PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL YARDIM

kemal bozkurt
12.Mart.2013, 15:48
Benim kurzhaar koca fareyi çatır çatır yedi ya bu nasıl bi iştir anlamadım köpek fare yermi arkadaş hemde büyüklerinden başına böyle bir iş gelen varmı yada bu iş nasıl karşılanır bilgi verirseniz sevinirim yemek yemekten kesildim yuh beee >:( >:( >:(

yucelmert
12.Mart.2013, 16:37
???
kendi dışkısı, insan dışkısı, hatta foseptik pisliklerine yatan köpek gördüm ama...
böylesini duymadım usta çiğ yemez köpek be...
sen ona tekrar bi kuduz aşısı vurdur, çok sağlıklı olmamış bu iş...

gsahiner
12.Mart.2013, 19:58
kemal kardeşim zamanın birinde bir köpeğimiz vardı birgün gittik köpek birşeyle oynuyor bi baktık lağım faresi köpek bunu yakalamış usta tekmeleyip duruyor parçalamış fare kımıldadıkça tekmeliyor öldürmüş ama kedi misali yememiş yani fareyi anladın onu ;) sen bu köpeğe iyi bir eğitim vermelisin kardeşim işin zor bunu söyleyeyim baştan sonradan oyun bozanlık yapma pes etme başaracaksın kardeşim biliyorum seni ama köpek açmıydı veya çok karışık yemek verdinmi bu konularda bizi aydınlatırsan bu işin ustları üstadları var bu sitede onlar daha detaylı bilgiler verecektir sana selamlar yolluyorum sana ankaradan

kemal bozkurt
12.Mart.2013, 20:24
kemal kardeşim zamanın birinde bir köpeğimiz vardı birgün gittik köpek birşeyle oynuyor bi baktık lağım faresi köpek bunu yakalamış usta tekmeleyip duruyor parçalamış fare kımıldadıkça tekmeliyor öldürmüş ama kedi misali yememiş yani fareyi anladın onu ;) sen bu köpeğe iyi bir eğitim vermelisin kardeşim işin zor bunu söyleyeyim baştan sonradan oyun bozanlık yapma pes etme başaracaksın kardeşim biliyorum seni ama köpek açmıydı veya çok karışık yemek verdinmi bu konularda bizi aydınlatırsan bu işin ustları üstadları var bu sitede onlar daha detaylı bilgiler verecektir sana selamlar yolluyorum sana ankaradan

Bu köpeği bin bir zorluklar çekerek zor bela 2 yaşına getirdim anlatsam roman olur ama gel gelelim avına bırakın yemeyi bıldırcına diş takmadan canlı canlı getiriyor bu sezon bıldırcındada çulluktada güldürdü beni mama olayına gelince daha yeni BONACİBO'nun mamasını aldım ama tek eksik ben gemici olduğum için köpeği arkadaşım bakıyor eğitimde sıkıntısı yok otur bekle yat aport gayet güzel ama söylediğim gibi haftada bir görüyorum köpeğimi yada 10 günde bir böyle bir olay nasıl olur kafayı yemek üzereyim bir kaç kişiden akıl aldım sıkıntı olmadığını ama derhal kuduz aşısı yaptırmamı söylediler yinede yardımlarınızı bekliyorum sağolun

gsahiner
12.Mart.2013, 20:32

Bu köpeği bin bir zorluklar çekerek zor bela 2 yaşına getirdim anlatsam roman olur ama gel gelelim avına bırakın yemeyi bıldırcına diş takmadan canlı canlı getiriyor bu sezon bıldırcındada çulluktada güldürdü beni mama olayına gelince daha yeni BONACİBO'nun mamasını aldım ama tek eksik ben gemici olduğum için köpeği arkadaşım bakıyor eğitimde sıkıntısı yok otur bekle yat aport gayet güzel ama söylediğim gibi haftada bir görüyorum köpeğimi yada 10 günde bir böyle bir olay nasıl olur kafayı yemek üzereyim bir kaç kişiden akıl aldım sıkıntı olmadığını ama derhal kuduz aşısı yaptırmamı söylediler yinede yardımlarınızı bekliyorum sağolun

kardeşim bu haftada bir görme olayında sorun olacağını sanmıyorum sonuçta bir yere bağlayıp bir hafta bırakmıyorsun senin yerine bakan birisi var sonuçta bakılıyor mama değişiminde bir sıkıntı olabilir ya aç kalıyor yada mamadaki kokuyu ordan da aldı onu yedi diye düşünyorum böylede olabilir tabi hiç alakasıda olmayabilir biraz bekleyelim üstadlarımızın bir yorumları olacaktır

Oktay AKÇAKMAK
13.Mart.2013, 06:18
kardeşşş kurzhaar çok aşırı aç kalmazsa bu hareketi yapmaz bence sen bunu araştır 15 senedir beslerim öldureni defalarca gördum ama yiyen ilk duyuyorum..bu kötu olmuş yarın bıldırcı avında tarla faresinede ferma durursa şaşırma bence..bunun egitimini iyice tekrar et ve yenmeyecegini anlasın bu konuyuda anlatırım sana

gsahiner
13.Mart.2013, 06:31
kardeşşş kurzhaar çok aşırı aç kalmazsa bu hareketi yapmaz bence sen bunu araştır 15 senedir beslerim öldureni defalarca gördum ama yiyen ilk duyuyorum..bu kötu olmuş yarın bıldırcı avında tarla faresinede ferma durursa şaşırma bence..bunun egitimini iyice tekrar et ve yenmeyecegini anlasın bu konuyuda anlatırım sana

oktay abiye katılıyorum bu konuda kardeşi işin sıkıntı ama dediğim gibi bir sabır ile düzelir birde sen yokken bakan arkadaşını bir kontrol et hele ite nasıl davranıyo

Osman KARATEPE
13.Mart.2013, 07:23
Kuş aportlarında olmasa bile özellikle tavşan aportlarında sıkıntı çıkarabilir.Avı yemeye kalkabilir ama eğitimle ve yerinde verilen cezayla kesinlikle düzelir .Sıkma canını..

Burhan KESKİN
13.Mart.2013, 07:46

Usta köpeklerde koku duygusu vardır av esnasında canlı olan her şey koku nedeniyle köpeğin ilgisini çekebilir yalancı ferma yapabilir buda normal bir şey!! belirli yaşa gelince bundan vazgeçer! [size=12pt][b] :) Kemal kardeşim köpeğin canlı bir fare yemiş bunun nedeni fareyle bir müddet oynamış olabilir sen görmemiş olabilirsin sen yanına gelince onu alabileceğini düşünüp senden kıskanıp yemiş olabilir! bu sorun değil bir iki sıkıladın'mı unutur!! tek sıkıntı farelerden bulunan mikroplar kan yoluyla köpeğine geçme ihtimali bunu için tedbir amaçlı bir veteriner Hekim'e köpeğini göstermen'de yarar var diye düşünüyorum selamlar!!

çetin ekren
13.Mart.2013, 08:08
arkadaşlar belki kızanlar olacak bana,belki katılanlar olacak...
ama konu eğer kurzhaar ise bir dakika durup düşünmek gerek....
ben 20 yıldan uzun süredir köpek beslerim ve aşağı yukarı her cins köpek baktım...
kurzhaar av yönüyle kompike bir köpek fakat benim beslemek istediğim bir köpek değil...bunu artı ve eksilerini karşılaştırdıktan sonra kendi
kendime çıkardığım notlar sonucunda karar verdim...
-eğer evinizde çocuk,yaşlı varsa ve birde kurzhaar varsa heran ya çocuğa yada yaşlı insanlara zarar verme riski var...hepsi olmayabilir ama ben bunu yaşadım...
-canlı keklik veya bıldırcın çelginse ayvayı yedi demektir...kaybolma riski yok ama size canlı gelme olanağıda yok aport yaparken hayvanın kemik kırılma seslerini rahatlıkla duyabilirsiniz...hepsi olmayabilir ama ben bunu yaşadım...
-dağda çoban köpeklerine kafa tutar hatta boğuşmaya kadar ilerler olay ya çobanla sende kavgaya tutuşursun,yada allah sana yardım etsin...
-aç kalmaya asla tahammül edemez aklınıza gelmeyecek her türlü malzemeyi yemeye çalışır ki en son fare olayını sizden duydum kurzhaar olunca hiç yadırgamadım gayet normal geldi bana...
-ha en son olarak eğer aracınız binek bir araçsa ve köpeği aracın içinde paspas üzerinde ava götürme mecburiyetiniz varsa,kısa zamanda ya arkadaşsız kalırsınız,yada araç değiştirmek zorunda kalırsınız...çünki durmadan salarda salar bu kurzhaar...insan olan dayanamaz bu kokuya...