Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ördekmi bizi yiyor bizmi ördeği :D:D

ismail aksu
07.Ocak.2013, 18:21
http://i47.tinypic.com/2gyad81.jpghttp://i48.tinypic.com/1yv7z8.jpghttp://i50.tinypic.com/2n70ck5.jpghttp://i49.tinypic.com/2ag22rc.jpghttp://i50.tinypic.com/2i7qq2o.jpghttp://i50.tinypic.com/34xgizb.jpghttp://i50.tinypic.com/34xgizb.jpghttp://i47.tinypic.com/oivvj4.jpg cumartesi geceden düştük yollara iki buçuk saat yolculuğun ardından vardığımız göle botları şişirip daldık sulara ördek biraz çalıştı ama sonuç 3 ördek vurabildik başlıktada dediğim gibi kim kimim yedi winchester av fişeği 2 ad 30x2=60tl bot aldım=500 tl araba yaktı 180 tl yemek 70tl şimdi bu ördeği yesemmi yemesemmi bu konuya sevgili dayım ibrahim akkaya da güzelbir 4 dört dörtlük dörtlük yazar herkese selam tlf arabada unuttum fazla foto çekemedim haftaya görüşmek ümidiile

Yıldıray İNCE
07.Ocak.2013, 18:39
İsmail kardeşim nasipten fazlası yenmezmiş en azından elinizboş dönmemişsiniz rastgele..........

İBRAHİM AKKAYA
07.Ocak.2013, 19:19
Yav dörtjük yazaçak Hajmi var dayında Dayın ne yaptıki Av varda Vurmuyormusunuz yok yok. :D :D :D :D
Göl bana 6 km 4.5 metre Kayık 9.9 Motor var daha Göle Girmedik.
Vermiyorsa Haluk Ne Yapsın Sultan Mahmut. :D :D :D :D :D

Burhan KESKİN
07.Ocak.2013, 19:28
Devamı gelir inşallah İsmail kardeşim rastgeleyin!

kemal bozkurt
07.Ocak.2013, 21:19
:D :D :D :D :D

Kemal_Uygur
07.Ocak.2013, 22:36
Valla resimlerden gördüğüm kadarıyla o havada çok bile vurulmuş :D
Havasını tutturamamışsınız ;)
Ardı gür olur inşallah. Rastgele...

gsahiner
08.Ocak.2013, 06:43
ah ismail abim ah bu masrafı yapmasaydın bu hafta hirfanlıda bulussaydık botu doldururduk

çetin ekren
08.Ocak.2013, 07:48
av işi gönül işi...
gerisi nasip kısmet meselesi...
elbetteki gidilen avın şekline göre hava şartlarını takip etmek en önemli konulardan biri hele hele konu ördekse bu şartları sağlamak o havayı denk getirmek çok önemli...
resimlerden anlaşılan hiçte ördeğe uygun bir hava değilmiş...o havada kesnlikle ördek çalışmaz...

ismail aksu
08.Ocak.2013, 07:53
İsmail kardeşim nasipten fazlası yenmezmiş en azından elinizboş dönmemişsiniz rastgele..........
teşekkürler yıldıray abim saol

ismail aksu
08.Ocak.2013, 07:56
Yav dörtjük yazaçak Hajmi var dayında Dayın ne yaptıki Av varda Vurmuyormusunuz yok yok. :D :D :D :D
Göl bana 6 km 4.5 metre Kayık 9.9 Motor var daha Göle Girmedik.
Vermiyorsa Haluk Ne Yapsın Sultan Mahmut. :D :D :D :D :D
dayı hudubetlik vardı haluk verdide bende bir sorun fişekmi sert geldi alamadım manke haftamdı 30 mt 40 mt atışlar yaptım mührelerin üstüne gelen ördeklere pike yapıp karavana şansızdım hanımın gazabına uğradım ahımı tuutu ne:D

ismail aksu
08.Ocak.2013, 07:59
Valla resimlerden gördüğüm kadarıyla o havada çok bile vurulmuş :D
Havasını tutturamamışsınız ;)
Ardı gür olur inşallah. Rastgele...
kemal kardeşim gitmeden 3 gün haava tahmin raporunu aktarıyorum sibikerin söylediği cumartesi pazar yoğun karyağısı sen olsan neyaparsın zaten bu meterolojidekiler bi havalarda ya hadi hayırlısı bu hükümet geldi geleli tutmuyor tahminleri:D

ismail aksu
08.Ocak.2013, 08:01
ah ismail abim ah bu masrafı yapmasaydın bu hafta hirfanlıda bulussaydık botu doldururduk
gültekin fotolar oraya aittir kardeşim selamlar kuş çok kenara pek yanaşmıyor gölün ortasında

ismail aksu
08.Ocak.2013, 08:03
av işi gönül işi...
gerisi nasip kısmet meselesi...
elbetteki gidilen avın şekline göre hava şartlarını takip etmek en önemli konulardan biri hele hele konu ördekse bu şartları sağlamak o havayı denk getirmek çok önemli...
resimlerden anlaşılan hiçte ördeğe uygun bir hava değilmiş...o havada kesnlikle ördek çalışmaz...

doğru başkanım bizimkisi latife işin parası pulunu düşünsek bu işe gönülvermeyiz herkesin başında ona baksan köpeğe her ay 75 tl mama vs vs vs selamlar meteroloji yanılttı dediğin gibi kısmet

ismail aksu
08.Ocak.2013, 08:08
Devamı gelir inşallah İsmail kardeşim rastgeleyin!
inşallah burhan abim inşallah hava yağarsa gideriz niğdeden çıkarken nebiçim kar yağıyordu oraya vardık hava yaz havası neyse durmak yok yola devamm selamlar abim

çetin ekren
08.Ocak.2013, 08:16
bence gelin erzuruma size ördek avı yaptırayım...
nasılsa hergün ördek havası,nasılsa hergün yağışın kralı...
kar,tipi,boran ne ararsanız var...

ismail aksu
08.Ocak.2013, 08:20
birde fişek tavsiyeleriniz ne olur 34gr 4no winçhester attım hiçmemnun kalmadım şapırt ediyor düşmüyor kuş 3şok takılıydı 66 namlu sizce ne kullanmalıyım birde bu özkursanın ördek özel fişeğini kullanan varmı yada ne marka kaç gr kaç no kullanılmalı şok hava sabah çok soğuktu 20 mt saçmalar attımmı dökülüyor su kesiyor saçmayı

ismail aksu
08.Ocak.2013, 08:27

başkanım nazik davetine canı gönülden teşekkür ederim kuşla ilgili bir sıkıntımız yok istemediğin kadar çoktu hemen hemen gördüğüm tüm sürülerde kirik küçük ördek görmedim hep büyüktü ama havanın azizliği niğde erzurum arası758x2=1516km biraz uzaksın başkanım selamlar

gsahiner
08.Ocak.2013, 08:29
gültekin fotolar oraya aittir kardeşim selamlar kuş çok kenara pek yanaşmıyor gölün ortasında

anladım abicim hayırlısı olsun kuyular köyünden yanaşacaktın oras biraz daha iyi diye biliyorum

çetin ekren
08.Ocak.2013, 08:32
hava şartlarına göre ve tüfeğin namlu şokuna bağlı fişek kullanman gerek...
ben halen burda 32 gr.fişek kullanırken sen neden orda 34 gr.fişek kullanıyorsun...(tüfeğim otomotik)
belki çoğu kişi garipseyecek ama 32 gr.7 numara keçe tapa kullanıyorum...malum tüfeğimin iç şoku 18.30 olduğundan mobil şok olarak ister3,ister 5 kullanayım birşey ifade etmiyor...

çetin ekren
08.Ocak.2013, 08:34

başkanım nazik davetine canı gönülden teşekkür ederim kuşla ilgili bir sıkıntımız yok istemediğin kadar çoktu hemen hemen gördüğüm tüm sürülerde kirik küçük ördek görmedim hep büyüktü ama havanın azizliği niğde erzurum arası758x2=1516km biraz uzaksın başkanım selamlar

bak işte hep bana uzaksın diyorlar...
yaw ben niye uzak olayım ben çok yakınım siz uzaktasınız...
avcısınız bulunduğunuz yerde av yok...av burda,bende burdayım...
kim uzak o zaman...

ali38
08.Ocak.2013, 14:03
İsmail im gel diyoz gelmiyon kardeş şimdi gidecen işte tam zamanı :) hafta sonu yayınlarım

Recep DÖNMEZ
08.Ocak.2013, 14:10
Nasibe düşene şükretmek lazım.
Av işinde hesap,kitap olmaz,bu iş gönül işi,
Hiçbirimiz bu kadar çileyi vuracağımız avın eti için çekmiyoruz değilmi,
Ben işin latifesi olsun diye kabarık bir hesap çıkardığınıza inanıyorum.
İnşallah birdahaki sefere bol avlar yaparsınız...

ismail aksu
08.Ocak.2013, 14:20
Nasibe düşene şükretmek lazım.
Av işinde hesap,kitap olmaz,bu iş gönül işi,
Hiçbirimiz bu kadar çileyi vuracağımız avın eti için çekmiyoruz değilmi,
Ben işin latifesi olsun diye kabarık bir hesap çıkardığınıza inanıyorum.
İnşallah birdahaki sefere bol avlar yaparsınız...
herzaman şükrederiz recep abi onda bir şüpemiz yok niyet hayır akıbet hayır deriz ben latife olsun diye sadece o gün için harcadığım meblayı yukardada yazdım emin olabilirsin fazlası var eksiği yok 2 ad farklı düdük 1 ad kasık çizmesi vsvs o gü içinde harcadığım meblaa etinde olsam gider o paraya 2 kuzu eder yanlışmıyım abi ben sadece hani bu kadar dedim para verdik ne tatlı olur bu kıll yoksa farklı birşey yok olayın altında farklı birşey rasam ne bu camiada nede bu sitede olurdum adımda duyulmaz adı duyulmayan gece ci farcı bohçacı olurdu selamlar recep abim ellerinden öperim ALLAH a emanetol

Mesut BÜLBÜL
08.Ocak.2013, 16:29
maşşallah kardeşim güzel kareleri cekmiş bizlerle paylaşmışsın anlaşılan epey pahalıya mal olmuş zevkin ucuzu yok bu bir gercek ama hayırlısı olsun diyelim zavklerimiz pahalı vede riskli bunu böyle bilelim selamlar sayğılar

ismail aksu
08.Ocak.2013, 16:46
maşşallah kardeşim güzel kareleri cekmiş bizlerle paylaşmışsın anlaşılan epey pahalıya mal olmuş zevkin ucuzu yok bu bir gercek ama hayırlısı olsun diyelim zavklerimiz pahalı vede riskli bunu böyle bilelim selamlar sayğılar
çok teşekkürler mesut abim selamlar sağlıcakla

Oktay AKÇAKMAK
08.Ocak.2013, 17:51
sevgili ismail kardeşim fişeğinde gramajında doğru namlu 71-76 olsa daha iyi olurdu ama siz sabah fafarında alacakaranlıkta av alanındamıydınız onu merak ettim vede ortalama kaç kuşa fişek sıktın tahminen...kıl ördek salak bir hayvandır zaten bitane vur suya at hepsi üstünde döner yoksa sen mankeleri bol attında bitanemi vurdun...neyse yinede bundan sonrasına rasgele...ama biraz adamın kıçı donacak popsu ıslanacak ki ördek avı yapabilesin dostum bak aynı günün akşam kızatısı daha güzel av yaptırırdı ama onuda beklemediniz sanırım...olur olur böyle şeyler bidahakine inşallah

ismail aksu
08.Ocak.2013, 18:12
sevgili ismail kardeşim fişeğinde gramajında doğru namlu 71-76 olsa daha iyi olurdu ama siz sabah fafarında alacakaranlıkta av alanındamıydınız onu merak ettim vede ortalama kaç kuşa fişek sıktın tahminen...kıl ördek salak bir hayvandır zaten bitane vur suya at hepsi üstünde döner yoksa sen mankeleri bol attında bitanemi vurdun...neyse yinede bundan sonrasına rasgele...ama biraz adamın kıçı donacak popsu ıslanacak ki ördek avı yapabilesin dostum bak aynı günün akşam kızatısı daha güzel av yaptırırdı ama onuda beklemediniz sanırım...olur olur böyle şeyler bidahakine inşallah
komutanım sabah avın da mührelerin yanına konan kıldan vurdum bunun gibi çok kırmızı kafalı olanlar vardı deniz ördeği çoktu tüfek atılmadığına hemen mührelere atıyor konarken konmak üzereyken çok attım yad değiyor bazen sesi geliyor şapırt ediyor düşmüyor ama sabah soğuktu 20 mt saçma dökülüyor pozemi alsam diye düşünmüyor diilim komutanım

Oktay AKÇAKMAK
08.Ocak.2013, 19:32
şimdi beni iyi dinle ismailim söyleyeceklerim bir tavsiyedir sadece...birincisi avcıların şöyle bir sözü var hep saçma bulmuşumdur....87 yılından beri av yaparım ki ördek avı en sevdiğim ve en çok gittiğim avlardan biridir...daha ben bu saçmanın şapırt ettğini duymadım duyamadım...niye dersen tüfek patladığında saniyede 450 m/sn hız yaparki silah sesinden saçmanın kuşa çarptığını ayırt edemezsin biribirine karışır ses...ayrıca saçma kuşa çarptığında öyle bir ses çıkmaz ...ikincisi antepte çok soğuk havada da av yaptım eyer saçman winchester ise saçma 20 metrede dökülmez o senin vuramamandan kaynaklı bir sorunki normaldir..çünki ördek avı zor bir avdır ve tecrübe ister..kırmızı başlara gelince iki cins kırmızı başlı vardır orada biri elmabaştır kafası kiremit kırmısıdır ikinciside fiyu ördektir kafasının ortasında sarı hat vardır...ve deniz değil derin tatlısu ördeğidir...sonuçta bir sabah kızartısını kaçırmayacaksın2..mühreyi v şeklinde dizeceksin...3..düdüğü uzun tek ses şeklinde gııııııııııı diye gırtlaktan nefes vererek üfleyeceksin 4..tüfeğin namlusu uzun olacak5...saçmayı 34 gr.5-6. kullanacaksın..kamuflajın uygun olacak yüz masken olacak hatta antifar gözlük takacaksın...hadi şimdide vurmada görelim...rasgele aslanım...kızmadın dimi,

gsahiner
09.Ocak.2013, 06:07
şimdi beni iyi dinle ismailim söyleyeceklerim bir tavsiyedir sadece...birincisi avcıların şöyle bir sözü var hep saçma bulmuşumdur....87 yılından beri av yaparım ki ördek avı en sevdiğim ve en çok gittiğim avlardan biridir...daha ben bu saçmanın şapırt ettğini duymadım duyamadım...niye dersen tüfek patladığında saniyede 450 m/sn hız yaparki silah sesinden saçmanın kuşa çarptığını ayırt edemezsin biribirine karışır ses...ayrıca saçma kuşa çarptığında öyle bir ses çıkmaz ...ikincisi antepte çok soğuk havada da av yaptım eyer saçman winchester ise saçma 20 metrede dökülmez o senin vuramamandan kaynaklı bir sorunki normaldir..çünki ördek avı zor bir avdır ve tecrübe ister..kırmızı başlara gelince iki cins kırmızı başlı vardır orada biri elmabaştır kafası kiremit kırmısıdır ikinciside fiyu ördektir kafasının ortasında sarı hat vardır...ve deniz değil derin tatlısu ördeğidir...sonuçta bir sabah kızartısını kaçırmayacaksın2..mühreyi v şeklinde dizeceksin...3..düdüğü uzun tek ses şeklinde gııııııııııı diye gırtlaktan nefes vererek üfleyeceksin 4..tüfeğin namlusu uzun olacak5...saçmayı 34 gr.5-6. kullanacaksın..kamuflajın uygun olacak yüz masken olacak hatta antifar gözlük takacaksın...hadi şimdide vurmada görelim...rasgele aslanım...kızmadın dimi,

ali38
09.Ocak.2013, 07:28
Barajda avlanıyorsun ya adamı oda çok aldatır mesafe göründüğü kadar yakın olmayabilir Oktay komutanımında söylediği gibi ördek avı tecrübe ister

ismail aksu
09.Ocak.2013, 08:40

hz ali derki bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum ben böyle adama değil kızmak ne haddime elini öper başıma koyarım komutanım şapırt sesine gelince imperial 0/6 attımmı kanatlardan busesi ben çok duydum aynen şappırt yapıyor hem vallahi hem billahi komutanım selamlar

ismail aksu
09.Ocak.2013, 08:44
bende 4 senedir ördek avı yapıyorum ilkdefa ördeğe tüfek atmıyorum yüzlerce trap ta fişek attım mesafe olarak komutanımaz çok biliyorum arazide diktiğim hedefe attım saçma sayısı düşüş mesafesi suya diktiğim attığım hedefe değen mesafe saçma gurupmanı çok çok değişiyor suyun sabahki ayzı saçmayı 15 mt dökülüyor azisabet ettiriyor dökülerek gitmesi artıyor yine hedefe gidiyor ama arazideki kadar diil 60 mt otomatikle soda şişesini parçalıyor mesela bunun gibi

ismail aksu
09.Ocak.2013, 08:48
Barajda avlanıyorsun ya adamı oda çok aldatır mesafe göründüğü kadar yakın olmayabilir Oktay komutanımında söylediği gibi ördek avı tecrübe ister
aynen ali bu haftayı manke haftam ilan ediyorum beki keklik avcısı olarak saat lerce zirvelere yürüyüp far diye çıkan kekliklere güzel tüfek atan birisiyim mührelerin yanına konan ördeği vuramadım 30 mt den yani tüfek atmaya mecalin kalmazken burda duru farklı gerneşe gerile tüfek atıyorsun ama vuramadım çok güldüm kendi kendime nasipten öte yol yok benim tüfeğim varsa onunda yaradan var tüfek atmak bile büyük keyif boş ver selamlar kardeşim

ali38
09.Ocak.2013, 11:59
aynen ali bu haftayı manke haftam ilan ediyorum beki keklik avcısı olarak saat lerce zirvelere yürüyüp far diye çıkan kekliklere güzel tüfek atan birisiyim mührelerin yanına konan ördeği vuramadım 30 mt den yani tüfek atmaya mecalin kalmazken burda duru farklı gerneşe gerile tüfek atıyorsun ama vuramadım çok güldüm kendi kendime nasipten öte yol yok benim tüfeğim varsa onunda yaradan var tüfek atmak bile büyük keyif boş ver selamlar kardeşim

Kardeşim ördek avında o mankeler bol bol yaşanır bende yaşıyom emin ol :) :) birde bazı kuşlar elmabaş,patka gibi bunlar çok hızlı uçar ama barajda avlarken yavaş gibi görünür dikkat et ona.