Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen Birlik Olalım
Benim 1 yıldır birçok dilekçeyle, gönderilmedik Bakan, Millet Vekili ve Danışmanın kalmadığı, lakin boşa kürek çektiğim bir konu var.
Tüm dünyada zirai zararlılar için Kimyasal metodlar dışında kullanılan nematodlar varken malesef ülkemizde bunu sadece kimyasal metodlarla yürütüyoruz. Bunun sonucundada plastik zirai ilaç atıkları birçok sorumsuz çiftçimiz sayesinde su kenarları ve avlak bölgelerimizde milyonlarca birikim yapıp özellikle zehir yuvası haline geliyor.
Bunun yerine her ilaç ambalajına yüklü bir deposite bedeli getirip çiftçi bu boş kabı bayiiye getirdiğinde parasının geri iadesini yapıp bu kapları da tıbbi atık dahilinde tutularak toplatılıp imhasının yapılmasını istiyorum.
Allah bağışlarsa dünyalar tatlısı 2 kızım var ve onlara en az bizimki kadar temiz bir yaşam alanı bırakmak istiyorum.
Gelin birlik olalım ve sesimizi duyuralım.
gsahiner
26.Temmuz.2013, 15:56
Alim bey biz bu sitelerde ve diğer sosyal paylaşım alanlarında yıllardır bunun çabasını veriyoruz ancak ne yaptıysak ne ettiysek tıpkı sizler gibi her geçen gün geri adım atmaktan kurtulamadık bunun sebepleride bellidir bu iş rant sağlayan insanlar her yeri yönetiyor siz halk olarak ne söylerseniz söyleyin ne yaparsanız yapın onların bir kelimesi kadar değerli olamıyor maalesef bunun için birilerinin bizim seslerimize kulak vermesi lazım kulak verilmediği sürece afedersiniz ne tarafımızı yırtarsak yırtalım sonuç almak namümkün...
yucelmert
26.Temmuz.2013, 19:32
düşünceniz ve paylaşımınız için teşekkürler, çk güzel bir konuya değinmişsiniz, bende şahsım ve ailem adına üzerime düşeni yapmak isteriz elbette...
Başımdan geçen bir olayı aktarayım Geçen yıl zeytin bahçeme küllenme ve pasra için ilaç atıyorduk bahçemin kenarında çoban var oda kahve yaptı oturduk kahvelerimizi içerken ağacın birinden çekirge kalktı ve 15/20 metre sonra kendini yere attı, arkasından karatavuk diye adlandırdığımız bir kuş bunu kaptığı gibi ağaca çıktı biz sohbete devam ederken 15/20 dakika sonra yere düştü ve can verdi. İlaçlama sonunda ben ilaç kutularını ve o ölen kuşu poşete koyup arabaya attım yanımdaki eleman dediki abi bu kuş yenmez oğlum dedim onu tilki, fare gibi başka bir hayvan yiyip zehirlenmesin diye aldım diyip sebebini açıkladım ve bana söylediği cümle şuydu '' ağabey biz bile bu ilaçları atarken 4/5 depodan fazla atmıoz ve 2 gün sersem geziyoz evde karıya ayran yabtırmazsam baş ağrısından ölüyom '' dedi
Burhan KESKİN
26.Temmuz.2013, 21:27
Eline sağlık Alim kardeşim bende kendime düşen görevi her zaman yamaya hazırım zaten gittiğim her toplantıda bunu dile getiriyorum paylaşım için teşekkürler..
veyselll
26.Temmuz.2013, 21:39
bu konuyu çiftçi olarak degerlendireyim
eğer kurtlu meyva satabilsem inanın 1 gram bile ilaç atmam. kaldıki zeytinin kurtlusu salamurada bile bozulur.
3 yıl kadar önce ilaç kalıntılarını önlemek amacıyla ilçe tarım bi uygulama baslattı. bize her ürün için ayrı defterler verip, ilaçlama yapmadan önce gelmemizi vede o deftere yazacakları ilaçları almamızı söyledi. 5 6 ay kadar devam etti. sonraları ne ilçe tarım aradı nede biz sorduk.
organik insektisitler (böcek ilaçları) alayı tırt cıktı. ha ekmişiz ha ekmemişiz. kaldıki bizim ilaçlar sadece ürün için değil aynı zamanda ağaç için ekilir. kaldıki kışın ekilen bi ilaç var. trifocide isminde yanlış hatırlamıyorsam. sarı bi ilaçtır. agacın içindeki kurtları ve kurt yumurtalarını öldürür.
ama yinede bunla mücadelenin baska careleri varsa ben seve seve denemeye razıyım.
kemal bozkurt
26.Temmuz.2013, 23:28
Kendi kendimize bitiriyoruz dünyayı
ismail aksu
27.Temmuz.2013, 06:31
bizim burda da aynı puroblem var patates tarlasındaki bıldırcınlar sıkılan fiskelerden ilaçlı suları içerek ölüyorlar
Yıldıray İNCE
27.Temmuz.2013, 13:54
Eline sağlık Alim kardeşim bende kendime düşen görevi her zaman yamaya hazırım paylaşım için teşekkürler......
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.