Orijinalini görmek için tıklayınız : poınter benim için neden bir tutkudur (fahri koruk)
fahri koruk
05.Temmuz.2013, 08:41
adım fahri koruk yaşım 27 ben avcılğa çocukluktan meraklı biriyim sapanla avcılığa başlayıp havalı tüfege terfi ettik ensonda babadan kalma otomotık ve kırma bi kopoy la tavşan avı yaparak başladım ama gerçekten çok zor bi avdı yapamadım ve yanlış bir ava başlangıç olduğunu anladım sonra ları domuz avına gitmeye başladım köpeğim yoktu sadece bek yapıyodum domuz gelirse atış yapıyodum bi gün domuz avına giderken bir köye yakın biyerde anızlarda bir grup avcı gördük sohbet için durduk sorduk bıldırcın avı yapıyolarmış derken adamın poınter i (tabi o zaman bilmiyoruz ne dir ne değildir) taş gibi kaldı ben adama dedim ki abi köpeğe bişey oldu dedim gülüştüler hepsi erol taş gibi dediler ferma o dediler gittiler köpeğin başına tırrr diye bi ses bişey göremedim 2 el tüfek patladı köpek koşştu agzında küçük bi kuş meğer bıldırcın mış adam a dedim abi nasıl oluyo bu işfalan ama o ferma dan etkilenmiştim adam bana ayak üstü bi kaç anlattı sonra 3 tane bıldırcın verdi al bunları ye dedi teşekkür ettim ve domuz avı için ayrıldık oradan o gün hiç domuz vuramadık zaten aklımda o köpeğin ferması kalmıştı ve aynı gün artık kuş avı yapmaya karar verdim babama danıştım oğlum köpeksiz olmaz falan dedi ve bana bir arkadaşından kurzhaar bi yavru getirdi 3 aylık eğittik falan kuşlar gösterdik o sezon kuş avın da sedece tahtalı vurmakla yetindim oda 5 6 tahtalı yı geçmez bidahaki sezon köpeğim hazır olacaktı ama içimde acayip bi sevinç bıldırcın açılışı gelmişti babamın arkadaşları hepsi 40 50 60 lı yaşlarda adamlar gel yeğenim seni ava gçtürelim dediler geceden çıktık yola eskişehir inönü bölgesine vardık kamp kurduk uyuduk sabah hava aydınlanırken kalktık hafif bi kahvaltının ardından 6 kişi tek sıra diziltik araziye benim köpeğimin ilk avıydı 15 20 metre önümde geziyordu kuyrukta kesik düz kahve bi kurzhaar bi ara kuyruğunu sallamaya başladı yandan irfan amca var dediki yeğenim kuş var köpeğin önünde falan derken tırrrrr yaptı kuş uçtu attım vuramadım :) sonra köpek tekrar kuyruk sallamaya başladı bu sefer bi ferma verdi kuşa bende iyce arkasına sokuldum köpeğin tırrr bu sefer tan yaptım kuş paket köpek getirmedi kuşu başına gitti oynaştı kuşla falan normaldır daha yavru sayılır o gün ben 4 tane kuş vurdum toplamda 16 falan kuş vuruldu bi gün daha kalıp avlanacaktık ama hava bozunca dönmeye karar verdik ama kafam da kalan olay şu oldu ben o avdan zevk alamadım o poınter o estetik ferma aklımda hala yatıyorum o ferma kalkıyorum o ferma derken konuyu babama açtım babam bizim buralarda öyle köpek yok falan dedi sonra yenişehirde bi tanıdıkta varmış yavru yeni olmuş gitik 2003 senesinde cuzi bi miktar ödeyip köpeği aldık yetiştir et o sezonda gitti artık babamda uğraşmak istemiyodu bende para biriktirip yetişkin köpek almaya karar vermiştim ve gittim bursadan muayer bi poınter aldım ilk fermasını köpeği aldıktan 3 aysonra gördüm bıldırcın avına gitmiştik ve daha arabadan inerken hava ışırken o saattler köpek tak ferma verdi kalbim yerinden çıkacak poınetr ferma vermiş herkez benim köpeğime bakıyo durmuş heykel gibi işte budur dedim içimden köpeğin yanına gitmemle orta halli bir tavşan fırladı önünden 1 attım yok gidiyo ikinciye de telaşeyle bi patlattım tavşan bi takla attı yamuk yumuk koşarken o benim gönlümün sultanı poınter hopp yakaladı getirdi dünyalar benim olmuştu havalara uçaçaktım sevinçten işte tutku budur aşk budur ve ogün bügündür hep iyisini aradım poınterde hep en iyisi olsun dedim eğitimleri kendim vermeye başladım çok kazık yedim camiada çok kişiden köpek aldım çok yanıldım ama kazık yememeyi öğrendim ve bugün ardııma dönüp baktığımda diyorum ki iyki bir poınterci olmuşum .not: yazı biraz uzun k.bakmayın teşekkür ederim şimdiden hepinize :)
Burhan KESKİN
05.Temmuz.2013, 10:12
Ağzına sağlık kardeşim güzel bir anlatım teşekkürler.. her avcının gönlünde yatan poınter olsun :)
fahri koruk
05.Temmuz.2013, 12:32
Ağzına sağlık kardeşim güzel bir anlatım teşekkürler.. her avcının gönlünde yatan poınter olsun :)
rica ederim abi ne demek nacizane anlatayım poınter aşkım nasıl başladı diye :) :)
ismail aksu
05.Temmuz.2013, 13:27
varol gardaşım selamlar sağlıcakla ağzına yüreğine sağlık
fahri koruk
05.Temmuz.2013, 13:36
varol gardaşım selamlar sağlıcakla ağzına yüreğine sağlık
sağolasın ismail abi teşekkür ederim
Oktay AKÇAKMAK
05.Temmuz.2013, 15:07
HAY AĞZINI SEVEYİM NE GÜZEL ANLATMIŞIN ÇOCUK...POİNTER BESLEYESİM GELDİ VALLAAAA..HADİ BİRAZ DAHA GAZ VERİN BELKİ İLERLEYEN ZAMANLARDA BU YAŞLI KURTTA Bİ DELİLİK YAPAR HA NEDERSİNİZ
gsahiner
05.Temmuz.2013, 15:35
HAY AĞZINI SEVEYİM NE GÜZEL ANLATMIŞIN ÇOCUK...POİNTER BESLEYESİM GELDİ VALLAAAA..HADİ BİRAZ DAHA GAZ VERİN BELKİ İLERLEYEN ZAMANLARDA BU YAŞLI KURTTA Bİ DELİLİK YAPAR HA NEDERSİNİZ
usta fazla yaşlandıktan sonra pointere bakamazsın nasıl yetişcen onun hızına :) :) :) sen fazla gecikme burhan abidekini al onla avlan :)
fahri koruk
05.Temmuz.2013, 16:35
sağolun komutanım ne demek her zaman poınter de kapımız sonuna kadar açık kalite tesadüf değildir :) :)
fahri koruk
05.Temmuz.2013, 16:36
usta fazla yaşlandıktan sonra pointere bakamazsın nasıl yetişcen onun hızına :) :) :) sen fazla gecikme burhan abidekini al onla avlan :)
yetişir gültekinim o poınter uzamı yay gibi bastonlu dede bile atar bastonu koşar :D :D :D
Oktay AKÇAKMAK
06.Temmuz.2013, 09:18
YALNIZ ARKADAŞLAR ŞUNU SAMİMİYETİMLE İTİRAF EDİYORUM BENDE SİZDEKİ ŞU POİNTER AŞKINA HAYRANIM..TAMAM BENDE KÖPEKLERİMİ SEVERİM İYİ YETİŞTİRİRİM EMEK VERİRİM AMA ŞU SİZDEKİ HAYRANLIK VE AŞK ARTIK BENDE OKADAR KALMADI BUDA BELKİ 25 YILDIR SÜRÜYLE KÖPEĞİN ELİMİZDEN GEÇMESİ VEYA AV HAYATINDAKİ DOYGUNLUK VE ZİRVEYE ULAŞMANIN HAZZI OLABİLİR AMA YİNEDE SİZLERİN BU BAĞIMLILIĞINI TAKDİR ETMİYOR DEYİLİM ....KISSADAN HİSSE ANLAŞILAN BİZ YİNE HEP BİRLİKTE BİLİDİĞİMİZİ OKUMAYA DEVAM EDECEZ..BU SEBEPLE HERKESE KENDİ KÖPEĞİYLE AVINDA RASGELE DİYORUM DİYORUM..ALLAH YOLUNUZU AVINIZI AÇIK ETSİN..
Osman KARATEPE
07.Temmuz.2013, 05:51
Yüreğine sağlık kardeşim pointercinin kalbindekileri kaleme almışsın. Pointerle avlanmak başkadır fermasının verdiği haz başkadır.
fahri koruk
08.Temmuz.2013, 06:05
YALNIZ ARKADAŞLAR ŞUNU SAMİMİYETİMLE İTİRAF EDİYORUM BENDE SİZDEKİ ŞU POİNTER AŞKINA HAYRANIM..TAMAM BENDE KÖPEKLERİMİ SEVERİM İYİ YETİŞTİRİRİM EMEK VERİRİM AMA ŞU SİZDEKİ HAYRANLIK VE AŞK ARTIK BENDE OKADAR KALMADI BUDA BELKİ 25 YILDIR SÜRÜYLE KÖPEĞİN ELİMİZDEN GEÇMESİ VEYA AV HAYATINDAKİ DOYGUNLUK VE ZİRVEYE ULAŞMANIN HAZZI OLABİLİR AMA YİNEDE SİZLERİN BU BAĞIMLILIĞINI TAKDİR ETMİYOR DEYİLİM ....KISSADAN HİSSE ANLAŞILAN BİZ YİNE HEP BİRLİKTE BİLİDİĞİMİZİ OKUMAYA DEVAM EDECEZ..BU SEBEPLE HERKESE KENDİ KÖPEĞİYLE AVINDA RASGELE DİYORUM DİYORUM..ALLAH YOLUNUZU AVINIZI AÇIK ETSİN..
aynen komutanım ama kimisi geçiçi heves kimisi derinden aşk geçiçi olanlar 3 5 sene sonra bi bakmışşın bırakmış derin den aşk olan da ölene kadar bırakamaz :)
Oktay AKÇAKMAK
08.Temmuz.2013, 07:39
BİZİMDE AŞKIMIZ ALMAN OLMUŞ YAPACAK BİŞEY YOK GARDAŞ...ALLAH BÜYÜK BAKARSINIZ İLERDE BİZDE BAĞLARIZ KAPIYA
fahri koruk
08.Temmuz.2013, 08:31
BİZİMDE AŞKIMIZ ALMAN OLMUŞ YAPACAK BİŞEY YOK GARDAŞ...ALLAH BÜYÜK BAKARSINIZ İLERDE BİZDE BAĞLARIZ KAPIYA
inşallah komutanım cani gönülden isteriz herkez poınter baksın ama kalitelisine baksın fermayı verdimi adam a heyecan yaptıran cinsten :D :D :D
vedat hamurcu
08.Temmuz.2013, 13:03
ELİNE AGZINA YÜREGİNE SAGLIK KOCUM POINTER TUTKUDUR HEYACANDIR SEVDADIR HERKEZİN ZEVKİNE SAYGIM VARDIR AMA POINTER HASTALIKTIR BE KARDEŞİM RASGELE
dadak_e
08.Temmuz.2013, 13:27
fahricim ellerine sağlık pointer bi tutkudur yaşamayan bilmez birgün tüm avcılar pointerci olıcak
fahri koruk
09.Temmuz.2013, 06:03
sağol vedat abi teşekkür ederim sağolasın sizlerede rast gele
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.