Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım? ferma ?
yasin UZUN
28.Ocak.2013, 19:56
değerli büyüklerime küçük bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.3 aylık iki tane pointer eğitmekteyim.herkeste olduğu gibi fermada kalmama aceleci davranma problemi var. köpekler büyüdükce bu oturacaktır biliyorm ama. uzun fermalı bi köpek eğitmek için nasıl bir yol izlemeliyim ferma konusunda ? tecrübeli ustalarımdan yardım bekliyorum
ibrahim ozel
28.Ocak.2013, 21:08
köpeğin 5 aylık olsun gereğini yaparız paşam o daha bebek...
veyselll
28.Ocak.2013, 21:28
3 aylık kopek neye ferma verıyo merak ettım
gsahiner
29.Ocak.2013, 06:12
2-3 ay sonra tekrar sor soruyu yasin bey
yucelmert
29.Ocak.2013, 17:48
köpeğin 5 aylık olsun gereğini yaparız paşam o daha bebek...
komutan gerekeni söylemiş, daha 3-4 yaşındaki bir çocuğu tek ayak üstünde ne kadar bekletirsen o köpeklerde o kadar bekler, bırak önce etrafı keşfetsin karakteri otursun :D
değerli büyüklerime küçük bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.3 aylık iki tane pointer eğitmekteyim.herkeste olduğu gibi fermada kalmama aceleci davranma problemi var. köpekler büyüdükce bu oturacaktır biliyorm ama. uzun fermalı bi köpek eğitmek için nasıl bir yol izlemeliyim ferma konusunda ? tecrübeli ustalarımdan yardım bekliyorum
Ferma konusunda çok acele ediyorsun Yasin. Bir kere yapılmaması gereken iki şeyi yapıyorsun ve daha çok çok erken. Birincisi iki yavru köpeği yetiştirmek gerçekten çok zordur. Çünkü hayvanın konsantrasyonu, dikkat süresi çok kısadır.İkincisi Sen köpeği yapamayacağı bir şeye zorluyorsun. Pointer köpeğin en erken eğitimi 6. aydır. Bir de bu yaştan fermaya aporta zorlarsan kuşa erken dalma, kuş sıkma gibi ilerde onarımı çok zor arızalara da sebebiyet verebilirsin. Daha önceden köpek yetiştirdin mi bilmiyorum. Pointer bir köpeği fermaya zorlamak bana göre son derece gereksiz bir şeydir. Çünkü kanı iyiyse ferma onun genlerinde vardır.
Bak zorunlu aport vardır, ama zorunlu ferma diye bir şey yoktur. Çünkü ferma avı yakalayabilmek için yapılan içgüdüsel bir davranış biçmidir. O yüzden sakın ama sakın köpeği oltayla oynatıp ferma verdirmeye çalışma. Köpeğin fermasını bozarsın. Çünkü bu işin profesyonelleri bilirler ki oltayı çok kısa süre oynattıktan sonra hayvan görsel fermaya alışmasın diye kokuya ferma çalışmasına geçerler. Bu işi bilmeden yaparsan köpeği bozarsın.
Bir arkadaşım İngiltere'de pointer kulübü başkanına telefon açıp getirttiği köpeklerin 6 aylık olmasına rağmen hala ava başlamadığını söyledi. Adamın verdiği cevap "Are you crazy?" (Siz deli misiniz?) "1 yaşından önce köpek meraya çıkartılmaz. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey. Gel, otur, yat, bekle... komutuyla temel itaat eğitimi vermek, köpeği bol bol sevmektir."
Senin köpekler üç aylık, sen sezon başını bekle . Köpeklere bir şey öğretme. Kanı iyiyse köpek av yapar merak etme.Bir de iki köpeği birden eğitme ava götürme. Çünkü köpekler hep oyuna sardıracaklar, sana da saç baş yoldurtacaklardır. Sabırlı ol, acele etme. Denizli'den selamlar...
İbrahim abi ve oğuz abi konuyu en iyi şekilde anlatmış.
yasin UZUN
31.Ocak.2013, 16:58
[quote author=Yasin UZUN link=topic=19322.msg211237#msg211237 date=1359406596]
[color=navy][b] Ferma konusunda çok acele ediyorsun Yasin. Bir kere yapılmaması gereken iki şeyi yapıyorsun ve daha çok çok erken. Birincisi iki yavru köpeği yetiştirmek gerçekten çok zordur. Çünkü hayvanın konsantrasyonu, dikkat süresi çok kısadır.İkincisi Sen köpeği yapamayacağı bir şeye zorluyorsun. Pointer köpeğin en erken eğitimi 6. aydır. Bir de bu yaştan fermaya aporta zorlarsan kuşa erken dalma, kuş sıkma gibi ilerde onarımı çok zor arızalara da sebebiyet verebilirsin. Daha önceden köpek yetiştirdin mi bilmiyorum. Pointer bir köpeği fermaya zorlamak bana göre son derece gereksiz bir şeydir. Çünkü kanı iyiyse ferma onun genlerinde vardır.
Bak zorunlu aport vardır, ama zorunlu ferma diye bir şey yoktur. Çünkü ferma avı yakalayabilmek için yapılan içgüdüsel bir davranış biçmidir. O yüzden sakın ama sakın köpeği oltayla oynatıp ferma verdirmeye çalışma. Köpeğin fermasını bozarsın. Çünkü bu işin profesyonelleri bilirler ki oltayı çok kısa süre oynattıktan sonra hayvan görsel fermaya alışmasın diye kokuya ferma çalışmasına geçerler. Bu işi bilmeden yaparsan köpeği bozarsın.
Bir arkadaşım İngiltere'de pointer kulübü başkanına telefon açıp getirttiği köpeklerin 6 aylık olmasına rağmen hala ava başlamadığını söyledi. Adamın verdiği cevap "Are you crazy?" (Siz deli misiniz?) "1 yaşından önce köpek meraya çıkartılmaz. Sizin yapabileceğiniz en iyi şey. Gel, otur, yat, bekle... komutuyla temel itaat eğitimi vermek, köpeği bol bol sevmektir."
Senin köpekler üç aylık, sen sezon başını bekle . Köpeklere bir şey öğretme. Kanı iyiyse köpek av yapar merak etme.Bir de iki köpeği birden eğitme ava götürme. Çünkü köpekler hep oyuna sardıracaklar, sana da saç baş yoldurtacaklardır. Sabırlı ol, acele etme. Denizli'den selamlar..
YASİN: oğuz abicim çok teşekkür ederim açıklamaların için.ben soruyu tam soramadım benimde hatam var.köpeklerim 3 aylık zaten şu anda amacım ve yaptığım şey köpeklerimi sağlıklı yetiştirmeye çalışmak ve ara sıra sıkmadan itat komut eğitimi veriyorum.köpek yetiştirmek gerçekten çok zor heleki pointer emek ve sabır işi. daha önce iki pointer yetiştirdim bi tanesi mükemmel demeyelim ama iyi bi avcı oldu ama malesef köpeğimi kaybettim. ölen köpeğim fermada aceleciydi 2 yaşındaydı onda yaptığım hataları yapmamak için nasıl bi yol izlemeliyim ferma konusunda diye siz büyüklerimn yardımına başvurmak istedim.köpeklerimn kanına kesinlikle güveniyorum inş. güzel avcılar yetiştirebilirm. teşekkür ederim hepinize..
veyselll
31.Ocak.2013, 19:15
kopeklerde avda acelecılık genelde egıtım hatası. Sorun da cok basıt aslında. Kopek yetıstırmeyı basıt sanıyoruz. 4 aya kadar olta ondan sonra cıftlık bıldırcını. Cıftlıık bıldırcını hatasını ben de yaptım vede zor duzelttım olayı. duzelene kadar da kac bıldırcının ustune bastıgını hatırlamıyorum bıle. ılk baslarda bırkac kus vurup sonra fermasız kalkan kusları salmaya basladım. Tahmınım 50 den fazladır. Bır avda en fazla 5 bıldırcın buldugumu soylersem cektıgım zorlugu anlarsın herhalde. En sonunda 1.5 yasında ferma verdı ama ne ferma. O gunden sonra fermasız vede benım komutum harıcınde kus kacırmadı. kopekler onlerınde ne kadar cok kus vurulursa o kadar uzun beklerler. Bırde kusun komutla degılde genelde ya kendısı yada avcı tarafından kaldırılması da onemlı bı etken
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.