PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru av köpeği secimi pointer.

ADAPAZARLI AVCI
17.Nisan.2008, 08:14
SELAM ARKADAŞLAR VE YETİŞTİRİCİ USTALAR.

YAKIN ZAMANDA BİR İNGİLİZ POİNTER YAVRU ALACAM ALLAH NASİP VERİRSE.

YAVRU SECERKEN ALIR KEN NELERE DIKKAT ETMELIYIZ?. FIZIKSEL OLARAK. 40 GUNLUK OLUNCA ALIRIM NASIP OLURSA.

ADAPAZARINDAN SAYGILAR SELAMLAR.

Mustafa ÇİL
17.Nisan.2008, 09:38
SEÇME HAKKIN VARSA
SADECE 40 GÜNLÜK YAVRUNUN NESİNE BAKARSIN GARDAŞ
DİĞER YAVRULARDAN AYRI GEZİYOR İSE MERAKLI İSE VE ANNE BABAYA BAKARAK NE İSTEDİĞİNİ %50 BULURSUN
DİYE DÜŞÜNÜYORUM

SENDE İLLA K.KAFA VEYA S.KAFA DİYENLERDEN SEN O BAŞKA

ADAPAZARLI AVCI
17.Nisan.2008, 10:19
mustafa bey bizde biliyoruz. ama iyi kokulu olanını nasıl anlarız.
saygılar. birde saglıklı olanı

Mustafa ÇİL
17.Nisan.2008, 11:43
kokulu köpeği ben 40 gnlükken ayırırm diyen arkadaş varsa ona sorsak daha güzel olur gardaşım
biz hep uzun kokulu olanları ayırma çalışırız amma
genelde köpekleri en az 3 aylık olana kadar elde tutmaya gayret ederiz
onun için dedim biraz meraklı olanı seçin diye

cemal soydemir
17.Nisan.2008, 12:36
doğumundan itibaren izledim abi gözlemlerim hareketli ,meraklı,rekabet eden,mücadeleci,kilosu boyu fiziksel yapısı yerinde olan göbek bağı olmayan bir yavruyu seç derim .Mustafa abime selamlar koku olayı hemen anlaşılmaz oda avda belli olur yakın kokulumu uzak kokulumu kokusuna göre ferma değerlendirmesi yerdenmi havadanmı kokulu bunlar işin detayları ve hiç bir yavrunun avlanma ve koku kabiliyeti 40 günlükken anlanmaz

avcikardes35
17.Nisan.2008, 13:40
kokusunu 3-4 aylık olmadan anlaşılmaz

Mustafa ÇİL
17.Nisan.2008, 17:31
ŞİMDİ DAHA KOLAY SEÇECEKSİN MUTLAKA
SAĞOLUN ARKADAŞLAR

17.Nisan.2008, 17:43
hareketlı ve en kucugunu al:)

ADAPAZARLI AVCI
18.Nisan.2008, 06:29
ARKADAŞLAR VERDİĞİNİZ BLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.

ARKADAŞALAR YAVRUYU ALACAM NASİP OLURSA YAVRUNUN NERELERINE BAKILIR

AVCI BIR ARKASIM DEDIHI BIRSEY VAR BURUN SIYAH OLSUN DIYOR. ISLAK NEMLI.

KUYRUK INCE VE ARKA DIZINE KADAR. OLSUN DEDI. SİZCE NASIL OLUR BİLGİ PAYLAŞALIM.

BİLGİ ALIŞ VERİŞİ YAPIYORUZ SAYGILAR SELAMLAR ADAPAZARINDAN.

NOT : 1996 YILINDA POİNTER YAVRU ALDIM YAVRULARIN EN CILIZI EN KÜÇÜĞÜNÜ BANA VERDİLER .

10 SENE AVLANDIM EN İYİ YAVRU O CIKTI. .FİKİRLERİNİZİ BİLGİLERİNİZİ BEKLERİM ARKADAŞLAR.

25.Nisan.2008, 19:53
Valla Enver abi ilk önce alacağın yavrunun seceresi ne düzeyde?
Anne,Baba avları nasıl,kokuları ne düzeyde?
Gercekten Safkan bir ırktan gelme bir soy mu?Yoksa aralarında kırılma varmı?

Bir ara anne babayı görmeye gidelim beraber,fizibilitesini yapalım arazidehttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/smiley.gif
İşte o zaman anlarız doğacak yavruların ne düzeyde bir av köpeği olacağını...

ASALET SURETTE DEĞİL, KANDADIR

İsmail ÇIKRIKÇI
25.Nisan.2008, 21:20
Bilmem katılırmısınız benim ustalarımdan aldığım nasihat yavru seçerken yavrunun ayak altı
tabanları kara taban olsun derler beyaz olursa ince olur dikenli tarlada zor gezer derler?
Ben böyle bir köpekle 11 yıl avlandım beni avcı yapan o köpektir Bıldırcında deve dikeni derler
öyle tarlayı hiç sevmezdi yerli bir ırktı bu ayrıntıyı dikkate alabilirsin.

osman seyfeli
26.Nisan.2008, 07:15
bide şöyle bi olay var abi bu güzercindede böle oluyo genelde kopektede yavruların en kuçüğ biraz zamandan sonra en aktıf olanı oluyo izlenimim.ama ustalar daha i bilir.

aliihsan.emet
26.Nisan.2008, 14:44
SELAMÜN ALEYKÜM enver kardeş ,diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum hepsi doğru teşisler ben kendi nacizane fikrimide söyleyim ben kendime enik alırken şuna çok dikkat etmeye özen gösteririm BABA ve ANNE avlanıyormu yoksa damızlıkmı, gebelik dönemi bence en önemli dönem mümkünse o dişiyi son 15 veya 20 gün kalana kadar ava götürmek inanın çok büyük fark oluyor ben kendim bizat denedim enikler anne karnındayken onu yani avı genlerine geciyor kısaca size şunu tavsiye ederim alacağınız eniğin doğmadan önceki dönemi dişi av sezonu içinde gebelik yaşarsa çok fark ediyor buda benden ufak bir tiyo genede siz bilirsiniz .CÜMLETEN ALLAHA EMANET OLUN.

Adil Karakus
27.Nisan.2008, 15:11
Enver kardeşim arkadaşlarımızın hepside çok kıymetli tavsiyelerde ve bilgi paylaşımlarında bulunmuş bu teknik konulara ilave edecek bir şeyim yok,fakat enik alacağın kişinin sana güven vermesi ve senin ondan aldığın elektriğe istinaden senin ona güvenmen ,bu çok önemli kardeşim işte bu detaydan dolayı ben Türkiyede bu işi yapan önemli kişiler arasından en sonunda bir kişide karar kıldım ve şu anda o arkadaşımızın sayesindede bu sitedeyim güven,güven,güven

saygılar

osman seyfeli
28.Nisan.2008, 06:30
adil abi çok haklısın bunun üzerine daha söylecek birşey yok sanırım.

05.Mayıs.2008, 07:18
slm arkadaşlar eski büyüklerim dedelerimiz bana demiştiki yavru seçerken en iyi koku alan yavruyu anlamak için bir tabağın içine biraz süt koyup yavruların yanına koyup süt kokusuna en çabuk gelen enik en iyi koku alan köpektir. bence mantıklı yardımcı olabildiysem ne mutlu bana saygılarım la.

ADAPAZARLI AVCI
05.Mayıs.2008, 07:24
PAYLAŞIM İÇİN ARKADAŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM ÖĞRENMEK AYIP DEHIL ÖĞRENMEMEK AYIP.

ADAPAZARINDAN HER5KESE SELAMLAR SAYGILAR

fevzi dursun
12.Mayıs.2008, 20:13
yukarıda bir çok arkadaşlarımın paylaşımları tam isabet üstünde bir yavru seçimi ama
valla arkadaşım birazda şans.
çok uyuz görünen bir köpekte çok iyi bir köpek çıkabiliyor
yanlız baba iyi olacak. yavrular genelde babaya çeker.
birde köpek ne kadar iyi olusa olsun bu senin yetiştirmene bağlı.
çok iyi bir köpeği yetiştiremezsen ondan verim alamazsın
ama bence sen daha önce yavru köpek yetiştirmediysen. yavru köpek yetiştirmek çok meşakatlı yani zor bir iş. iki av sezonun boşa gidiyor. bence yetişkin bir köpek alsan daha iyi olur.

ulasatasoy
20.Mayıs.2008, 09:02
Yavrular oyun oynamaya başladığında üste çıkan yavru hangisi ise baskın yavru odur. Diğerlerini altına alır. Bazen canlarını yakar.Kulaklarını ısırır.:) Boy postan ,cinsten (Erkek, dişi) ziyade bu üstünlük ileri yaşlarda da sürer gider. Yavru seçme imkanım olduğu zamanlarda hep bunu göz önünde bulundurdum. Özellikle dişi köpekler erkeklere göre önce gelişir ve önce ava alışır. Sahibine çok daha sadık olur. Laf dinler.:)

ADAPAZARLI AVCI
06.Haziran.2008, 07:00
HEPİMİZ BİRŞEYLER YAZDIK VE ÇOK GÜZEL OLDU HERKESİN FİKİRLERİ ÇOK İYİ VE MANTIKLI

ŞİMDİ MODÖRÖTÖR ARKADAŞLARDAN BU BİLGİLERİ TOPARLAYIP BİR SAYFA YAZARLARSA. SAYFAMIZIN BIR KÖŞESİNDE

NASIL OLUR. BENCE GÜZEL OLUR. YAVRU KÖPEK ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR. BİLGİ VERMİŞ

OLUNUR .DEHİLMİ.

MODORÖTÖR ARKADAŞA ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM.

ADAPAZARINDAN HERKESE SELAMLAR SAYGILAR.

not avcı tüfehi ile dehil köpeği ile başarılı olur.

Sebahattin AVCI
27.Ağustos.2008, 20:49
ENVER BEY DEDİĞİNİZ GİBİ ÖĞRENMEMEK AYIP AMA BEN CANI GÖNÜLDEN KISACA ADİL ABİMİN YAZDIGINA KATILIYORUM DOST VE GÜVEN

dadak_e
28.Ağustos.2008, 06:44
abicim nasıl köpek alıcağın senin avlanma sitilinle alakalı sen köpeğin peşinden koşmayı sevenlerden isen yüksek tempolu bi av istiyorisen en hareketlisini en yaramazını seç ama normal yavaş yavaş zevkini çıkara çıkara bi av istiyorisen biraz daha gelişimi diğerlerine göre daha minyon olan pek kardeşleriyle oynamıyan ve mama verildiğinde en önde gelenini seç. bizler genelde ferma ferma peşine gördüğümüzde koşmaya alıştığımız için en hareketlisini seçeriz ve ondan sonrada koş otarafa koş butarafa erzurumdan selam ve sayğılarla

26.Şubat.2009, 18:04
annenın memesını cbuk bulanı al derler ama bılmıom yani......gözune en guzel glenı al işte bu bi şans işi.......allahın dediği olur abicim