 1,6 TL olacaktır. Bağışınızı bildirmek için atacağınız SMS'lerden YABAN TV herhangi bir gelir elde etmemektedir. )

Kampanya kapsamında kabul edilen yemler:

Kırık Buğday
Kırık Mısır
Kırık Arpa
Kırık Yulaf
Kırık Pirinç

İlan edilen bu yemler dışında başka herhangi bir katkı kabul edilmeyecektir.
Bağışlarınızı Kilo olarak bildirmeniz gerekmektedir.

BAĞIŞLANAN YEMLERİN TESLİMİ:

Bağışladığınız yemleri, kendi ilinizdeki ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI, İL ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ'nin belirledikleri yerlere teslim edebilirsiniz.

KAMPANYA SÜRECİ:

1) Bağış yapanların isimleri ve bağış miktarları YABAN TV ve YABANTV.COM sitesinde duyurulacaktır.

2) ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İL ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ'ne teslim ettiğiniz yemler, gönüllü Avcılık konfederasyon, federasyon, kulüp, dernekler ve şahıslarla işbirliği halinde belirlenecek yerlerde doğaya bırakılacaktır. ( İL ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ'nin irtibat bilgileri YABAN TV ve YABANTV.COM'da duyurulacaktır.)

3) Bağışlanan yem miktarları, kimler tarafından bağışlandığı, yemlerin nerede, hangi tarihte,
ne miktarda ve hangi konfederasyon, federasyon, kulüp, dernek ve şahısların işbirliği ile doğaya bırakıldığı DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından YABAN TV'ye bildirilecek, YABAN TV tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.
Yemlemelerin görüntü ve resimleri çekilecek, bu görüntüler YABAN TV tarafından yayınlanacaktır.

DEĞERLİ YABAN DOSTLARI,

KINALI KEKLİK KAMPANYASINA SİZ DE KATILIN,

"BEN DE VARIM" DEYİN.

NOT: Bu kampanya 26 Mart 2012 tarihinde ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, YABAN TV ve AYHAK arasında imzalanan protokole dayalı olarak yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlenmektedir.

Ben doğru bulmuyorum yaban tv tamamen bu işi kendi menfuaatleri ve reyting uğruna yapacağını düşünüyorum!! ACABA MİLLİ PARKLAR BİZLERDEN TOPLADIĞI PARALARI NE YAPIYOR BU İŞ ONLARIN GÖREVİ SİZE'Mİ KALDI! zaten avcılar kendi bölgelerindeki görevlerini yerine getiriyorlar bunun örneklerini gördük siz ne için bu işe baş vurdunuz daha önce niye yapmadınız kaç yıldır TV yayındaydı sebebi şu çünkü keklik bitti bitirdiniz!! avcıları televizyon yayınlarında yerden yere vuruyorsunuz şimdide onlardan yardım bekliyorsunuz bırakın bu işleri Avcılar kendi kuşuna sahip çıkar onları yemler o kadar gaddar değildir! daha söylencek çok şey var ama yorumu sizlere bırakıyorum siz karar verin doğrumu değilmi diye!!! yanlış konuşuyorsam herkesden tekrar tekrar özür dilerim!!

10.Aralık.2012, 13:59
Hay eline sağlık burhan abi. Bugün ben açacaktım konuyu geri sildim. Ben yapılmasından yanayım abi ama yemleme işleminin ertesi günü bohçacılar mesken tutacaktır yemleme yapılan tepeleri ? Yoksa 1 yon buğday feda olsun kekliğime. Birde abi bu çözüm değil bence hangi dağı kaç kişiyle yemliyceksin gezerek.

10.Aralık.2012, 14:01
Nerede olduğunu hatırlamıyorum ama biryerde okumuştum keklik salınımının ertesi günü ( kimsenin günahını almıyım kimse şahsi algılamasın yapanda var yapmayanda ) ama köylülerin hepsi keklik avına çıktı diye okumuştum bununda bu şekilde sonuçlanmasından korkuyorum abi.

Yıldıray İNCE
10.Aralık.2012, 14:04
Evet Burhan ustam bende sana katılıyorum Yaban tv nin reyting ugruna yapacağını düşünüyorum her yıl Avcılardan tonlarca para toplanıyor seninde dediğin gibi milli parkların görevi tamam yemleme yapılsın ama Ali kardeşimin de dediği gibi Bohcacılara davetiye cıkarılmış olacak bir nevi Benim düşüncem bu......

10.Aralık.2012, 14:12
Artı parantez abi. Öyle gezerek yapılacak iş değil bu. Madem yaptılar bir etkinlik orman bakanlığı koyacak helikopterlerini tüm tepelere saçılacak yemler gezerek o taşa 1 avuç bu tepeye 1 çuval yemle olacak iş değil. Ayın 12 sinde bağlanabilirsem yayına bu konuları telefon ile gündeme getirecem.

Hüseyin ORHAN
10.Aralık.2012, 14:35
buram buram reklam kokan bir uygulama

amacına ulaşacağını sanmıyorum

dadak_e
10.Aralık.2012, 14:49
kekliğin olduğu bölge yüksek kayalıklar yol kenarına aç kalmadığı müddetçe inmiyolar
e yemleme eğer yüksek tepelere yaplacaksa güzel ama alçak kesimlere kayalıklara yapılacaksa karından çok zararı olur

ismail aksu
10.Aralık.2012, 14:58
aynen sana katılıyorum burhan abi reytingden başka birşey diil her orman müd bölgesinde gerekli yemleme çalışmasını yapıyor biz geçensene birsürü yaptık 4x4 lerle zirveye çıkılamayan yerlere sırtımızda keçilere helikopter yardımıyla detayları fotolarla atabilirim selamlar abi

gsahiner
10.Aralık.2012, 15:02
abi bu ne saçmalık böyle saçmalıkmı olur banada mail gelmiş sildim direk hayvanları hazır yeme alıştıracaklar sonra yabanilikten çıkacak kuşlar

ismail aksu
10.Aralık.2012, 17:04
abi bu ne saçmalık böyle saçmalıkmı olur banada mail gelmiş sildim direk hayvanları hazır yeme alıştıracaklar sonra yabanilikten çıkacak kuşlar
gültekin bu zaten rutin bir uygulama yerine ve bölgeye göre farklı ama sürekli yapılan birşey diil bizim burası geçen kış çok ağır geçti mecburen yemleme yapıldı keçilere adanadan helikopter istendi ot balyalarını zirvelere atıldı yoksa keçiler civar köylere kadar indi köpekler parçaladı kurtlara ve diğer yırtıcılara kasaplardan parça kemikler istedik butarz olayların yaşanmaması için yemleme yapılır selamlar kardeşim

10.Aralık.2012, 17:58
Ben de bu çalışmanın amaca hizmet etmediğini ve bohçacılara yarayacağı kanaatindeyim.Yeme atılan bölgelere hayvan alışacak Bir süre sonra buraları tespit eden bohçacılar pusuya yatacak.Su başı avı yapar gibi toplu katliam yapacaklar.
Yemleme çalışması popülasyonun artışını sağlayacak en son yöntemlerden birisidir bence.Onun yerine çobanın,çiftçinin doğal yaşama verdiği zararı en aza indirgemek gerekmektedir.Avlandığım bölgede neredeyse zehir atılmayan dağ kalmamak üzere.Milli parklar domuz popülasyonunun hızla artışına engel olmak için dağa on adet kurt salımı yapmış.Bu seferde çobanlar keçilerimize zarar veriyor diye kurt neslini tüketmek için her tarafa zehirli etler atmış.O zehirli etlerden sadece kurtlar mı etkileniyor?zehirli eti yiyen hayvan ölüyor?Besin zinciri yoluyla belki de o zehrin etkileri soframıza kadar ulaşıyor?
Çiftçinin attığı ilaçlı tohumlar,kimyasal gübreler kekliği yok eden en önemli faktörlerin başında geliyor bence.Önce yukarıda bahsettiğim sorunlarla mücadele edilip bunlara çözüm yolları bulunmalı.Çiftçi ve çoban bilinçlendirilmeli.Üretimde doğal yöntemlerin kullanılması özendirilmesi gerekli.

gsahiner
11.Aralık.2012, 06:15
gültekin bu zaten rutin bir uygulama yerine ve bölgeye göre farklı ama sürekli yapılan birşey diil bizim burası geçen kış çok ağır geçti mecburen yemleme yapıldı keçilere adanadan helikopter istendi ot balyalarını zirvelere atıldı yoksa keçiler civar köylere kadar indi köpekler parçaladı kurtlara ve diğer yırtıcılara kasaplardan parça kemikler istedik butarz olayların yaşanmaması için yemleme yapılır selamlar kardeşim

abi bende biliyorum bu çalışmanın yapıldığını ama bukadar alenade olmaması bunun bunu öğrenen çoğu art niyetli arkadaşlar olabilir

çetin ekren
14.Aralık.2012, 11:39
doğru bir program uygulanırsa bence faydası olacaktır...
reklammıdır yoksa reytingmidir bilemem ama toplanan rakam bence hiçte azımsanmayacak bir rakam...
bu kampanyaya bizde dernek olarak katıldık katılmasına ama bunu kampanya var diye değil...zaten her kış biz bunu rutin şekilde yapıyorduk...
dağıtım işinide milli parklarla ortak şekilde yürütüp arazi araçlarıyla kolay ulaşılamayan açık arazilere bırakılacak...
ve yemlenen yerlerin kesinlikle muhitinden bahsedilmeyecek...
yemlemeye katılan arkadaşlardanda avcıya yakışır bir söz istenecek ve yemlenen yerler korunacak...
tabiki bu bizim çalışma şeklimiz olacak diğer yerlerde nasıl olur bunu bilemem....

Burhan KESKİN
14.Aralık.2012, 13:33
reklammıdır yoksa reytingmidir bilemem ama toplanan rakam bence hiçte azımsanmayacak bir rakam...
bu kampanyaya bizde dernek olarak katıldık katılmasına ama bunu kampanya var diye değil...zaten her kış biz bunu rutin şekilde yapıyorduk...
dağıtım işinide milli parklarla ortak şekilde yürütüp arazi araçlarıyla kolay ulaşılamayan açık arazilere bırakılacak...
yemlemeye katılan arkadaşlardanda avcıya yakışır bir söz istenecek ve yemlenen yerler korunacak...
tabiki bu bizim çalışma şeklimiz olacak diğer yerlerde nasıl olur bunu bilemem....

İyi söylüyorsun da kardeşim 1 milyon ton bu!! bu kadar keklik varmı ülkede 7 yıldır akılları neredeymiş keklik vurmakla meşguldiler!!keklik bitincemi akıllarına geldi programları izliyorumda hep reklam kokuyor televizyonda üst köşede 300.000 kişi katılım yapmış bu doğrumu sence?? bunun dışında eleştiri yapanların mesajlarını okumuyorlar bir tanesi çıkıpta yaban tv'e biz neyi yemliyoruz bu kadar keklik popülasyonu varmı diye konuşmuyor,yada bohçacıları konuşmuyor, yada bizlerden toplanan paralar nereye gitti diye sormuyor tartışma ortamı yok! hiç bir zamanda yapmıyorlar biz avcıların buna ihtiyacı var keklik neden yok nereye gitti bunlar!! bunların araştırılması gerekli Çetin bu kadar kişi yaban tv'in detekçisi olabilrmi sence bak burdan sana söylüyorum eğer gerçekten bu kadar yem toplandıysa bu yemler rezil rüsva olacak!! bunları kim dağıtacak araç lazım araca mazot lazım şu ekonomik sıkıntıda kim arabasına binip bunları dağıtır öyle her yere yemmi bırakılır depolarda çürüyecek! bak yine söylüyorum Yaban tv diyecekki biz bu kadar yem topladık avcılar ve kulüpler dağıtmadı diye yine biz suçlu biz olacağız! ben programa bağlanmak istedim bana oradaki telefona ilk bakan bayan ne amaçla bağlancaksınız diye sordu niye sordu biliyonmu orada Ömer boravalı var bağlancakların listesi onun önünden geçiyor çünkü en çok avcı düşmanı o benim üstümü çizdi eleştiri yapacakları bağlamıyorlar! biliyo tanıyo beni neyse söylencek çok şey var ama bir tv yayıncısı eleştiriyede açık olmalı ama bunlarda bu yok!! kardeşim biliyosun seninde bir zamanlar bunların yüzünden emeğin yandı!! ben yaban tv yaptığı hiç bir organizasyonu tasvip etmiyorum bu benim şahsı düşüncem!!

14.Aralık.2012, 18:51
Bence faydalı olacaktır. Tabi yemleme nasıl yapılacak o uzmanlık işi olmalı.

çetin ekren
15.Aralık.2012, 10:56

İyi söylüyorsun da kardeşim 1 milyon ton bu!! bu kadar keklik varmı ülkede 7 yıldır akılları neredeymiş keklik vurmakla meşguldiler!!keklik bitincemi akıllarına geldi programları izliyorumda hep reklam kokuyor televizyonda üst köşede 300.000 kişi katılım yapmış bu doğrumu sence?? bunun dışında eleştiri yapanların mesajlarını okumuyorlar bir tanesi çıkıpta yaban tv'e biz neyi yemliyoruz bu kadar keklik popülasyonu varmı diye konuşmuyor,yada bohçacıları konuşmuyor, yada bizlerden toplanan paralar nereye gitti diye sormuyor tartışma ortamı yok! hiç bir zamanda yapmıyorlar biz avcıların buna ihtiyacı var keklik neden yok nereye gitti bunlar!! bunların araştırılması gerekli Çetin bu kadar kişi yaban tv'in detekçisi olabilrmi sence bak burdan sana söylüyorum eğer gerçekten bu kadar yem toplandıysa bu yemler rezil rüsva olacak!! bunları kim dağıtacak araç lazım araca mazot lazım şu ekonomik sıkıntıda kim arabasına binip bunları dağıtır öyle her yere yemmi bırakılır depolarda çürüyecek! bak yine söylüyorum Yaban tv diyecekki biz bu kadar yem topladık avcılar ve kulüpler dağıtmadı diye yine biz suçlu biz olacağız! ben programa bağlanmak istedim bana oradaki telefona ilk bakan bayan ne amaçla bağlancaksınız diye sordu niye sordu biliyonmu orada Ömer boravalı var bağlancakların listesi onun önünden geçiyor çünkü en çok avcı düşmanı o benim üstümü çizdi eleştiri yapacakları bağlamıyorlar! biliyo tanıyo beni neyse söylencek çok şey var ama bir tv yayıncısı eleştiriyede açık olmalı ama bunlarda bu yok!! kardeşim biliyosun seninde bir zamanlar bunların yüzünden emeğin yandı!! ben yaban tv yaptığı hiç bir organizasyonu tasvip etmiyorum bu benim şahsı düşüncem!!

abicim beni yanlış anlama aman ha...
ben hiçbir zaman yaban tv yi tasvip etmedim,etmemde...işin altında reyting olduğunun ve reklam olduğunun farkındayım...
bunların ne keklik nede başka bir şeyin umurlarında olmadığınında farkındayım....
nedenine gelince;bohçacı terimini asıl yaşatanlar kendileri....bunlarla benim yazdıklarımın alakası yok...

gelelim benim anlatmak istediğime...herkes kendinden sorumlu olduğu gibi herkes kendi bölgesinden sorumlu....
bu yemleme kampanyası var diye biz bu kampanyay 1 ton yemle katılmadık...biz zaten her kış bu yemleme olayını yapıyorduk ama bunun içine reklam sokmadan,bunu dallandırmadan budaklandırmadan....
bu yemlemeden çoğu üyemizin haberi dahi olmuyordu...her insan bir değil aman duyar muyarda aklına şeytan girer yemlemenin yapıldığı bölgeye ava gitmeye kalkarlar diye...
bu yemlemenin ne kadar faydası oluyor onuda cenabı haktan başkası bilmez...veya yaptığımız bu olay doğrumu yanlışmı oda tartışılır...
gelelim yayına bağlanma olayına dikkat ederseniz erzurumda iki dernek var...
adam 2 ton yemle katıldığını söylüyor kampanyaya yayında...geçen sene bir yayın organına verdiği demeçte her yıl 10 ton buğdayla yemleme yaptıklarını söylemiş...
bu sene neden 2 tona düştün...çünkü resmi işlemle o yemleri önce milli parklara teslim etmen lazım...nerde her yılki geriye kalan 8 ton buğday...yemedi tabiki...sıkar adamı...
bizim dernek canlı yayına katılmak istermisiniz sorusuna hayır biz katılmak istemiyoruz sadece kayıtlarda bizim kayıtsız kaldığımızın bilinmemesi açısından isim yazdırıyoruz dedik...

yani yaban olsada olur olmasada...biz bu doğayı onlarsız daha iyi koruyorduk...
mevzuu oldukça uzun burhan abi...bu kampanya olayında zaten AYHAK ve M.Parklar olmasa kimse katılmazdı...

Yıldıray İNCE
15.Aralık.2012, 14:03
Artık bu iş iyicereklama döküldü bence yaban tv nin reklamı güzel yapıldı tabi bunun yanında kalbur üstü kişilerin reklamıda iyi yapıldı imşallah bir faydası olurda keklik potansiyeli biraz artar....