Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖFKEYİ YUTMAK
4x4cemal
19.Nisan.2008, 20:28
Yeniden SELAMÜN ALEYKÜM Arkadaşlar .
Ma'ruz kaldığımız kötülükler veya can sıkıcı başka hadiseler karşısında, kızmama, öfkelenmeme insan tabiatına zıddır. Zaten bir insan,hiç kızmıyor ve öfkelenmiyorsa, o insanın mutlaka eksik bir yanı vardır, fakat KUR'AN'ın bu mevzuda bizden istediği öfkemizi yutmak, öfkelendiren şeyi sineye çekip sabretmektir. Öfkelenmeyen, kızmayan insan, bu gayr-i tabii davranışından dolayı sevap kazanamaz. Ama yanardağlar gibi lav püskürtmeye hazırlanmışken öfkesini yutabilen insan, bazen bu davranışıyla velayet derecesi bile elde edebilir. Hasımlarımız bile bizim için rahmet sayılırlar mesela; serçeye atmacanın musallat olması ona uçmayı, kaçmayı, saklanmayı öğrettiği gibi, hasımlarımızda bize yeni yeni taktikler, stratejiler, müdafa veya taarruz çeşitleri öğretirler. Bu da büyük bir kazançtır. Dolayısıyla değerli AVKOLİK yöneticileri uygun görürlerse avcılık dışı paylaşımlarımız forumunda GÜL BAHÇESİ adında bir köşe açarlar ise bu ve benzeri konuları orada paylaşma fırsatı buluruz.
DEVELİ'DEN SELAM
imported_avkolik
19.Nisan.2008, 20:38
Allah razı olsun Cemal abi..sağol ...İnsana herşeyi yaptıran o öfke değilmiki...Ben peygamberimiz (s.a.v) öğrettiği bişeyi uygulamaya çalışırım bu konuda...Eğer öfke anında ayakta isem çömelir, oturur vaziyette isem kalkarım...Baya etkili oluyo....Tekrardan teşekkürler bu arada dediğin bölüm açacağım abi sağol...
unforgiven
19.Nisan.2008, 20:39
Sevgili cemal abicim paylaşımına çok teşekkür ediyorum eline emeğine sağlık.
Saygılarımla...
TARGET
19.Nisan.2008, 20:54
Celam abim birden benim deli geçlik yıllarımı hatırlattın.orçun gibi hırçın ve sinirli biriydim.ama halen yörük inadı var bende bundanda vazgeçemiyorum. 20 yıl önceki kim şimdiki halil kim .ama insan çoluk çocuk olunca ve yaş ilerleyince çok farklı düşünüyor.ne nersin Meyva olgunlaşıyormu. paylaşımın için teşekkürler. bu konuda ali ekber hızır gibi yetişir.
ALİM DÜNKÜ DÜZELTMELER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Mersinden Sevgi ve Saygılar
ii olur cemal abıı
bı kose olmasıı ii fikirr
selamlar
4x4cemal
19.Nisan.2008, 22:04
Değerli arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Orçun ilk ders Ali Ekberden işi biliyor ve devamında öfken geçmedi ise abdest al yine geçmedi ise namaz kıl mutlaka geçecektir. Halilciğim aslında insanın ham olanı tatlı yetmiş i acı olur. Meyveninde ham'ı acı yetmişi tatlı olur. Baksana bebekler ne kadar tatlı ve güzel olurlar taaki büyüyüp günahlarla kirleninceye kadar.
Develiden selamlar.
Adil Karakus
19.Nisan.2008, 23:35
4x4cemal vallahi sana imrenmemek elde değil allah senden razı olsun maneviyat penceremizin ışığı oldun,şu maddeci dünyada inan bir çok şeyi göz ardı eder hale geldik,
dostluğu,kardeşliği,iyi huy güzel ahlak bunları hatırlattığın için sana çok teşekkür ederim
selamlar
ulasatasoy
20.Nisan.2008, 06:03
Bir zamanlar çok çabuk öfkelenen ve bu yüzden hiç arkadaş edinemeyen küçük bir oğlan varmış. Babası ona bir kese dolusu çivi vermiş ve her öfkelendiğinde, bahçe kapısına bir çivi çakması gerektiğini söylemiş. Oğlan daha ilk gün kapıya 37 çivi çakmış. İlerleyen haftalarda, öfkesini kontrol etmeyi öğrendikçe, kapıya çaktığı çivilerin sayısı da her geçen gün azalmış. Gün gelmiş, öfkesini kontrol etmenin kapıya çivi çakmaktan daha kolay olduğunu keşfetmiş... Ve bir gün çocuk, öfkesini hiç kaybetmemeyi öğrenmiş. Koşup babasına durumu anlatmış ve babası bu kez ona, öfkesine her hakim oluşunda kapıdan bir çiviyi söküp çıkarmasını söylemiş.
Günler geçmiş ve oğlan gelip babasına tüm çivilerin söküldüğünü anlatmış. Babası onu elinden tutup, bahçe kapısının yanına getirmiş ve şöyle demiş: “Aferin oğlum, çok şey başardın; ama bir bak, kapının üstü delik deşik oldu. Bu kapı asla eskisi gibi olmayacak. Öfkeyle söylediğin sözler, tıpkı bunlar gibi izler bırakır. İnsana bıçak saplayıp, sonra çekip çıkarabilirsin ama üst üste ne kadar özür dilesen de, yara hala oradadır. Dil yarası da fiziksel bir yara kadar kötüdür. Aslında arkadaşlar nadir bulunan mücevherlerdir. Seni gülümsetir ve başarılı olman için seni teşvik ederler. Sana kulak verirler ve her zaman kalplerini bize açık tutmak isterler.”
Sanırım öfke biraz da yaş ile ilgili bir husus. İnsan davranışlarının zaman içerisinde toplumun ön gördüğü değerler ile belli standartlara ulaştığını ve de gençlik dönemine göre biraz daha dinginleştiğini söylemek mümkün. Ama öfkeyi kontrol etmede en önemli husus yukarıda da belirtildiği gibi kişinin yüklendiği sorumlulukların yüklediği otokontroller .
aliihsan.emet
31.Temmuz.2008, 18:20
SELAMÜNALEYKÜM...cemal abim öfke müslümana yakışmaz zaten,bizler ancak kırılırız ellerine sağlık.gül bahcesi ile isteğine sonuna kadar yanındayım .cümleten ALLAHA EMANET OLUN .
ali38
31.Temmuz.2008, 18:29
Teşekkürler Cemal Abi
Avbeyi
31.Temmuz.2008, 20:51
Selamın boşta kalmasın abim Aleykum Selam;
Damlalar geliyor gözümden,
Bilmiyorum aslında birazda kızıyorum.
Düşen yaşlara mı, onları akıtan gözlere mi,
Yoksa o gözleri tetikleyen dostlara mı?
Bende ne yaptığımı bilmiyorum bu gece,
Yanaşan nasibini alıyo…
Bazen en yakındaki,
İçimdeki, hatta hani var ya aynadaki,
Nasibini alıyor bazen aynanın da yanındaki.
Ben mi yanlışım bu akşam yoksa beni ağlatan bu aynamı,
Değer mi, diyorum kendime.
Eğer aynanın yanındaki yanlışsa, değmezmiş der geçerim,
Değse bile, belki çoğu damlanın canına yanarım,
Bendeyse hata yaşlara yenilerini eklerim,
Ama aynadaysa hata gerçekten yanar giderim.
Şu anda düşen damlalar mı daraltıyor beni,
Yoksa yanıyor muyum aynadan yana hiç bilmiyorum…
Hani sırlı kağıt vardır camın arkasında,
Aynayı ayna yapan odur ya…
Onun için korkuyorum yanaşmaya, konuşmaya,
Ateşim yakar kağıdı ayna ben, ben ayna olmaktan çıkarya…
Herşey için sağolasın CEMAL(adı güzel kendi güzel) Abim.
yasar_yetim
31.Temmuz.2008, 21:06
rabbim bizleri öfkesini yenen kullarından eylesin insallah paylasımın ıcın sagol cemal abım
ahmethoca
31.Temmuz.2008, 21:15
Bu konuda herkes özeleştiri yapmalı.İnsanların sadece yazarak iletişim kurduğu ortamlarda maalesef bu türden, farkında olmadan önyargılı çıkışlar olabiliyor. Bu durumu gözardı etmeden iletişim kurmak ve muhatabımız olan insanlara karşı yüzyüze iletişim kurarken gösterdiğimiz müssamaha sınırlarını biraz daha genişletmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. saygılar.
Sebahattin AVCI
13.Ekim.2008, 21:49
aleykümselam cemal abicim allah razı olsun senden önce nefsimiiz sonra sabrımızın önünü kesip olabildiğince engelleye biliyor isek sevabımız artmış demektir allaha emenet olun
Cemal abim seni ayakta alkışlıyorum. Ne mutlu öfkesinden bile ders çıkarabilene.
Mesut BÜLBÜL
14.Ekim.2008, 13:49
cemal kardeşim tek kelimeyle harika bir düşünce tarzın var aliekber kardeşiminde dediği gibi de o an ar damarlarının gerildiği zaman benim düşüncem kendine özel 2 dakika ayrılıp düşünme fırsatı 20 senemi 2 dakikamı diye zaman ayırmak veya yaratmak gerekir sakin ve netbir bir 2 dakikacık şekilde bunun anlamını yaşayan varsa dahada iyi bilir allah kimseyi şeytanavede öfkesine uydurmasın allah peygamber sabrı versin .
eski bir konuymuş şuan okuyup yazıyorsam benim icin daha yeni sayılır sayğılar cemalim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.