PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ahada battık...(ç.ekren)

çetin ekren
04.Şubat.2013, 07:41
malum keklik sezonunu büyük bir hayal kırıklığı ile kapadık...
bu hafta sonu avını sevmediğim sulu avlardan olan ördek avı yapalım dedik...
koca Erzurumda avın menbası olan bu karla kaplı topraklarda ördeğin kanadını görmedim desem belkide kimse inanmaz...
sağolsun karadeniz avcıları sezonun başladığı günden beri batan gemiden mal kaçırırcasına dövdülerde dövdüler....
20 km.lik bir dere boyunda kendimize yer bulamadık...her taraf 61 plakalı araçlarla dolu...
vurun abicim vurun ne diyelim trabzonu kuruttunuz sıra burada...hep beraber burayıda kurutalım ondan sonra oturup dizlerimize hep beraber vururuz...

azda olsa bizimde kendimize göre zula yerlerimiz var...bari olara bakalım dedik...malum zula olduğu içinde araç yolu yok,giden geleni olmayan bir yer...
ahanda oraya giderkenki son halimiz...gülermisin ağlarmısın...aracın ön tarafı 2 mt derinliye yaklaşan bir kara kayarak saplandı...
böylece o günki av bu sahneyle noktalandı...sağolsun site üyelerimizden yakup kardeşimi çağırdım oda avını bitirip gelip hep beraber aracı olduğu yerden çıkardık...
http://i50.tinypic.com/13zrbl4.jpg

Yıldıray İNCE
04.Şubat.2013, 08:08
Cetin kardeşim büyük gecmiş olsun avcılık bu böyle kazalar oluyor gecenlerdede biz sabah savruğu yapalım diye gittik sel gelmiş her yer su altında suya düşdük sırılsıklam olduk avcılık işte .........

çetin ekren
04.Şubat.2013, 08:15
Cetin kardeşim büyük gecmiş olsun avcılık bu böyle kazalar oluyor gecenlerdede biz sabah savruğu yapalım diye gittik sel gelmiş her yer su altında suya düşdük sırılsıklam olduk avcılık işte .........

doğru söylüyorsun yıldıray abi...
bu sahne bugüne kadar yaşadıklarımızın yanında devede kulak kalıyor...
Allahtan hava o kadar soğuk değildi de çay yapıp,yemek yiyecek kadar süre tanıdı bize...

Osman KARATEPE
04.Şubat.2013, 08:16
Abi size 4 çeker bi traktör lazım gerisi yalan :)
Şaka bi yana gerçekten kötü bir sezon geçirdik bunun sebebi geçtiğimiz kışın çok sertmi olması ya da limitsiz ve zamansız avlanma mıdır tartışılır ama sonuç ne olursa olsun keklik popülasyonunun korunmasında hepimize iş iş düşüyor.

çetin ekren
04.Şubat.2013, 08:23
Şaka bi yana gerçekten kötü bir sezon geçirdik bunun sebebi geçtiğimiz kışın çok sertmi olması ya da limitsiz ve zamansız avlanma mıdır tartışılır ama sonuç ne olursa olsun keklik popülasyonunun korunmasında hepimize iş iş düşüyor.

osmancım araç 4x4 ama bu tür bir yerde 4x8 de olsa nafile...aracın ön tarafını düşürelim iyice dedik...
biz karı temizledikçe araç iyice yan tarafa doğru yatmaya başlayınca bıraktık...
tek çare insan gücü ve 2.bir aracın çekmesiydi...
kendi zoruyla çıkacak gibi değildi yani...

kekliğin durumuna gelince;gerçekten bzizim buralarda tek sıkıntımız karadenizli avcılar....ister küssün,ister darılsınlar ama gavur malı gibi tüketilmez avımız...
adamlarda din,iman denen bişey yok...minübüslerle ava geliyorlar...araçtan bir inişleri var görmeniz lazım....
bir avlakta 20 tane 61 plaka olunca düşünün o avlağın durumunu...
bence bizim buralarda kekliği kurtarmanın tek yolu,karadeniz avcılarının ayağını kesmek...oda nasıl olacaksa artık...

Osman KARATEPE
04.Şubat.2013, 08:31

osmancım araç 4x4 ama bu tür bir yerde 4x8 de olsa nafile...aracın ön tarafını düşürelim iyice dedik...
biz karı temizledikçe araç iyice yan tarafa doğru yatmaya başlayınca bıraktık...
tek çare insan gücü ve 2.bir aracın çekmesiydi...
kendi zoruyla çıkacak gibi değildi yani...

kekliğin durumuna gelince;gerçekten bzizim buralarda tek sıkıntımız karadenizli avcılar....ister küssün,ister darılsınlar ama gavur malı gibi tüketilmez avımız...
adamlarda din,iman denen bişey yok...minübüslerle ava geliyorlar...araçtan bir inişleri var görmeniz lazım....
bir avlakta 20 tane 61 plaka olunca düşünün o avlağın durumunu...
bence bizim buralarda kekliği kurtarmanın tek yolu,karadeniz avcılarının ayağını kesmek...oda nasıl olacaksa artık...

Seni çok iyi anlıyorum insanın içi yanıyor değilmi :( Benim köyüm Eskişehir Ankara yolu üzerinde.Arabayı asfaltın kenarına bırak avlağa gir yani o derece.Ben de şu anda Bursa'da ikamet ediyorum Bursa avcısıyım ama bizim memleketin avını da Bursa avcısı bitirdi.Sezonda 10 km lik bir alanda 15 araba vardı ve bunların yarısı minibüs.Ya tamam avlanmak herkesin en doğal hakkıdır bende bursada ava gidiyorum ama çulluğu bulmak çok zor zaten sürü hayvanı değil bulursan ne ala ama keklik öyle dğilki adamlar bir alayı kaldırınca tamam iş bitiyor o alayı bitirine kadar avlanıyorlar peki önümüzdeki sezon ne yapacağız ben oğluma nerde keklik avını öğreteceğim ?

çetin ekren
04.Şubat.2013, 08:44
osmancım adamlar yemleme yapmış...kimlermi karadenizliler...nereyemi...yol kenarlarına...
araçla daha rahat avlansınlar diye...
ama adamların ebelerin ..... kar yağdı...
milli parklara gittik siz nasıl böyle bir yemleme yaparsınız diye...adamlar şaşırdılar bi yapmadık dediler....
öyle ufak tefek bir yemleme de değil...resmen yarım ton buğday kırığı serpilmiş...
orayı kontrol altına aldırdık ve araçla avlanan 7 guruba işlem yapıldı...
bir tane 25 plaka yok içlerinde...hepsi 61 plaka... varmı böyle birşey...

Osman KARATEPE
04.Şubat.2013, 09:59
Bu nasıl bir iştir yahu anlamış değilim.Ben sabahın 6''sından akşama kadar dağ taş gezip 2 keklik vurmayı zevk sayıyorum ve de zevk alıyorum.Böyle kolay avcılık varmı varsa bile etikmi ?

Burhan KESKİN
04.Şubat.2013, 11:44
Geçmiş olsun Çetin kardeşim av giden avlanır derler doğruymuş valla :D :D geçen hafta bende bir tarlada battım şansımıza yoldan geçen bir traktörü çevirdik çıktık Tekrar geçmiş olsun!

İBRAHİM AKKAYA
04.Şubat.2013, 12:50
Çeto Burasıda Soğuk 24 derece :D :D :D :D :D
Bizde Dün Çakır Usta Sercan Kayıkla Girdik Sabah 7 akşam 4 De kadar Tek Ördek görmeden çıktık gölden.
Yok kardeşim Dedim Biz Çıraçı olursak Ay akşamdan Doğar :D :D :D :
Yabançı avcılar bizden iyi yer biliyor allahtan Yaban Hayatı çok sıkıyor eskisi gibi Katliamçılar gelemiyor .
Sanada Geçmiş olsun Recep Kardeşimin Ahı mı tutu açaba. :D :D :D :D :D

çetin ekren
04.Şubat.2013, 15:32
haklısın dayı bu recep abi beni yoldan çıkarıyor.valla kendi memleketımızde avlanamaz olduk.

çetin ekren
04.Şubat.2013, 15:38
burhan abi araç yoldan çıkıp kara saplanınca öylece bırakıp çayı atese koyduk.telefonla arkadaşlara haber verdik.yapacak bisey yok.

ibrahim ozel
04.Şubat.2013, 16:10
Çetom geçmiş olsun. Buda avın cilvelerinden işte ama tatlı bir anıdır bence. Dediğin konulardan bence sadece yemleme yaparak avlanmalarında haklısın. Eğer kanuna uygun avcıysa ve devlette burası serbest demiş vergisini almışsa adamlar gelir avlanır paşam. Ama 10 kişi ama 100 kişi devlet izin vermiş. Önemli olan limitlerde avlanıldığını kontrol altında tutabilmek buda devletin ve doğa severlerin sorumluluğu. Eskişehirliler veya erzurumlulara trabzonda veya bursada bize iş bırakmadınız burda çalışmayın diyenmi oldu sizce. Gel bursaya gör çalışanları eskişehir sanki iş için bursaya akmış. Şimdi bursalı işsizler isyanmı etsin yani. Yada trabzonda ki bende orda yaşadım biliyosun çalışmaya gidip yerleşen bence en az çoluk çocuk 15-20 bin erzurumlu vardır. O nedenle kanuna uygunsa bu düşüncen çokda doğru değil. Aslında yörenin insanı olmandan kaynaklanan bi koruma hissin var buda gayet doğal...

dadak_e
04.Şubat.2013, 17:30
usta e ladaya alışınca adamın başına bu tür kazalar geliyor geçmiş olsun
ama eminim kurtarmaya gelen ladadır
bak hep bana derdin nasıl beceriyon batırmayı bak sende sonunda batırmışsın :D

cihan AVCIOGLU
04.Şubat.2013, 18:34
evet baskanım dusuncende cok haklısın vede avını koruyosunki senden sonra avlanacak olanlarda avı kekliyi gorsun bu zevki onlarda yasasın.adamlardakı tek zıhnıyet ben ordan kalkmıs buraya gelmısım ıkı keklıklemı donecem.ibrahım komtanım bende sana asla katılmıyom.bız hakkıyla gelıp hakkıyla avlanan (yani ordan kalkıp buraya gelip ıkı keklıkle donene lafımız yok)arkadaslarla ısımız yok bızım savasımız kanunsuz avlanan lımıtlere asla uymayanla.

çetin ekren
04.Şubat.2013, 19:57
Çetom geçmiş olsun. Buda avın cilvelerinden işte ama tatlı bir anıdır bence. Dediğin konulardan bence sadece yemleme yaparak avlanmalarında haklısın. Eğer kanuna uygun avcıysa ve devlette burası serbest demiş vergisini almışsa adamlar gelir avlanır paşam. Ama 10 kişi ama 100 kişi devlet izin vermiş. Önemli olan limitlerde avlanıldığını kontrol altında tutabilmek buda devletin ve doğa severlerin sorumluluğu. Eskişehirliler veya erzurumlulara trabzonda veya bursada bize iş bırakmadınız burda çalışmayın diyenmi oldu sizce. Gel bursaya gör çalışanları eskişehir sanki iş için bursaya akmış. Şimdi bursalı işsizler isyanmı etsin yani. Yada trabzonda ki bende orda yaşadım biliyosun çalışmaya gidip yerleşen bence en az çoluk çocuk 15-20 bin erzurumlu vardır. O nedenle kanuna uygunsa bu düşüncen çokda doğru değil. Aslında yörenin insanı olmandan kaynaklanan bi koruma hissin var buda gayet doğal...

ben ayrı telden çalıyorum sen ayrı telden komutan...
ben neden bahsediyorum sen neden...konu iş,aş meselesi değil...konu cahillik,konu etcillik...konu sürdürülemezlik...elbetteki adam yasal olarak kanunlar çerçevesinde av yapıyorsa buna değil ben kralıda karşı çıkamaz...ama konu burda tamamen farklı....
şöyle bahsedeyim sana oldu da bir avlağı öğrendiler...tamam ordan ümidi kes sen artık...yoksa elbetteki kimse kimsenin avına karşı değil...gelsinler ben kendim avlandırayım,ki bunu defalarca yaptım hepimiz bu işe gönül vermiş insanlarız....ama ama bu kastettiğim kişiler bu kapsam dışında...
Allah aşkına senin aklın alıyormu 3-4 minübüs dolusu avcının aynı avlakta olmasını...
ya neyse komutan sen anlamışsındır benim neyi anlatmaya çalıştığımı...lafı başka yerlere çevirmeye gerek yok bence...

ibrahim ozel
04.Şubat.2013, 22:12
Ya ne diyonpaşam sen ya kılmıdır nedir alla alla ya :) öpüldün tatlım :)

05.Şubat.2013, 09:29
geçmiş olsun

cemalreis
05.Şubat.2013, 09:48
Çetinim geçmiş olsun gülü seven dikenine katlanırmış bizim avcılıkta bu tür olaylar bizim dikenimiz
batınca acıtır ama sonra tatlı tatlı kaşındırır bu tür olaylarda yıllarca anlatılır.rasgele

çetin ekren
05.Şubat.2013, 11:16
Çetinim geçmiş olsun gülü seven dikenine katlanırmış bizim avcılıkta bu tür olaylar bizim dikenimiz
batınca acıtır ama sonra tatlı tatlı kaşındırır bu tür olaylarda yıllarca anlatılır.rasgele

valla haklısın Cemal reis...
alıştık artık bu tür olaylara...
zaten hemen fotoğraf çekmeye başlıyoruz anısı kalsın diye... :)

Osman KARATEPE
05.Şubat.2013, 14:25
Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yoktur.Ta ki usulune uygun avlanıldığı sürece .Ancak birde yazılı olmayan kurallar nizamlar en önemlisi de kişinin vicdanı var.Çetin abimin dediği gibi uzatmaya gerek yok anlamak isteyen anladı.Küçük avlakları haddinden fazla zorlamamak yıpratmamak gerekli.

ibrahim ozel
06.Şubat.2013, 07:58
Al işte osmanda kıl çeto gibi kıl çıktı :) sizi seviyorum :)

Oktay AKÇAKMAK
06.Şubat.2013, 10:38
eee anteple sivas naapsın ozaman...türkiyenin heryerinden avcı geliyor..çetininminde dediği gibi avcılığın etik kurallarını bilenler ne avı tüketir nede hoyrat davranır..fakat iboda kendince haklı yanıma defalarca geldi av yaptı gelenede git denmez ki gardaşlar adamlığa yakışmaz bu..şimdi ayıkla pirincin taşını hadi buyrun cenaze namazına

çetin ekren
06.Şubat.2013, 12:21
yaw oktay komutanım damar 7 karış sanırım...
siz ne demek istediğimi anladınız...bizim avcı gibi avcıya lafımız yok...ama adamlarda zihniyet farklı...vurdukça vuralım...bu avcılıkmı sorarım herkese?

ismail aksu
07.Şubat.2013, 07:15
siz ne demek istediğimi anladınız...bizim avcı gibi avcıya lafımız yok...ama adamlarda zihniyet farklı...vurdukça vuralım...bu avcılıkmı sorarım herkese?
aynı sıkıntı burda da var başkanınım çok çok iyi anlıyorum seni

Mesut BÜLBÜL
07.Şubat.2013, 15:13
cetin kardeşim gecmiş olsun bir zamanlar bende yoldan kayarak tıraktör izine kactım cıkamadım sağolsun tıraktörle cıkarttım o hışımla 12 vat 1500 kilo cekebilecek ırgat almıştım allah muhtac ta etmesin derim batmak kolay ama cıkartmak zor oluyor işte takrar gecmiş olsun kardeşim selamlar sayğılar şimdilik

çetin ekren
08.Şubat.2013, 08:35
aynı sıkıntı burda da var başkanınım çok çok iyi anlıyorum seni

ismailcim bizler avcıyız,paylaşımı seven insanlarız...
kimseden avımızı kıskanmıyoruz,ama ne varki et için yapmıyoruz biz bunu...
beni anladığın için teşekkürler kardeşim....

çetin ekren
08.Şubat.2013, 08:36
cetin kardeşim gecmiş olsun bir zamanlar bende yoldan kayarak tıraktör izine kactım cıkamadım sağolsun tıraktörle cıkarttım o hışımla 12 vat 1500 kilo cekebilecek ırgat almıştım allah muhtac ta etmesin derim batmak kolay ama cıkartmak zor oluyor işte takrar gecmiş olsun kardeşim selamlar sayğılar şimdilik

Mesut abicim haklısın...
Allah can dostlardan razı olsun...bir telefonla bir saat içerisinde 10 kişi geldiler...
dostlar böyle günler için...

dadak_e
10.Şubat.2013, 15:26
aynen öyle usta dostlar böyle günler için

bu aralar malum kar kış telefonun açık ola ansızın bir gece sabaha doğru çalabilir :D

Recep DÖNMEZ
10.Şubat.2013, 15:44
Öncelikle herkese selam ve saygılar...
Çeto yokluğumda meydanı bol bulmuşsun Karadenizliler hakkında atıp tutmuşsun.
Sen söyle bakayıp Karadeniz lafını söylemeden bismillah çektin mi????
Eğer çekmediysen çarpılırsın bilgin olsun dostum....
Karda aracınızın batması her avcının zaman zaman başına gelen bir olay,
Ama mevzu Erzurum olunca tabiki durum değişiyor.Orada hele hele dağlarında
şartlar çok zor,ama sizler artık bu zorlukları aşmanın püf noktalarını iyice öğrenmişsinizdir,
allah muhafaza bizler oralarda böyle bir dırumla karşılaşsak ne yaparız acaba???
Herhalde ayılara,kurtlara yem oluruz değilmi!!!!
Neyse hani şu senin de muzdarip olduğun konuya değinelim.
Yerden göğe haklısın bence,ister Karadenizli olsun ister başka bölge avcısı olsun,
Öncelikle avcı adam gibi avcı olacak,avcı adam gibi adamlarla ava gidecek ve avcı
adam gibi av yapacak......
Öyle 2-3 minübüse çakal çukalı toplayıp başka yerlere ava gidersen ha böyle olur işte,
Valla bizler 3-4 kişi bile başka bir bölgeye ava gittiğimizde mahçup oluyoruz.
Ama bu bahsettiğin insanlar ne ilk nede son olacak mutlaka.
Bizlere düşen onlarla mücadele dostum...
Selamlar...

Recep DÖNMEZ
10.Şubat.2013, 16:06
Çeto Burasıda Soğuk 24 derece :D :D :D :D :D
Bizde Dün Çakır Usta Sercan Kayıkla Girdik Sabah 7 akşam 4 De kadar Tek Ördek görmeden çıktık gölden.
Yok kardeşim Dedim Biz Çıraçı olursak Ay akşamdan Doğar :D :D :D :
Yabançı avcılar bizden iyi yer biliyor allahtan Yaban Hayatı çok sıkıyor eskisi gibi Katliamçılar gelemiyor .
Sanada Geçmiş olsun Recep Kardeşimin Ahı mı tutu açaba. :D :D :D :D :D

Dayı selamlar ve saygılar.
Ne oldi sizin oralara da mı Karadenizliler gelmiş yoksam????
Ördek göremediğinize göre bu işte onların bir parmağı olabilir bence....
Bence Çeto'ya haber ver O gereğini yapar Dayıcım....
Saygılar ve selamlar Abicim...

çetin ekren
14.Şubat.2013, 09:38
hele bu laz uşağınada bakın...
çetoya haber ver o gereğini yaparmış...
ne yaptık kardeşim,milleti sünnetmi ettik...dediğim lafın arkasındayım....adam gibi avcı baş tacımızdır...
gelsinler misafirimiz olsunlar...
ama ben vur kaç yapan kendini avcı sanan bu odunlardan şikayetçiyim...
karadeniz dememdeki sebepte gayet açık...burayaı döven kesim orası...
başka tarafı başka kesim döver onların sorunudur...herkes avına sahip çıkmalı bence...yoksa kısa bir zaman sonra sahip çıkılacak av kalmayacak...

ibrahim ozel
14.Şubat.2013, 15:44
Ben hala katılmıyorum erzurum avcısı şimdi limitlere uyuyormu yani. Hadi siz dernek başkanısınız üyesisiniz örnek olmanız gerekiyor kurallara uyuyorsunuz.. Ben 3 yıl avlandım limite uyanı görmedim Bence iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmalı insan. (heee kaşınıyom çetom napcen :) ).

Oktay AKÇAKMAK
14.Şubat.2013, 16:46
ulan yani çatmasan ölün demi ...bırak dadaşla uğraşma adam zaten dara düşmüş lazlardan...

ibrahim ozel
14.Şubat.2013, 19:23
Ne dara düşcek abi recep abide ondan tarafa baksana :)

çetin ekren
16.Şubat.2013, 09:54
di hadi ele olsun bakalım...
sezona erzurumda keklik avı sezon boyunca yasaklandı....
karedenizlilere duyurulur...recep abi hariç... :D :D

ibrahim ozel
16.Şubat.2013, 13:01
yav öle olsun olmaz be karşılık ver ben seninle uğraşmam lazım burhan abi oktay abiyle uğraşmam lazım yoksa tadı yok bu işin :)

Recep DÖNMEZ
01.Mart.2013, 14:40

Çeto tayin hazırlığı geldi.
Tercihlerim arasında Erzurum'da var...
Hayırlısı bakalım.
Eğerki Erzurum'a gelirsem Tüm Karadeniz av sezonlarında
misafirim olur bilgin olsun!!!!

ismail aksu
02.Mart.2013, 06:00
başkanım bizde bu sene niğdeyi kırmızıya boyadık bazı bölgelerinde devlet avlağı olması için önerge verdik limit 15 kişiyi geçmesin sabahtan avlanacaz diye geceden kamp kuruyorlar gecede far avı yapıyorlar daha neler neler geçen ördekte yakaladığımız 3 kişiye 11 bin tl ceza yediler 15 günsonra geçen hafta bidaha kimliği çıkarıyor ceza yazılacak dedik gerek yok sen kadrolusun bilgileriniz mevcut yalnız haberin olsun ceza 2 katladı selamlar başkanım

çetin ekren
03.Mart.2013, 10:13

Hayırlısı bakalım.

başım gözüm üstüne abicim...
senin gibi karadenizli avcıya can feda....
keşke hepsi sen ve ekibin kadar duyarlı kişiler olsa,bal kaymak idare ederiz...
inşallah Erzurum çıkar....

çetin ekren
03.Mart.2013, 10:16
başkanım bizde bu sene niğdeyi kırmızıya boyadık bazı bölgelerinde devlet avlağı olması için önerge verdik limit 15 kişiyi geçmesin sabahtan avlanacaz diye geceden kamp kuruyorlar gecede far avı yapıyorlar daha neler neler geçen ördekte yakaladığımız 3 kişiye 11 bin tl ceza yediler 15 günsonra geçen hafta bidaha kimliği çıkarıyor ceza yazılacak dedik gerek yok sen kadrolusun bilgileriniz mevcut yalnız haberin olsun ceza 2 katladı selamlar başkanım

İsmail Erzurum içinde 18 yerde devlet avlağı projesi var...
zaman içerisinde bu devlet avlaklarının özle avlağa çevrileceğine hiç şüphem olmamasına rağmen bence en güzelide bu...
yoksa birkaç sezon içerisinde dağlarımızda bırak kekliği serçe bile göremiyecez...
erzincanın taslağında kınalı ve çil için limiti 1 e düşürdüler,bizde tamamen yasaklandı...
bakalım bir yararı olacakmı!...

Recep DÖNMEZ
03.Mart.2013, 15:09

Hayırlısı bakalım.

başım gözüm üstüne abicim...
senin gibi karadenizli avcıya can feda....
keşke hepsi sen ve ekibin kadar duyarlı kişiler olsa,bal kaymak idare ederiz...
inşallah Erzurum çıkar....

İnşallah Çeto...
Erzurum olursa elimden çekeceğin var.
Gerçi belkide benim senin elinden çekeceğim olur ya...
Bakalım hayırlısı şimdilik...

çetin ekren
03.Mart.2013, 19:05
Valla recep abi bu konuda duacınım...
inşallah bi erzurum çıkarda bak ben sana neler edecem...
ördeği oltayla sudanmı alırsın,ayılara yemmi olursun bilmem...
şu iş ne zaman belli oluyor...