PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keklik Popülasyonu yaşatmak için ne yapmalıyız!!!!!

Burhan KESKİN
22.Mart.2013, 09:23
http://i47.tinypic.com/16023ax.jpg

Arkadaşlar malum av kapandı şimdi hepimiz yeni sezonu bekliyoruz fakat geçen sezonda ne vurduk ne vuramadık kimi avcı hiç bir şey vuramadan sezonu kapattı kimiside fazlasıyla hakkını aldı yeni sezonda bizleri neler bekliyor keklik varmı yokmu yoksa nesli tükeniyormu bu konuyu hem tartışmak ve hemde biz avcılar adına ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz? birlik beraberliK içerisinde olup dilekçeler yazıp belirli bölgelere yasaklanmak şartıyla keklik saldırabilirmiyiz? bu konuyla ilgili görüş ve öneriniz nelerdir? lütfen bu konu çok önemli olduğu gibi avcılığın geleceğide buna bağlı her taraf avcı doldu ama kuş yok! gelecek sezon vergisini vermiş pulunu ödemiş avcılar olarak bizleri neler bekliyor yine kaos yaşamayalım..

Bu konuyla ilgi değerli yazar ve hocamız Sayın Oğuz BABAÇOĞLU'nun Sözleri beni çok etkiledi sizlerle onu paylaşmak istiyorum..

Hayvanların yaşam alanlarının daraldığı doğrudur. Ancak bu kuşu bitirip tüketme işi kulüplerdeki sen mi fazla vuracan ben mi fazla vuracam, bakalım hangimiz daha iyi avcı, rekabetiyle başladı. Oysa ki canlı öldürmeyle yarış olmaz. Belki ava yeni başlayanlar hırsına yenik düşüp bunu yapabilir, ama büyüklerin yapması doğru değil.

Hep eskiden demek istemiyorum ama eski avcılar bir tepede 7-8 keklik kaldığında onun arkasından gitmezlerdi. Bırakırlardı ki üresin. Şimdi bakıyorsun 3 kekliğin peşinde 9 avcı dolaşıyor. O üç keklik kendini önce avcıdan, sonra amansız düşmanları tilkiden, sansardan kurtaracak ki üreyecek. Ha sorun şurda. Sadece biri dişiyse ve de siz onu vurursanız ne olur? Eskiler o kuşları vurmayıp bırakmakta haklı mı haksız mı...? Şimdi buyrun düşünün bakalım...

gsahiner
22.Mart.2013, 09:35
bence bu işi bilen birisi bize güzel bir yol çizsin abi o yolda ilerleyelim ve ne gerekiyorsa onu yapalım

Burhan KESKİN
22.Mart.2013, 09:48
Gültekin avcılar olarak önce bir tartışalım bakalım ne fikirler gelecek ona göre hareket ederiz ben bu iş için şüphesiz elimden geleni yapıcam!

gsahiner
22.Mart.2013, 10:32
Gültekin avcılar olarak önce bir tartışalım bakalım ne fikirler gelecek ona göre hareket ederiz ben bu iş için şüphesiz elimden geleni yapıcam!

burhan abi bence herkez kendine güvenli bi yer bulup artık köyümü olur evimi olur neresi olursa buralara keklik bırakmalı ama bunu karısına çocuğuna bile söylememeli sonra orayıda yasak bölge yaptırmalı 2-3 sene gele gide o kekliklere yem felan vermeli atmalı gerekirse tilki sansar atmaca vs gibi hayvanlarıda o bölegeden uzak tutmalı ve hatta gerekirse vurmalı bu şekilde sayıları çoğaltabiliriz kendi avımızı kendimiz bitiriyorsak kendimiz de üretebiliriz

İBRAHİM AKKAYA
22.Mart.2013, 11:27
Hertürlü Düşmanı var silahlar Güzel Köpekler Güzel Eski PoplsyonuYakalmak çok zor ama Yinede Bilinçli av yapmak şart oldu.
İklim Şartları Bilinçsiz Avlanma bu kuşu Bitirdi.
Palazken Heryörede av Yapılıyor Birde 45 Derecenin Üstündeki hava sıçaklıkları Yumurtaları Bozuyor.
Salma Keklikte Randıman Vermiyor Üremiyor Kolay Kolay Ama Biz 300 Adet SALAÇAZ Salınaçak Alanda Çok Geniş olması şartı var Salımı Paylaşırız.

Osman KARATEPE
22.Mart.2013, 12:09

burhan abi bence herkez kendine güvenli bi yer bulup artık köyümü olur evimi olur neresi olursa buralara keklik bırakmalı ama bunu karısına çocuğuna bile söylememeli sonra orayıda yasak bölge yaptırmalı 2-3 sene gele gide o kekliklere yem felan vermeli atmalı gerekirse tilki sansar atmaca vs gibi hayvanlarıda o bölegeden uzak tutmalı ve hatta gerekirse vurmalı bu şekilde sayıları çoğaltabiliriz kendi avımızı kendimiz bitiriyorsak kendimiz de üretebiliriz

Bu dediklerine kesinlikle katılmıyorum Gültekin.Zira salma kekliklerin doğada yaşama yüzdesi ancak %2-3 lere tekabul etmektedir.Ayrıca ortamda bulunan yırtıcılardan özellikle tilkilerin doğal sürece büyük yararı vardır.Tilki ve atmacaların sayesinde tarlalara bırakılan haşarat ilaçları azalır.Eskiden tilki azmıydı ya da hiç mi yoktu ? Doğal ortamlarında yaşayan hayvanlara müdahale etmektense insan oğlu kendine gelmeli aklını başına almalıdır artık.
Yaban tv çıktı çıkalı eline tüfek alan kendini avcıdan sayar oldu.Limit desen hak getire. Attığını vuramayan hırs yapıyor önüne ne çıkarsa vurmaya çalışıyor.

gsahiner
22.Mart.2013, 12:30

Bu dediklerine kesinlikle katılmıyorum Gültekin.Zira salma kekliklerin doğada yaşama yüzdesi ancak %2-3 lere tekabul etmektedir.Ayrıca ortamda bulunan yırtıcılardan özellikle tilkilerin doğal sürece büyük yararı vardır.Tilki ve atmacaların sayesinde tarlalara bırakılan haşarat ilaçları azalır.Eskiden tilki azmıydı ya da hiç mi yoktu ? Doğal ortamlarında yaşayan hayvanlara müdahale etmektense insan oğlu kendine gelmeli aklını başına almalıdır artık.
Yaban tv çıktı çıkalı eline tüfek alan kendini avcıdan sayar oldu.Limit desen hak getire. Attığını vuramayan hırs yapıyor önüne ne çıkarsa vurmaya çalışıyor.

haklısın osman abı ama benım dedıgım kafeste besleyelım dogaya salalım olayı degıl mesela benım dusuncem bızım koyde bır dag var keklıklerı ana ve palazlarıyla bırlıkte oraya bırakmak ve buyumesını orda saglamak yanı kafeste buyusun oraya bırakalım demıyorum dırek dogaya bırakalım analarıyla bırlıkte dıyorum orayıda kendımız tarlamızı bagımızı bostanımızı korur gıbı koruyalım dıyorum

gsahiner
22.Mart.2013, 13:12
Arkadaşlar biraz evvel ORMAN BAKANLIĞI'nda yetkili ve yüksek rütbede isimlerle görüştüm bu sene için başvuru tarihi geçmiş. Ava yasak bölgeleri belirlemişler. Malum keklik salındıgı zaman o bölgeyi 3 yıl ava kapatıyorlar. Ancak gelecek sene başında ( yani 2014 ) keklik salımı yapmak isteyen arkadaşlar OCAK ayına kadar dilekçelerini yazıp ilgili birime iletirlerse sene başında işlemin yapılacağını söylediler.

Bir diğer hususta keklik salımı yapılması için o bölgede 4000 dönümlük bir arazi boyunca doğal kekliğin hiç olmaması gerekliymiş. Çiftleşmeleri durumunda kekliğin genetiğinin bozulmaması açısından bunu istiyorlarmış. Bilginize sunmak istedim. Ayrıca çok yardımcı olduklarınıda söyleyebilirim, bu şartları sağlayanların isteklerini geri çevireceklerini de sanmam.
Bu yüzden dilekçelerinizi hazırlamanızı ve en yakın ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE köy muhtarı ile başvurmanızı isterim.

saygılarımla ankaradan selamlar

ibrahim ozel
22.Mart.2013, 17:48
Salma falan olmaz arkadaşlar. Başbakanlığı dilekçe manyağına çevirmeliyiz. Türkiye artık tane gübre yerine sulu gübreye geçilse görün bakalım doğadaki tük kuş türlerinde nasıl bir artış oluyor. Yasak avlanmadan çok gübre bitiriyor doğayı.

22.Mart.2013, 18:12
Salma falan olmaz arkadaşlar. Başbakanlığı dilekçe manyağına çevirmeliyiz. Türkiye artık tane gübre yerine sulu gübreye geçilse görün bakalım doğadaki tük kuş türlerinde nasıl bir artış oluyor. Yasak avlanmadan çok gübre bitiriyor doğayı.

İbrahim komutanımı sonuna kadar destekliyorum. Ama bu iş forum ile olmaz. Yani olmaz derken üye sayısı binlerce, toplasan 30-35 kişi ancak varız katılımı gerçekleştiren. Herkezi örgütlememiz lazım hergün mail ile dilekçe göndermemiz lazım bıktırana usandırana kadar.

veyselll
22.Mart.2013, 18:40
salma olayına sadece guluyorum. Gecen yıl 2000 keklık salındı. Bu sene 1 tane bulana ne ısterse alırım. keklık salmmanın tek yolu var. 50 60 donum arazıyı saglam telle cevırıp palazları orda yetıstırıp salmak. Ama arazının dogal ortamı bozulmayacak. Zor bı olay degıl. Bu meraya 4 defa keklık salındı. 1 tane salma keklık kalmadı. Gubre olayı nasıldır bılmıyorum ama burada genelde toprak altı dıye tabır edılen gubreler kullanılıyor ama keklıkler yıne azalıyor.

gsahiner
22.Mart.2013, 19:18
abi napalım ozaman oturup durum ne olcak onu bekleyelım hıc bısey yapmıyacaksak

veyselll
22.Mart.2013, 19:22
saglam denetleme ıle kayıtsız sartsız 3 yıl turkıye genelınde keklık avının yasaklanması lazım bence

23.Mart.2013, 04:11
saglam denetleme ıle kayıtsız sartsız 3 yıl turkıye genelınde keklık avının yasaklanması lazım bence

12 eylül 1980'de av 2 yıl yasaklanmıştı. Ondan sonra ava giden avcılar delirmişti "Biz ömrü hayatımızda böyle av yapmadık." diye. 60'lık alaylar oluşmuştu. Kısa sürede bitti tabi. Keşke böyle bir yasak olsa da o keklikler geri gelse. Ben razıyım varsın iki sene avlanmayayım.

ismail aksu
23.Mart.2013, 06:33
bu sene de 16 000 civarında salım yapılacak 2 3 bini yaşarsa mucize komutanımın dediği gibi gübre ve bilinçssiz avlanma ve bilinçli avlanma yani herkesin elinde 8 atar otomatik dağdan inerken takıyor takozu seyyar bekçiler olmalı öttüren silahlı herkesin önünde mükemmel köpekler yani avın kaçma şansı %20 oda avcının mankesine kalmış yani herşeyin en iyisine sahipiz eskiden doldurma fişekle ava gidilirdi şimdi koli koli fişekle gidenler var nekadar bilinçlide olsa vuramadığı yaraladığı adam 6 el sıkıyor kekliğin arkasından dağ taş bizim burda yol oldu ormancılar ağaç dikecez diye heryeri otoban yaptılar herkes her istediği araçla istediği yere çıkıyor 5 sene öncesine kadar kimse bırak gitmeyi cesaret edemezlerdi.

23.Mart.2013, 07:25
Benim bulunduğum bölgeye keklik salımı yapıldı. Av 3 yıl yasaklandı. Bu yıl 3. yılı ve ciddi bir üreme sözkonusu. Alayların 50-60 arası olduğunu gördük. Demek ki vurulmazsa ve uygun hava şartlarında üreme sağlıyo bu hayvan..

m.erdem yalcindag
23.Mart.2013, 08:09
Degerli Arkadaslar,

Güzel bir konu.Bende bir seyler yazmak ihtiyacini duydum.Öncelikle kalifiye avcilarin olmasi gereklidir bence.Bu ehil kisiler

öncelikle av sezonunda ne yapacaklarin bildikleri gibi,av sezonu disindaki calismalarida denetleyebilmelidirler.Yoksa 10-15

günlük avci kurslari avci olmak istiyenlere hic bir kazandirmaz.Avi vurmak cok kolaydir fakat üretmek zordur iste avcida

buna yardimci olmalidir.Söyleki simdi sizlere soruyorum senelik kac tilki,sansar,karga,saksagan vurdu av sezonunda avcilar...

Bunu sormamin sebebi kekligi üretmeden önce bu önlemlerin alinmasidirki faydasi büyükdür yoksa bunun yaninda gübre

filan hikaye kalir.Burada av azalmasi avcinin vurmasiyla olmaz sadece cok sert gecen hava sartlariyla baglantilidir.Bizde limit

yoktur fakat avci kendi limitini belirler bizde ise maasallah tahrip kalibi gibiyizdir ne cikarsa netice malum.....

Simdi sadede parmak basalim arkadaslar keklik salinmadan önce o cevre cok iyi yirticilardan temizlenmelidir bu rutin olarak

sadece salinacagi zaman degil her sene yapilmalidir ki yoksa bir tilkinin,sansarin,porsugun veya karganin kulucka veya palaz

zamaninda verdigi zarar büyüktür.Birde aklima gelmisken söyleyeyim burada yabanilesmis ev kedileri vardir bunlar hepsinden cok

tehlikelidirler

görüldügü yerde hemen vurulmalidir.Dogaya salinacak keklikler voliyer(Büyük kafesler)de bir kac hafta birakilarak ucmayi iyice

ögrenerek dogada kendilerini koruyabilmelidirler.Yoksa salinan kuslarin bir degeri olmaz.Herseyi devletten beklemeden avcilarda

el atmalidir ki netice pozitif olsun.Yoksa hep konusulur devamli oldugu gibi gelisme olmaz.Elimizdeki degerlerin kiymetini bilelim

yoksa kayiplari geri getirmek olmaz.Hepinize kolay gelsin..www.avci43.de (http://www.avci43.de)

http://img24.imageshack.us/img24/3112/img7562da.jpg

www.avci43.de (http://www.avci43.de)

.

yucelmert
23.Mart.2013, 08:37
bir de şu palazcılar, kafes avcıları var, pazarda güzel öten bir erkek kekliğin 2-3 bin lira ettiği bu bölgelerde çocuklar sepetle yumurta topluyorlar, tuzakla avcılık yapıyorlar, buna yaptırım yok ceza yok peşinde takip eden yok, üç beş kuş pazarına baskınla dünya kadar yoz keklik salınır doğaya, bir o kadarda para cezası tuz biber olur.
Ayrıca oğuz hocamın dediği gibi 1-2 sene bölge bölge keklik yasak edilse zaten alaylar kendini toplayacak diye düşünüyorum...
doğanın dengesini bozan insanoğlu, elini çektiğinde tabiat ana kendine gelecektir.

Osman KARATEPE
23.Mart.2013, 10:03
.Söyleki simdi sizlere soruyorum senelik kac tilki,sansar,karga,saksagan vurdu av sezonunda avcilar...

Bunu sormamin sebebi kekligi üretmeden önce bu önlemlerin alinmasidirki faydasi büyükdür yoksa bunun yaninda gübre

filan hikaye kalir.Burada av azalmasi avcinin vurmasiyla olmaz sadece cok sert gecen hava sartlariyla baglantilidir.Bizde limit

yoktur fakat avci kendi limitini belirler bizde ise maasallah tahrip kalibi gibiyizdir ne cikarsa netice malum.....

Simdi sadede parmak basalim arkadaslar keklik salinmadan önce o cevre cok iyi yirticilardan temizlenmelidir bu rutin olarak

sadece salinacagi zaman degil her sene yapilmalidir ki yoksa bir tilkinin,sansarin,porsugun veya karganin kulucka veya palaz

zamaninda verdigi zarar büyüktür.Birde aklima gelmisken söyleyeyim burada yabanilesmis ev kedileri vardir bunlar hepsinden cok

tehlikelidirler

görüldügü yerde hemen vurulmalidir.Dogaya salinacak keklikler voliyer(Büyük kafesler)de bir kac hafta birakilarak ucmayi iyice

ögrenerek dogada kendilerini koruyabilmelidirler.Yoksa salinan kuslarin bir degeri olmaz.Herseyi devletten beklemeden avcilarda

el atmalidir ki netice pozitif olsun.Yoksa hep konusulur devamli oldugu gibi gelisme olmaz.Elimizdeki degerlerin kiymetini bilelim

yoksa kayiplari geri getirmek olmaz.Hepinize kolay gelsin..www.avci43.de (http://www.avci43.de)

http://img24.imageshack.us/img24/3112/img7562da.jpg

.

Erdem abim çok haklısın.Benim memleketimde keklik popülasyonuna en büyük zararı veren saksağan dır. Tilki nispeten azalmıştır ancak saksağanların sayısı gün geçtikçe artmakta.Ağustos ayında saksağan avı başladığı zaman köyümde bir hafta sonu sadece saksağan avı düzenlemeyi düşünüyorum hatta vurulan saksağan başına iki yada üç fişek vermeye bile razıyım.Saksağanlar bir keklik yuvası bulduğunda tüm yumurtaları omlete çevirmeden oradan ayrılmıyorlar.Keklik zaten insanoğluyla uğraşıyor sıcağı var soğuğu var yabani hayvanı var. En azından saksağan tehdidini biraz olsun ortadan kaldırabilir ve belli bir bölgedeki sayılarını kontrol altına almayı başarabilirsem çok iyi olur.Saksağanların yaptığı çöp temizleme işini kara kargalar kekliklere zarar vermeden yapıyor zaten.
Vicdan sahibi fahri av müfettişlerinin sayısını artırmalıyız.Merayı iyi bilen öncelikle bölge halkından seçilecek av müfettişleri,bir eğitim programına alınmalı ve kendilerine bu eğitim sonunda yetki verilmelidir.Zira bizlerden toplanan pul parası ve vergilerden elde edilen gelirle bu işin altından rahatlıkla kalkılabilir.Hemen hemen hepimiz verdiğimiz paraların nereye gittiğini bilmediğimiz gibi biz avcıların ya da doğal hayat için harcanmadığının farkındayız.Ancak uyumaya alışkın bir millet olduğumuz için iş işten geçmeden aklımız başımıza gelmeyecek,yaya köprüsü olmayan bir kavşağa ancak üç beş kişi öldükten sonra yapılan bir üst geçit misali,kekliği rüyamızda gördüğümüz zaman eteklerimiz tutuşacak ve çözüm yolları arayacağız.

gsahiner
23.Mart.2013, 10:28
osman abi dağda nerde bir saksağan veya karga görsem onun işi bitmiştir o dakikada indiririm

Osman KARATEPE
23.Mart.2013, 10:31
osman abi dağda nerde bir saksağan veya karga görsem onun işi bitmiştir o dakikada indiririm

Kara leş kargasından ziyade alakargalara acıma kimi yerde saksağan kimi yerde alakarga denir.

Osman KARATEPE
23.Mart.2013, 10:39
Aslında önümüzdeki sezon site olarak bir hafta sonunu saksağan avına ayırabilir hepimiz vurduğumuz avları yayınlayarak bu zararlı kuşa daha fazla dikkat çekmeliyiz.http://i46.tinypic.com/6fy176.jpg

çetin ekren
23.Mart.2013, 10:42
önümüzdeki sezon erzurumda keklik avını tamamen yasakladık,gerekirse öteki sezonda yasaklarız...
herkes kendi evinin önünden sorumlu olduğu gibi herkes kendi ilinin av poilasyonundan sorumlu olması gerekir...
benim kendi ilim için en büyük tehlike hep söyledim hepte söyleyeceğim...KARADENİZ AVCISI,KARADENİZ AVCISI...ne tilkiye benziyor,nede ağır geçen kış şartlarına benziyor bu tehdit...
tilkisi,çakalı günde bir avlakta 10 keklik tüketse belki dokunmaz ama bir avlağa yığılan yüzlerce karadeniz avcısı limit ve ahlaksızsa avlanmasından dolayı her sezon bir önceki sezonu aratır oldu...
belki abartı olarak algılanabilir ama inanın bu konu doğru...onların avlandığı bir avlakta ertesi hafta kuş bulma olanağınız neredeyse hiç yok...
kekliği palaz döneminde vururlar,salamura yapıp dönerler...oteller hafta sonu fuul çeker..buna ne keklik dayanır nede başka bir av...ben buraya masraf yaparak geliyorum düşüncesiyle vurabildiğin kadar vur anlayışı doğru bir düşünce olamaz...
ilk önce avcı kendini eğitmeli,ilk önce kendinin ne olduğunu bilmeli,kendine bir ad koymalı...eğer kendine avcı diyorsa ben avcılığı kabul etmiyorum...sonu ne oldu bakın bu sezon kendileride keklik avlayamadan erzurumdan döndüler....ben inanıyorumki hiçbir karadeniz avcısı kendi ilinde başka bir ilden avcının avlanmasına müsade etmez...
ağır geçen kış şartları;bugüne kadar bu keklik hiçmi ağır kış geçirmedi....soyu tükenmeye gelen keklik eğer kıştan dolayı bu duruma düşmüş olsaydı erzurumda kekliğin ''K''si kalmazdı...ben bu kanaate inanmıyorum...
bakın şunu söyleyin eyvallah diyeyim...devlet köylüye teşvik üstüne teşvik verdi köylü ektiği araziyi ekmez oldu niye nasılsa devlet veriyor kim uğraşacak o araziyle...kim buğday,arpa ekecek ona teşvik yok...ek yoncayı al teşviyi...ne yapsın keklik yoncayı ona buğday,arpa gerekli...önceki yıllar dağın başında en küçük bir düzlüğü dahi ekerdi şimdilerde koca araziler boş yatıyor...
ekmeğini bile şehirden getirtiyor köylümüz artık...

gsahiner
23.Mart.2013, 11:05
evet dış mihraplardan çok büyük tehlike yok :) doğa tilki felan hikaye çetin abi :)

Osman KARATEPE
23.Mart.2013, 11:42
önümüzdeki sezon erzurumda keklik avını tamamen yasakladık,gerekirse öteki sezonda yasaklarız...
herkes kendi evinin önünden sorumlu olduğu gibi herkes kendi ilinin av poilasyonundan sorumlu olması gerekir...
benim kendi ilim için en büyük tehlike hep söyledim hepte söyleyeceğim...KARADENİZ AVCISI,KARADENİZ AVCISI...ne tilkiye benziyor,nede ağır geçen kış şartlarına benziyor bu tehdit...
tilkisi,çakalı günde bir avlakta 10 keklik tüketse belki dokunmaz ama bir avlağa yığılan yüzlerce karadeniz avcısı limit ve ahlaksızsa avlanmasından dolayı her sezon bir önceki sezonu aratır oldu...
belki abartı olarak algılanabilir ama inanın bu konu doğru...onların avlandığı bir avlakta ertesi hafta kuş bulma olanağınız neredeyse hiç yok...
kekliği palaz döneminde vururlar,salamura yapıp dönerler...oteller hafta sonu fuul çeker..buna ne keklik dayanır nede başka bir av...ben buraya masraf yaparak geliyorum düşüncesiyle vurabildiğin kadar vur anlayışı doğru bir düşünce olamaz...
ilk önce avcı kendini eğitmeli,ilk önce kendinin ne olduğunu bilmeli,kendine bir ad koymalı...eğer kendine avcı diyorsa ben avcılığı kabul etmiyorum...sonu ne oldu bakın bu sezon kendileride keklik avlayamadan erzurumdan döndüler....ben inanıyorumki hiçbir karadeniz avcısı kendi ilinde başka bir ilden avcının avlanmasına müsade etmez...
ağır geçen kış şartları;bugüne kadar bu keklik hiçmi ağır kış geçirmedi....soyu tükenmeye gelen keklik eğer kıştan dolayı bu duruma düşmüş olsaydı erzurumda kekliğin ''K''si kalmazdı...ben bu kanaate inanmıyorum...
bakın şunu söyleyin eyvallah diyeyim...devlet köylüye teşvik üstüne teşvik verdi köylü ektiği araziyi ekmez oldu niye nasılsa devlet veriyor kim uğraşacak o araziyle...kim buğday,arpa ekecek ona teşvik yok...ek yoncayı al teşviyi...ne yapsın keklik yoncayı ona buğday,arpa gerekli...önceki yıllar dağın başında en küçük bir düzlüğü dahi ekerdi şimdilerde koca araziler boş yatıyor...

Çetin abi konunun neresine , hangi sorununa el atsak elimizde patlıyor dönüp dolaşıp sorun gene insanlara dayanıyor.Aslında denetim şart diyoruz ama bizler kendimizi denetlemediğimiz, vicdanımızı dinlemeyip vicdansız insanlar olduğumuz sürece yetkili kişilerinde bizden aşağı kalır yanları yoktur.Bu konuyu enine boyuna ve detaylıca masaya yatıralım gereken ne ise yapalım yapmaya çalışalım.

imported_avkolik
23.Mart.2013, 12:05
AvkoliK.NeT olarak bu konuda bize düşecek veya yüklenecek her türlü göreve hazırız...

veyselll
23.Mart.2013, 13:46
1 saat kadar once cnnturk de bı program vardı. Avcılar tarafından yaralanan hayvanlar tedavı edılıyordu. bır baykus tedavı edılıyordu. Kanadından yedıgı sacma yuzunden bır daha ucamayacak denıyordu. Vucudu sacma ıcınde kalmıs vasak, kugu ve daha bır cok av hayvanı olmayan hayvanlar. O an aklıma geldı. Bız neyız. ınsanoglu av adına bunları yapamaz. Bunlar avcı degıl gozumde. Hatta ınsan bıle degıl. Tahmınım ordakı hayvanların 10 katı da arazıde kalmıstır. Hanı bız keklık dıyoruz ya; mıllette bu ozentı olduktan sonra 10 seneye kadar canlı bırakmayız. Ve hanı bız yok salma yok gubre dıyorz ya, her 3 yılda bı asgarı ucret parası verıyyor. Av bolgelerındekı koylerde gencler ıssızlıkten kırılıyor. Aylık 500 tl ye arazı denetleyecek kadar ıssız kesım vardır herhalde. o kadar ıl dısına gıden avcı var. Kacınız arazıde denetlendınız ???

ismail aksu
23.Mart.2013, 14:43

başkanım ben bu tarz yazışmalarda ağır konuşuyorsun diye ithamlar aldım bakalım karadenizliler sana nedicekçok merakediyorum çok haaa sorun burda bensem üzülerek burdan ayrılırım selamlar başkanım

çetin ekren
23.Mart.2013, 14:53
gercekleri konusursan ınsanlara dokunur ismaılcım.ama gercegı konusmaktan asla vazgecme.benim kime yazdığım bellı.kıme dokunursa buyursun ben burdayım.ve sonuna kadarda avımı korumaya devam edeceğim.sende asla vazgeçme ismail başkanım.

Burhan KESKİN
23.Mart.2013, 15:20
Arkadaşlar herkes kendi düşüncesini söyleyebilir! bu konu biz avcılar olarak ne yapabiliriz düşüncesiyle açılmıştır!! lütfen yanlış yönlere çekmeyelim Düşünce özgürlüğüne saygım vardır Burada bizler avkolik üyeleri olarak ne yapabiliriz düşüncesi hakim olmalı..

ismail aksu
23.Mart.2013, 15:29
burhan abi buda bu konu ile alakalı keklik neden yok bunları ilgilendirmiyormu başkanım ne güzelanlatmış ellerine sağlık

Burhan KESKİN
23.Mart.2013, 15:41
Yaw ne başkanlarmısınız keşke her başkan sizin gibi avlağına doğasına sahip çıksa sizleri tebrik ediyorum inşallah herkes sizleri örnek alır.. :)

çetin ekren
23.Mart.2013, 16:05
arkadaşlar yanlıs anlaşılma olmasın avcı ruhuna sahip olan avcılık etik kurallarıni bilen ve vicdani ıle avlanan herkim olursa olsun baştacımızdır.ama bizlerıde anlayın her hafta sonu resmen istilaya uğrayan avlaklarda durum ne olur...para veriyorum vururum,kımse karşı çıkamaz anlayişı ne kadar dogru.buyrun karşı çıkanlar anlatsin bizde ikna olalım.

çetin ekren
23.Mart.2013, 16:41
en başta ne yapmalıyız benim düşuncen sezona keklik avını bırakalım biz dernek olarak bu hakkımızdan sezona feragat ettik.bu yurt genelinde yapılırsa inanıyorum ki bu dönem keklik kendini toparlar.zaten bu kıs hernekadar inanmasamda kekliğin kış şartlarından yok olduguna gereginden fazla şekilde yemleme faaliyetınde bulunduk.

Burhan KESKİN
23.Mart.2013, 16:52
arkadaşlar yanlıs anlaşılma olmasın avcı ruhuna sahip olan avcılık etik kurallarıni bilen ve vicdani ıle avlanan herkim olursa olsun baştacımızdır.ama bizlerıde anlayın her hafta sonu resmen istilaya uğrayan avlaklarda durum ne olur...para veriyorum vururum,kımse karşı çıkamaz anlayişı ne kadar dogru.buyrun karşı çıkanlar anlatsin bizde ikna olalım.

Aynen katılıyorum sana çetin....

m.erdem yalcindag
23.Mart.2013, 17:22
Degerli Arkadaslar,

Ben bir kac senedir Erzuruma ava giderim.Ama gecen sezon kus hemen hemen yok gibiydi nedenine gelince sordugumuzda

köylüler ve dernekden avcilar kisin cok sert gectigini ve de tam kulucka zamaninda cok miktarda yagmur yagdigini ve

kuluckadaki keligin yavruyu cikaramadigini belirrtiler.Bunda da haklilar buna bende kus buldugumuz yerlerde cok az görerek

hak verdim.Cetin arkadasimiz bu konuda haklidir amacim kesinlikle bölge ayrimciligi olmadiginida hemen belirteyim ama maalesef

karadenizli avci arkadaslarimiz gercekden limitlerin cok disinda avlanma yapiyorlar.Aslinda bunlar hos seyler degil detaya girmek

istemiyorum.Evet memleketin her yerinde avlanabilmemiz cok güzel bir olay almanyada böyle bir konu olmaz.Herkes kendi avlaginda

avlanir.Ama heryerde avlanmak demek orayi tarumar yapmak degildir.Av vurulmak icin vardir tabi ki bunun kurallarida var tabi

bu kurallara uyanlar icin gecerlidir.Bence tüm dogu anadolu yasak edilmelidir ki populasyon tam artsin.Iste o zaman görmek lazim

hircin avcilari.Iste böyle durumlarda görüyorum ki av ve avcilik konusunda avrupali ile aramizda bir hayli zaman asimi var.Biz

nerdeyiz adamlar nerde biz neyin samatasini yapiyoruz adamlar populasyonu artirmak icin daha neler yapabileceklerinin hesabini

yapiyorlar.Cok konusuyoruz ama uygulama yok bizde .Avimiz Türkiyenin neresinde olursa olsun korunmalidir yoksa bir gün tasin

basina oturur gecmisde yasadigimiz hayalleri yad ederiz.Hepinize selam ve sevgiler Berlin'den.

http://img823.imageshack.us/img823/3580/sjagdbilder160.jpg

çetin ekren
23.Mart.2013, 17:38
işte bunu anlatmaya çalışıyorum.ben kekliğin menbasında yaşayan biri olarak eğer bu işin çözümu keklik avından vazgecmekse namus ve şeref sözü verırım avlanmamak içın.mustafa ustam agzınıza saglık işte sizin gibi avcıların başımın üstünde yeri var.buyrun bırdahakı sefere derneğımize misafırimiz olun.

23.Mart.2013, 18:11
Çetin abi düşüncene muhalefet oluyorum kusurum var ise affola abi. Mevzu bizlerin keklik avını bırakması ile çözülecek olay değilki biz dağlarda olmasak kendine avcı adı verenlere gün doğmuş olur. Biz federasyon olarak Adanada kayıtlı olarak atıyorum 800 kişiyiz ama ava çıkan 8000 kişi bizler bilinçli olanlar sahaya çıkmadıkmı diğerlerine gün doğar tabi bu benim şahsi düşüncem. Forumdada bunu sürekli gündeme getiriyorum forum üyesi öyle tahmin ediyorum 5-6.000 kişi ama katılımcı olarak 35-40 kişiyiz böyle olmazki bu iş birlik olup ses getirmeliyiz.

çetin ekren
23.Mart.2013, 18:20
kontrol memurları,saha bekçileri de işlerini yapacak alicim.bunu avcı derneklerı ve avcılarda destekleyecek,bizim dernek 500 üye kayıtlı bır dernek ben dernegin adına konusuyorum cünki düşuncemiz bu yönde.eğer biz vurmazsak köylu vuracak düşuncesınden yola çıkarsak sonunu düşünmek dahi istemiyorum.hemen hemen her avcı bır dernege kayıtlıdır bunu dernekte konuşarak üyeleri bilgilendırır isek istenilen başarıyı sağlarız bence.

23.Mart.2013, 18:47
Anlatmak istediğim vurmazsak vuracaklar değildi Çetin abi vurmayalımda vurdurmayalımda avımızı. Bizlerde birer av koruma olalım Karadenizden geliyorlar demişsin ya abi ben görmediğim halde eminimki pek çoğunun il dışı avlanma izni bile yoktur. Bu konu ile ilgili Burhan abi ( Burhan Keskin ) çok mükemmel bir taktik vermişti karşılaşınca selam hoşbeşten sonra avlanma pulu ücretlerinden limitten yasalarda dert yan çıkar zaten meydana avcımı yoksa başka birşeymi olduğu. Biraz uzaklaşınca av korumaya haber ver gereğini yaparlar yada bir dağda seri atışmı yapılıyor takoz yok demekki arayalım av korumayı benim aklıma gelenler bunlar abi. Vurmayalımda vurdurmayalımda bizler vurmayınca başkaları bize gün doğdu demesin. Bundan o kadar eminimki başka bir yerde açsam konuyu diğerlerine gün doğmuş olur der herkez. Hep birlikte hareket etmemiz gerek.

çetin ekren
23.Mart.2013, 19:20
ya elbetteki bunu beraberce yaparsak sonuc başarılı olur.yoksa bır senle benle bişey olmaz.aslinda ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz.avını ancak avcı korur,genç avcılara çok vuranın değilde bilıncli avlananın avcı oldugunu,avına sahip çıkanın asıl avcı oldugunu aşılamak gerekli.

m.erdem yalcindag
24.Mart.2013, 05:49
Merhaba Cetin kardesim,

Öncelikle davetine cok tesekkür ederim allah razi olsun.Ben genelde pasinler merkez olmak üzere narman,horasan,karayazi

ve köylerinde avlanirim. Gercekden biotop cok nefis,iste beni de ta buralardan oralara ceken neden budur.Yoksa Berlinden kalk

Türkiye sinir 3000km oradan Emet 400km, oradanda Erzurum 1200 km civarinda yani o kadar yolu av ve sohbet icin kat ediyorum.

Artik kac senedir devamli pasinlere gittigimiz icin cok arkadasimiz var orada,yani kaynastik.Olay zaten budur.Avi muhabbet

icinde yapabilmekdir.Bu arada bu mesele sürer gider yani avci gibi avci olanlar yetisinceye kadar.Bizim millet olarak okuma aliskan

ligimiz yoktur genelde duyarak neticeye ulasmaya calisiriz ki buda hatalarin olusmasina neden olur. Bu arada sen Erzurumun

hangi kulübündesin eger yanlis hatirlamiyorsam iki kulüp olacak sizde.Ben Abdullah baskani,vedati,recep var,hoca onlarla avlandik,

sag olsunlar Erzurumda bizi misafir ettiler yani Erzuruma dadaslara yakisir sekilde bizi agirladilar.Eger görecek olursan cok cok

selamlarimi iletirsen cok memnun olurum cetin.Hosca kal,Berlinden Erzuruma selamlar. www.avci43.de (http://www.avci43.de)

Kadın lafıyla

Erzurum havaalanında yolcular uçağa binmişler.
Kapılar kapanmış ve hostes 'sayın yolcular' demiş:
Lütfen kemerlerinizi bağlayınız. Kimse bağlamamış.
Hostes 'durumu' pilota anlatmış.
Pilot, mikrofonu eline almış:
Hele dadaşlar, kemerlerinizi bağlayın da havalanah.
Herkes bir anda kemerlerini bağlamış.
Hostesin şaşkınlığını gören pilot şöyle demiş:
Erzurumlu, kadın lafıyla iş yapmaz.

çetin ekren
24.Mart.2013, 07:22
dadaş garı lafıyla iş yapmaz. :) hocam dogru erzurumda 2 dernek var.saydığınız isimler dahil olmak uzere pasinlerdende çok tanıdığım vardır.özellıkle mızo :) ben diger dernektenım ne yazıkkı bölünmek zorunda kaldık.fikir,düsunce ve daha bırcok konularda uyuşamaz olduk.belli bır kalıp vardı diger dernekte ve onun dışına cıkılamıyodu.anlıycagınız bır kavonoza hapıs ıdik resmen.ben şuanda erzurum merkezde olan Dogu Anadolu Erzurum Avcılar derneğindenim.vedat dediğin kuyumcu,hoca dediğiniz ıbrahım hoca olsa gerek.bızım dernekteler hemde hocamla yönetımde olmakta ayrı bır gurur.bakın muhakkak bekliyorum az daha konuşsak zaten hısım çıkacaz.