PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tahtalı gören varmı ?

23.Ocak.2013, 07:52
Abilerim arkadaşlarım;

Sorularım, kafama takılan ve hayret ettiğim şeyler var ve bunları sizinle paylaşmak istedim. Hem tartılma konusu olur hem hepimiz bilgilenmiş oluruz anlamında.

İlk konu tahtalı güvercini: Soğukların başlaması ile birlikte tahtalılar çukurovaya inerdi. Eski avcı büyüklerimizin tabiri ile toroslara kar düştümü kuş ovada olur derlerdi. Evim Adanada ve hergün mersine gidiş geliş yapıyorum şehirin dışında çalışıyoruz ve bugüne kadar hiç tahtalıya rastlamadım nerede bu kuşlar gören duyan varmı yada ovaya indide benmi denk gelmedim hiç. ?

İkinci konu keklik ve turaç: Berberlerin kulağı delik olur traş olmaya gittiğimde öyle birşey anlattıki ağzım açık kaldı. 3 gün önce 2 kişi geldi mekan vermeyim felan yerde şu kadar turaç vurdum şöyle oldu böyle oldu diye arkadaşına anlatıyormuş traş olurken. Diğeride kekliği turaç'ı avlamanın daha kolay yolu var sobadan çıkan külü yere dök içine tırıvırı dediğimiz amatör balıkçıların lanet ettiği bi misina var çoğumuz biliriz külün içerisine onu koyuyormuş. Keklik turaç küle gelirmiş severmiş külde oynamayı aslı varmı severmi külü bilmem bilmem ama bu şekilde avlıyorlarmış tırıvırıya takılıp kalıyormuş hayvan kaçamıyormuş birde Adanada ava yasak olan bir yer var su kuşları tahtalı vs kuşların tünediği bir yer hava kararmadan 2-3 saat önce oraya gidiyorlarmış çalıların içine yatarak havalı tüfek ile tünemeye gelen veya su kenarına çekilen kuşları avlıyorlarmış . Bunları duyunca gözüm fal taşı gibi açıldı yerini mekanını neden öğrenmedin baskın yaptırıdık dedim ama berberimde haklı bu yaşına kadar eline tüfek almamış daha turaçın ne olduğunu bile bilmiyor.Devamlı müşteride değilllermiş traş bitene kadar ağız dolusu saydırdım elden başka birşey gelmedi.

Üçüncü konu tüfeklerdeki kalite: Bu tamamen benim kişisel görüşüm Tüfek alan arkadaşlarımın tüfeklerine baktığımda (genelde araştırmadan incelemeden alanların) türkiyede isim yapmış çok iyi firmaların tüfeklerinde bile hiç birisinde kalite göremedim. Kimisinin nişan hattı bozuk kasa üzerindeki nişan hattı çizgileri ile namludaki bant çizgileri birbirini karşılamıyor vs vs. Av baayilerinde incelediğim süperpozeler keza aynı malzeme kalitesini bilemem ama dıştan görünüş açıp kapatırken çıkan ses bile berbat geldi bana seri üretime geçince eski kalite kalmadı diye düşünür oldum. Sizin düşünceleriniz görüşleriniz nedir bu konularda.

Saygılar.

23.Ocak.2013, 10:09
Ali bey tahtalı konusunda geçen hafta GAZİANTEPTE epey sürü gördüm birkaç kuş ta vurma şansımız oldu orda epey polilasyon mevcut
turaç ve keklik konusunda evet keklik TÜRKİYE geelinde sıkıntılı antepte bile kekliğe gitmedik herkes bu konuda kan ağlıyor
turaç avlamak kekliğe göre daha kolay güzel bir köpekle sık sazlıklarda bulması ve vurması kolay bir kuş ve malesef popilasyonu çok az antepte yol kenarında birkaçına rasgelmiştik ama malum avı il genelinde yasak bohçacılar için tüm avlar serbest malesef
öte yandan havalı tüfekle avlanmakta kesinlikle yasak ama su kenarında veya başka bir yerde uykuya geçecek hayvanları avlayan gece avı yapan çok bohçacı mevcut
bunlara karşı yapılacak en güzel şey anında ihpar etmek gerekli cezayı zaten milli parklar verecektir

veyselll
23.Ocak.2013, 15:49
tahtalı buralarda gecenkı karda boldu. Gunluk 50 lı 100 lu 10 15 suru guruyordum ama kus cok uzak sıkı yemıs cok yuksek gecıyordu. Avını pek sevmem.

Keklık olayına gelınce utanmaz herıfler bırde orda burda anlatıyor vay efendım su kadar vurdum soyle yaptım dıye. Hıılekarlıgın adını avcılık koydular.

Tufek olayında sıze katılıyorum. turkıyede ısı saglam yapan fırma bır elın parmagını gecmez. Zatende yerlı tufek alacaklar once ucuzunu arıyor. Bellı paraları temın eden zaten 2 el avrupa alıyor. Tabı kac tanesı namlu ıc capını arastırıyor o ayrı konu. Ulkemızde bırde su sorun var. Ucuz tufek ureten fırmalar av bayılerıne daha fazla kar sunuyor. Bır ıkıncı konu kalıtelı bır yerlı tufek alıp 2 sene musterı bekleyeceklerıne kalıtesız ama ucuz tufekler alıp cabuk satıyorlar.

ibrahim ozel
23.Ocak.2013, 17:00
Burda var bu kuştan eskiden avını pek sevmezdim ama Gaziantep'de bir yemeğini öğrendim ki sanırım artık bu ava başlayacağım hatta özellikle bu kuşun avına gideceğim...

Oktay AKÇAKMAK
23.Ocak.2013, 19:27
ibrahim şu resimleri nezaman atacaksınız kardeş tahatalılarda varya içinde

ibrahim ozel
23.Ocak.2013, 19:56
Bülent atacak sanırım abi konuyu o açacak ben unutmuşum konu nasıl açılıyor :)

24.Ocak.2013, 05:45
İbrahim abi yemesini pek bilmem bana taştan yumuşak ne olursa olsun değirmen öğütüyor :) Ama avı çok hoşuma gidiyor tahtalının abi ya. Veysel kardeş daha ne sahtekarlıklar varmış hepsini yazmadım örnek olmasın diye duyunca insanın ağzı açık kalıyor. Tüfek konusunda son bir tüfek var aklımda onada bakacam yine iç açıcı olmazsa fabrikaya gidip özel sipariş verecem onuda yapmazlarsa welcome avrupa tüfek :)

24.Ocak.2013, 06:14
Alibey tüfek konusunda elimden gelen birşey olursa yardımcı olurum
komutanım ben konu açmayı pek beceremem sen büyüksü sen buyur :D

ibrahim ozel
24.Ocak.2013, 14:25
Paşam satılık köpeğim yok olsa araya antep resimlerini sıkıştırırdım ama malesef :)

25.Ocak.2013, 06:16
Bülent abi mutlaka fikrilerinizi görüşlerinizi alacağım abi.

yasin UZUN
28.Ocak.2013, 19:43
bu yıl heryer aynı abi antalya bölgeside boş. geçen seneki kuşun çeyreği anca var