PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buyurun Anket'te...!

Burhan KESKİN
31.Mayıs.2013, 11:35
http://i42.tinypic.com/no8sif.jpg

[color=blue]Arkadaşlar Avcılığı kişiler bir spor türü olarak yada bir hobi olarak görüyor kimiside spor olarak değil avcılığı canilik katliamcılık olarak görüyor bu konulara açıklık getirmek için üyelerimiz bu konuda ne düşünüyorlar diye küçük bir anket düzenledim ankete oy kullanan üyelerimiz yorumda yapabilirler böylelikle laf lafı açar diyerek düşüncelerimizi söylemiş oluruz. Herkese kolay gelsin buyurun anket'e...

Burak SEZER
31.Mayıs.2013, 15:06
Yaşam tarzıdır şıkkını eklemeyi unutmuşsun Burhan hocam :)

emrah ugur
31.Mayıs.2013, 16:01
Evet bazı hayvanseverler bize katil diyor. ben de bana katil diyenlere sen cahilsin diyorum.

Sizler yaşamın gerçeklerini anlayamamış, içinde bulundugunuz dünyanın, doganın düzenini kavrayamamış, duygularınızı kontrol edemeyen kişilersiniz. Avcılık Ademoglunun dogasında genlerinde var olan birşey. resimler üzerinde basit bir inceleme yaptıgımızda, av olanların gözleri başının yanlarında, (kuş,geyik, vb.) avcı olanların (aslan,kaplan, vb.) gözleri başının önündedir. zaten tersi olsaydı av sürekliligi olmazdı. biz insanlar da gözleri önde olan guruptayız.
Sizler yolda arabanın ezdigi bir kedi yavrusunun başında oturup aglarsınız. biz avcılar ise bunu gördügümüzde biraz üzülürüz, sonra bu kedinin ölmesi gerektigini, bu kedinin etiyle kuşların böceklerin beslenecegini, hatta günlerdir aç olan bi köpek yavrusunun bunu yiyerek hayatta kalacagını düşünürüz ve doganın düzenine bir kere daha saygı duyarız. bu saygıda bizim dogadan aldıgımızın fazlasını ona geri vermemizi saglar. Siz sadece hayvanları seversiniz bizler tüm dogayı severiz.

Sen et tüketiyorsun, bende tüketiyorum. et bizim için çok önemli ve gerekli. peki ben niye tertemiz dogal, mis gibi av etinden mahrum kalayım. domatesin organigini arıyorumda, etin neden aramayayım. hem tavşanın ki can, inegin ki patlıcan mı...

Sana birkaç soru.
Ev de besledigin hayvanların dışkısını kanalizasyonamı atıyorsun, bir agacın dibine mi?
Ev de yedigin meyvaların artıklarını çöpe mi atıyorsun, yoksa çekirdeklerini dogaya mı götürüp dikiyorsun?
Arabanın torpidosunda sokak köpekleri için derialtı parazit ignesi taşıyormusun?
bir sokak köpegi senin bıraktıgın kuru ekmekler olmasa da yiyecek birşey bulabilir ama eger uyuz olduysa kendini asla tedavi edemez. sen yapmıyorsun ama bunları yapan birçok avcı var.
Artık karşıma gecipte bana hayvanseverligini savunma. ama nerde avcılık sıfatı altında hayvanlara zulm eden varsa, kürkü için hayvanları katleden varsa seninle beraber bende onun karşısındayım.

sukru sunar
31.Mayıs.2013, 16:48
tutku yaşam tarzı.kesınlıkle spor degıl

Burhan KESKİN
31.Mayıs.2013, 20:11
Yaşam tarzıdır şıkkını eklemeyi unutmuşsun Burhan hocam :)

Çırak eklecek çok şık varki avcılık hakkında çok şeyler söyleniyor mesela avda iken bir keklik arkasından yürüyoruz koşturuyoruz nabız yükseliyor adrenalin artıyor bu koşturmacılığı spor olarak değerlendirenler 'de var ;) ama en doğrusunu avcı biliyor bu yüzden üç şık yeter bence :)

çetin ekren
31.Mayıs.2013, 20:17
avcılık benim hayatımın anlamı...
avcılık benim yaşam tarzım...
avcılık benim vazgeçilmezim...
kısacası avcılık benim....

çetin ekren
31.Mayıs.2013, 20:28
şimdiki avcılığa heves edenlerin %80 ve daha üzeri sadece ya birde avcılığı deneyeyim diyip bir silah alıp avcı olduklarını zannetenlerle dolu...
bence avcılık damardaki kandan gelir...sonradan kazanılan veya birden çıkan birşey değil...
avcı dediğin avcılığı yaşamalı...
avcılık hafta sonu merakı veya boş zaman geçirme olayı değildir....
benim sosyal arkadaşlarımın %99 u avcıdır...avcılık merakı olmayan arkadaşım yok denecek kadar azdır...
alışveriş yaptığım market,tuhafiye avcıdır...
çocuklarımın okuduğu okulun müdürü bile avcıdır... :)
yani damarlarımıza işlemiştir avcılık...
avcılık can almayla egoyu tatmin etme olayı değildir...öyle olsa şuanda niye bu olayı yapmıyoruz...öyle olsa neden kendi beslediğimiz tavuğu,kazı kesmeye kıyamıyoruz....
sokakta yürürken yuvadan düşen bir karga yavrusuna gelip geçenler duyarsız kalır,ama ordan bir avcı geçse o yavruyu ne pahasına olsa yuvasına koyar...
yani işin özünde avcılık anlatılacak bir olay değil...anlamı yoktur...avcılığın tarifi yapılmaz...sadece yaşanır...aşk desen oda olmaz...aşkların hepsi gelip geçer...
ama avcılık insanı delip geçiyor...kalbin en yok olamaz damarlarına işliyor...

Yıldıray İNCE
01.Haziran.2013, 06:16
Cetin kardeşim gönlümden gecenleri yazmış eline sağlık cetin kardeşim...........

yucelmert
01.Haziran.2013, 13:11
çetin abime sonuna kadar katılıyorum,
benim için bir spor değil yaşam biçimidir,
kamuflaj bir şapka tişört, pantolon başkalarına itici gelirken,
benim için bir damatlık kadar güzel ve estetik kıyafettir.
oğlumu daha şimdiden (8 yaşına girdi) atıcı yapma hayalleeri kuruyorum,
bir avcının neler yapması gerektiğini ve nelerden uzak durması gerekliliğini anlatıyor, yeri geldiğinde ona yaşatıyorum.
hal böyle iken 3 kupon biriktirip avcı olunmaz, babanda atandada olmayabilir ama sen içinde hissediyorsan, yazın sezon kapalı ien o uçsuz bucaksız ovalar dağlar seni çekiyorsa, işte o zaman içindede damarlarındada bunu yaşıyorsun demektir...
bence pahalı tüfekler, köpekler, bizlerin yaşam biçimi değil sadece bir hevestir...
diye düşüyorum,
avcı skor peşinde olmaz,
nasıl çok vurduğunu değil !!!
nasıl ve kimlerle paylaştığını paylaşır...

kemal bozkurt
02.Haziran.2013, 08:28
Ustalar en güzel şekilde yazmışlar eh bize söz düşmez artık, elinize sağlık

Osman KARATEPE
03.Haziran.2013, 09:11
Spordan öte yaşam tarzıdır avcılık...

yunus develi
03.Haziran.2013, 09:39
Avcılık işine spor demek bence biraz saçma olur, atıcılık veya diğer hedef sporları için sporun bir dalı diyebiliriz ama avcılık için bence bunu denmemeli, çünkü spor dediğimiz şey insanın kendisiyle veya rakibi ile yaptığı bir yenişme OYUNUDUR., kendisi ile yenişmeye örnek mesela dağcılık rakibin yoktur dağı tırmandığın vakit yenmiş olursun veya süreye karşı oynanan oyunlarda sürenin altında oyunu alırsın bu sana haz verir, rakiple oynanan sporlarda ise rakibinde oynanan oyunun bir parçası olduğunu bilir ve buna göre davranır ve karşılıklı kabul edilmiş kurallara göre hareket edilir, yani tek taraflı konulmuş kurallar söz konusu olamaz, avcılığı insan yaşamının ilkel zamanlarına götürüp orman kanunlarının hüküm sürdüğü ve canlının hayatta kalma mücadelesi verdiği bir ortamda yapılan avlanma işini bugün yapılan avcılık ile kıyaslamakta bana göre doğru değil, çünkü o zamanlar insan içinde bulunduğu doğanın ve ekosistemin gereği olarak bunu yapmak zorundaydı çünkü tarım tekbaşına insan ihtiyacı olan proteğin kaynağını karşılayamazdı.ama günümüzde durum böyle değil, herşey elimizin altında etimizide ekmeğimizide üretir haldeyiz, zaten bugün bile birileri aç kaldığı için av yapacak olursa kimse bunu garip karşılayamaz. Peki bugün yapılan avcılığa o halde ne diyeceğiz bu bir spormudur veya başka bir uğraşmıdır, bunun altında yatan sebep bence yine insan oğlunun kendi doğasında bulunan sahiplenme, üstün gelme, hükmetme gibi dürtülerin tatminidir. ha bu yanlışmıdır bence değil, ama bu noktada bencil olmamak türlerin yokolmasına müsaade etmemek gerekir aksi taktirde bunun insanoğluna faturası ağır olur.

Mesut BÜLBÜL
03.Haziran.2013, 19:37
Avcılık Benim fevri görüşüm katletmek hep gezmek ve bu arada ne bulursam vurayım düşüreyim demek diyildir ,
Bu avcılığın sadece avcı kardeşlerimizinde bildiği gibi avına şans vermek adabıyla avlanmak gerek
Göstermek için katliyam yapmak avcılk mizacına vede adabına yakışmıyan bir avcılıktır BENCE
Ha bu arada hem sipor aynı zamanda o temiz doğa kokularını çekmek özgürce dağlarda ovalarda bayırlarda yanınızda can dostumuz olan av köpeğimizin aramaları insanı adeta sitresten uzaklaştırır hele birde fermasında bir avını kıstırabilirseniz işte o dünyalara değer biran dır
Bu arada evinin yoluna tutdunmu hep gözün arkada kalır işte buna avcılık denir kısacası
Yarınını düşünmeyen bulduğunu nesli nedir demeden vuran bunlarada avcı diyil ETCİ DERİM avcı asla olamaz
AVCI AVINI Paylaşan buarada sabah gideceği avlağa meraya hem avlayacak artı koruyan kişiye sahip çıkan kişilere avcı derir
avcılkı fedakarlık isteyen bir iştir bu anketin sorularını tamamıyla içinde barındırır sipor olabilir olmaya bilirde hep bir ümitle yola çıkarsın bu hayel bile insanı deha eder .
Tüm avcı kardeşlerime bilinçli avcılık için el ele olalım derim selamlar sayğılar.