PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuluçka makinası yapacağım bilgi sahibi olanlar bakabilir mi

Onur ÇELİKOĞLU
03.Nisan.2013, 14:46
Abilerim merhaba..

Bahçede hayvan çok haliyle yumurtada çok oluyor ama sürekli gurk yatan tavuk ve kaz olmuyor. Hele kazlar yılda bir defa gurk yatıyorlar , yavrularına iyi bakamıyorlar çoğunu ezerek öldürüyor. Bende bunları yaşamamak için basit 20 40 yumurtalık bir kuluçka makinası yapmaya karar verdim.
Ama elektrikten anlamıyorum termostat lamba vs bunların bağlantıları nasıl yapılacak hiç bir fikrim yok..
Nem hangi ölçülerde olacak bilmiyorum..

Daha önce kuluçka makinası kullanmış olan veya makina yapmış olanlardan yardım bekliyorum ..

03.Nisan.2013, 14:48
Onur kardeşim tam hatırlamıyorum ama sanırım İbrahim dayı kuluçka makinası ile ilgili bir paylaşım yapmıştı istersen arattır bir forumda.

İBRAHİM AKKAYA
03.Nisan.2013, 14:54
Onur kardeşim tam hatırlamıyorum ama sanırım İbrahim dayı kuluçka makinası ile ilgili bir paylaşım yapmıştı istersen arattır bir forumda.

Ali Kardeşim Ben Makinada Keklik Çıkarttım Makina Orjinal Arkadaşın ben anlamam ama el yapımları Randımanlı olmuyor.
İsmail ŞEN Bukonuda Meraklı ona sor telefonu İmzasında vardır.

03.Nisan.2013, 14:58
Abi birisi paylaşmıştı el yapımı diye ama tam hatırlamıyorum işte kim olduğunu 3-4 ay önce paylaşım olmuştu.

Onur ÇELİKOĞLU
03.Nisan.2013, 15:12
Ali abi bahsettiğin paylaşımları buldum. teşekkür ederim

Kemal_Uygur
04.Nisan.2013, 00:04
37.2-37.7 stabil ısı ve gelişim döneminde en az %60 nem olması gerek. Yumurtaların günde en az 2 kere çevrilmesi ve çıkıma 3 gün kala hareket ettirilmemesi, çıkım zamanı yanı son 3 gün nemin %75 ten az olmaması, yumurtaların yatay yada sivri kısımları aşağı gelecek şekilde makineye yerleştirilmesi önemli unsurlardan bazıları

gsahiner
04.Nisan.2013, 06:02
OSMAN KARATEPE yokmu yaw sitede o bu konuyu kesin bilir :)

Onur ÇELİKOĞLU
04.Nisan.2013, 08:29
37.2-37.7 stabil ısı ve gelişim döneminde en az %60 nem olması gerek. Yumurtaların günde en az 2 kere çevrilmesi ve çıkıma 3 gün kala hareket ettirilmemesi, çıkım zamanı yanı son 3 gün nemin %75 ten az olmaması, yumurtaların yatay yada sivri kısımları aşağı gelecek şekilde makineye yerleştirilmesi önemli unsurlardan bazıları

Abi teşekkür ederim aklıma takılan soruların bir kısmını cevaplamış oldun.

Yumurtaları günde 2 kere demişsiniz günde 4 5 kere çevirsekte olur mu ?

Ayrıca abi nemi o seviyede tutmak için ne kadar su koyulmalı makinaya ?

Osman KARATEPE
05.Nisan.2013, 06:51
Geldiiimmm burdayımm :)
Kuluçka makinesi yaptım hemde iki boyda ve %90 oranında bir yavru çıkarma sayısı elde ettim.Köyde kayınpederim öyle çok bıldırcın çıkardı ki bi süre sonra usandı ve tavuğa kaza çevirdi işi :)
Açtığım konuyu bulayım Onur istersen beni arayabilirsin detayları veririm sana.

gsahiner
05.Nisan.2013, 06:56
Geldiiimmm burdayımm :)
Kuluçka makinesi yaptım hemde iki boyda ve %90 oranında bir yavru çıkarma sayısı elde ettim.Köyde kayınpederim öyle çok bıldırcın çıkardı ki bi süre sonra usandı ve tavuğa kaza çevirdi işi :)
Açtığım konuyu bulayım Onur istersen beni arayabilirsin detayları veririm sana.

ben demedim mi yaw osman karatepe bilir bu işi diye :D :D

05.Nisan.2013, 09:24
Onur kardeşim kulucka.net diye bir site var. orada bu konu ile ilgili aradığın her sorunun cevabını bulabilirsin. Yalnız yumurtadan civciv olayı o kadar basit değil. kendinden çeviren ve uygun ısı ve nem ayarını yapan güzel makineler var bunları tavsiye ederim..

Osman KARATEPE
05.Nisan.2013, 13:17
Elektirik kesintisinin sık yaşanmadığı bir yerde günde iki sefer yumurtaları çevirmek sureti ile bu iş gayet verimli bir şekilde yapılabilir.Makina için kullanılabilecek en güzel malzeme eski bir fırındır.Dijital bi termostat 220 v bilgisayar fanı ve iki adet 60 w armut lamba ile sistem kurulmuş olur.

Onur ÇELİKOĞLU
05.Nisan.2013, 15:54
Osman abiyle telefonda görüştük,değerli bilgilerini benim paylaştı sağolsun.

Burak SEZER
05.Nisan.2013, 19:48
Muhammet Kalyoncu diye meraklı bi arkadaş vardı Onur..O daha önce yapmıştı...
Google'dan aratırsan bulursun..

ibrahim ozel
06.Nisan.2013, 17:37
Benim duyduğum şu el yapımları çok randımanlı değil memnun olan çok az kişi var. Ben olaya biraz farklı bakıyorum ayrıca. Bana % bilmem kaçı çıksın yeter olaylarına çok bozuluyorum. Bence o yumurtalar bir can. O nedenle sağlam markalı bu işi fabrikasında yapanlardan almak çok daha mantıklı. Belki pahalı ama o yumurtalarında canlanmasına daha çok şans verilmesi taraftarıyım