PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yorumsuz.

29.Mart.2013, 13:54
Adanalı Avcılar sayfasından Yusuf Metehan Özgen abimizin yazısından alıntıdır.

Doğu Akdeniz Yaban Hayatı Federasyonu (DAYF) Sayın DR Cüneyt İnanç'ın Kaleminden aynen aktarıyorum

SEVGİLİ AVCI ARKADAŞLARIM

TÜRK AVCILIĞIN DA ÇOK YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BİR SİSTEM UYGULANMAK ÜZERE.2015 SONU İTİBARIYLA ÜLKEMİZDEKİ TÜM AVLAKLAR DEVLET AVLAĞI STATÜSÜNE SOKULACAK. UYGULAMANIN ÖRNEĞİNİ İKİ YILDIR YÖREMİZ DE Kİ AHCIBEKİRLİ KEKLİK AVLAĞINDA YAŞADIK.DAHA EVVEL YILLARCA AVLANDIĞIMIZ YÖREYİ BAKANLIK BİR ANDA DEVLET AVLAĞI İLAN ETTİ.AVLAKTA 200 ADET KEKLİK OLDUĞU BİLDİRİLDİ.HER AVLANAN AVCININ 10 KEKLIK AVLADIĞI VARSAYILARAK 20 AVCI AVLANINCA POPULASYON TÜKENDİ DİYEREK ,AV SEZONU DEVAM ETMESİNE RAĞMEN ,AVLAK KAPATILDI.ASLINDA HİÇBİR AVCI KOTASINI DOLDURAMAMIŞTI.
ÜLKE GENELİNDE UYGULANMAK İSTENEN SİSTEM BU.BİLDİĞİNİZ GİBİ AV HARİTASINDA GEÇTİĞİMİZ YIL TEK TÜK OLAN KIRMIZI İLE İŞARETLİ DEVLET AVLAKLARI BU YIL HER YANA YAYILMIŞ DURUMDA.HARİTA KIPKIRMIZI.ARKASINDAN GELECEK UYGULAMA BU AVLAKLARIN ÖZEL KURULUŞLARA KİRAYA VERİLMESİ.TABİİ ÖZEL KURULUŞLAR DA, AVLAĞA HİÇBİR YATIRIM YAPMADIĞI HALDE, BURALARDA PARA KARŞILIĞINDA AV YAPTIRACAK.ŞU SIRADA GÖKÇEADA DA OLDUĞU GİBİ.ÖZETLE ŞU SIRADA YAPTIĞIMIZ GİBİ KÖPEĞİMİZİ ,TÜFEĞİMİZİ ALIP HERHANGİ BİR MERADA AVA GİDEMİYECEĞİZ.
YURT DIŞINDA BENZER UYGULAMALAR VAR.AMA CİDDİ FARKLAR MEVCUT.EN ÖNEMLİ FARK ÜLKENİN TAMAMININ DEVLET AVLAĞI OLMAMASI.HER BÖLGEDE BİR ADET AVLAK VAR.BU AVLAK TA AV HAYVANI ÜRETİMİ, ZARARLI MÜCADELESİ,YEMLEME GİBİ DOĞA DESTEKLENMESİ UYGULANIYOR.BURADA ÇOĞALAN POPULASYON CIVAR AVLAKLARA DA YAYILIYOR.PARA VERİP KOLAY VE BOL AV YAPMAK İSTİYEN BU AVLAKLARDA AVLANIYOR.AMA PARA VERMEDEN AVLANILABİLECEK MERALAR DA MEVCUT.AVRUPA ÜLKELERİN DE HER YIL MİLYONLARCA SÜLÜN ,KARACA, GEYİK AVLANMASININ İZAHI SANIYORUM BU UYGULAMA DA YATIYOR.
AV VE YABAN HAYATI KONFEDERASYONU VE DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ FEDERASYONU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI VE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR.HER TÜRK AVCISININ KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCESİNE VE KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR.BİRLİK OLMANIN, HAKKINA SAHİP ÇIKMANIN KONUŞMANIN ,YAZMANIN ,TAVIR KOYMANIN ZAMANIDIR.MESAJLARINIZI BEKLİYORUM.
CÜNEYT İNANÇ
DAYF BAŞKANI

Arkadaşlarım, abilerim alıntı olduğu için büyük harfle yapıştırdım.

gsahiner
29.Mart.2013, 14:00
ali bu iş öyle olmaz bir gün mutlaka patlar ben kendi adıma söyleyim böyle bir olay olursa pul mul hiç bişey yatırmam bohçacı olurum varsın olsun benim vicdanım avcı ise adım varsın bohcacı olsun ben vicdanen düzgün avlanıyorsam bohçacılıkla zaten alakam olmaz devleti beslemem boşu boşuna zaten şimdi ödediğimize ben küplere biniyorum buna hiç ödemem yani bir çok kişininde aynen benim gibi yapacağından en ufak bir şüphem yok

İBRAHİM AKKAYA
29.Mart.2013, 14:46
Baba Eren Hocaya Sormuş Abdestsiz Namaz olurmu Diye Hoca Olmaz Demiş. :D :D :D :D
Baba erende Nah Olmaz Ben Kıldım oldu demiş. :D :D :D :D
Bizimkide aynı yaptım oldu misali. :) :) :) :)

29.Mart.2013, 14:48
Devlet sistemi namuslu vatandaşın üzerinde işliyor sadece.

Yıldıray İNCE
29.Mart.2013, 14:52
Baba Eren Hocaya Sormuş Abdestsiz Namaz olurmu Diye Hoca Olmaz Demiş. :D :D :D :D
Baba erende Nah Olmaz Ben Kıldım oldu demiş. :D :D :D :D
Bizimkide aynı yaptım oldu misali. :) :) :) :)
Dayım gereken cevabı yazmış bizede alkışlamak düşer.......... ;D ;D ;D

Burak SEZER
29.Mart.2013, 15:16
Adanalı Avcılar sayfasından Yusuf Metehan Özgen abimizin yazısından alıntıdır.

Doğu Akdeniz Yaban Hayatı Federasyonu (DAYF) Sayın DR Cüneyt İnanç'ın Kaleminden aynen aktarıyorum

SEVGİLİ AVCI ARKADAŞLARIM

TÜRK AVCILIĞIN DA ÇOK YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BİR SİSTEM UYGULANMAK ÜZERE.2015 SONU İTİBARIYLA ÜLKEMİZDEKİ TÜM AVLAKLAR DEVLET AVLAĞI STATÜSÜNE SOKULACAK. UYGULAMANIN ÖRNEĞİNİ İKİ YILDIR YÖREMİZ DE Kİ AHCIBEKİRLİ KEKLİK AVLAĞINDA YAŞADIK.DAHA EVVEL YILLARCA AVLANDIĞIMIZ YÖREYİ BAKANLIK BİR ANDA DEVLET AVLAĞI İLAN ETTİ.AVLAKTA 200 ADET KEKLİK OLDUĞU BİLDİRİLDİ.HER AVLANAN AVCININ 10 KEKLIK AVLADIĞI VARSAYILARAK 20 AVCI AVLANINCA POPULASYON TÜKENDİ DİYEREK ,AV SEZONU DEVAM ETMESİNE RAĞMEN ,AVLAK KAPATILDI.ASLINDA HİÇBİR AVCI KOTASINI DOLDURAMAMIŞTI.
ÜLKE GENELİNDE UYGULANMAK İSTENEN SİSTEM BU.BİLDİĞİNİZ GİBİ AV HARİTASINDA GEÇTİĞİMİZ YIL TEK TÜK OLAN KIRMIZI İLE İŞARETLİ DEVLET AVLAKLARI BU YIL HER YANA YAYILMIŞ DURUMDA.HARİTA KIPKIRMIZI.ARKASINDAN GELECEK UYGULAMA BU AVLAKLARIN ÖZEL KURULUŞLARA KİRAYA VERİLMESİ.TABİİ ÖZEL KURULUŞLAR DA, AVLAĞA HİÇBİR YATIRIM YAPMADIĞI HALDE, BURALARDA PARA KARŞILIĞINDA AV YAPTIRACAK.ŞU SIRADA GÖKÇEADA DA OLDUĞU GİBİ.ÖZETLE ŞU SIRADA YAPTIĞIMIZ GİBİ KÖPEĞİMİZİ ,TÜFEĞİMİZİ ALIP HERHANGİ BİR MERADA AVA GİDEMİYECEĞİZ.
YURT DIŞINDA BENZER UYGULAMALAR VAR.AMA CİDDİ FARKLAR MEVCUT.EN ÖNEMLİ FARK ÜLKENİN TAMAMININ DEVLET AVLAĞI OLMAMASI.HER BÖLGEDE BİR ADET AVLAK VAR.BU AVLAK TA AV HAYVANI ÜRETİMİ, ZARARLI MÜCADELESİ,YEMLEME GİBİ DOĞA DESTEKLENMESİ UYGULANIYOR.BURADA ÇOĞALAN POPULASYON CIVAR AVLAKLARA DA YAYILIYOR.PARA VERİP KOLAY VE BOL AV YAPMAK İSTİYEN BU AVLAKLARDA AVLANIYOR.AMA PARA VERMEDEN AVLANILABİLECEK MERALAR DA MEVCUT.AVRUPA ÜLKELERİN DE HER YIL MİLYONLARCA SÜLÜN ,KARACA, GEYİK AVLANMASININ İZAHI SANIYORUM BU UYGULAMA DA YATIYOR.
AV VE YABAN HAYATI KONFEDERASYONU VE DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ FEDERASYONU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI VE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR.HER TÜRK AVCISININ KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCESİNE VE KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR.BİRLİK OLMANIN, HAKKINA SAHİP ÇIKMANIN KONUŞMANIN ,YAZMANIN ,TAVIR KOYMANIN ZAMANIDIR.MESAJLARINIZI BEKLİYORUM.
CÜNEYT İNANÇ
DAYF BAŞKANI

Arkadaşlarım, abilerim alıntı olduğu için büyük harfle yapıştırdım.

Aynı durum şuan bizim bölgemizdeki Ballıca Genel Avlağında da mevcut...
Gerekli görüşmeleri çalışmaları yaptık fakat her seferinde bu uygulamanın kanunlaştığı ve artık geri dönülemeyeceğinden bahsedildi...

29.Mart.2013, 16:55
Sistem bu şekile döndüğü zaman avcı ruhunu vicdanını kaybetmeden yaşasın bohçacılık :D

çetin ekren
29.Mart.2013, 20:32
bunun projesi ve hazırlığı yıllar önceden ayarlanmıştı zaten....
biz boşuna konuşuyoruz inanın...
2015 yılına kadar her yer devlet avlağı,onu takip eden yıllarda heryer özel avlak olacak...
işte o zaman ben avcılığı bırakırım sanırım...

Burhan KESKİN
29.Mart.2013, 20:49
Dayım gereken cevabı yazmış bizede alkışlamak düşer.......... ;D ;D ;D

30.Mart.2013, 04:53
bunun projesi ve hazırlığı yıllar önceden ayarlanmıştı zaten....
biz boşuna konuşuyoruz inanın...
2015 yılına kadar her yer devlet avlağı,onu takip eden yıllarda heryer özel avlak olacak...
işte o zaman ben avcılığı bırakırım sanırım...

Bende inatla bu devlete para vermem yurt dışına giderim ava. Senede 2 defa giderim sağlam giderim.

Burak SEZER
30.Mart.2013, 07:44
Bende inatla bu devlete para vermem yurt dışına giderim ava. Senede 2 defa giderim sağlam giderim.

Katılıyorum Ali abi..
En azından daha kaliteli bir av yapmış olursun...

ibrahim ozel
30.Mart.2013, 07:49
Bunun adını ben biliyomda de hadi bende kalsın ....

Recep DÖNMEZ
30.Mart.2013, 14:37
Ya arkadaşlar Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir diye boşuna dememişler.
Eh hayırlı olsun,
2015'te tüfeği antika niyetine duvara asarız artık...

30.Mart.2013, 19:20
saten ödedigimiz vergi harc (haraç) iyice imandan cıkartır duruma geldi bide bu uygulama oldumu tamamdır.ödedigimiz paraların yarısı tekrar avlaklarımıza av olarak dönse her taraf av olur ne geregi var. Bütün av kulupleri birlik olsa sadece 1 yıl vergide harc vermesek devlet mesajı net bir bicimde alır. Mak bizim yanımızda olacagına arkamıza geçti düzüyo resmen

Osman KARATEPE
01.Nisan.2013, 06:39
Avcılığı neden bırakalım.Önce elimizden geleni yapalım haklarımızı arayalım daha sonra elimizden gelmeyenleri yaparız ;)

gsahiner
01.Nisan.2013, 09:05
evet abi neden bırakalım avcılığı yani bırakmam