PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bafra Ballıca Genel Avlağı İptali için Tepkimizi Dile Getiren Dilekçe

Burak SEZER
19.Aralık.2012, 16:18
Alttaki dilekçeyi göndermek isteyen Avcılarımız WORD dosyası olarak bilgisayarınızıa indirmek için alttaki adresi yıklayınız:
http://www.avlak.com/bafra.doc
[hr]
Dilekçeyi E-posta yada Fax yolu ile Başta Sn Bakanımıza Alttaki bilgilerden;
Ayrıca Sorunun cevabını ilgili birime sorarak geri dönüş yaptıklarını bildiğimizden alttaki AK PARTi İletişim Merkezi (AKİM) den de mutlaka yapmanızı öneriyoruz.
http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/
[hr][hr]
Bakan Prof. Dr. Veysel EROĞLU eroglu@ormansu.gov.tr FAX: 0(312)207 62 99

Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin AKMAN bakanyrd@ormansu.gov.tr FAX:0(312)207 62 37

Müsteşar Prof. Dr. Lütfi AKCA mustesar@ormansu.gov.tr FAX: 0(312)207 63 03

Genel Müdür Ahmet ÖZYANIK dkmp@ormansu.gov.tr Doğa Koruma ve Milli Genel Müdürlüğü FAX: 0(312)207 59 31
[hr][hr]

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINA
2012-2013 Kara avcılığı av sezonunda ve son birkaç yıldır uygulanmaya çalışılan AVLAK sistemi ve Avcılık sistemi yeterli ön hazırlığı, alt yapısı ve uygulanabilirliği mümkün olmadığından; sayısı 120.000 i bulan legal avcımızı, doğal yaşamı, av hayvanlarımızı, avlaklarımızı olumsuz yönde etkilemektedir.
Devlet Avlakları ile ilgili olarak yaşadığım ildeki Samsun Ballıca Genel Avlağından; sadece Samsun ilinde kayıtlı 3500 avcımız ve Ordu, Amasya, Sinop, Kastamonu, Çorum, Giresun gibi çevre illerin avcıları da dahil olmak üzere yaklaşık 10000 ( sadece belgeli ) avcımız Bafra ilçemizdeki bu alandan faydalanmakta ve avlanmaktadır.
Samsun - Bafra ilçemizdeki Ballıca Genel Avlağının Genel avlak yapılması konusunda; İlçe, İl Av komisyonu üyesi Avcılarmızın, Samsun ili Avcı dernekleri başkanlarının, MAK ( Merkez Av Komisyonu ) temsilcimizin haberleri olmadan, bilgi ve görüşlerine danışılmadan Genel Avlak olarak ilan edilmiş ve sıkıntılar başlamıştır.
Ülke Genelinde Genel ve Devlet Avlakları uygulaması nedeni ile Devletine ve kurallarına bağlı 120.000 belgeli avcımızın bir nevi cezalandırılması durumu ortaya çıkmıştır; Emniyet ve Jandarma kayıtlarına göre 5.500.000 ( Beş milyon beş yüz bin ) av tüfeği kayıtlı olduğu, kayıtsız av tüfekleri ile bu sayının 10.000.000 ( on milyon ) a ulaştığı düşünülürse yaklaşık 1.000.000 ( bir milyon) eli tüfekliye hiçbir yaptırım söz konusu olmamaktadır. Sonuçta kural tanımayanların Avlaklarda avlanırken izin alma, kurallara uyma gibi bir kaygısı da yoktur.
Ballıca genel avlağı 25,793 hektar alanını iki koruma ekibinin 7 gün 24 saat denetlemesi mümkün olmayıp sadece kurallara saygılı avcılar için caydırıcı olmaktadır. Ballıca Genel Avlağının, Genel Avlak ilan edilmesinden önce yapılan envanter çalışmalarının yetersizliği göç ördekleri avcılığı başlamadan 1 ay önce ayrılan kotaların bir kısmının bitmesi ile anlaşılmıştır, diğer yandan AVBİS Av Yönetimi Bilgi Sistemi çalışmadığından ve XI. Bölge müdürlüğü internet sitesinde gerekli duyurular yapılmadığından Genel avlak izinleri İl müdürlüklerinden gelişi güzel alınmakta adil olmayan bir faydalanma ortaya çıkmaktadır.
Samsun-Bafra Ballıca Genel Avlağının yerel avcı dernek ve federasyonların bilgisi dışında Genel avlak olarak tespit edilmesi son derece yanlış bir karar olup meskun mahalleri de kapsayan bu avlağın iptal edilmesi için bu yıl ve 2013-2014 av sezonunda Samsunlu Avcılar ve Dernekleri, ilçe av komisyonlarında, il av komisyonlarında ve MAK toplantısında Ballıca Genel avlağının iptali için gerekli tepkiyi verme kararlılığındadır ve haklı tepkilerini değişik biçimlerde yapmak için hazırlıklarını tamamlamaktadır.
1- Ülke gerçekleri düşünülmeden yapılan başta Samsun Ballıca Genel Avlağı olmak üzere Genel ve Devlet AVLAKLARI uygulamalarının iptalini,
2- Ava yasak sahaların (Avlanmanın Yasak Olduğu Sahalar MAK kararları MADDE 9-1 deki sahalar hariç olmak üzere ) ve göçmen kuşlarda avcılığın 7 gün serbest olmamasının Ülkemizdeki Yerel Yaban hayatına olan olumsuz baskılarının bir an önce sonlandırılması için iptalini,
3- MAK’ın ( Merkez Av Koimsyonu) Av ve Doğa konusunda uzman kurumlarca oluşturulmasının, Av ve Yaban Hayatı konfederasyonunun ( AYHAK) uygun görmediği kararların uygulanmamasının gereğini talep ediyorum,
MAK ( Merkez Av Komisyonu) tekrar toplanarak yukarıdaki isteklerime ait gerekli kararları almasını Avını, doğasını ve Yurdunu seven bir avcı olarak, Bu isteklerimin yerine gelebilmesi için Sn Bakanımız Veysel EROĞLU’ nun MAK ı toplantıya çağırmasını saygılarımla talep ediyorum

Adres: ……………… İmza
… / … / 2012

************************************************** ***********************************
Dilekçelerimize verilen cevaplarla birlikte devamında Samsun Avcı Derneklerimiz üye listeleri ile birlikte;
T.C.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ DİLEKÇE KOMİSYONU na Derneklerimiz bazında Başvuru yapılacaktır.
[hr][hr][hr]
Tepkilerini dile getirmek isteyen avcı dostlarımıza teşekkür ederiz, Ayrıca bu dilekçeyi diğer illerdeki GENEL ve DEVLET Avlakları mağduru avcı arkadaşlarımızda kullanabilir....

Dilekçe yada Mail Gönderen Arkadaşlarımız İle İsim Listesi Oluşturmak Adına Burada Paylaşımda Bulunuyoruz...

[b][size=12pt]1.BURAK SEZER
2.RECEP DÖNMEZ
3.BURHAN KESKİN
4.ÇETİN EKREN
5.
.
.
.
.

Recep DÖNMEZ
19.Aralık.2012, 20:00
Gereği yapılmıştır.
Listeye yaz beni dostum...

Burhan KESKİN
19.Aralık.2012, 20:47
Burak kardeşim bilgilendirme için teşekkür ederiz'' Bu mücadeleniz için her zaman avkolik ailesi olarak destek vermeye hazırız İnşalllah sayın bakan gereğini yerine getirir!!

Burak SEZER
19.Aralık.2012, 21:47
Gereği yapılmıştır.
Listeye yaz beni dostum...

Burak kardeşim bilgilendirme için teşekkür ederiz'' Bu mücadeleniz için her zaman avkolik ailesi olarak destek vermeye hazırız İnşalllah sayın bakan gereğini yerine getirir!!

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim abilerim...
Bu sorun sadece bölgesel değil tüm yurdumuz için geçerli..
Diğer bölgelerimiz için de örnek olur inşallah..

Burak SEZER
25.Aralık.2012, 09:00
[b]GÜNCEL

çetin ekren
25.Aralık.2012, 09:22
gerçekten gülmekten başka birşey yapamıyorum burakcım...
dilekçeyi baştan sona okudum ve haklılık payınız %100,
her bölgede aynı sorunlar var...
Erzurumda çat bölgesinde milli park olan bir bölge var ve ben kendimi bildim bileli burası milli parktır...
sözde çengel boynuzlu dağ keçisi(şamua)varmış...(hikaye tabiki)
geçen milli park bölge müdürü ile toplantıda bu bölgenin neden yasak olduğunu neden yıllardır milli park olduğunu bu bölgede hayvan olmadığını söyledik...
aldığımız cevap neydi biliyormusun...
sıkı dur...Bu bölgede kızıl teke var o yüzden milli park dedi...gülermisin ağlarmısın koskaca müdürlük daha o bölgede hangi hayvan var ve neden yıllardır yasak bilmiyor...oysa o bölgede 15 yılı aşkın zamandır tek hayvan görülmemiş...tek envarter çalışlması yapılmamış...
koy yasağı uğraşma milletle...gördüğün avcıya döşe cezayı gitsin...

kardeşim elimizden gelen neyse yaparız...ayrıca bu konudan bende muzdaripim...
sebebine gelince av olan bölgelerin ava yasaklanması demek,ordaki avcıların bu tarafa yönelmesine ve buradaki popilasyonun kimse alınmasın ama gaddarca yok edilmesine neden oluyor...
çünkü dışardan gelen avcının %90 ı ne limit dinliyor nede kural...
milli parklarla görüşmemde karadenizden gelen avcıların yapılan kontrollerinde genelde eksik evrak,limit aşımı ve takozsuz tüfek kullanmaktan doğan cezalar kesildiğini,150 den fazla av tüfeğine takozsuz kullanımdan dolayı el konulduğunu öğrendim...
bu ülke hepimizin biz avımızı kıskanmıyoruz ama böyle şerefsizce davranılmasıda bizlerin dışardan gelen avcı kardeşlerimize olan düşüncelerimizi değiştiriyor...

Burak SEZER
25.Aralık.2012, 14:11
gerçekten gülmekten başka birşey yapamıyorum burakcım...
dilekçeyi baştan sona okudum ve haklılık payınız %100,
her bölgede aynı sorunlar var...
Erzurumda çat bölgesinde milli park olan bir bölge var ve ben kendimi bildim bileli burası milli parktır...
sözde çengel boynuzlu dağ keçisi(şamua)varmış...(hikaye tabiki)
geçen milli park bölge müdürü ile toplantıda bu bölgenin neden yasak olduğunu neden yıllardır milli park olduğunu bu bölgede hayvan olmadığını söyledik...
aldığımız cevap neydi biliyormusun...
sıkı dur...Bu bölgede kızıl teke var o yüzden milli park dedi...gülermisin ağlarmısın koskaca müdürlük daha o bölgede hangi hayvan var ve neden yıllardır yasak bilmiyor...oysa o bölgede 15 yılı aşkın zamandır tek hayvan görülmemiş...tek envarter çalışlması yapılmamış...
koy yasağı uğraşma milletle...gördüğün avcıya döşe cezayı gitsin...

kardeşim elimizden gelen neyse yaparız...ayrıca bu konudan bende muzdaripim...
sebebine gelince av olan bölgelerin ava yasaklanması demek,ordaki avcıların bu tarafa yönelmesine ve buradaki popilasyonun kimse alınmasın ama gaddarca yok edilmesine neden oluyor...
çünkü dışardan gelen avcının %90 ı ne limit dinliyor nede kural...
milli parklarla görüşmemde karadenizden gelen avcıların yapılan kontrollerinde genelde eksik evrak,limit aşımı ve takozsuz tüfek kullanmaktan doğan cezalar kesildiğini,150 den fazla av tüfeğine takozsuz kullanımdan dolayı el konulduğunu öğrendim...
bu ülke hepimizin biz avımızı kıskanmıyoruz ama böyle şerefsizce davranılmasıda bizlerin dışardan gelen avcı kardeşlerimize olan düşüncelerimizi değiştiriyor...

Söylediklerinde çok halısın Çetin ustam...Özellikle Trabzon ve Rize avcıları bölgelerinde avlanma meraları olmadığı ve yakın olduğu için daha çok Erzurum ve Erzincan bölgelerini tercih ediyor ve haliyle bir Erzurum 4-5 ili avcılarını barındırmaya çalışıyor.Bu da o bölgedeki yaban hayatı adına tam bir yıkım oluyor.
Bende bu sene keklik avlarımı Erzurum da yaptım ama iki saatte iki kekliğimi vurup arabaya yol aldım..Gördüğüm manzaralarda öyle avcılar vardı ki sabah hava açmadan ava girip gece karanlığında çıkıyorlardı..E haliyle bölgede de büyük bir sıkıntı oluşturuyor bu yoğunluk...
Ayrıca bazı köy muhtarlarını da tebrik etmeden geçemem.Avcı ile direk münakaşaya girmek yerine Jandarma ile birlikte hareket edip avlarına sahip çıkıyorlar.
Mesela en son gittiğim avda Sergenkaya bölgesindeydim.O bölgenin köy muhtarı jandarma ile irtibata geçerek kontrol yapılmasını istemiş.Kolluk kuvvetleri de av sonunda evraklarımızı kontrol edip limitlerimize baktılar...Çok şükür sorun yaratacak bir durumumuz olmadı olmaz da..
Yani sözün kısası adam gibi avlanana heryerde kapılar açılır.Bu Erzurum için de böyle Samsun için de böyle Trabzon için de..
Şimdilik öyle yada böyle avlanıyoruz ama avcılıktan ve avlanma sisteminden bir haber bakanlık yetkilileri ve milli park görevlileri yüzünden ileride onu da yapamayacağız.
O yüzden tüm yurt için geçerli olan sıkıntılarımız karşısında birlik olup beraber hareket etmemiz gerekiyor..Ben bu bağlamda Samsunlu olsun olmasın dilekçe gönderip tepkisini dile getiren bütün dostlarıma teşekkür ediyorum..