PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HUĞLU KOOP. SÜPERPOZE TAHTALI AVINDA SİZCE EN İYİ HANGİ FİŞEĞİ (MARKAYI) SEVER ?

18.Temmuz.2013, 10:37
Değerli Abilerim ve kardeşlerim Huğlu koop.103 f ( 12 calibre 71 cm. namlu ) pozem var daha yeni 3,5 ay oldu alalı,sezon açılmadığı için daha deneme amaçlı da olsa 1 fişek dahi atmak nasip olmadı,Ben Tahtalı ve üveyik avcısıyım , Benim Sorum HUĞLU koop.pozeler de en iyi verimi veren fişek hangisi? Tecrübelerinize ihtiyacım var Benim gibi HUĞLU koop.pozeleri olan Abilerim ve kardeşlerimin cevaplarını bekliyorum.Teşekkür ederim..

NOT: Tabi ki Şok durumu ve Bior tapa,keçe tapa yada Power tapa etki olarak değişkenlikler gösterir ama bu konu da sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum,Saygılarımla

Burhan KESKİN
18.Temmuz.2013, 11:39
Bir öceki konuda değim gibi sadece tüfek farkı var 103 F ile 36 gr kadar aynı 6-7 numra fişeklerle hava şartlarına göre çıkbilirsiniz bu tüfek mirage'yi seviyor ;)

gsahiner
18.Temmuz.2013, 11:43
söz konusu huğlu ise fişek saçma ve tapa seçeceğini düşünmüyorum helede bu tüfek bir poze ise bence hiç bir fişekte sorun yaşamazsınız ama deneyerek en iyi performans aldığınız fişeği bulmanız gerekiyor

18.Temmuz.2013, 12:03
Hem Burhan beye hemde Gültekin beye düşünceleri ve yorumları için teşekkür ederim.

Tahtalı avında Şok olarak sabit hangi şoklar namluda dursun ? 4-2 mi ? 3-2 mi ? yoksa 3-1 mi ? bana bu konuda da yardımcı oluranız sevinirim.

( Tahtalı çok uyanık ve tedirgin bir kuş olduğundan ben ona fazla yaklaşamıyorum ve genelde orta ve uzun mesafeli atışlar yapıyorum)

Teşekkürler

gsahiner
18.Temmuz.2013, 12:05
hamza bey 1-3 herzaman iyidir sıkı atış yaptırır orta kuşa 3ü çekersiniz uzaklaşırkende 1 le yakalama imkanınız olur

18.Temmuz.2013, 12:16
Teşekkür ederim Gültekin bey..

çetin ekren
18.Temmuz.2013, 12:35
hamza bey tahtalı ve üveyik ikiside birbirinden tamamen farklı ama avcıya çok zevkli atışlar yapma olanağı sağlayan avlardır...
özellikle tahtalı avında size şöyle yardımcı olmaya çalışayım....fişek olarak 6-7 numara, saçma ağırlığı olarak 28-30 gr. arası namludan çıkar çıkmaz dağılmayan uzun menzilli toplu giden fişekler tercih edilir.son yıllarda üretilen bu hızlı fişeklerin paket üzerinde F1 ibaresi konmakta...Fişeğin gramajını artırmak saçma adedini artırarak bir avantaj olarak görünüyorsa da fişeği hantallaştırmaktadır. Yani fişeğin sürati azalmaktadır düşük saçma gramajlı ancak barut hakkı fazla olan fişek yüksek geçen Tahtalı avında daha iyi netice verir... Tahtalı’nın, keklik ve turaç gibi kuşlara nazaran çok yavaş bir hayvan olduğu, vücudunun yağ ve kalın tüy tabakasıyla kaplı olduğundan tahtalı’yı diğer kuşlara nazaran daha dayanıklılık sağlamaktadır... Düşük süratli saçma tahtalı’ya tam olarak etki etmez ve av başka bir yerde aldığı yaradan dolayı ölür,avcının eline geçmez...
Tahtalı avında tavsiye edebileceğim tüfek marka kullanmadan söyleyeyim, 2/1 veya 3/2 şokludur. Tahtalı, yavaş uçan bir kuş ve tam üstüne atış yapmanız yeterli... Geçit yapan bir Tahtalı’ya atış yapacaksanız, size olan uzaklığı göz önüne alarak makul bir önleme vermenizde şarttır...
tabiki bun söylenenler hep kendi deneyim ve tecrübelerinin yansıması ve kişiden kişiye az yada çok farklılıklar gösterebilir...
önemli olan avda sizin hangi fişeği beğenecek olmanızdır...buda genelde deneme yanılma yöntemiyle oluyor...
şimdiden kolay gelsin...

18.Temmuz.2013, 14:10
Çetin bey bilgilendirme için çok teşekkür ederim..

ibrahim ozel
18.Temmuz.2013, 15:03
Süperpoze kullanacaksanız bıldırcın ve çulluk hariç tüm kuş avlarında 24 gr 7.5 numara trap fişeği kullanın farkı görün.

18.Temmuz.2013, 16:05
İbrahim bey bilgilendirme için teşekkür ederim,Trap fişeği olarak 24 gr 7,5 numara hangi marka fişek alayım ? Mirage ? rc ? veya başka hangisini tavsiye edersiniz.Teşekkür ederim.

ibrahim ozel
18.Temmuz.2013, 16:07
mega markayı trapta tek geçerim

18.Temmuz.2013, 16:10
Teşekkür ederim..

Burhan KESKİN
19.Temmuz.2013, 06:22
Trap fişeklerinde Özkursan çok iyi... onu tavsiye edebilirim

19.Temmuz.2013, 08:34
Teşekkür ederim Burhan bey..

Oktay AKÇAKMAK
19.Temmuz.2013, 13:51
YAHU OLURMU BE İBOOO..YANİ ŞİMDİ SEN YEŞİLİ 24 GR. 7.5 LA DÜŞÜREBİLECEĞİNİMİ SANIYORSUNDA TÜM KUŞ AVLARINDA DİYORSUN..OLMAAAAAAAZZZZZZZ