Orijinalini görmek için tıklayınız : köpeğim havalar soğunca kilo kaybediyo....
kapadokyali_1981
21.Nisan.2008, 20:27
Arkadaşlar köpeklerim av sezonunun kapanmasına müteakip havaların soğumasıyla birlikte hızle kilo kaybediyolar ve ne yaparsam yapıyım bunun önüne geçemiyorum. İki katı yemek veriyorum köpeklerin iştahında bi problem yok lakin nafile bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum....
unforgiven
21.Nisan.2008, 20:44
Sevgili abicim sana söyleyeceğim şey şudur.Sezon bittikten sonra köpeklerine vitamin ilaçlarından vermeni tavsiye ederim.Kulübesi ya da yuvası kuzey yöndeyse imkanın varsa güneye bakan tarafa çevir ya da yeniden güneye bakar vaziyette yap.Çünkü hayvan havanın soğuduğu zaman güneş ışığındaki enerjiye ihtiyaç duyar.İlaç anlamında sana bişi önermeme gerek yok zaten vitamin hapı köpeklerin için yeterli olacaktır.Eğer yine de sorun yaşayacak olursan köpeklerine vitamini bol yiyecekler vermeni tavsiye ederim.Mesela suyuna DEPOMİN adlı içersinde vitaminler mineraller ve de aminoasitler bulunan ilacı katmanı tavsiye ederim.Zaten ilacın üzerinde ne ölçüde kullanman gerektiği zaten yazılıdır.Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.Ayrıntılı olarak sormak istediğiniz bişi varsa sorabilirsiniz...
Saygılarımla...
Adil Karakus
22.Nisan.2008, 06:53
Kapodoklyalı kardeşim,kusura kalma adını yazmadığın için nickname in ile hitap etmek durumunda kaldım,
İsmail şen kardeşim olayı ilmi olarak izah etmiş eline sağlık,benimde naçizane söyleyebileceğim şu ki,ana mesele senin köpeklerinin yerinde sanırım kış ile beraber aşırı soğuklara maruz kalan köpekler fazla kalori harcarlar ve yedikleri besinler ağırlıklı olarak vücut ısısını tolere etmek amacı ile kullanılıyor bu sebeple anormal sayılmasada dikkat çekici kilo kayıpları sözkonusu olabiliyor.
Bu yazdıklarım kişisel tecrübelerime dayalıdır sürçişlisan etmişssem afola,bende yaşadım benzeri olayı ve biraz gıda takviyesi ile önüne geçtim çünkü Mersin malumunuz sahil şehri fazla soğuk olmuyor gıda takviyesi ile geçiştirebiliyoruz.
faydası olması dileği ile
ismail talay
22.Nisan.2008, 08:46
iç parazit ilaçlarını da kontrollu vermen lazım bir veterinete danış bence
unforgiven
22.Nisan.2008, 10:40
Sevgili İsmail abicim iç parazit konusunda bişi sormamış eğer sorsaydı sitemizde açtığım bir konu var parazitlerle ilgili orayı tavsiye edecektim ama şimdi senin de sözünle tavsiye ediyorum ve de linkte yazan ilaçlardan kullanması fayda sağlayacaktır ama sıkıntı iç parazitten ötürü oluşmuşsa faydası olur.Fiziki bir nedenleyse üstte anlattığım sistemi uygulaması gerekir.
İşte parazit ilaçlarının anlatıldığı konunun linki
http://www.avkolik.net/forum/index.php?topic=1191.0
Saygılarımla...
osman seyfeli
28.Nisan.2008, 09:02
ben de şöyle yardımcı olmaya çalışım nevşehir tarafı kışın hava şartlarının çok soğuk olduğ bi bölge yağış olmasa bile kuru ayazı insanı dondurmaya yetiyo.önce hayvanın yuvasının kamufle edilmesi.bide şöle bi sıkıntı var ben bunu fazlasıya goruyorum ama bide sana sormak istedim kapadokyalı hemserim kopeklerinin beslenme olayını acaba ne ile gercekleştırıyon yani:(yemek,sut.ekmek vs gb.)
kapadokyali_1981
30.Nisan.2008, 17:51
Valla köpekler av sezonunda sadece ekmekle besliyorum sezon bitiminden sonra ekmeğe yemek fazlalarınıda ilave ediyorum..
fevzi dursun
12.Mayıs.2008, 22:21
benim kanaatim. av sezonu kapanmasıyla diyosun..?
köpeğin çok hırslı bir av köpeği ise bence köpeğinin hiç bir şeyi yok sadece köpeğin DEPRESYONA girmiş. çünkü köpeklerde ani değişimlerde depresyon olayı gerçekleşiyo..
bu gerek hava değişimi, av bitim sezonu, kulübesinin değişimi, vs.... yani bir çok değişimler köpekleri psikolojik olarak etkiler..
senin yapman gereken şey sadece köpeğine biraz daha vakit ayırman gerekir bence..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.